Şimdi Ara

YTÜ'de Şeriatçı bir grup öğrenci yılbaşı ağacını önünde namaz kılarak protesto etti (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
2.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
37. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam o kardeşimiz öyle bir saldırı yapmaz ve desteklemez zaten ama elinde baltayla çam putu arayan başkaları var işte onlar oldukça zararlı tipler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Aralık 2024; 15:41:54 >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Ne hassas inancınız var sizin havadan sudan etkileniyor.

Bırakın insanlar mutlu olsun ama yok değil mi ? Herkesi mutsuz etmeli , huzur vermemelisiniz.

not:Yıllar öncenin Ytü'lüsü

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Bati memleketlerindeki insanlarin çoğu kültür Hristiyani zaten ayni bizde kendinio Müslüman olarak tanimlayanlarin cogunun kültür Muslumani olduğu gibi. Ben bizim sekulerlerden kültür Muslumani olmayi reddedtikleri gibi kültür Hristiyani olmayi da reddetmelerini bekliyorum şayet iddia ettikleri gibi sekulerlerse.

Ben bunlarin yaptiklari kutlamalarin icerigini veya kendilerinin bu kutlamalar hakki da ne dusunduklerini bile merak etmiyorum. Benden uzak cehenneme direk olabilirler zerre kadar umrunda degiller. Aynı LGBTİJKLMOPRST++++++++++++++++++++++++ meselesinde gibi cocuklara kritik donemde sonradan asla duzeltilemeyecek zararlar vermeleri durumuyla ilgileniyorum. Bak burada elli tane kilise ve sinagog var, bir kez "burada hannuka kutlayamazsiniz", "Noel paskalya yok" demek aklima bile gelmedi. Çünkü onlarin kutladigi Noel, paskalya veya hannuka hiçbir Muslumanin cocugunu etkilemiyor.

Bak ciksa dese ki benim dusmanligim sadece İslam'a karsi gene bir sey demeyecegim, o da yok ama. Mert degiller.

Herhangi bir cocukla bu isin derinlemesine konusuldugu diyalogun gidebilecegi tek yonu veriyorum sana bak:

...
    Baba: biz Muslumaniz oglum/kizim, agaç susleyenler hristiyan, Noel baba da bir hristiyan azizi (azizin ne oldugunu acikliyor baba burada(
    Cocuk: e Atlas/Artemis (var maalesef boyle isimler) Noel babali beslenme cantasi takiyor ailesi ona yilbasi hediyesi almis evlerinde agacin altinda duruyor onlar hristiyan mi? Hem Noel ne ki Noel babanın Noeli mi? Noel ne demek? Noel baba yılbaşında gelmiyor mu, çam yılbaşında süslenmiyor mu?
    ----
    Şimdi baba ne cevap verebilir buna? Alti yasinda cocuga farklı dinler olduğunu anlattigi, hristiyan azizi nedir acikladigi yetmezmis gibi ailesi tarafindan zehirlenmekte olan Atlas'larin Artemis'lerin durumunu anlatsın cocugu da gidip "senin annen baban hristiyan" mi desin bunlara? Bak bütün bunlari çocuğun bu durumu kavrayabilecegi varsayimi uzerine kuruyorum bu arada. Sence "biz kutlamiyoruz oglum/kizim" supermarkette Noel babanin kucagina oturmak isteyen veya eve cam ağacı alip suslemek isteyen 6-10 yas arasi cocuga isler mi?

"Biz niye yılbaşında kutlamıyoruz baba, hediye alıp vermek kötü bir şey mi?"
    Bu soruya altı yaşında çocuğu tatmin edebilecek ne gibi bir cevap verebiliriz mesela?

Ama bak bunun adina yilbasi segil de Noel deseler baba da cocuguna onlar hristiyan evladim diye aciklamasini ortada hiçbir sorun olmadan yapar.

Her kurban bayramı ortalığı birbirine katan bu tipler hoşgörü pıtırcığı kesiliyor konu başka dinlerin sekülerleştirilmiş veya sekülerleştirilmemiş bayramları olunca. Benim dilimde başka dinlere ait ikonografi kesin ve kat'i olarak yasak. Niyetin başka dine inanmak olmasa da yasak, zaten niyetin o olunca kimse senin yılbaşı ayağına Noel kutluyor/kutlatıyor olup olmadığını tartışmıyor.

