Şimdi Ara

YTÜ'de Şeriatçı bir grup öğrenci yılbaşı ağacını önünde namaz kılarak protesto etti (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
1
Favori
2.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
47. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bence yilbasi kutlamak bile sacmalik ama noel baba kotudur olayina hala katilmiyorum

• samuray_x S kullanıcısına yanıt

Sekuler oldugunu varsayiyorum su ana kadarki konusmamizdan, yanlisim varsa duzelt. Neyse

Sekseninci defa falan soyluyorum benim buradaki derdim yilbasi kutlanmasiyla degil. Yilbasi kutlamalarinin resimleri cekildigi zaman resmin Noel kutlamasina benziyor olmasi. Yilbasi baba degil degil mi o kirmizi kiyafetli beyaz sakalli elemanin adi? Ne onun adi? NOEL BABA.

NOEL BABA

NOEL BABA

NOEL BABA

Ya sen salliyorum baharin gelisini kutlamak icin namaz kilan Avrupali gordun mu? Allah'a inanmadigi halde bayram namazi kilan var midir sence, diyorlar midir "o namazin musluman bayramiyla alakasi yok biz orada seker bayrami kutluyoruz amacimiz biraraya gelmek mutlu olmak?

Yilin baslamasini kutlayacaksan yilin baslamasini kutla. Aziz Nikolaus ve Protestanlarin paganlardan devsirdigi agac susleyip corap asma ritueliyle kutlama. Cocuklara hediye getiren noel baba, kirmizi elbisesi ve ren geyikleri tarafindan cekilen kizagiyla falan bir Hristiyanlik ikonu.

Biz bayramlarda yakinlarimizla bayramlastigimizda yaptigimiz sey bir dini rituel. Sen rituelin ne oldugunu anlamamissin.

YILBASI KUTLAMAK BIR DINI RITUEL DEGIL FAKAT HRISTIYAN IKONOGRAFISI ILE YAPILAN SEYLER DINI RITUEL. Bundan baska da yabanci dinlerden devsirme ritueller var. Mesela bak tahtaya vuruyor ya insanlar bir seyden endise ettiklerinde, o da Islam disindaki bir dine ait rituel, Hristiyanlik oncesi Germenlerden geliyor. Bunlar zamaninda Odin'e tapiyor ama ismini "Woden" olarak biliyor, bu Woden'den kendilerini bir seylerden sakinmasini istediklerinde Woden ismi agac icin kullandiklari kelimeye cok benzedigi icin agaca vuruyorlar. Oralardan ve o tarihlerden buralara kadar islemis mesela bu pagan ibadeti, ve evet bu bir ibadet cunku fiziksel olarak ulasmasi mumkun olmayan bir varliktan bir sey isteniyor. Dua etmek Islam dininde ibadettir, Allah'tan baskasina dua etmek de Allah'tan baskasina ibadet etmektir. Sonra bu nevruz gununde mi ne gul yapragina caput baglamak veya herhangi bir bitkiye bir sey baglamakla yapilan butun her sey kulturdeki varligini maalesef koruyabilmis pagan ibadetleridir.

Daha benim de bilmedigim kim bilir neler var kulturumuze islemis. Ama yilbasi ve Noel'i birbirinden ayirmak elimizde.

Alıntı

metni:
    Kaldı ki kutlama kısmı yalnızca bir kesime ait değil, dışarı çıkıp biraz göz gezdirirseniz toplumun her kesiminden insanın çıkıp o gün gezdiğini, eğlendiğini, mutlu olduğunu görebilirsin.

Gezip eglenmesinler mi dedim ben? Ben sadece Hristiyan ikonografisi istemiyorum kamusal alanda. Bunda anlasilmayacak ne var? Birileri olunce sirf kimsenin kendisini Musluman zannetmesi ihtimali ortadan kalksin diye "isiklar icinde uyusun" diyen adamlar geliyor burada Hristiyan ikonografisi savunuyor. Sekuler olacaksaniz adam gibi sekuler olun.

Lutfen artik anla beni kardes. Gercekten yoruldum, anlayamiyorsun bir turlu mevzuyu. Bak seni dinime davet etmiyorum, sana sekuler olacaksan adam gibi sekuler ol diyorum.

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Ya Hristiyan kendisi icin iyi oldugunu dusunuyordur, ben ilgilenmiyorum onlarin ne dusunduguyle. Bak sen de adina Noel Baba diyorsun, yilbasi baba degil. Nikolaus o adamin adi, Antalya tarafinda yasamis.

• Nasıl kadınlar ayın belli günleri hassas olurlarsa islamcılar da şu günlerde aynı hassas dönemlerden geçiyorlar arkadaşlar. Hayalleri sarımsı arap çölleri olan bu arkadaşlar şu günlerde gittikleri her yerde kış temalı çam ağaçları, noel babalar görüyorlar. Eminim kırmızı rengini de her yerde görüyorlardır. Bu hassas dönemden geçen dinci arkadaşlara yardımcı olalım, onlara moral verelim. Bir bankta tek başına oturan yanlız ve mutsuz bir dinci görürseniz ona sarılın, onu motive edin
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Tamam, ciddiye alma, hristiyan bayramı kutlama sen.... Müslümanlığın şartıdır hristiyan bayramı kutlamamak

• Bu dincileri hiçbir zaman haksızlığın ve ya hukuksuzluğun karşısında göremezsiniz, garibanın yanında da göremezsiniz

Ama böyle boş şovlara koşa koşa giderler

Noel Baba Antalyalıysa Zeytinköylü bile olabilir

Zeytinköylüyse çocuklara peynir hediyesi getirebilir sakıncalı yasaklansın

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.