|
YouTube Premium, Türkiye’de zamlandı: İşte yeni fiyatlar (7. sayfa)
-
-
o youtube oynatıcılara defalarca instagram ve youtube hesabımı kaptırdım
-
Hocam hangi tip kumu önerirsiniz, inşaat kumu mu sahil kumu mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 10 Kasım 2024; 12:30:25 > -
Hocam, öncelikle teşekkür ederim bizi bilgilendirdiğin için.
İşin teknik tarafını kullanıcı anlamaz; anlamakta zorunda değil.
Benim gibi sıradan vatandaş, eskiden bedava olan bir şeyi paralı yaptılar diye kızıyor. Siz de neden bedava paralı oldu, sebeplerini sıralıyorsunuz; şunu yaptılar, bunu yaptılar, geliştiler, şirketin maliyetleri arttı filan filan diye gidiyor. Bunu hemen hemen her firma yapıyor; ilk başta ücretsiz veriyorlar, torbacı gibi kullanıcı alışınca ücretli hale çeviriyorlar.
Bu ahlaki değil; en başında ücretli olsaydı, öyle alışsaydık, o zaman söylenecek sözüm yoktu.
YouTube diyebilir, "Ben şöyle yenilik getirdim, böyle yenilik getirdim, senden para istiyorum" diyebilir. Ben de sıradan, basit bir kullanıcı olarak şunu söylüyorum: "Banane, getirmeseydin, çok basit, banane."
Bana o eski YouTube yetiyordu; ücretsiz olanı kafidir. Büyümeyi kendileri seçti, ben mi dedim onlara kullanıcı olarak, "Şirketin maliyetlerini artırın diye, ücretsiz kullandığım bir şeyi bana paralı yapın" diye? Kullanıcının istekleri basit: reklamsız video izlemek.
YouTube video izleme platformu; Spotify olmasına gerek yok, ekstra başka bir şeye dönüşmesine gerek yok. Kendileri büyümeyi istiyorlarsa, maliyetine de kendileri katlansın. Yakında Disney gibi, Netflix gibi olmaya çalışırlar. Platform amacından çıktı; kullanıcı bunları istemiyor ki, tekel olmaya çalışmak anlamsız. YouTube diyor ki, "Ben zarar ediyorum, maliyetleri karşılamakta zorlanıyorum." YouTube aşağı yukarı yarım trilyon dolarlık bir şirket.
Bu zenginliğine premium'dan gelmedi; dünyada YouTube üye sayısı 3 milyara yakın, yıllık geliri...
40 milyar dolara yakın, Türkiye'den daha çok kazanıyor; düşün yani.
Ona rağmen, "zarar ediyorum" diyor; yıllık 35-40 milyar kârı beğenmiyor. Haspam, sigara parasına abonelik ücreti istiyormuş; önemi yokmuş. Ayda 2.50 dolar istiyormuş. 3 milyar üyesi olan platform, amacına ulaşıp gerçekten bu parayı toplamayı başarırsa, yıllık karı 100 milyar doları aşacak. Önemli olan 2.50 dolar aylık ücret istemesi değil; biz veririz, kullanırız. Veremeyenler ne olacak? Fakirler kullanmasın deriz; o zaman onlar da reklamlı izlesin diyelim?
YouTube bir videoda otuz tane reklam sıkıştırıyor; premium üyelikte bile içerik üreticisi reklam veriyor. Para ödüyorsun, yine reklam görüyorsun. Yasa dışı izleyenler, premium üyelikten daha iyi izliyor. YouTube'a ismini vermeyeceğim bir uygulama var; TV Box'tan izliyorum, YouTube 4K videoları daha sorunsuz izliyorum. Sponsor reklamları otomatik atlıyor, yabancı İngilizce içeriklere otomatik Türkçe altyazı veriyor. YouTube orijinal versiyonunda bile böyle özellik yok. YouTube, Amerikan menşeli bir platform; YouTube üzerinden neler neler...
Yapıyorlar, o konu çok ayrı bir tartışma ister.
YouTube, istese zaten illegal uygulamalara izin vermez; şirkette biliyor. İzleyici giderse, game over olur. Trilyon dolarlık şirket olmuşlar; gözleri doymuyor. Premium'dan da ücret almasınlar, ne olacak? Batmazlar sonuçta. İllaki premium satmak istiyorlarsa, farklı üyelik oluştursunlar; zorunlu tutmasınlar. Gerçekten ihtiyacı olan alsın premium üyelik. WhatsApp bir ara ücretli yapacaktı, aşırı tepki alınca geri adım attı. Gençlerin çoğu zaten başka platformlarda takılıyor; YouTube, bizim gibi 40 yaş üstü izliyor. Her şeyin sonu var: gazeteyi radyo, radyoyu televizyon, televizyonu internet bitirdi; YouTube'a illaki gelecekte alternatif gelecektir.
