Şimdi Ara

Yosion Peel 520 2. Jenerasyon [İncelemesi] (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
419
Cevap
1
Favori
20.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hata404

Bir arkadaş karakter sorununu sitede sormuş admin yönergeler vermiş ve çözdüğünü söylüyor:

Okinox
    quote:

I have SMS application problem. All of the characters in an sms are only Chinese if at least one non English characters is used in a message. In this case Turkish. I mean;
    "deneme mesaji" ---> looks good, however,
    "deneme mesajı" (with ı instead of i at the end) ---> all text are Chinese symbols.

Thus, all of the messages are unreadable. It will be fine if only the non English characters are displayed Chinese, but that makes all the message Chinese.

Since we don't know Chinese, the sms application is completely useless which is a shame for this great device. Because without sms the cell phone is not usable.
    Please find a solution immediately for international users....

Thanks...

Peel520.net, Alex, the admin here
    quote:

On our installation guide:

Settings pane crashes: Please use iFunbox to delete “/User/Documents/YosionSettings.plist” and “/User/Documents/recentcalldb.sql“, then reboot your iPod twice. Refer to this site for instructions. SMS messages are received in Chinese: Using the same iFunbox software as above, navigate to the YsSMS application folder and delete the Chinese language folder. Restart your iPod afterwards.

Okinox
    quote:

Thanks for the advice. Sms problem completely solved for Turkish characters after deleting zh_CN.lproj folder in the Ys-sms application folder. All non English (Turkish) characters are displayed correctly in my trials.
    If you previously installed version 1.6.8 you may have another messages application folder. Be careful to delete the correct folder. You will not find the zh_CN.lproj folder there.

Buradan alıntıdır.http://www.peel520.net/news/some-news-on-ios-5/#disqus_thread

deneyip çalıştırabilen var mı ???

• Son durum nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

Son durum nedir ?

Sms sorunu cozulemedi arkadaslarima turkce karakter kullanmadan mesaj atmalarini soyledim bu sekilde idare ediyorum :( Ayrica bir turk kullanici bu sorunu cozdugunu soylemis , peel520.net e bir turk SMS sorununu anlatmis cevap olarak da var/stash/applications/yssms icindeki zn_cn klasorunu silmesini soylemis ve bunlari uygulayinca düzelmiş, bende olmadı nedense. Deneyip yorum yapan olursa sevinirim.
  • quote:

quote:

Son durum nedir ?

Sms sorunu cozulemedi arkadaslarima turkce karakter kullanmadan mesaj atmalarini soyledim bu sekilde idare ediyorum :( Ayrica bir turk kullanici bu sorunu cozdugunu soylemis , peel520.net e bir turk SMS sorununu anlatmis cevap olarak da var/stash/applications/yssms icindeki zn_cn klasorunu silmesini soylemis ve bunlari uygulayinca düzelmiş, bende olmadı nedense. Deneyip yorum yapan olursa sevinirim.

Onun dısında sorun yok değil mi hocam? Bu aralar tekrar almayı kafaya koydumda. İzmir'e kaç günde gelmişti kargoyla ?

Edit: gördüm 12 günde gelmis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BraveHeart -- 18 Aralık 2011; 21:09:47 >

• quote:

quote:

quote:

Son durum nedir ?

Onun dısında sorun yok değil mi hocam? Bu aralar tekrar almayı kafaya koydumda. İzmir'e kaç günde gelmişti kargoyla ?

12 gunde ulasti bana . Gprs in ayarlarini yapamiyoruz ayarlarini yapabilirsek o da calisacak.. aramada problem yok ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Son durum nedir ?

12 gunde ulasti bana . Gprs in ayarlarini yapamiyoruz ayarlarini yapabilirsek o da calisacak.. aramada problem yok ;)

GPRS çalışmıyorsa bana yaramaz o zaman bu. Almamdaki amac disaridayken whatsapp falan kullanabilmekti :(

• Selam ben okinox,
    Peel520II net sayfasına yazan türk benim:)

Çözüm aslında tamamen olmadı ama daha sonra attığım postları yüklemediler.

