< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2024 -- 12 Aralık 2024; 18:33:4 > |
YTÜ'de Şeriatçı bir grup öğrenci yılbaşı ağacını önünde namaz kılarak protesto etti
-
-
Yazık .Yıldız Teknik gibi bir üniversiteye gidiyorsun bu işlerle uğraşıyorsun.
Güzel olan herşeye düşmanlar, kutlama yapma düşmanlar ,eğlenmeye düşmanlar. Kimse sizin dini öğretilerinize göre yaşamak zorunda değil.
Suudi arabistan her sene devasa kutlamalar yaparken, qatar dünyanın en gösterişli yılbaşı kutlamalarını yaparken şeriatçıların cirit attığı bu ülkede yılbaşı kutlamak yasak.
-
komedi ya tiplere sıfatlara bak, çoğunun öğrencilikle alakası yok sanırım. ağaca bu kadar gerilip çırpınmakla değil, işini gücünü düzgün yapıp hoşgörü göstererek daha iyi bir müslüman olabilirler. ayrıca bu ülkede hristiyan vatandaş yok mu sanırsın ağaç önünde zorla haç çıkarttırıyorlar. aynı tipler israil ya da hristiyan bir ülkede atıyorum ramazan bayramının kutlanmasını protesto eden yabancılar olsa baskı oluyor ırkçılar diye sinirden klavyeyi yerler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end0plazmikretikulum -- 12 Aralık 2024; 19:4:48 > -
Noel ağacı o. Yılbaşı diye Noel kutluyorsunuz. Biz çocuklarımıza niçin hristiyan bayramı kutlayamayacaklarını açıklamaya çalışmak istemiyoruz. -
Forumdaki örnekleri gelmeye başlamış. Bunlara laf anlatmak imkansız çünkü aslında her şeyi biliyorlar ama işlerine gelmiyor. Yobazlık böyle bir şey zaten.
Ayrıca isteyen istediği bayramı kutlar. Burası şeriatla yönetilen bir ülke değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 12 Aralık 2024; 20:16:30 > -
Saçma sapan işler.
YTÜ yönetimi okulda yılbaşı kutlamıyacaz herkes evinde veya dışarda meydanlarda yılbaşını kullansın demiş.
Ama bir gurup öğrenci Okulun önündeki çam ağaçlarını süslemiş noel ağacı gibi yapmış.
1 gün sonra ağaçlardaki süsler toplanmş.
2. gün tekrar süslemişler.
3. gün süslerken bu sefer 5-6 tane aşırı sağcı gurupta SÖZDE protesto ediyorlar ağac süslenmesini ama bunuda NAMAZ KILARAK yapıyorlar :) Abicim ne alakaa ya Namazı ne karıştırıyoruz.
Bom boş işler. Ağaç süsleyince ülke kutulacak sananlar ile ağaç süslenmesini engelleyince ülke kurtulacak sananların çatışması sadece. Zaman kaybından başka bir şey değil...
-
YTÜ benim bildiğim zeki öğrencilerin olduğu bir okuldu, demek zamanla orası da çerçöple dolmuş.
Lan oğlum bu neyin protestosu? Sen istemiyorsun diye insanlar yılbaşı kutlamasın mı? İnsanlar senin isteklerine göre mi yaşayacaklar? Bu neyin kafası? O zaman başkası da senin yaşam tarzını ve biçimini protesto etsin, Müslümanlığı protesto etsin. Böyle salakça bir şey olabilir mi? Ulan ülkede protesto edilecek tonla gerçek sorun varken herifler çıkmış dünyaya mal olmuş, insanların severek, bilerek, isteyerek gerçekleştirdiği bir eğlenceyi, kültürel faaliyeti protesto ediyor. Sebep? Sebep de yok. Yani ne bileyim, çevreye, insanlara, havaya, iklime vs bir zararı mı var? Yok. E öyleyse?
Ya şu yılbaşı ve yılbaşı ağacı şu Müslümanlara ne battı arkadaş. Siz Ramazan'ı kutlarken başkası ne biçim bir bayram demiyor herkes Ramazan'ı kutluyor, kültürel bir faaliyet olarak görüyor. Gidin biraz dininizde var olduğunu iddia ettiğiniz şu hoşgörüyü öğrenin uygulayın gösterin artık ya. Konunun özeti bomboş işler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 12 Aralık 2024; 21:54:18 >
-
Medeniyet fışkıran saygıdeğer DH ahisine göre yobazlık dedikleri sözde batı nin yalanları savunuyor ki adamlar sovmemis dovmemis o çok sevdiğiniz medeniyeti yapmış protesto etmişler
Bunu solcu yapsa çok medeni değil mi? -
Başkalarının özgürlüğüne karışma açısından yorumlandığında ve protestonun biçimine bakıldığında yapılan eylemin ne kadar mantıklı olduğu tartışılır tabi ancak bu çam ağacı aslında Hristiyanlığa da pagan inanışlarından gelen bir şey olduğundan tek tanrı inancına sahip kimselerin bunu basit bir süs olarak görememesi ya da görmemesi anlaşılabilir olmalı.