• Başkasının bir şeyi yapması veya yapmaması sizi neden bu kadar ilgilendiriyor?
    Ahirette birlikte mi sorguya çekileceksiniz?

İnsan bir şeyihoşuna gidiyor ve yapıyorsa bunu dini bir ritüele bağlamak zorunda değil.

İsteyen sakal uzatıp eline tesbihini alıp gezecek, isteyenin dinle kitapla alakası olmayacak ve istediği gibi süslenip, istediği ağacı süsleyecek ikisi de eşit olacak ve birbirine laf söylemeyecek.

dindarlara yönelik eleştirilerde de aynı şekilde düşünüyorum. Başörtüsü için yıllarca laikliğe aykırı dediler. Kadın belki aksesuar olarak, hoşuna gittiği için takıyor, ya da dini sebeplerle takıyorsa da karışamazsın. Kimse kimseye karışamaz. Bu ülke insanı bunu anlamıyor hangi görüşte olursa olsun.

Başkasının iradesi eylemi yapan kişiyi ilgilendirmez, herkes kendi nefsine sahip olsun. Başkasına kimse karışamamalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peacifullord -- 16 Aralık 2024; 16:59:26 >
  • Peacifullord kullanıcısına yanıt

Bu sakal olayının müslümanlıkla ilişkilendirilmesi çok talihsiz bir olay gerçekten. Müslüman sanılmaktan utanmam ama özellikle Avrupa'da, sarı ya da kızıl bile olsa, uzunsa, direkt DAESH sanabiliyorlar.. Sen bile sakalı bırak, tespihi çek diyorsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Aralık 2024; 17:21:11 >
  • mgora kullanıcısına yanıt

Kendi inançlarını başkalarına dayatmadan rahat edemiyorlar. Başkasına karışmak olayı için açılmış bir konuda başkalarının ne yapıp yapmayacağını söyleyen "biz kimseye karışmıyoruz, tartışıyoruz" diyen, bahane olarak da "çocuklar soruyor" falan diyenlerin dertleri başka oluyor zaten.

Mesela ben çıkıp "çocuklar türbanla, çarşafla gezen insanlar hakkında soru soruyor. o yüzden kimse kapalı olmasın" falan desem bu kişiler kıyameti koparır.

Bu üye için zaten başkasının müslüman olması da yetmiyor, tam olarak onun gibi olmalı. Buna "neden müslüman olduğunu söyleyen ama senden farklı şekilde davranan insanlar doğru değil de sen doğrusun" diye sorduğumda cevap verememişti. Devamlı çocukları bahane göstermesi de yeni bir şey değil. Yukarıda ayrıca kimlerin müslüman olup olmadığını da kendi belirlediği mesajları gene atmış.

Neden açıklama yapmak mecburiyetinde kalıyorsun? Özenme ve bundan rahatsız olma normal ama açıklama yapmak mecburiyetinde değilsin.. Burada herhangi bir sorgulama ve bu sorgulamanın üzerine açıklama yapılması gerekmiyor mesela. Askerde komutan neyse, çocuk ve ebeveyn ilişkisi de aynen bu şekilde olmalı. Sana askerde komutan emir verince sorguluyor muydun? Bu şekilde çocuk büyütmenin çok büyük avantajları var. Bu çocuk yürümeye başladıktan itibaren sağlayacaksın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Aralık 2024; 17:42:54 >
    O şekilde koyun büyüyor çocuk değil. Çocuklar da insan ve onlara kavrayabilecekleri ölçekte insan gibi davranmak gerekiyor. Senden emir alarak büyüyen çocuk ömür boyu kendine emir verecek birilerini arıyor, şahsiyetçi değil komüncü oluyor, batının belki yegane iyi yanı olan şeyden mahrum oluyor. Neticesini ne olduğunu anlatmama gerek yok yaşıyoruz o neticeyi.
  • Peacifullord kullanıcısına yanıt
    Kardeş o dediğini asla kabul etmez bizim laikçiler. Ellerine tekrar fırsat geçse oyle bir istibdat rejimi başlar ki inanamazsın.
  • hasanmerto kullanıcısına yanıt

Dinciler için en kötü şey sorgulamaktır. Kendilerinin temel düşünceleri kayıtsız şartsız biat çünkü. Bu zihniyet bu yüzden hep çocukları eve kapatır, kızları okula göndermez..vs. Çocukken baskıyla kendi düşüncelerine dayatırlar ve yobaz nesiller yetiştirmeye çalışırlar.