Sorun kısmen çözüldü benim için,

ifunbox yssms klasöründeki zh_CN.lproj klasörünü silince,
    diğer telefonumdan yolladığım tüm türkçe karakterler sms ile ulaştı ve doğru görüntülendi.

ığüşiöç hiç birinde sorun yok.

İki Şekilde sorun oluşuyor,

1) Mesaj bir numaradan değilde bir isimden geliyorsa; (Avea, İşBankası, reklemlar vs...)
    bunlarda da eğer ing karakter kullanılırsa sorun olmuyor.

2) Sms bir tel nosundan gelmesine rağmen eğer 70 karakteri geçiyorsa sorun oluyor.

Ben ilk olarak attığım mesajdaki tüm tr karakterleri görünce çözüldüğünü düşüündüğüm için teşekkür postu atmıştım.
    sonraki zehir zembelek postlarım sansürlendi ne yazıkki.

arayanın +90 veya 90 ile random başlamasına formdaki bir arkadaş gibi bende numaraları rehbere ekleyerek çare buldum ama recall yapılmıyor.

Çok sms kullanan biri değilim, sorun beni çok üzmüyor açıkçası...

+ ları eksilerinden fazla benim için...

• quote:

Orijinalden alıntı: okinox

Selam ben okinox,
    Peel520II net sayfasına yazan türk benim:)

Çözüm aslında tamamen olmadı ama daha sonra attığım postları yüklemediler.

Sorun kısmen çözüldü benim için,

ifunbox yssms klasöründeki zh_CN.lproj klasörünü silince,
    diğer telefonumdan yolladığım tüm türkçe karakterler sms ile ulaştı ve doğru görüntülendi.

ığüşiöç hiç birinde sorun yok.

İki Şekilde sorun oluşuyor,

1) Mesaj bir numaradan değilde bir isimden geliyorsa; (Avea, İşBankası, reklemlar vs...)
    bunlarda da eğer ing karakter kullanılırsa sorun olmuyor.

2) Sms bir tel nosundan gelmesine rağmen eğer 70 karakteri geçiyorsa sorun oluyor.

Ben ilk olarak attığım mesajdaki tüm tr karakterleri görünce çözüldüğünü düşüündüğüm için teşekkür postu atmıştım.
    sonraki zehir zembelek postlarım sansürlendi ne yazıkki.

arayanın +90 veya 90 ile random başlamasına formdaki bir arkadaş gibi bende numaraları rehbere ekleyerek çare buldum ama recall yapılmıyor.

Çok sms kullanan biri değilim, sorun beni çok üzmüyor açıkçası...

+ ları eksilerinden fazla benim için...

Merhaba, öncelikle açıklamanız için teşekkürler :)
    Sizin yönteminizi denedim fakat hala türkçe karakterlerde problem oluyor :(
    Peel versiyonunuzu , iPod versiyonunuzu ve kullandığınız jailbreak'i söyleyebilir misiniz, belki bunlarla alakalıdır.

Ayrıca, ismi String olarak gelen mesajlar hexadecimal olarak gözüküyorsa gelen kısmındaki (a15fdf4 gibi) karakterleri rehberdeki numara kısmına kaydedip, mesajın içeriğine göre nereden geldiğini anlıyorsanız ismini de ona göre ayarlarsanız (Avea vs..), bir dahaki gelişinde gelen kısmında ismi çıkıyor :) ben bu şekilde ayarladım. Şu an için tek sıkıntı bozuk karakterler ...

Gprs'i kullanabiliyor musunuz ? Ayarlarını yapabildiniz mi ?

• Merhaba tekrar,
    Redsnow ve iOS 4.1
    Peel 1.8.0 exquis yazılımı
    Peel donanım versiyonunu bulamadim.
    Nereye bakmak lazım ?
    CihAz ile ilgili bir sıkıntı da kamera deliğinin tam denk gelmemesi bende. Fotolarda 16/9 olmadıgı için kenarlar kirpiliyor sorun olmuyor fakat videolarda köseler siyah çıkıyor ayrıca peelin cami yansıma yapıyor.
    İfunbox ile yssms uygulamasının icinde tutulan database dosyasına bakılırsa tüm mesajlar burada biryerde saklanıyor. Ben dosyayı buldum fakat garip bir database formatı açan yazılımıda indirip denedim ama bir care olmadı. Eğer bu yapılabilirse hiç degilse bilgisayardan mesajlar okunabilir duzgunce.
    Gprs gayet düzgün çalışıyordu ilk denediğimde . 1.8.0 yapınca denemedim bir daha. Sorun yoktur herhalde.
    SMS sorununu biraz Xcode anlayan bir kisi kolaylıkla çözer herhalde. Yada bekleyip yeni versiyonda halledilmesi umulacak bu arada sürekli mail atıp baskı yapmaklazim. Bir arkadas ilgili maili vermişti galiba bir daha hatırlatırsanız sevinirim.

