Şimdi Ara

YTÜ EHM Rehber Konu / Soru Sor / Tanıtım Günleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
5
Favori
7.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Nasıl kısıtlı hocam taraflı bakıyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A NEW LIFE kullanıcısına yanıt
    Yazılımla ilgilenmediğin sürece yok hocam, insanlar yazılımla ilgilenmek için yazıyor ama şöyle bir şey var yazılımla ilgilenmek için üniversite okumaya gerek yok. Ağır matematik konuları içerisinde boğulup öğrendiklerini de kullanmayacaksan mat müh okumanın ne anlamı var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • makineyi çok sevmiyorum hayalim hep ee komdu sıralamam 28k

sence makineyi seçsem oradan yatay geçişle ehbye koma zıplayabliir miyim

• 0alametifarika0 kullanıcısına yanıt
    Zıplarsın bence benim arkadaş aynısını deneyecek sıralaması da 28k

• A NEW LIFE kullanıcısına yanıt

bu sene mi üniye başlayacak hocam

Evet

makineyle ee çok farklı disiplinler, yıldızda gno ile yatay geçişte yüzde 50 sıralama yüzde 50 gno etkili. bölümlerin maksimum 3 kontenjanı oluyor. yapılamaz değil ama zor hocam

• asitsiz A kullanıcısına yanıt

peki geçilse tekrardan 1. sınıftan mı başlatırlar ve sizce itüdeki kadar rekabet var mıdır sizde hocam

ve bu farklı disiplin olma mevzusu çok krokutuyor makinede hiç düşünmedim ama diğer taraftan aklımın ucundan bile geçmeyen tıp var o yüzden mecbur makine yazacağım

Sinif ort yuksekse gecme notu 40'ın ustune cikabiliyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ortak dersleri intibak edersin. 1.5 sınıf olarak başlarsın. alttan toplaman gereken dersler olur. komdan mekatronikten ehmye geçmek isteyenler oluyor. başvuranlar arasından sıralaması ve ortalaması iyi olan geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asitsiz -- 27 Temmuz 2023; 17:0:34 >
  • taha178 kullanıcısına yanıt

evet çıkıyor, ortalama 60 örneğin ( ortalamanın 60 olduğu ders bir ya da iki tanedir) 44-45 e çıkabiliyor.

• Up

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 16k sıralamayla ytu matmuh kom ve ehm arasındayım. elektrik elektronik fakültesinde cok sayıda hocanın eksik oldugu ve hoca arandıgını gordum internette. Yazılıma da yakın olması sebebiyle matmuh yazıcam gibi duruyor. Matematik mühendisliği hakkında daha kotu bir sey duymadım. İş bulma kolaylığı maaş derecesi vs iyi durumda oldugunu soyluyor herkes. Bolumde gercekten hoca eksikliği var mı acaba siz ne dusunuyosunuz

• İzmir.1907 İ kullanıcısına yanıt

Hocam doğrusunu söylemek gerekirse 4-5 sene sonrasında matematik müh. , ybs, siber güvenlik vs. gibi bölümlerde okuyanların çoğu ya beklentileri karşılanmayacak ya da işsiz kalacaklar/ başka işlerle uğraşmak zorunda kalacaklar. Sürekli yeni mezun veren bölümler ve yazılım sektörünün doygunluğa ulaşmaya başlayacağını söyleyebilirim. Ha ytü mezunu işsiz kalır mı elbette kalmaz onu da söyleyebilirim.

Diğer konuya gelecek olursak evet kontrol ve otomasyon mühendisliği bölümünde öğretim elemanı eksikliği var. Bu yüzden elektrik mühendisliği ve ehm hocaları kom derslerinin bazılarına da giriyor. Ama fakülte için bunu söyleyemem. Bilgisayar, elektrik, elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümlerinde hoca eksikliği yok.

16 k sıralamaya ehm muhtemelen gelmez hocam, kom ingilizce gelecektir muhtemelen. Ama komu ingilizce okumak sıkıntı. Çünkü bölümde 4. sınıf için açılan seçmeli dersler çok az. 7 tane mesleki seçmeli ders alman lazım 3-4 tane ders açılıyor, geri kalanı diğer bölümlerden tamamlıyorsun. Diğer bölümlerden ders alırken türkçe verilen dersleri de alamayacağın için istediğin dersleri alma konusunda sıkıntı yaşayabilirsin.

• kom turkce yazıp da sıralamamı cope atmak istemiyorum. Kafam oldukca karısık bu gidisle en son tıp yazarım gibi .d

hocam bu sıralama çöpe atma çok tehlikeli ve yanlış bir düşünce. yapmak istediğin iş, seçtiğin okulun ve bölümün imkanları, kendi becerilerin ve ilgi alanlarına göre bir karar vermelisin. ben teknoloji geliştirmek, bunlara yönelik bir disiplinde çalışmak istiyorum diyorsan ve ehm de olmuyorsa kom güzel bir tercih bana kalırsa.

matematik muhendisliği hakkındaki fikirleriniz tahmin mi yoksa matmuh tanıdık vs falan var mı hocam. Bolumu okuyan ve mezun olan kisilerle konustugumda bolumun yeni yeni hak ettiği degeri gordugu ve her gecen gun daha da degerlenecegini soyluyorlardı. Yazılıma da ilgiliyim. Ehmden sonra hoca eksiği olan komdan daha mantıklı bir tercihmis gibi geliyor açıkçası.

başkan ben de türkçe yazacağım o sıralamadan

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.