Baskıyla, zorla inançları belirlenen insanlar başkalarına "din düşmanı, laikçi" deyip geçmek yerine "acaba biz kusursuz müslüman mıyız, bu insanlar da müslüman olduğunu söylüyorlar çünkü." diyerek müslümanlık tarzını bile sorgulamaya başlarsa bu zihniyet için büyük tehlike olur, bırak ateismizi falan.

Yani kendileri sorgulamamak, kendisinin "mutlak doğru" olduğuna inandırılarak eğitilmiş, büyümüş kişiler aynı şeyi kendi çocukları için de istiyor.

Orta çağda bu avrupa ve koyu hristiyan dincileri ile büyük sorundu. Zaten inanç temelinde inanmaya dayalı olduğu için bazı şeylere doğuştan kapalı.

Mezar ziyaretdi diye bir sey var ve tavsiye edilen bir sey, hadis var bu konuda (Müslim, 976). Dinimizde şöyle bir karıştan daha yüksek mezar bile yasak ne türbesi? Bir yerlere çaput bağlayıp bir şeyler dilemek dümdüz şirk. Adak dediğin şey son derece yanis bir sey. Daha senin aklına gelmeyen ne acayip yanlışları var insanların.

Bu konuları zaten Müslümanlık iddiası olan ama yanlış şeyler yapan insanlarla sürekli konuşuyorum ben, zaten yasak bunlar ben koymuyorum bu kuralları. Türbeperestlerin yanlışları başkalarının yanlışlarını götürmüyor.

Kimin Müslüman olup kimin olmadığına tabii ki karar vermiyorum ama boynunda hacla gezen adama Müslüman da diyemem. Aradaki farkı anlayamıyor insanlar ama gerçekten anlaşılması zor bir şey değil bu. Müslüman kendisine dışarıdan bakacak bir insana kendisinin Islam'dan başka bir dine mensup olduğunu düşündürecek herhangi bir şey giyemez ya da yapamaz, canı tehlikede değilse tabii.
    Doğrusunu Allah bilir.

Ben sana ne yapıp ne yapamayacağını söylemiyorum asla. Ne yapacağın senin kararın, Allah hür irade vermiş hepimize. Ben burada kimseye çam ağacı süsleyemezsin demiyorum. Kutladığınız şeyin adının yılbaşı değil Noel olduğunu bilin öyle kutlayın, sağa sola mutlu yıllar değil mutlu noeller yazın diyorum. Isterseniz hem Noel hem yılbaşı kutlayın hatta ama birbirine karıştırmadan yapın. Zor değil.

Yok bir sey olmaz, en fazla, veririz askeri liseye, oradan da harp okuluna, orada da emir alarak devam eder. Obur turlu, lgbt, libos, komunist goyim, kopek sever, m piskin ve her sey olabilir.. Duzgun cocuk yetistirmek icin sert disiplin sart hele ki bu devirde.. Sosyal medya zamanlarinda.. Cocuk gevsek birakmak intihar gibi... Ben o riske giremem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Aralık 2024; 19:50:38 >
    Gençlerin yaptığı bence de saçma.

Hristiyan ikonografisine gösterdiğiniz bu muhafazakarlığın sebebinin ne olduğunu düşündün mü hiç? Niçin yılbaşını seküler bir şekilde kutlayamıyorsunuz bir türlü?

Kendi adina dusunemeyen insanlar yuzunden bu haldeyiz memleketce. Cocuklarin sahsiyetlerini torpulemememiz gerekiyor. Sorduklari sorulari ve bizlere itirazlarini ciddiye almamiz gerekiyor. Onlar insan yavrusu koyun yavrusu degil...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.