• quote:

Merhaba tekrar,
    Redsnow ve iOS 4.1
    Peel 1.8.0 exquis yazılımı
    Peel donanım versiyonunu bulamadim.
    Nereye bakmak lazım ?
    CihAz ile ilgili bir sıkıntı da kamera deliğinin tam denk gelmemesi bende. Fotolarda 16/9 olmadıgı için kenarlar kirpiliyor sorun olmuyor fakat videolarda köseler siyah çıkıyor ayrıca peelin cami yansıma yapıyor.
    İfunbox ile yssms uygulamasının icinde tutulan database dosyasına bakılırsa tüm mesajlar burada biryerde saklanıyor. Ben dosyayı buldum fakat garip bir database formatı açan yazılımıda indirip denedim ama bir care olmadı. Eğer bu yapılabilirse hiç degilse bilgisayardan mesajlar okunabilir duzgunce.
    Gprs gayet düzgün çalışıyordu ilk denediğimde . 1.8.0 yapınca denemedim bir daha. Sorun yoktur herhalde.
    SMS sorununu biraz Xcode anlayan bir kisi kolaylıkla çözer herhalde. Yada bekleyip yeni versiyonda halledilmesi umulacak bu arada sürekli mail atıp baskı yapmaklazim. Bir arkadas ilgili maili vermişti galiba bir daha hatırlatırsanız sevinirim.

Teşekküler, peel donanım versiyonu önemli değil zaten değiştiremiyoruz .
    Kamera çekiminde gayet düzgün bir şekilde çekiyor dediğiniz olay önceden bende de olmuştu, ama şu anda öyle bir sorun yok belki ipod versiyonumla alakalıdır.
    Mesajların saklandığı yere daha önce bakmıştım, hexadecimal olarak tutuluyor, String'e çevirdiğimde yine bozuk karakterli mesajın aynısını veriyor.
    3 Ayrı mail hesabından ayrı ayrı farklı yazım şekilleriyle service@exquis.hk ve ray@exquis.hk ' a mail attım. Uzunca konuştuk teknik ekibe bildireceğini söyledi ama hala bir gelişme olmadı :( Sorunu olan arkadaşlar, lütfen mail atsın, farkında olsunlar...
    Gprs ayarlarını hatırlıyorsanız yazabilir misiniz ?

• Ayarları aveA için forumdan bakıp yapmıştım. Gprs yazıyorduk hepsine öle hatırlıyorum. Email adresleri için tesekkuerler, uzun bir mail yazacağım uygun bir vaktimde. Peelin şarj süresi nasıl sizde? İpodu şarj ediyormusunuz peelden yoksa prize mı takıyorsunuz , bende biraz ısınma oldu bundan dolayı zorda kalmazsam peelden şarjı kullanmamaya çalışıyorum

• quote:

Ayarları aveA için forumdan bakıp yapmıştım. Gprs yazıyorduk hepsine öle hatırlıyorum. Email adresleri için tesekkuerler, uzun bir mail yazacağım uygun bir vaktimde. Peelin şarj süresi nasıl sizde? İpodu şarj ediyormusunuz peelden yoksa prize mı takıyorsunuz , bende biraz ısınma oldu bundan dolayı zorda kalmazsam peelden şarjı kullanmamaya çalışıyorum

