Şimdi Ara

Yuh Artık !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Taca bin kez aynı şekilde top çıkıyor, oyuncular çizgide rakibin üzerine çok tuhaf bir şekilde ilerliyor ve top rakibe değip taça cıkıyor.Bazen rakib kontrol ediyor ve aynısını yapıp bu sefer benim elemana çarpıp taç oluyor.Ve bu her maç nerdeyse 10-15 kez başıma geliyor.
    Taç atışlarında uzunsa hep aynı şekilde ön direğin olduğu yere doğru atılıyor, bir müddet sonra sıkmaya başlıyor, topun hep aynı yere gitmesi.
    Defansta oyuncular saçma sapan işler yapmaya kalkıyor, mesela rakiple arada 3-4 metre var ama bizim oyuncu topu yanındaki arkadaşına çok ama çok rahatça verebilecek haldeyken bile topu ya taça ya kornere Ya da rakibin üzerine doğru yürümeye başlıyor.
    Adama pas atıyorum top ortada adama doğru geliyor, rakip o topa pres yapmaya başlayınca hemen geri çekiliyor, halbuki benim adam topa daha yakın topu rahatlıkla alabilir.Yine aynı şekilde bazen saçma sapan işler oluyor, iki takımın oyuncularıda topu izliyor, top ortada kalıyor bakmakla yetiniyorlar topa.
    Defansın yapay zekasının geri zekalılığı yüzünden her maç nerdeyse 1 gol yiyorum.
    Kaleciler desen zaten onlar ayrı bir saçmalık, adam serbest vuruş çekiyor, top bizim baraja çarpıyor yavaşya yerden kaleye doğru gidip gol oluyor, yahu kaleci ortadasın yani top zaten yavaşcacık yerden gidiyor, o sırada 3-4 saniye geçiyorda nasıl o topu alamıyor.Kalecilerin diğer saçmalıklarıda bir çok kez oluyor bu adamı resmen kanser ediyor.
    Yine oyunculara (motion) eklenmiş, mesela şut çekiyorum, şut çektikten hemen sonra oyuncum kendini biraz geriye doğru atıyor, şut kaleciden döndü diyelim önümde ama kareye bassamda nafile çünkü adam o (motion)'u yapıyor, bu bazen elini kafasına koyuyor, yahu daha pozisyon bitmemiş, hadi top uzağa gitti anlarım hatta tebrik ederim konamiyi ama pozisyon devam ediyor hatta top önüme düşüyor.
    Kornerlerden atılan toplar ceza sahası dışına çıktığında yarım rovoşata, veya vole çekenleri her maç görmekten sıkıldım.Yahu ne zaman top kornerden ceza alanı dışına çıksa ''Aha vole '' diyorum.
    İkili mücade ekliyelim demişler saçmalığın daniskası olmuş, top önümde, rakip arkamda aramda 2 metre var adam arkadan dokunmasıyla beni yıkıyor ve her zaman aynı şekilde oluyor bu.
    Oyunda çok fazla faul oluyor ama hakem vermiyor, oyuncular hep takla atarak düşüyor, pozisyon tekrarından bakıyorum adam ayağama vuruyor ama hakem vermiyor, 1-2 kez olsa tamam derim ama bir maçta 10 kez aynı şey yahu!
    Şutlar desen felaket, kaleci ile karşı karşıyayım, hafifce kareye basıyorum top havalanıyor hemen, yahu kardeşim bu adam hiç mi yerden şut çekmez, her top havalanırmı, zaten şut çekmek bile değil, plaseyle köşeye hiçmi atmaz.
    Oyuncular bir birlerine saçma sapan toplar atıyor rakip diğer adamın dibinde ama hala atıyor ona halbuki yanında bom boş arkadaşı var.
    Topu alan oyuncular kendilerini Messi zannedip 3-4 oyuncu arasına girmeye çalışıyorlar, kaybediliyor genelde.
    Mesela Bal modunda defansla aramda 3-4 metre var, defans önümde ara pas atıyorlar, yahu salakmısın önümde defans niye ayağıma oynamıyorsun.Ara pas geliştirildi dediklerine bakmayın, siz çizgi halindeyken ara pas atıyorlar ama bir türlü bunu dengeliyemiyorlar.Xavi olmaya gerek yok yani, defansla aynı çizgideyim kale çok ilerde biraz fazla önüme at değilmi.Birazcık önüme atıyor gerizekalı gibi.Zaten koştuğunuz köşeye çok nadir atıyorlar, sırf ara pas atmak için atıyorlar genelde.
    Stadlar zaten tam felaket yahu küçücük takımlar hayvan gibi stadda maç yapıyorlar ve stad full dolu, ama tezahurat ve sesler 0.Hiç mi ses çıkmaz bir staddan.Bir şut çekiyorum, kaleci son anda kurtarıyor, ama ses 0.
    Spikerde gerizekalı, her defans topu uzaklaştırdığında mükemmel uzaklaştırma diyor,Yahu adam tüm gücüyle topu uzaklaştırıyor yani neresi mükembel ki yanındaki rakiple arasında 6 metre var.
    Serbest vuruşlarda oyuncuların durdukları yer bazı bölgelerde çok saçma, yine o açılan ortalar hep avuta gidiyor genelde.
    Oyuncular çok bencil davranıyor, köşede adam içerde arkadaşı var bom boş atsa %100 gol, ama atmıyor abudik gubidik işler yapmaya kalkıyor.
    Mesela bal modundayım genelde ben ofsaytayken bana pas atmıyorlar, ben ofsaytta olduğumu bayrak sayesinde görüyorum tepemdeki, rakip defansla aynı çizgideyim ama biraz daha öndeyim diyelim rakip genelde atmıyor, kardeşim müneccimmisin de benim ofsaytta olduğumu biliyorsun.
    Penaltı nedir öyle yahu, ne saçmalıktır, böyle penaltı atışımı olur.Böyle bir kamera açısımı olur.
    Bal modunda Getafa ile Avrupa liginde bir üst tura çıktım rakip Atletico Madrid.
    Messinin değeri 4 milyon avro, transfer saçmalıkları en üst düzeyde, futbolcular bir o takımda bir o bür takımda.İbrahimoviç gibi yıldızlar çok az miktara transfer oluyorlar.
    Galatasaray, Fenerbahçe saçma sapan oyuncularla anlaşıyorlar.
    Büyük oyuncuları küçük takımlarda bir çok kez görüyoruz.
    2009'dan bu yana şu Pesteki yapay zeka nasıl düzelmez, yazıklar olsun 2009-2010 ve 2011'de yine aynı saçmalıklar resmen bizimle dalga geçiyor adamlar.Şampiyonlar ligi, Avrupa Ligi, Süper Kupa, Libert. Kupası, Master lig ve bu sene baya yenilik gelmiş olan Bal modunu bu saçmalıklar yüzünden oynatmadılar ya helal olsun Pes.Fifa için konsol almıştım zaten, hala konsolda oynuyorum ve arada dağlar kadar fark var.(Tek umudum Fifa'nın Şampiyonlar ligi ve Avrupa kupasını alması, ve Kariyer modunu bu sene geliştirmiş ancak Lisanslı şekilde Avrıupa organizasyonları olmayınca insanın oynuyası gelmiyor, online, arkadaşlarla veya bilgisayara karşı hazırlık maçları yapacaz.)
    Ha burda ben yok oyuncular kambur olmuş, atletik olmamışında değilim olayın, Pesin 2009dan beri yapay zeka sorunu devam ediyor, Hatırlarsanız 2010'da yapay zekanın gelişeceği söylenmişti değişen olmadı, oyun çıktığı gibi Konami 2011 hareket algılayacak demişti, Algılamış hemde o kadar iyi agılamışki...
    Şunları görüpte hala Pes Simulasyon olmuş diyorsanız...

