Şimdi Ara

YTÜ EHM Rehber Konu / Soru Sor / Tanıtım Günleri (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
5
Favori
7.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kesinlikle YTÜ EHM

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • asitsiz A kullanıcısına yanıt

İTÜ YTÜ farkı ne kadar olur peki YTÜ seçmemin dezavantajı olur mu

• EHM seçmek mi daha iyidir KOM mu? EHM okuyup kontrol ve otomasyon alanına yönelebilir miyiz ? EHM nin seçmelileri daha fazla ve otomatik kontrol gibi dersler gördüm. Ben bir roketin, robotun veya uzay aracının yazılımıyla kontrol edilmesiyle uğraşmak istiyorum bu konuda hangi bölüm daha iyidir?

aynen bra    

• EHM için çok yok. İki okul da rüştünü ispatlamış piyasada yer edinmiş okullar. Ama İTÜ'nün imkanları biraz daha fazla tabi bu da bir gerçek.

• engineerkee E kullanıcısına yanıt

Otomatik kontrol dersi kontrolle ilgili çok temel bir ders. Çoğu EE bölümünde de var zaten. Bir roketle bir robotun yazılımı aynı değil. Robotikle ilgilenmek istiyorsan KOM sana daha uygun olacaktır. Ama ders havuzunun darlığı gibi dezavantajlar da var elbet. EHM okursan robotikle elbette ilgilenirsin, yazılım da yaparsın. Hatta robot kontrolü mekatronik mühendisliğiyle daha fazla ilgili bile diyebilirim. Ama bu bölümler birbirine yakın bölümler, ben EHM ve mekatroniği koma göre daha önce görüyorum. Hoca sayısı, fiziki imkanlar vs. daha iyi.

• anladım teşekkür ederim. peki bilgisayarla kontrol otomasyonu karşılaştırırsanız hangisi daha iyidir? bilgisayrcılar kontrol alanında uzmanlaşabilir mi

Hocam bu sorunun cevabını en güzel şekilde kontrol alanındaki iş ilanlarına bakarak görebilirsin. Kontrol,güdüm ve seyrüsefer Mühendisliği iş ilanlarına veya linkedin profillerine bakarsan genel olarak hangi bölümlerden yönelme olduğunu daha iyi tespit edebilirsin.

yani bilgisayar mı kontrol mü daha iyi demek elma mı armut mu daha iyi demek gibi bir şey. kıyas yapmak doğru olmaz bu yüzden. bilgisayarcılar kontrol sistemlerinin yazılımlarıyla pek ilgilenmiyor, iş ilanlarından vs. gördüklerim bu şekilde. Geneld kom, elektrik, elektrik elektronik, elektronik haberleşme, mekatronik alımı yapıyorlar.

ytü pc ders planını inceledğimde kom dersleri de görmüştüm sanırım bu alanda uzmanlaşabilirler ama kimse tercih etmiyor nedense. peki ehm ci kom alanında uzmanlaşabilir mi? yine ehm de kom dersleri var ve ehm nin seçmelisi kom a göre daha geniş. ben robotik otonom araçlar vs çalışmak istediğim için soruyorum ehm okuyup bu alanda uzmanlaşabilir miyim? kom daha kısıtlı bir bölüm gibi geldi bana seçmelisi çok az

• ve kom için robotik müh diyorlar kom daha doğru bir tercih mi olur

otonom araçlar vs. gibi konular için ehmde uzmanlaşabilirsin. zaten bitirme çalışması konularından biri de otonom araçlar örneğin. komun seçmelisi evet az, diğer bölümlerden seçmeliler alıyorlar. Elektrik elektronik fakültesinde her bölüm diğer bölümlerden seçmeli ders alabiliyor. o konuda sıkıntın olmasın. ehm mi kom mu dersen ehm daha geniş bir çalışma alanı sunabileceğinden ehm derim.

