Doğru olup olmasa ne olacak? Tartışma ile ilgisi yok. Safsataya gidiyor. Argümana saldır bana veya güruha değil.
Guilt by association deniyor işte buna. Bağlı olduğum gruptan dolayı bana saldırmaya çalışma.
Senin için bir ülkenin Hristiyanlığa ait olabilmesi için yüzde kaç lazım?
Elbette değilim. Adetleri uygulamak da bana kalmış bir şey. Müslüman olmamama rağmen hala sürdürdüğüm gelenekler var. Hoşuma gidiyor çünkü.
Bu biraz da senin fikrin. Türkiye'deki ağaç süsleyenler bunu genel olarak Hristiyan inanışı için yapmıyorlar. Eğlenceli olduğu için yapıyorlar. Noel'de ağaç süsleme Martin Luther'in nereden aldığı belli olmayan bir uygulaması ile başlamış. Katolikler bile uzun zaman boyunca bu Protestan adetidir diye karşı çıkmışlar. Su an önemsenmiyor. Yılbaşında ağaç süsleme Hristiyan olmayan toplumların Hristiyan toplumlardan aldığı bir alışkanlık. Bunun kötü bir şey olduğunu elbette düşünebilirsin ama herkes seninle aynı düşünceye sahip olmak zorunda değil.
Senin çocuğuna yaptırılan uygulamalardan şikayetçi olmak temel hakkın. Bu konuda yetkili mercilere danışabilirsin. YTÜ'de kimseye ağaç süsletilmiyor sonuçta. Kimin çocuğunu vaftiz ettiği beni ilgilendirmez ama benden izinsiz benim çocuğumu vaftiz de edersen namaza da götürürsen karşı çıkarım.
Dediğim gibi benim için özgürlüğün en temel sınırı zarar ilkesidir. Gerisini baskı olarak görürüm. |
YTÜ'de Şeriatçı bir grup öğrenci yılbaşı ağacını önünde namaz kılarak protesto etti (4. sayfa)
-
-
Bak ben seni suclamiyorum herhangi bir yerde. Senin sahaina da saldirmiyorum. Laikçi guruh genel olarak dedigim gibi davraniyor.
Her yer Noel ağacı her yer Noel Baba. Kime neyi şikayet edecegim? Gercekci olman lazim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu dincilerin tek derdi herkese kendi düşüncelerini dayatmak zaten. "Çocuğuma anlatmak istemiyorum" diye bir bahaneyle açıkça herkesin kendine uymasını istiyor yukarıdaki mesela. Sonrada kendi dediklerinin farkında olamayıp saçmalıyor işte.
Çevresinde sadece kendi gibiler olsun istiyorlarsa şeriat ülkelerine gitsinler. Ama oradan kaçıp sonra kaçtığı ülkeler için şeriat istiyorlar.
Alıntı
metni:Bak ben seni suclamiyorum herhangi bir yerde. Senin sahaina da saldirmiyorum. Laikçi guruh genel olarak dedigim gibi davraniyor. Doğru. Tasvip etmediğim türden davranışlar onlar.
Alıntı
metni:Her yer Noel ağacı her yer Noel Baba. Kime neyi şikayet edecegim? Gercekci olman lazim. Sınıfta bir dayatma/zorlama varsa bunu okul yönetimine edebilirsin. Onun dışındakiler de yine ilgili mercilere. Noel Baba veya Noel ağaçlarına şahsi mülkümüz olmadığı ve bir zorlama/dayatma durumu olmadığı (zorla ağaç süsletmek, zorla Noel Baba'nın kucağına oturtulmak vs.) sürece bir şey deme hakkımız yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 13 Aralık 2024; 18:28:55 > -
x (formerly twitter)Onedio (@onediocom) on Xhttps://x.com/onediocom/status/1867625101849768263?t=AH1-nAHyvHo5jbHibZ_Hhw&s=19
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Vay arkadaş şekilci Müslümanlık bu olsa gerek.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Başlığı okuyunca yine kıbleyi şaşırmış şeriatçılar sandım.
Kâinatı yaratan tanrıya tapmak yerine önlerine çıkan her şeye secde ettikleri için ön yargı oluşmus.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ağaç süslemek İslam emri olsaydı bugün bize ne kadar gereksiz ve yanlış olduğunu anlatmak için çırpınacaklardı biliyoruz değil mi :)
-
Yil 2024, islamcilarin derdi agac suslenmesi. Ayrica o universitede kizli erkekli egitim goruluyor. Yakisir mi bir muslumana boyle bir sey :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öyle olsaydı senin gibiler de ülkede süslenmedik ağaç bırakmazdı, evlerinde süsleme yapmayanlara "din düşmanı" diye saldırırdı. Biliyoruz değil mi :)
Ben Hıristiyan olalı çok oluyor. Katolik kilisesinde vaftizlendim. ISA Mesih hazretlerine imanım tam. Ağaç süsleyebilir miyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 15 Aralık 2024; 13:38:27 > -
Susle.
Tanrı böyle istiyor o zaman ağaç süslemeliyiz
-
Kutladiklari şeyin Noel olduğunu ikrar ettikleri surece ortada bir sorun yok cunku o zaman kucuk cocuklara baska bir dine ait dini bayram oldugunu aciklamak mümkün.
Noel baba lan zaten bunun adi yilbasibaba degil...
Tamam ama Türk kültüründe onu yılbaşıbaba yapmışlar zaten fakat ismini orijinal bırakmışlar. Mesela Türkçe yazarken, Fransızca, Arapça, Yunanca ve Farsça yazıyoruz esasında. Öz Türkçe kelime o kadar az ki... Noel Baba'yı Türkçeleştirmeye sıra gelmemiş anlaşılan..
-
Çocukken beni Noel Baba yapmışlardı biliyor musun? Pamuktan sakal ve şişman gözükeyim diye karnıma pamuk tepmişlerdi.
-
Güneşi ayı amonRA’yı selamlama ritüeli nedir? İbadet sonları söylenen amen amin nereden gelir?
Dinleri sorgulamaya önce kendi inancından başlamalısın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir de namaz Allah ezanla çağırınca camide yapılan bir ibadet değil midir?
Burada bir çam ağacı önünde namaz kılınca bu Allah'ın isteği dışında kişinin kendi egosunu mutlu etmek için yaptığı bir eyleme dönüşmüş olmaz mı?
Not: Ağaç süsleyince ülke kurtulacak sanılmaz. Sadece Yeni Yılın gelişi kutlanır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X