• çok dertlisin yahu eskiden goll 3 oynadığınızı ne çabuk unuttunuz
  • we zmanından beri pes 10 kadar pes oynadım vee

kazandığım tek şey kazıktı :D

fifa 11 aldm yapay zeka müthiş

Bal modunda herkes bilirki savunma topu uzakaştırırken ya taca atar ya çok gereksiz bir hamle yapıp topu kaptırır

fifa da bu yok pes te maç 10 dakikaysa 20 dakika taç aut gibi aptal şeylerle geçer

ve pes te her korner kullanışında atılan yer fix tir

ve henry messi olsn ters ayakla bebe gibi şut çeker

neyse pes oynayanlara saygım sonsuz bu seneki menüsü falanb süper olmş ama oynanabilirlik olmadıktan sonra bilmiyorm yani menü içinde oyun alınmaz

ve spiker her zaman aynı cümleler ve çk saçma konuşuyor ingilizcesi olanlar biraz spikeri dinlerse yani hiç konuşmasa dha iyi :)
  • ya geniş mod'daki kameraya ne demeli...

top rakipteyken topu kapınca topu kapan adamın 5 adım ilerisini 3-5 sn. göremiyorsun..kamera senin önünü gösterene kadar kontratak pozisyonu heba olup gidiyor..
    pes11 i her oynadığımda yeni bir saçmalıkla karşılaşıyorum, ama yinede oynuyoruz başka futbol oyunu yok çünkü..rezillik gerçekten, sene 2011 olmuş Uranüse Jupitere gidicez adam gibi oyun yapamayıp hala böyle saçmalıklara katlanmak zorunda kalıyoruz..
  • Dediklerine harfi harfine katılıyorum. Yapay zeka çok kötü. Hep aynı hareketleri görmekten bıktım
  • Söylediklerine kesinlikle katılıyorum, benzer şeyleri yazmayı ben de düşünüyordum..
    Bunca yıldır pes oynarım, ki çok da üst düzeyde idim.. Bu kadar zeka fukarası bir oyun sanıyorum ki ben hiç oynamadım (1994 pacman'den beri aşağı yukarı her oyunu oynamışımdır). Fifa 97'de bile yapay zeka bu oyundakine göre ileriydi.
    Oyuna büyük beklentiyle ve istekle başladım, ama şu an fifa alıp onu denemeye karar verdim. İlk gün acaba demo mu oynuyorum bu tam sürüm olamaz şüphesine bile düştüm.

