Şimdi Ara

Youtube Hız Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 35 Mbit internet hattım bulunmasına rağmen Youtube'den video izlemek tam bir işkence benim için. Videolar açılmıyor, yüklenmiyor, donuyor. Bağlantı detaylarına baktığımda 300-400 Kbit bağlantı hızları görüyorum bazen. İşin garip yanı bazen de 20-25 Mbite kadar yükseliyor bağlantı hızı. Tabi bu değerlere ulaşıldığında videolar gayet güzel şekilde açılıyor, hızlı doluyor. Ancak çoğu zaman doğru düzgün kullanamıyorum. VPN açıp idare ediyordum ancak VPN de çalışmamaya başladı. Bir bir hepsini engelliyorlar zaten. Modem arayüzü, hat değerleri, bağlantı hızı ve hız testi sonuçlarını paylaşıyorum. Bu neden olur nasıl çözerim yardımlarınızı bekliyorum.

Youtube Hız Sorunu

Youtube Hız Sorunu

Youtube Hız Sorunu

Youtube Hız Sorunu

Youtube Hız Sorunu

Youtube Hız Sorunu

Youtube Hız Sorunu

Youtube Hız Sorunu

Youtube Hız Sorunu

Youtube Hız Sorunu

Youtube Hız Sorunu

• Tarayıcınız nedir acaba dns olarak ne kullanıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGear25 -- 5 Nisan 2018; 16:50:42 >
  • BlackGear25 kullanıcısına yanıt
    Tarayıcı chrome kullanıyorum ancak edge kullanırken de aynı şey oluyor. DNS otomatikte.
  • OpenDNS denedim yine olmadı. Gerçekten bağlantı süper yavaş durumda. IDM bile 300 kbps ile indiriyor. Bir de ubuntuya bakın.

Youtube Hız Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwanzig -- 5 Nisan 2018; 19:57:7 >
  • TTNET'in genel sorunu hocam. 100 megabitte olsa aynı sorun yaşayan var

Sizin bilgisayarınız, driver yazılımınız, modem ya da başka bir şey değil. TürkNet aynı alt yapıyı kullanmasına rağmen onda sorun yok diyorlar. Yeni modem de alsanız, DNS'ye 1000 dolar da verseniz çaresi yok. TTnet'e yazmayın hızınızı düşürürler 2 dk'lık iş için benim gibi 3 gün uğraşırsınız :)

Buraya konu açın.https://forum.donanimhaber.com/forumid_591/tt.htm

Çaresinin olmadığını göreceksiniz :)
  • phorever kullanıcısına yanıt
    Hocam en sonunda private VPN server kuracağım yurtdışından host alıp. Bunun sonu böyle olacak gibi. Direniyorum ama 80 lira verdiğim interneti kullandırtmıyorlar resmen. Çıldırmamak elde değil. Hayır 2 sene boyunca 24 Mbit kullanıyordum bu sene 35 yaptık yine iyi gidiyordu ama leş oldu bu ay. Okuduğum yorumlara göre çözümü yok. Sorun olarak belirlenebilen bir şey de yok TT'ye göre. MH ile görüştüm zaten hiç yardımcı olmadı. Sorun yok diyip geçiştiriyo. Eskiden VPN ile bağlanıyordum hesabım vardı. Onu da yasaklamışlar bağlanmıyor artık. Nasıl küfrediyorum var ya çıldırmamak elde değil
  • Youtube Hız Sorunu

Zenmate Free ile gittiği yere kadar devam. En azından 1 Mbit altına düşmüyor. En ucuz VPS ayda 2.5 dolar ki çoğu yerde stokta kalmamış. Alabilmek için 1TB aylık trafiğe izin veren bir VPS'ye 5 dolar bayılmak gerekiyor.Dolar 4 Tl olunca hepsi pahalı zaten. Ayda 80 internet vardı 100 olacak artık.
    Uğraşmayayım VPN alayım desem ertesi gün yasaklayabilirler garantisi yok. Aylık alayım desen 10-15 dolar. Yıllık almak lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    youtube video yüklenme sorunu
    13 yıl önce açıldı
    youtube ekran sorunu
    5 ay önce açıldı
    youtube atma sorunu ÇÖZÜLDÜ
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sorun sadece Youtube üzerinde ise aynı sorunu bugün bende yaşıyorum. Ama idm veya başka sitelerde bu sorun yok. Mesela Youtube videoları 144p olarak başlıyor. 360p yapsam bile donuyor. İzlesene üzerinde aynı videoyu 720p ileri dahi alsam donma olmuyor. İdm ile indirme hızım 1.2 ila 1.7mb/sn arasında değişiyor. Youtube olayı bu saldırıdan sonra olmaya başladı. Tabi sadece youtube değil de her alanda bu sorun varsa bağlı bulunduğunuz portta sıkıntı olabilir. Servis sağlayıcısı ile görüşüp durumu izah edin, sorun tespit edilirse port değişikliği sorunu çözebilir belki.
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Sadece youtube hocam. Diğer siteler normal. MH ile görüştüm sorun görünmüyor dedi kestirip attı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman sorunlarımız aynı. Youtube'dan videoyu açtım 480p; dondu donacak derken birden donuyor. Aynı videoyu Youtube üzerinden 720p olarak indiriyorum hız sorunu yok. Netten yüksek boyutlu dosya indiriyorum sorun yok. Netten yüksek çözünürlüklü (farklı sitelerden) video açıyorum sorun yok. Ama Youtube gelince işler karışıyor. Ve ayın henüz başı yani indirme falan yapmama rağmen AKK sorunumda yok.