Peelin sarj durumu cok iyi hep ust seviyelerde fakat ipodun sarji cabuk bitiyor. Ben de sizin gibi zorda kalmadigim surece peelden ipodu sarj etmiyorum, isinma cok oluyor beni korkutuyor . Mail atmaniz cok iyi olacak sagolun.
  • Tekrar selamlar,
    Uzun Bir sure aradım fakat bulamadım, size sorayım
    Peelde favorites tab i yok (gerçi favorilerimi ben 1.xxx 2.xxx olarak kaydettim listenin sonunda 8 kişilik yer oluyor kaydırmadan erisilebilecek sekilde benzer bir kullanım sağladı) ,
    Aradığım;
    bir kisiyi ikon olarak ana ekrana ekleme. iPhone için çok sayıda uygulama var, ama Peelde çalışmıyor. Sık arananlara ulaşmak zor oluyor özellikle araba kullanırken ?

• quote:

Tekrar selamlar,
    Uzun Bir sure aradım fakat bulamadım, size sorayım
    Peelde favorites tab i yok (gerçi favorilerimi ben 1.xxx 2.xxx olarak kaydettim listenin sonunda 8 kişilik yer oluyor kaydırmadan erisilebilecek sekilde benzer bir kullanım sağladı) ,
    Aradığım;
    bir kisiyi ikon olarak ana ekrana ekleme. iPhone için çok sayıda uygulama var, ama Peelde çalışmıyor. Sık arananlara ulaşmak zor oluyor özellikle araba kullanırken ?

Onu ayarlamak icin kodlariyla oynamak gerekir acik kodlu degil malesef . En pratik cozum dediginiz gibi rehbere aa isim seklinden kaydetmek gibi gozukuyor. Az once yeni bir sorunu farkettim, 9333u aradigimda tusa basarak diger bolume gecmem gerekti, fakat bastigim tusu 9333 algilayamadi secim yapmadiniz dedi :/
  • E-Postalarda burayı referans gösterin bence. Bu durumlar düzelirse alacak kişilerin sayısının çokluğundan bahsedin. Olmadı burada bi e-posta hazırlayalım almak isteyenler yollasın görsünler, eşek gibi düzeltirler
  • quote:

E-Postalarda burayı referans gösterin bence. Bu durumlar düzelirse alacak kişilerin sayısının çokluğundan bahsedin. Olmadı burada bi e-posta hazırlayalım almak isteyenler yollasın görsünler, eşek gibi düzeltirler

Bunu yapalım kesinlikle...

Şu adreste son sayfada Sms sorununu çözdüğünü belirten bir kişi var nasıl çözdüğünü öğrenmeye çalışalım...
    http://www.iphoneyardim.net/idevice/28900-ipod_touch_u_iphone_yapan_cihaz_peel_520_a-8.html

• beyler şunu mu denesemhttp://www.dinodirect.com/ipad-ipod-iphone-transformer-portable-bluetooth.html yoksa sizin kullandığınız peel mi alınmalı?
  • Peel 520 2.generation ürünümü satıyorum, az kullanılmış temizdir,satınca diğer ürünleri denemeyi düşünüyorum, hiç bir problemi yoktur (genel yazılım problemi olan türkçe karakter dışında )
    Merak edenler için konu başında bol resimli inceleme yapmıştım bakabilirsiniz.
    Gerekli yazılımlar verilecektir .
    Izmir içi elden teslim Fiyat 150 tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hata404 -- 31 Aralık 2011; 13:45:42 >
  • quote:

Peel 520 2.generation ürünümü satıyorum, az kullanılmış temizdir,satınca diğer ürünleri denemeyi düşünüyorum, hiç bir problemi yoktur (genel yazılım problemi olan türkçe karakter dışında )

Hocam bi görüşelim, bende karşıyakada oturuyorum. GPRS sorunu hallolduysa alabilirim.
  • quote:

quote:

Peel 520 2.generation ürünümü satıyorum, az kullanılmış temizdir,satınca diğer ürünleri denemeyi düşünüyorum, hiç bir problemi yoktur (genel yazılım problemi olan türkçe karakter dışında )

Hocam bi görüşelim, bende karşıyakada oturuyorum. GPRS sorunu hallolduysa alabilirim.

Pm attım.. Gprs ayarlarını bulamadığım için bağlanamadım, fakat eski versiyonda bağlanmayı başarmıştım.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.