Ben de inançlıyım, muhtemelen de çoğu kimsenin 'modern inançlı' (bu tanım da tartışmaya açık tabi) diye tanımlayacağı bir kimseyim ve evimde bulundurmam. Nazar boncuğu da bulundurmam başka bir örnek olarak... Normalde Hristiyanların da bu ağaç vb gibi unsurlara mesafeli olması lazım ama zaten onların dinine girmiş çok fazla pagan öğe var.
Bunların kökenini bilen kimseler için hassasiyet göstermek normaldir, bu yobazlık değildir... Tabi bunu benzer hassasiyetler taşımayanlara düzgünce anlatmak ve ikna olsalar da olmasalar da yaşam tarzına karışmamak gerek. Herkes kendinden sorumlu
-
Noel ağacından bunlara ne? Güçsüz olunca inançlara saygı derler ama yeterince güçlü olduğuna karar verirse başkalarına karışmaya çalışırlar. Herkes müslüman olmak zorunda değil. Hatta müslüman olsa bile başkasına karışmak niye? Mesela osmanlı zamanı gibi milyonlarca hristiyan olsa bunun gibiler ağzını açamazdı.
-
kimse diğer öğrencilerin verdiği tepkiyi yazmamış şaşkın çalıyolar arkada
bide ooooo ooooo oo geriiii.... diye bağırıyolar yarıldım :)))
-
Zaten dikkat edin Müslümanlığa sonra geçen ülkelerde köktendincilik diğer Müslüman ülkelere oranla hep daha fazla..
Bu ülkelerin başka bir ortak tarafı da hepsinin halkının eğitimsiz, fakir olması. BAE, Katar veya Suudi Arabistan’daki Müslüman Arabın islamıyla bu ağacı protesto eden müslümalların islamı bir değil. Araplar zamanında dini en ham halini yaşamış ve artık aşmışlar. Yılbaşını kutlamaya batı ülkelerine gidiyorlar. Kadınları bile açık gidin bakın o Katar şeyhinin yanındaki kadına, Ürdün kraliyet ailesine falan. Suudiler bile bu meseleleri aştılar artık.
Köktendincilik radikal islam sonradan Müslüman olan Pakistanlılar, Afganlar, Türklere falan kaldı. Ha bir de fakir Araplara (Suriyeliler Filistinliler falan) parayı bulsalar onlar da islamı bırakırlardı.
Özetlemek gerekirse köktendinci islamistler = kendine ve dinine güveni olmayan aşağılık kompleksli sonradan Müslüman olmuş ve kendini bir şeyleri ispat etmekle görevliymiş gibi hisseden cahil ve fakir ayak takımı
-
Güzel şov yapmış, süslümanlar.
-
Türkiye'de üniversite yoktur.
-
Aynen öyle katılıyorum. Lakin bu tip eylemler genelde etkiye tepki olarak ortaya çıkıyor. Üniversitelerde sürekli Müslüman öğrenci gruplarına, etkinliklerine saldıran radikal tipler var. Başka dertleri yokmuş gibi mescit kapattırmaya falan çalışıyorlar, etkinliklere saldırıyorlar, provoke edici eylemler yapıyorlar vs. Tek taraflı bu olaya bakınca evet gereksiz olmuş diyoruz fakat bu noktaya sürükleyen eylemlerin varlığı da bi gerçek.
-
Ne var bunda. Demokrasilerde şiddet içermeyen her türlü eylem meşrudur. Yılbaşı ağacını protesto etmek suç mu?
Şeriatçı grup yılbaşı ağacı ritüelini protesto etmişse, ateist bir grup da başka bir ritüeli protesto edebilir.
Üniversiteler de artık medenileşmeli.....
-
Tabi arka planı farklı olabilir ama yine de Müslümanların çizgisini bozmaması gerekiyor diye düşünüyorum Kuran'dan da böyle anlaşılıyor zaten... Yoksa biraz provokasyona, oyuna gelinmiş oluyor maalesef
Keza bu ve benzeri eylemlerle 'insanların kalplerini kazanmak', yani cihadı asıl anlamına uygun şekilde yapmak da mümkün olmuyor
Dediğiniz gibi mescide engel olunuyorsa oraya girilir o namaz orada kılınır, ama noel ağacı protesto etmek için böyle bir şey yapmak zaten namazın doğasına da pek uymayan bir şey...
bu tarz durumda olayın teolojik altyapısını insanlara anlatıp sonra da kalanını umursamadan geçmek gerek diye düşünüyorum... anlayacak olan zaten anlıyor
-
Ben de sizinle aynı fikirdeyim. Sadece bu tip ortamların neden ve nasıl oluştuğunu anlatmak istedim. Amacı olmayan tepkisel davranışlar. Dediğiniz gibi hiçbir faydası yok maalesef, tebliğ de olmuyor. Mesele noel ağacıysa diyalogla tebliğ maksatıyla konuşulur, anlatılır, sonrasında kimin neyi tercih edeceği kişinin kendi sorumluluğudur.