Her şey değişiyor; yine söylüyorum, YouTube üzerine bize ücret ödemesi lazım; platformdan içerik tüketiyoruz diye. Bu yazdıklarım size eleştiri değildir; basit sıradan kullanıcılarının düşüncesidir.
Daha yazabileceğim tonla şey var da, sayfalar yetmez.
Bu kafayla gidersek kaldırımda yürümek için de para öderiz cümlesi doğru çıkıcak.
Hayırlı forumlar dilerim nediyim.
-
Sahil kumu daha güzel. Kovamı ve plastik küreğimi aldım konyaaltı plajına gidiyorum
-
Sen boşa yazıyorsun çünkü youtube videosu yükleyip para kazananlar sen premium üyelik alırsan yine para kazanıyorlar. Youtube premium üye olmuyorsunuz diye ağlayanların hepsi youtuber yani..
Şöyle böyle şu yüzdendir gibi mantıklı açıklamalar yapma cünkü amac baska
Do YouTubers get paid from YouTube Premium?
With YouTube Premium, members can enjoy any video on YouTube without ads while still supporting creators. Currently, revenue from YouTube Premium membership fees is distributed to YPP video Creators based on how much members watch their content.
YouTube Premium ile üyeler, içerik oluşturucuları desteklerken reklamsız olarak YouTube'daki tüm videoların keyfini çıkarabilirler. Şu anda, YouTube Premium üyelik ücretlerinden elde edilen gelir, üyelerin içeriklerini ne kadar izlediğine bağlı olarak YPP video Oluşturucularına dağıtılmaktadır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Kasım 2024; 15:47:18 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Headlong Into CarnageSahil kumu daha güzel. Kovamı ve plastik küreğimi aldım konyaaltı plajına gidiyorum
Eyvallah
-
Islak deniz kumu.
En azından kumdan kale yapabilirler -
Hisar yapacağız Allah'ın izniyle.
-
Valla sigara içimiyorum... Youtube Pre TR ye resmi girdiğinden beri alıyorum 5 yıldırda yıllık alıyorum...
Valla TV izlemiyorum TV'de maçların Hepsini veren İPTV yide 3 yıllık almışım... Artık herhalde yaşılılar izliyor normal kanalları... Onlarda son tafya... (Babam Halam Vs ) ki... Babam youtube reelsi öğrenmiş 90 larda hep zap yapardı kumanda ile... Ya baba değişme birisi dursun izleyek derdim... Şimdi reelsle aşşağı türküleri kaydırıyor... Baba sana alam tam dinle yok koç tam benlik ben zaten 30 sn dinliyorum tam benlik diyi :))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thehspeed -- 10 Kasım 2024; 22:10:40 > -
Geçen hafta ben de bu şekilde yaptım. Cevap için teşekkürler.
-
yıllık alın. alışınca çok iyi evde normal tv yizleyen yok. bizde her kes youtube da
-
-
Forum yöneticisi korsan paylaşıyor.
Iptv tavsiyesi de ver bari de şenlenelim.
-
Tek pencere açma olayını aşabilseler fiyat abartı değil. Opera ile reklamsız izleyip, sekmeler açabildiğim sürece benim için çok gereksiz kalıyor. -
yazıklar olsun -
Youtube'ye birinin müdahale etmesi lazım, tekel diye popoları başları ayrı oynuyor.
Reklamsız denk geldi geçen Premium olmadan kullanmak imkansız hale gelmiş artık, reklam süreleri 30-40 saniye saramıyorsun, geçemiyorsun.
Premium müşterisiyiz yıllardır tamam ama bu fiyatlar saçmalık. Sen şifreli yayın değilsin, özel bir ürünün yok maç-film gibi.
-
Youtube TV servisi ayrı olarak var zaten hocam ama fiyatlar kol gibi ve ayrıca Türkiye'de yok, sadece ABD. Buyrun:
https://tv.youtube.com/welcome/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 18 Kasım 2024; 0:35:36 > -
ABD için aşırı fahiş bir rakam aylık 50$ ama içeriğine baktım her şey var, amerikan futbolu, tenis, kriket, buz hokeyi, güncel film ve diziler. Paket paket yapmamışlar, full.
Zaten Türkiye'de 3-4 farklı platformu full paket aldığında da aylık 1500-2000TL ödüyorsun ve kalite 480P çoğu zaman.
-
Revanced Allah senden razı olsun
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X