Bende bu sorun Youtube binasına saldırı yapıldıktan sonra ortaya çıkmaya başladı. Bu olay dışında da etki edeceğini düşündüğüm bir durum aklıma gelmiyor. O yüzden hiçbir şey ile oynamadım. Sanırım düzelir. Çünkü bu sorun sadece Youtube üzerinde var. Başka hiçbir yerde net sorunu yaşamadım.
    Hocam saldırıdan önce de aynı dertten muzdariptim. Premium VPN vardı onu açıp kullanıyordum fakat engellenmiş şimdi. Onu da kullanamıyorum. Youtube kullanamaz oldum.
    İkimizinde sıkıntı aynı ama sebepler farklı sanırım.

Farklı bir modemle deneme şansınız varsa bi deneyin hocam. Normal internette sorun olmayabilir ama Youtube ile olan veri bağlantısından dolayı sorun yaşatabilir. Veya kapattığınız bir hizmet buna sebep olabilir. Güvenlik yazılımları buna sebep olabilir. Ya da işletim sistemi güncellemeleri sebep olabilir. Ancak bana göre modem kısmı biraz daha öncelikli gibi. İmkanınız varsa denemenizi tavsiye ederim.
    Malesef öyle bir şansım yok. Kaldı ki modemi suçlamak son yapacağım şey. Ben TT kaynaklı olduğunu düşünüyorum bir şekilde. Başka sitelerde sorun yok. Sadece youtube da sorun var. Hep 1 Mbit altı gelse o bile mantıklı da bazen 1 bazen 5 bazen 15 geliyor. Gerçi max 5 dk sonra düşüyor 1 mbit altına
  • Hocam herkeese merhaba benimde aynı sorun var.İnternet hızım 50 mbit normalde diğer sitelerde sıkıntı yok.Fakat windows 10 a geçtikten sonra youtube otomatik olarak kaliteyi seçerken 360 p seçiyor ve çok yavaş dolduruyor 480 de donuyor. Kafayı yiyecem az kaldı.Şimdi Psiphon açarak denedim.2 k videoyu 10 dk lik video olmasına rağmen 3 kerede doldurdu öyle bir hızdayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-490EE65F3 -- 6 Nisan 2018; 14:14:29 >
  • Koca Turkiye'de bu sorunu yasayan kisi sayisi benimle beraber 4 mu?
    Hic mi kimse test edip yazmaz arkadas?
    Son 2 haftadir youtube gercekten cok yavas bu rezilligin elbet bir aciklamasi olmali.

Site bastan asagi siyaset meydanina donmus bu gibi konular gorunur mu desenize.
  • Sormayın hocam. Ne dert eden var ne de açıklama yapan. Sıkıntı bizde mi anlamadım ...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • recep en cok siyaset yorumu yapana ceyrek altin veriyormus ondan boyle
    su foruma siyaset haberi engeli gelse de su rezil haldeki basliklari gormesek artik
    guzelim forumun icine ettiler resmen
    yonetim de birsey yapmiyor ki aga isin icinde para var engeller mi sence? cok ta umurlarinda sanki
    siyaset adi altinda site trafigi tabiki de yogun oluyor

soru basliginin altinda ettigimiz muhabbete bak

bir gelisme falan duyarsak buraya yazalim kardesim sorun yasayan olursa en azindan neden oldugunu ogrenmis olur.
    Modeme reset atıp yeniden kurulum yapmıştım. O sıra kendiliğinden düzeldi. Şu an ise farklı modem ile kullanıyorum ve herhangi bir sorun yok. Modem kaynaklı mı değil mi bilemiyorum ama müşteri hizmetleri ne kadar da sorun yok dese bile kurum ile birebir görüşüp port değişikliği talep edin hocam. Eski oturduğumuz evde farklı bir olaydan dolayı (ki youtube olayına benzer birşeydi) benzer bir sorun yaşamıştım. MH sorun yok dedi. Kurumda çalışan bir arkadaşım ile görüştüm gelip evde test yaptılar sorun görünmüyor ama port kaynaklı olabilir santralden yeni port verelim dediler. Bi kaç gün peşinden koştum port değişti ve tüm sorunlarım da o zaman düzelmişti.

Tabi hocam net değil tabiki bu sorun o yüzden aklıma ve başıma geleni yazdım. İmkan bulabilirseniz ya da birinden kısa süreliğine ödünç alabilirseniz farklı bir modem ile bi test yapın. Yoksa da artık port değişimi gibi birşeyler yapmakta fayda var.

• Ben 16 mbps net ile 4k videoyu takılmadan izliyoruö youtube dan sizin sorun çok değişik bişey bu sorunu genelde youtube sunucularından kaynaklanıyor diyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam kurumda çalışan bir arkadaşım yok malesef. Bu yüzden port değişimi için MH ile konuşmam gerekir. MH de hiçbir şey yapmaz. Teknik ekibe nasıl bağlanabilirim veya nasıl port değişimi yapmalarını nasıl sağlarım acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.