Çocuklarına açıklama kısmı sana kalmış bir şey. YTÜ'dekiler senin çocukların değil. İsterse gider Budist bayramını kutlar. Kimsenin karışma hakkı yok. |
Yazık .Yıldız Teknik gibi bir üniversiteye gidiyorsun bu işlerle uğraşıyorsun. Güzel olan herşeye düşmanlar, kutlama yapma düşmanlar ,eğlenmeye düşmanlar. Kimse sizin dini öğretilerinize göre yaşamak zorunda değil. Suudi arabistan her sene devasa kutlamalar yaparken, qatar dünyanın en gösterişli yılbaşı kutlamalarını yaparken şeriatçıların cirit attığı bu ülkede yılbaşı kutlamak yasak. |
YTÜ benim bildiğim zeki öğrencilerin olduğu bir okuldu, demek zamanla orası da çerçöple dolmuş.
Lan oğlum bu neyin protestosu? Sen istemiyorsun diye insanlar yılbaşı kutlamasın mı? İnsanlar senin isteklerine göre mi yaşayacaklar? Bu neyin kafası? O zaman başkası da senin yaşam tarzını ve biçimini protesto etsin, Müslümanlığı protesto etsin. Böyle salakça bir şey olabilir mi? Ulan ülkede protesto edilecek tonla gerçek sorun varken herifler çıkmış dünyaya mal olmuş, insanların severek, bilerek, isteyerek gerçekleştirdiği bir eğlenceyi, kültürel faaliyeti protesto ediyor. Sebep? Sebep de yok. Yani ne bileyim, çevreye, insanlara, havaya, iklime vs bir zararı mı var? Yok. E öyleyse? Ya şu yılbaşı ve yılbaşı ağacı şu Müslümanlara ne battı arkadaş. Siz Ramazan'ı kutlarken başkası ne biçim bir bayram demiyor herkes Ramazan'ı kutluyor, kültürel bir faaliyet olarak görüyor. Gidin biraz dininizde var olduğunu iddia ettiğiniz şu hoşgörüyü öğrenin uygulayın gösterin artık ya. Konunun özeti bomboş işler. |
komedi ya tiplere sıfatlara bak, çoğunun öğrencilikle alakası yok sanırım. ağaca bu kadar gerilip çırpınmakla değil, işini gücünü düzgün yapıp hoşgörü göstererek daha iyi bir müslüman olabilirler. ayrıca bu ülkede hristiyan vatandaş yok mu sanırsın ağaç önünde zorla haç çıkarttırıyorlar. aynı tipler israil ya da hristiyan bir ülkede atıyorum ramazan bayramının kutlanmasını protesto eden yabancılar olsa baskı oluyor ırkçılar diye sinirden klavyeyi yerler. |
Güzel şov yapmış, süslümanlar. |
Birkaç ay önce pazardayim elemanin birisi elinde arapça yazan birşeyler satiyor. Dua oldugunu farz ediyorum neysem almadim orali olmadim. Bakti Allah belani versin dedi... Dedim Allah seninde belani versin Bu müslümanlar hep böyledir kendileri istedikleri gibi herşeyi yaparlar fakat başkalari onlara yaptiginda hemen dinimize saldiriyorlar şunu yapiyorlar bunu yapiyor derler. Bir müslümanin hoşgörü gösterdiği nerede görülmüş? Bu tiplerin hiçbiri afganistana gitmek istemez ama hepsi bati ya düşmandir kan kusturur ilk buldugu firsatta afganistana değil batiya kaçar. Tabiki yedikleri kaba pisletmesini de bilirler. Şaşırtmadi bunun gibi tip ler ben yillar önce lisede iken de vardi. Eskiden yakın oldugum ortaokul arkadaşım thy de işe girdi. Hemde ingilizce bilmeden... Sövdüğü avrupayi geziyor üstüne kendisi feto nun dershanelerine gitti. Koyu akapeli... |
Forumdaki örnekleri gelmeye başlamış. Bunlara laf anlatmak imkansız çünkü aslında her şeyi biliyorlar ama işlerine gelmiyor. Yobazlık böyle bir şey zaten.
Ayrıca isteyen istediği bayramı kutlar. Burası şeriatla yönetilen bir ülke değil. |
Noel ağacından bunlara ne? Güçsüz olunca inançlara saygı derler ama yeterince güçlü olduğuna karar verirse başkalarına karışmaya çalışırlar. Herkes müslüman olmak zorunda değil. Hatta müslüman olsa bile başkasına karışmak niye? Mesela osmanlı zamanı gibi milyonlarca hristiyan olsa bunun gibiler ağzını açamazdı. |
Benzer içerikler
- filistinin türkiyeye yaptıkları
- b ehliyet 125 cc eğitimi ücreti
- ülkemiz için neler yapabiliriz
- yılmaz argüden mason
- fissler boykot mu
- netgsm zam
- adima sirket acilmismi
- apple yüz tanıma davası sonucu
- ioniq 5 n fiyat
- noter bilgi ne demek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X