Hem içerik üreticileri, hem de bunların patronları, reklamdan ziyadesiyle para kazanıyorlar zaten. Prensip olarak para vermem. Eğer engellenemeyecek bir reklam teknolojisi kullanırlarsa, bu siteden video izlemem. Zaten sadece müzik videoları izliyorum. İlgilendiğim her konuda yetkinim ama ek bilgiye ihtiyacım olursa eğitim videoları izlemem zaten. Video izlemek, öğrenmenin kötü bir yolu sayılır.. Gereksiz zaman alıcı.. Yazılı döküman ya da konunun uzmanlarına forum gibi yerlerde sormak çok daha iyidir. |
YouTube Premium, Türkiye’de zamlandı: İşte yeni fiyatlar (6. sayfa)
-
-
Biz aile kullanıyoruz sanırım artık kullanmayacağız
-
Aylık üyeliği yıllığa çevirdim. Şu an ödediğim ücretten bile ucuza geldi. -
Ad blok paralı mı oldu ki youtube e para ödüyoruz? -
Youtube Aile planı için yıllık ödeme getirmiyorsun ya Allah senin tependen baksın.. Eeeeey yutuuub
-
İşe yaramıyor onlar isim söyleyn -
yıllık ücret hala aynı ben 1 ay önce aldım yıllık dışındakilere zam gelmiş youtube yıllık al geç diyor galiba
-
Bedava olan bir şeyi paralı yaptılar.
Sen niye para ödemiyorsun? Çok ucuz, bedava sayılır diyorlar zaten. Bedavaydı, bedavaya ekstradan para vermek çok saçma.
Kaldırımda yürümek bedavayken...
Yarın çok ucuz, sen niye para vermiyorsun? Kaldırımda yürümek için derlerse şaşırmayın. Parayı zaten kişisel verilerimizi satarak kazanıyorlar, haberimiz yok. Bir de üstüne para veriyoruz; asıl onların para vermesi lazım. O platformu kullanıyoruz diye izleyici kitlesi olmazsa, hiçbir işe yaramaz. -
Benimki niye 105e çıktı la -
Benim de öyleydi şaşırdım bu konuyu görünce heralde onlarınki yeni 75e çıktı dedim bugun 105e çıktı :D
-
Bunlara para verenlere 2 gün sonra oksijen paralı diyeceksin ona da razı olurlar. Rahat rahat nefes alıyorum karşim ayda 50 liraya değmez mi, sigara parası derler. Şunu anlayın artık internet özgürlük ortamıdır bu şirketler, yayıncılar eşek yüküyle para kazanıyor daha nasıl söğüşlerim derdindeler. 5 kuruş çalışmaz benden Youtube vs şirketler aylık para ödesin bana , sitelerine girip video izliyorum. Ayda sadece 100 tl.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky1905 -- 9 Kasım 2024; 12:1:32 > -
Para verecek olsam neden Youtube'a para vereyim ki, zibilyon kadar daha kaliteli servis varken. -
arkadan oynatma özelliğini nimetten sanıp bunun için para isteyen şirkete zırnık mı koklatacam
premium denen şey 1 kuruş bile hak etmiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 9 Kasım 2024; 17:42:1 > -
Yeter artık google allah gözünü doyursun internetten trilyon dolar kazandınız hala az çok demiyelim 50-100 tl atalım diye para toplamaya çalışıyonuz.
İndirim de olsa zam da olsa, yıllık 1 liraya da satsanız o premiumu almıcam. -
Ublock Origin Forever...
-
Youtube aslında hiçbir zaman tamamen ücretsiz değildi. Kullanıcıya sunulan bedava dönemler, platformun büyümesini hızlandırmak için geliştirilmiş bir pazarlama stratejisiydi. Bu süreçte ciddi zararlar yaşansa da bu zararlar risklerin doğası gereği bir yatırım olarak kabul edildi ve uzun vadeli büyüme amacıyla finanse edildi.
Bugün, Youtube’a her dakika 500 saatin üzerinde içerik yükleniyor. Kaynak: https://blog.youtube/press/
Üstelik sözgelimi 1080p yüklediğinde, bu içerik 720, 480, 360, 240 çözünürlüklere çevriliyor. Platform uyumluluğu için ses ve videoyu birkaç farklı codec ile daha sunuyorlar. Sesi işleyip yazıya dönüştürüyorlar; yakında AI ile dublaj da olacak. Bunlar öylesine sıraladıklarım, kimbilir daha neler neler var... Tüm bu işlemleri kaybetmemek için en az bir sunucuya daha yedekleme yapıyorlardır. İşlemci gücü, depolama kapasitesi, sunucu masrafı... Of tüm bunlar su mu yakıyor?
Kısaca —yanlış anlama, örneği senin üzerinden veriyorum— belki de dünyadaki en gereksiz videolardan biri olacak 1 GB'lık verin için bile bilmem kaç kat veri işleniyor, kaydediliyor, kopyalanıyor, aktarılıyor. Kalem kalem hesaplaması olan dev bir hizmet. Elbette ölçek ekonomisi sayesinde normal insanların anlamakta zorlanacağı kadar düşük maliyetle hallediliyor olabilir, özellikle Google'ın altyapı gücü ve enerji verimliliğine yaptığı yatırımlarla olay çok başka boyutta olabilir ama elimizde tüm veriler olmadan ne kadar ucuza geldiğini bilmiyoruz ki? Yani iyi cesaret, "reklamsız bedava sonsuza kadar" bu işin gideceğini düşünmek.
Bu arada, asla üyelik ücreti eleştirilmez anlamı çıkmasın; ona sözüm yok. Ama işi en kestirme yoldan "bedava yapın" demekle çözmeye çalışmak amatörce. Kişisel veriyi kullanmak da nereye kadar? Reklam göstermek nereye kadar? Kanalların çok kazanması içerik zenginliği için bir gider kalemi. Yani kârı paylaşmaktan öte onlar açısından bir gider kalemi. Ondan kıssalar bu sefer içerik üretmeye teşvik olmayacak. En basitinden TV kanalları dizilerini yayınlamayacak, sen de TV'nin sunduğu sefil sistemlere mahkum kalacaksın belki de.
Eleştiriyi tekel yapısına, mali raporların şeffaflığı üzerine yapabilirsin. Oraları gerçekten kurcaladıysan dinlemek isteriz. Ama elde hiçbir veri yokken kaldırım örneği vermekle kimseyi ikna edemezsin, amatör eğlendirirsin.
-
Fiyatlar Fazla Arttı Yeni Gmailler açmak lazım
-
pc de sorun değil de telefonda bir sürü banka uygulaması kullandığımdan ıvır zıvır korsan program kurmayı sevmediğim için mecbur youtube aile kullanıyorum. Müzik uygulamasında bilr reklam varmış gene fake hesaptan bakmak zorunda kaldım da. Çekilmez çile vallahi.
sigara parasına takılmışlar. Bir paket çay parası diyeyim bari ben de :D He zam saçmalık orası ayrı mevzu tabi.
-
Telefonda yada pc'de hiç fark etmez. Brave browser kullan tek 1 tane reklam izlemezsin NOKTA.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X