Şimdi Ara

YTÜ EHM Rehber Konu / Soru Sor / Tanıtım Günleri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
5
Favori
7.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

knk ayrı bi ilgin mi var peki kontrole

• İzmir.1907 İ kullanıcısına yanıt

var kanka ehm kom bunlar bana güzel geliyor bakalım n'olcak

bölümü okuyan tanıdıklarım var, henüz mezun olan yok. yazılımda ilgilenmek istiyorsan direkt bilgisayar ya da yazılım mühendisliği okumak kanaatindeyim. direkt sonuca gitmek yerine ara yollara girip yüksek matematik dersleriyle kendini yormanın manası yok. onun yerine ehm de komda donanım öğren senin için daha faydalı. zaten kod bilmeyen programlama bilmeyen algoritma bilmeyen mühendise de kimse mühendis gözüyle bakmıyor piyasada. örneğin bizde embeddedçı olursan programlama işin olur. onun da eğitimi almış oluyorsun zaten okulda. benim gibi haberleşme ve rf bakacak olursan programlama biraz daha araç haline geliyor ama kullanıyorsun yani kullanmayı bilmeme lüksün yok.

ha direkt frontend backend falan bakacaksan matematik mühendisliği de okusan ehm de okusan kom da okusan onun eğitimini almayacaksın. onun eğitimini bilgisayar mühendisleri alıyor. sen kendin de öğrenip o işi de yapabilirsin ama bunun için okul da okumana gerek yok boşuna zaman kaybı.

• brbruhh B kullanıcısına yanıt

ehmnin çok underrated olduğunu düşünüyorum ve görüyorum, diğer bölümlerde örneğin bilgisayar mühendisliğinde 3. sınıfın bitiminde işe giren sayısı ehmye göre çok az. bizde insanlar staj yaptıktan sonra kapağı atıyor 4. sınıf bitince de tam zamanlı mühendis olarak devam ediyor.

• veri bilimi , it ve iş analistliği gibi alanlar için birebir eğitim goruyorlar diye biliyorum. Ehmyi kesin ilk sıraya yazacağım sonra ne yazarım tam emin değilim hocam. Bilgisayar muh icin iyi üniversiteler tutmuyor. Ted, istanbul cerrahpasa gibi okullar tutuyor. Oraları da dusunmuyorum şu an. Karar vermek oldukça zor

• genelde bankacılık, finans, eticaret gibi alanlarda çalışıyor mezunları. mezun olunca ne kadar alıyorlar, kaç saat çalışıyorlar, kaçı mezun olmadan iş buluyor bunları araştırmalısın iyice. en önemlisi sen bu işi yapmak istiyor musun bakmalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asitsiz -- 29 Temmuz 2023; 23:43:49 >
  • asitsiz A kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam internetten gorustuklerim sizin ehm icin dediğiniz gibi bolumdeki cogunlugun 3. ya da 4.sınıfta işinin hazır oldugunu soylemislerdi. Biraz daha araştırıp öyle karar vereceğim teşekkürler tekrardan

ytü belki de top tier üniversitelerden daha kolay işe girebileceğin bir üniversite. sektörde bilenen ve çok mezunu olan bir üniversite. o yüzden çok normal mezun olmadan işe girmek. ben teşekkür ederim.

• kurum içi ve kurum dışı yatay geçiş hakkında bilgi verebilir misiniz? kontenjanlar, tahmini gereken ortalama hangi dönemlerde başvurulabiliyor vs.

büyük ihtimalle kom'a gideceğim asıl istediğim bölüm mat mühtü ancak gelmeyecek büyük ihtimalle ben de geçiş yaparım diye düşünüyorum ancak kafamda kurduğum kadar kolay mı onu bilmiyorum.

ytüden itü'ye geçiş hakkında bilgi verebilir misiniz mesela ytüde x bölümünü okuyorum itüye geçmek istediğimde x bölümüne mi geçebiliyorum yoksa bölüm değişimi de yapılabiliyor mu

• demirsodyum kullanıcısına yanıt
    Hocam kurum içi için ytüde sıralamanın yüzde 50 si ve ortalamanın yüzde 50 si alınarak bir puan oluşturulup bu puana göre geçiş gerçekleşiyor. Bölüm mevcuduna bağlı olmakla birlikte 2 ya da 3 kişilik kontenjan oluyor her yıl.

İtüde de benzer bir uygulama var ama orda yüzde 50 sıralama yüzde 30 gno yüzde 20 bölüm derslerinin ortalaması şeklinde. Hem kurum içi hem kurumlar arası geçiş için de 3.60-3.70 ortalama yapmak gerekiyor en az. Bu ortalamaları yapmak gerçekten kolay değil.

Geçiş yaparken her bölüm her bölüme geçemiyor hangi bölüm hangi bölüme geçiyor onları da araştırmak gerekir ben de bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asitsiz -- 30 Temmuz 2023; 13:26:3 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

hocam böyle bir şart varmış benim durumumda mat müh gelmezse geçmiş imkansız. ilginize çok teşekkürler

YTÜ EHM Rehber Konu / Soru Sor / Tanıtım Günleri
  • demirsodyum kullanıcısına yanıt

evet sadece itü ve ytüde mat müh olduğu için imkansız oluyor, ben teşekkür ederim

• uopp

Ehmyi mat muhun önüne koydum hocam pişman olmam umarım. 🙂🙂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Tebrik ederim hocam, umarım olmazsın hedeflerine ulaşırsın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Teşekkürler hocam. Hazırlık için ne dersiniz geçilir mi okunur mu

ingilizce durumuna bağlı, fena değil diyorsan geç gitsin. bir boun odtü hazırlık eğitimi maalesef yok yıldızda. üstüne düşüp ayrıca çaba sarf etmek gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asitsiz -- 2 Ağustos 2023; 13:33:35 >

İngilizcem B1 şuan yetersiz olduğunu düşünüyorum genel olarak. Hazirlik mantıklı geliyor o yüzden. Bir de bolume yönelik hazırlanmak mantıklı mi birkaç yazılım dili öğrenmek vs

o zaman mantıklı ya. c ve python belki c# hariç çok yazılım diline ihtiyaç duymazsın. matlab de önemli matlab mutlaka bak derim. matlab de c tabanlı zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asitsiz -- 2 Ağustos 2023; 14:24:21 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.