bayadır kafamı kemiriyor şu düşünce. istanbul devlette ybs gelmediği için özele gitmek istemiyorum belli başlı sebeplerden ötürü bu yüzden ya şehir dışı ybs yazmayı düşünüyorum veyahut işletme, iktisat vs bölümleri yazmayi. hedefim ybs'den mezun olup bilişim alanina yonelmek fakat isletmede boyle bir imkanim var mi bilmiyorum henüz detayli arastirma yapmadim. isletmeden mezun olup okurken yazilim alaninda kendimi gelistirmem ybs okumanin yaninda nasil kalir? yorumlariniz bekliyorum iyi forumlar |
ytü işletme v gazi ybs?
ytü işletme v gazi ybs?
(En Son Oy Tarihi: 19.7.2024)
-
-
isletme diyen dostlar " neden işletme " bunu da belirtirseniz cok mutlu olurum keza isletme okuyanlarin issiz kaldigi algisinin oldugu bir toplumda merak ediyorum
-
ybs balon ne olduğu belli olmayan bi bölüm. ytü > gazi hem de istanbul faktörü var sektör istanbulda
-
iş olanağı, prestij vs ytü çok çekiyor haklısın hocam fakat milletin deli gibi ybs yazdigi " ea'daki en iyi bolum " denilen bolume neden balon dediniz? ne olduğu belirsiz, yönetim bilişim arasında köprü olduğu için mi?
-
kim ea'da en iyi bölüm diyor emektar91 mi
-
Ybs denilen bolum işletme ve bilgisayar bilimlerinin karışımı. İkisinin mufredatindan da yarı yarıya gelir. Esasında ybs denilen bölüm is analisti, veri analisti, iş zekası gibi alanlar için ideal bölüm. Dolayısıyla daha niş bir alan. İşletme muhasebeden pazarlamaya geniş bir yelpazedir. Ben ytu iktisat sonra işletme derim (iktisat her zaman diğerlerine göre ağır bir bolümdür). Ama İstanbul'daki yaşam masrafını düşününce bir soru işareti oluşmuyor değil. Siz hepsine gidin, oradaki öğrenciler ile konuşun. Gazi ybs yeni açıldı diye hatırlıyorum. Yeni açılan bölümlerin oturması biraz zaman alır. Bunu da göz önünde bulundurun.
Not: Forumda ybs ile ilgili çoğu şeyi ciddiye almayın. Genelde troller ybs abartıyor, diğer insanlar da trollere gıcıklığına ybsye sallıyor (geçen sene ben de salladım). O yüzden forumdaki konulara çok takılmayın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam girenler eşit ağırlığın yazılımı diye giriyor ne tam yazılımcı oluyorsun ne de işletme mezunu gibi oluyorsun bana çok hitap etmiyor. içinde yazılım geçiyor veya yazılımla ucundan kıyısından ilgisi var diye hangi hangi bölümler deli gibi ileri çekti onu kıstas olarak almamak lazım.
-
istanbulda yaşıyorum ve kalmak istiyorum para mevzusu dert değil hocam. ybs de tabiri caizse patlayacsk gibi duruyor kötü anlamda bölümde olanların bile bilgisi yok fikri var, bilemedim. ytü iktisat ytü işletmeye göre daha mı mantıklı dersiniz? deneyimine güvendiğim iki üç büyüğüm işletmenin daha geniş kapsamlı olduğunu fakat iktisatın daha teorik, zor olduğunu söylemişti.
-
Ben matematik ve teoriyi sevdiğim için iktisat seçtim ancak matematik sevmiyorsanız iktisat bölümünün kapısından geçmeyin derim. Gerçi genelde bu iki bölümün mezunları da benzer yerlerde çalışırlar. O yüzden iktisat vs. işletme mevzusunda matematik seviyor muyum esas soru haline geliyor.
Ytu iktisat veya islerme secerdim ben bu 3 lüden. Tamamen kendimle alakalı. Yazılıma illa gireceğim kafasi biri degilim sen oyleysen ybs seç
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
illa gireceğim değil fakat yeni iş olanağı, yurt dışı imkani yaratmasi acisindan bana bir seyler katar diye dusunmustum.
-
ders icerikleri vs cok hosuma gidiyor okumak istedigim bolumlerden birisi gerek teorik olmasi acisindan gerek matematiksel zeka vs icermesi dolayisiyla fakat ileride is sıkıntısı ceker miyim dusuncesi korkutuyor toplum yuzunden.
-
Ytü econda okuyan bir arkadaş vardı forum sanırım nicki özgürlükheykeliydi. Ona sorabilirsiniz. Onun haricinde iibfde işletme ve iktisatta kulüp etkinliği, staj ve batık olmayan bir gpa is bulmaya yetiyor. Ama maaş olarak çok süper bir giriş maaşı beklemeyin. Genelde 20k -40k civarı bir maaş vardır.
https://forum.donanimhaber.com/ytu-iktisat-hakkinda-sorulariniz--156357869
Hocam 3.5 ortalamalı tobb iibf mezunu akraba var, kulüp başkanlığı yapmış, çok büyük bir şirkette 1 sene çalışmış (öğrenciyken part time), 3 farklı yerde staj yapmış. Neyse ocakta mezun oldu şu an her yerden ret yiyor görüşmeye bile çağırmıyorlar ki araya torpil sokulmasına rağmen.
top tier bile olsa iibf seçerken dikkat etmek lazım 3-5 bine ytü’de iibf seçmek bana garip geliyor.
ır ve pols’te okul o kadar önemli değil torpilin gücü önemli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 15 Haziran 2024; 17:8:3 >
Overqualified olmak da ciddi bir sorun . Şirketler çok para ister diye muhtemelen ret veriyor.
Bu arada iş bulduğu zaman muhtemelen çok iyi bir pozisyon olur buldugu iş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Econbender -- 15 Haziran 2024; 18:27:53 >
ytu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ytü işletme gibi bir marka dururken sırf ybs diye gazi yazılmaz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teknik üniversitede işletme okumak mı??? 5 sene öncesine kadar çoğu kişi hayır derdi buna zaten ben de tavsiye etmem.
Ek olarak herhangi bir işletmenin karşısına direkt ybs yazarım tabiki boğaziçi ve birkaç üni dışında ki ytu business versus boun, marmara, akdeniz, gazi, deu gibi okulların ybs bölümü her türlü öndedir. 50li yıllardan kalma müfredata sahip sözel iibfler artık bir şey vadetmiyor. Günümüzde teknoloji ve bilişimle ilişkili bölümler çok ama çok önemli ve bu önem giderek de artacak. Ancak herkesin öncelikleri farklıdır. Şuanda ybs haterlıgı aşırı fazla, MIS,CTIS, CS, CENG, SENG vb. bölümler her zaman tercih sebebidir benim gözümde tabiki herkesin düşünce ve vizyon noktasında farklı kararları olabilir saygı duymak lazım. Ancak elektrik ve teknolojinin var olduğu bir dünyada MIS (ybs) ve ilgili bilişim bölümlerine olan talebin artarak devam edeceğini görememek ancak haterlıkla açıklanabilir. kendini geliştirmek kaydıyla, ybs olsun taştan olsun kaldı ki seçeneklerdeki okullar gerçekten kaliteli.
-
up
Benzer içerikler
- tyt mi zor ayt mi
- bilkent sınıf öğretmenliği
- sözel ilk 100 netleri
- 345 tyt deneme pdf
- en zor ayt matematik soru bankası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X