Şimdi Ara

YTÜ Endüstri veya Bilgisayar Mühendisliği yerine Boğaziçi Matematik okunur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri veya Bilgisayar Mühendisliği yerine Boğaziçi Matematik okunur mu?
    Matematik bölümü, mühendislik hedeflerken seçen birine çok zor ve sıkıcı mı gelir?
    Matematiği severim ama çoğu yerde bugüne kadar öğrendiğimiz matematikle alakası olmadığı, sevmeyene zul olduğu yazıyor. Sayılarla aram iyidir ancak matematik bölümünü okumak hangi vasıfları gerektirir?
    Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mopneet -- 14 Nisan 2015; 21:55:51 >

• Olabilir tabi, mezun olduktan sonra yapabileceklerin çok. Üniversitede kalabilirsin, çeşitli şirketlerde çalışabilirsin. Anlatımın iyi olursa özel ders sektörüne bile girebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Endüstri Mühendisliği hedeflerken Matematik okuyup öğretmen olmam diye düşünüyorum. Endüstri Müh. yüksek lisansı yapılabilir belki.
    Boğaziçi hayranlığımdan dolayı Matematik okuyup hayat boyu pişmanlık duymak istemiyorum açıkçası. Bu nedenle çok düşünceliyim. :P
  • Okul değil meslek seç

• @koçlaw
    14 yaşında ne okuyacağına karar verip onun için çalışan insanlardan değilim malesef. 2 ay sonra bir seçim yapmam gerekecek ama konudan anlaşılacağı gibi hala karar verememişim. O yüzden her ne kadar doğru bir öneri olsa da bana uygun değil malesef.
  • Up

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel ders işine girebilirsen çok iyi paralar kazanabilirsin.Ama önemli olan bu mesleği isteyip istemediğin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pardon da ne alaka, kel alaka. Mühendislik nerde mat nerde ikisi bambaşka şeyler. Git ne okumak istediğini seç. Özel ders vermek meslekmiş ya hı hı süper ya. Mühendislik apayrı bişey ya. Mat okursan matçı olursun yani ünide fln kalırsın

• ovamaltine O kullanıcısına yanıt
    valla memlekette ne hocalar var . danışman öğretmenim ayda 20 bin lira kaldırıyordu ayrıca bir dershanenin de kurucu üyesi ordan gelen parayı bilemiyorum artık . ve bu adam daha matematikci değil biyolojici
  • sınavstres kullanıcısına yanıt
    Kardeş, ne yapmak istediğin hoşuna gidenin ne olduğu önemli. Hayır mühendisliği de çok para kazanayım büyük şirketlerde üst konumda olayım diye yapacaksan onu da yapma, matematik okuyup öğretmen olmak isteyip öğretmenlik sıkacaksa onu da yapma. Sadece paraya göre olmaz ki bu işler. Ytü endüstride okur üstüne boğaziçinde de mba ya da endüstride yüksek lisans yaparsın, yeni mezun halinle 5-6 binle başlarsın. Ki bu hani 25 yaşında fln. Gittikçe yükseleceksin bi de. Ama sana uygun olan şeyi seç. Yazık etme

• quote:

Orijinalden alıntı: ovamaltine

Kardeş, ne yapmak istediğin hoşuna gidenin ne olduğu önemli. Hayır mühendisliği de çok para kazanayım büyük şirketlerde üst konumda olayım diye yapacaksan onu da yapma, matematik okuyup öğretmen olmak isteyip öğretmenlik sıkacaksa onu da yapma. Sadece paraya göre olmaz ki bu işler. Ytü endüstride okur üstüne boğaziçinde de mba ya da endüstride yüksek lisans yaparsın, yeni mezun halinle 5-6 binle başlarsın. Ki bu hani 25 yaşında fln. Gittikçe yükseleceksin bi de. Ama sana uygun olan şeyi seç. Yazık etme

6 bin hmmm
    Kim kandırıyor böyle pırıl pırıl çocukları

• ardelis A kullanıcısına yanıt
    Abim YTÜ bilgisayar mezunu 3. Sınıfta iş buldu [sm=s15.gif

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ardelis A kullanıcısına yanıt
    Karseş inanmak zorunda değilsin bana, o sana kalmış bişey. Olmayan bişey demiyoruz heralde

• Mopneet kullanıcısına yanıt
    Benim görüşüm Matematik bölümünün hayatını Matematiğe adamadığın sürece bir işlevinin olmadığı yönündedir. Eğer hayatını bir kenara bırakıp kimsenin çözemedeği Matematik problemleri çözmek ve Matematiği farklı bilim dallarıyla bağdaştırmak istiyorsan kesinlikle Matematik seç derim. Ancak kesinlikle mühendislikten daha zor olcağını ve saygın bir noktaya gelmek ihtimalinin çok düşük olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Boğaziçi Matematik bölümü hakkında bir bilgim yok ama Fizik bölümü gibi bilim adamı yetiştirme amaçları varsa mezun olmak bile çok zor demektir ki mezun olduktan sonra rahat edilecek bir alanda olmadığı için Mühendislik.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.