Şimdi Ara

YouTube, 10 yıl aradan sonra video oynatıcısının tasarımını değiştiriyor: İşte görünümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YouTube, 10 yıl aradan sonra video oynatıcısının tasarımını değiştiriyor: İşte görünümü
    YouTube, tam 10 yıl aradan sonra video oynatıcısında kapsamlı bir tasarım değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. Dünyanın en büyük video paylaşım platformu, web sürümü için yeniden tasarlanmış bir video oynatıcısı devreye almaya başladı. Ancak arayüzü gören kullanıcıların bu yeniliği pek de memnuniyetle karşıladığı söylenemez.

Ayrıca Bkz.Dünyanın en büyük otomobil taşıma gemisi ilk seferine çıkıyor: 9.200 araç kapasiteli

Yeni tasarım, Google'ın diğer hizmetlerinde de sıkça gördüğümüz "Material Design 3" stilini temel alıyor. Kontrol tuşları artık yarı saydam. Ayrıca her biri kendi kapsül şeklindeki alanında yer alıyor. Arama devi bu yeni tarz ile popüler video paylaşım platformunda daha modern ve sade bir deneyim sunmayı hedeflemiş.

YouTube, 10 yıl aradan sonra video oynatıcısının tasarımını değiştiriyor: İşte görünümü

Ses kontrolünün değişmesi rahatsız etti

En dikkat çekici değişiklik ses kontrol mekanizmasında yapıldı. Daha önce video oynatıcının sol alt kısmında yer alan ses ayarı, sağ tarafa taşınmış durumda. Üzerine tıklandığında dikey bir kaydırıcının açıldığı belirtiliyor. Ancak buna dair görseller henüz ortaya çıkmış değil.

Ayrıca klavyedeki yukarı/aşağı tuşlarıyla ses seviyesini ayarlama özelliğinin de kaldırıldığı ifade ediliyor. Hatta bu durumun önceki düzene alışmış bazı kullanıcılarda hoşnutsuzluğa yol açtığı bilgisi var. YouTube, yeni video oynatıcı arayüzünü şu anda A/B testi kapsamında sınırlı bir kullanıcı grubuna sunuyor. Kalıcı olup olmayacağı ise henüz belli değil. 

Kaynak:https://www.androidauthority.com/youtube-new-video-player-ui-test-web-3547254/
    Kaynak:https://www.androidpolice.com/youtube-testing-modern-desktop-redesign/

• Çok kötü olmuş

• Youtube umarim altyazi konusunda da kullanici dostu bir arayuze gecer. Her seferinde once cc ye basip sonra ayarlar/Türkçe secmek zorunda kaliyorum.

Edit: Mobil sürümde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesaverde -- 27 Nisan 2025; 19:56:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yutubun android uygulaması içler acısı. Bir halta yaramaz. Köyün muhtarı otursa yapsa daha iyisini yapar. Alternatif kullananlar var mı önerdiği başka bişi.

• FightForBeer kullanıcısına yanıt
    RVX güzel. gereksiz ikon ve butonları kaldırınca gayet sade oluyor eskisi gibi. shorts şeylerini tamamen sildim örneğin

• Web ve app arayüzlerinde video başlığını yarıda kesip üç nokta (elipsis...) yerine "tüm başlığı göster" seçeneği ekleseler ne güzel olur. İsteyene üç nokta, isteyene tam başlık.

Varsın 4 satır olsun, video başlığının sonunu tahmin etmektense tamamını görmeyi tercih ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msegmx -- 26 Nisan 2025; 13:59:08 >
  • Merak ettiğim belki %1 kadar gerekli ve geriye %99 gereksiz içerik videolarını nerede ve neden tutuyor merak ettim doğrusu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şahtı şahbaz olmuş.

• Ben beğendim.

• jubeii kullanıcısına yanıt

Newpipe en güzeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt
    Seagate, WD gibi şirketler her gün dua ediyorlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Güzel kazanç kapısı.Yalnız nereye kadar.Belki yanılıyor olabilirim,zaman zuhur edecek.YouTube bir temizlik yapacaktır diye düşünüyorum.

• En güzeli revanced . Kafam rahat istediğin gibi kullan . Özgürlük bu bence

• İnsan tırt bir css makyajı yaptım diye bülten yayınlamaya utanır. Madem hap şeklinde buton yapıyorsun neden diğer fonksiyonlar dişlinin altına gizliyorsun. Yt frontendlerinden de mi bir şey öğrenmedin. Otur 0.

• Mühim olan işlevi sonsuzluk gibi reklam koyuyorlar artık ne arayüze geçerse geçsin reklam arası video seyrediyoruz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kullanıcının yararına bir şey yaptıklarını görmedim pek şimdiye kadar, kendi çıkarlarına uyacak şekilde biz yaptık oldu mantığıyla yapıyorlar.

• klavyeyle ses kontrolu kalkması iyi olmuş. videoyu ileri sarmak için ok tuşuna basınca sesin değişmesi uyuz ediyodu. ama benım ıcın en iyi oynatıcı tasarımı klasik olandı.

• bide youtube'ın yaptığı en iyi şeylerden biri most replayed yani en çok oynatılan an olayını getirmeleri. bu sayede clickbait videolardan kurtulmuş olduk. eskiden kralın biri aşağıya dakikasını yazardı. bu özellik gelince most replayed yerine direkt tıklıyorum. işimi görüp çıkıyorum

• youtube gerçekten çağ dışında kalmış bır uygulama. kullanıcı dostu oldugunu dusunmuyorum zaten aradıgım seylerıde artık bulmakta zorlanıyorum. sureklı reklam gıbı onerdıgı shortlar ve onerılen vıdeoları aralara sıkıstırması benı deli edıyor. aradıgımı bulmam gercekten zor olmaya basladı.

• İlk tasarım en iyisiydi diğerleri hızlı kullanıma gelmiyor

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.