• Selamlar 9300 sıralamayla ilk itü, sonra ytü ehm yazdım muhtemelen buraya geleceğim birkaç sorum var
    1. İntegral, türev gibi konuları hiç bilmiyorum, bu üniversite zamanı problem yaratır mı? (Hazırlığı atlamayı planlıyorum)
    2. Bölümün erasmus imkanları nasıl?
    3. Dersler zorluk olarak nasıl? makineden zor diyenleri de gördüm en kolay mühendisliklerden biri diyenleri de.
    Şimdiden teşekkürler

• ardaa4169 A kullanıcısına yanıt

aynen integral türevi ekstradan öğrenmek gerekiyor mu sınavdan kalktığı için geçen seneden biraz hatırlıyorum o kadar. hazırlık okuyacağım bu konulara çalışayım mı? bunun dışında hazırlıkta yapmamı önerdiniğiniz var mı arduino öğreniyorum şu an bunun gibi

• ardaa4169 A kullanıcısına yanıt
    1. Hiç problem olmaz gelir öğrenirsin.
    2. Bu seneye kadar hibeyle 40+ kişi Erasmusa gidiyordu bizim bölümde. Ancak kamudaki tasarruf tedbirleri dolayısıyla tüm Türkiye'de Erasmusa giden öğrenci sayısı yarıya düştü. Hibeyle 21 kişi gidiyor bu sene.
    3. Zorluk olarak makineyle kapışır, gerçekten zor, kolay diyenler dalga geçiyordur.

Programlama dillerine biraz bakabilirsin, c ve matlab önemli.

• Hocam selamlar ytü ehm geçmeyi planlıyorum bir kaç sorum olacak.
    1. Elektrik elektroniğe göre iş imkanı nasıl?
    2. Baktığım çoğu iş ilanında elektrik elektronik başvurabilir diyor ancak ehm belirtmiyor; ehmciler de buraya başvurabilir mi, başvurursa ehmci oldukları için bir eksisi olur mu?
    3. Ytü ehmde fizik 2 yok itüde var bunun bir eksisi olur mu?
    4. Müfredat dışı dersler alabiliyor muyuz( Fizik 2 gibi)?
    Teşekkür ederim.

• kaan5505 K kullanıcısına yanıt
    1. Elektrik iletim üretim dağıtımı gibi alanlarda eğitim almıyorsun. Bu sebeple bu alanlarda çalışman zor, bu alanlar elektrik mühendisliğine dahil olan alanlar. Ancak Mikrodalga, anten, haberleşme gibi konularda elektrik elektronik mühendisleri çok kısıtlı bir eğitim alıyor, savunma sanayi konusunda EHM'ye büyük bir avantaj sağlıyor bu durum.

2. Yine önemli olan sektör, eğer elektrik mühendisliğinin dahlinde olan bir iş tanımı varsa ehmci birisi yapamaz. Ama onun dışındaki işler için ayrım olduğu söylenemez, örneğin elektronik ağırlıklı bir işse elbette o işe başvurabilirsin bir eksisi olmuyor.

3. Fizik 1-2 hatta servis dersleri tamamen kredi doldurmak için uydurulan derslerdir öğrenciye hiçbir katkı sağlamaz. EHM'nin kendisinde zaten fizik 2'de anlatılan konuların fersah fersah üstü anlatılan 4-5 adet ders var. Kredi doldurmak için böyle dersler konulmaması aksine çok daha yararlı bir şey.

4. Müfredat dışı dersler alabilirsin ama üstte de söylediğim gibi fizik 2 almak yerine elektrik kom bilgisayar mühendisliği gibi mühendisliklerde açılan ilgini çekebilecek dersleri seçmeli ders havuzunda alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asitsiz -- 25 Temmuz 2024; 20:17:49 >

• 15927 sıralamaya sırayla %30 ing olan ehb mat kom bölümlerini yazacağım. Kom gelme ihtimali yüksek gözüyle bakıyorum. Yazılıma ilgim var genel olarak. Elektrik manyetizma da lisede en çok sevdiğim fizik konusuydu. Kom'u önerir misiniz? Geçen sene 21387 ile kapatmış gelmeme ihtimali var mı sizce?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.