|
Bildirim
Sigara parası diyenlere verilecek cevap: "sigara kullanmıyoruz". Bu kadar basit. |
"Sigara parası"cı köle olma meraklıları gelmemiş henüz.
|
"Sigara parası" halk ağzında paranın ölçü birimi gibi bir kalıptır. Demode oldu elbette. Yanındaki kibrit kutusu da öyle. Diyet listelerinde "kibrit kutusu kadar peynir" derlerdi. Halen tedavülde mi bilmiyorum ama ne yani görsek "kibrit kutusu kullanmıyoruz" mu diyeceğiz?
Sigara parasıyla kıyaslamada ince bir gönderme de var: İçip içmemekle alakası yok, bunun karşılığı bazıları için abur cubur, alkol, kahve, marka takıntılı ürünler.. vb olabilir. Maksat, "Dön bir kendine bak, nerelere para harcıyorsun" demek.. Cidden de harcıyoruz. (Ateistler de bazen "Allah Allah" diye şaşırır. Orada da kalıptır, darlamayın insanları :) |
Ücretsiz reklamsız YouTube video oynatıcılar var bu yamyamlara para kaptırmayin dostlar
|
Şu sosyal alemde YOUTUBE EN İYİSİ. Aile paketi efsane bir plan. 5 +1 bölünce komik rakam kalıyor. Ne öğrenmek istersen Youtube da var. Tamir, bahçe, duvar örme, Excel autocad,,,... herşey var.
İsteyen 4 ayda bir meslek öğrenir. Kişi başı neredeyse 3te 1 sigara parasına bir ay. Git wifi olan yerden internet kotası yemeden indir. Doya doya geliştir boş beynini. Arkadaşlar inanın motor bölümü hariç arabanın bir çok yerini tamir edebilecek seviyeye geldim. Hibrit batarya söküp takabilir durumdayım. Netflix karın doyurmaz ama burası kendini geliştirmeye faydalı görüyorum. Dikey tarımı burada öğrendim, bahçe bakımı burada öğrendim. Ve bunlar Amerika içinde yüksek gelir kazandıran işler. Bunu nimet olarak kullanmak varken fiyata laf edenler gitsin boş beyinlerini doldursun TikTok ta. Ha Amerika'da 24 dolar falan ödüyoruz. Tr hesabı açtırdım nişanlıma. Ailece Tr fiyatıyla buradan devam kullanmaya. Niye fazla ödeyim ki. Sistem kabul ediyor nihayetinde.. |
|
Hala bedava
|
Bedava olan bir şeyi paralı yaptılar.
Sen niye para ödemiyorsun? Çok ucuz, bedava sayılır diyorlar zaten. Bedavaydı, bedavaya ekstradan para vermek çok saçma. Kaldırımda yürümek bedavayken... Yarın çok ucuz, sen niye para vermiyorsun? Kaldırımda yürümek için derlerse şaşırmayın. Parayı zaten kişisel verilerimizi satarak kazanıyorlar, haberimiz yok. Bir de üstüne para veriyoruz; asıl onların para vermesi lazım. O platformu kullanıyoruz diye izleyici kitlesi olmazsa, hiçbir işe yaramaz. |
Dünya genelinde ucuz/gereksiz şeyler pahalanmaya devam ediyor. Kahve, platform üyeligi, premium, internet vs. Bunlar seneler önce hayatında yokken şimdi zorunluluk haline geldiğinden zamlarla insanlar bırakmıyor malesef artmaya devam edecek ve bir noktada sadece bunları ödemek için çalışacağız gibi. Şu an birçok insanın barınma ve faturalar için çalışması gibi. Köyden hiç gelmesek böyle dertlerimiz yoktu zaten.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|