Oyundaki birçok şey tamamen mutfak robotu kadar zekasız ve otomatiğe bağlanmış işliyor. Örneğin ceza alanının yan tarafından taç atışı kullanıyorsa sizin takım, bi tarafınızı yırtsanız bile gerizekalıca uzun taç atılmasını engelleyemiyorsunuz. (Bunu başlığı açan arkadaşa ek olarak yazıyorum.) Kendi kalesine doğru koşup topla kaleye gireni mi ararsın, bomboş sahada geri topu dikip rakibe kafalık asist yapan mı, insan hayrete düşüyor.
    Ya da örneğin öyle bir saçmalık var ki akıllara zarar: Ceza alanına yakın bir frikik atıyorsa bilgisayar 99% gol oluyor. İnanın save almaktan gözüm çıktı, bir maçta 2 penaltı kaçıran overall'u 66 olan bir oyuncu vardı hollanda liginde roda jc'de oynarken ilk yıl, adam toplam 10 gol attı frikikten. Gol ortalaması 95+% ile attı ki adamı koysan mahalle maçına zor çıkar.

Bir başka konu, oyunda fizik kurallarının işlememesi. Bu kadar gerçeğe aykırı saçma sapan şeyler uzay simulasyonlarında bile yok. Mesela rövaşata ile vole karışımı bir tür matrix hareketi var ki arkadaş da belirtmiş, her kornerde dönen topa yapıyor oyuncular. Bazen öyle anlar oluyor ki füze gibi geri seken topa inanılmaz bir hızla dönerek küt diye o rövaşatayı vuruyor. Ve o süpersonik rövaşatamsı vuruş 100% dağlara taşlara gidiyor. Bir başka uzaylı hareketi ise topla koşan oyuncunun önüne haşırt diye yatay kayarak ayağındaki topu alma. Benim başıma geldiğinden değil, aksine genelde bizim defans rakibe yapıyor bunu. 3 metre geriden street fighterdaki Dhalsıma benzer bir kayış yapıyor ki evlere şenlik, çat diye direk topu alıyor falan.

Sonra itiş kakış olayında düşünce güzel ama şunu düşündüm: Acaba bu adamlar bir kere oynayıp denediler mi bu oyunu. Bazen kendimi futbol oyunu değil de kırkpınar yağlı güreşlerinde gibi hissediyorum. Düz yolda bile koşmak çok zor, adamın biri koluna bir yapıştı mı bırakmıyor, bu nedenle neredeyse kaleciyle karşı karşıya falan kalmak mümkün olamıyor. Bir de sanki sumo güreşçisi mübarekler, oyuncum şu anda 4. sezonda overall yeteneği 85 hala 4 metre gerideki oyuncudan bir sümsük yedimi 5-6sn kendine gelemiyor.

Oyunda sakatlıklar neden var anlamış değilim. Bütün oyuncu değiştirme hakkı bittikten sonra sakatlandım, hiçbir fark hissetmedim. Hatta sakat halimde 50metre depar atıp asist yaptım gol bile attım. Daha sonra tekrar sakatlandığım bir maçta birkaç kere daha kaydılar üstüste sakatlandım yine de hiçbir şey olmadı. Aynı durum bilgisayarın yönettiği oyuncularda da oluyor. Adam sakatlanıyor ama hiçbirşey değişmiyo ne hızı ne şutu..

Teknik direktörler zaten tam anlamıyla oksimoron. 1 gol 2 asistle 8.0 rating oynadığın maçta bile seni çıkarıp yerine simsar kılıklı birini alıyor. Hani buraya kadar yeterince şaşırtıcı diyorsanız yanılıyorsunuz, bu oyunda bu çok da şaşırtıcı değil. Şaşırtıcı olan 15dk sonra aynı teknik direktör az önce senin yerine aldığı adamı çıkartıp başka birini alıyor. Hatta rastlayan birinin yalancısıyım onu da çıkarıp yine başka birini aldığı rivayettir. Onun dışında taktikler falan oturmamış. Düşünce güzel ama bitmemiş. Örneğin yine roda jc'de oynarken yenik duruma düştüğümüz maçta teknik direktör ısrarla topu CB mevkiinde oynayan adama vermemizi istiyordu. Durum bu olunca mesela tam kontraya çıkarken zekasız takım arkadaşın geri dönüp taa CBye topu dikiyor.

Son belirteceğim husus(ki eminim bu oyundaki anormallikler saymakla bitmez), oyunda takımın gücü diye birşey yok. İtalya milli takımındayım, karşımıza suudi arabistan geliyor, ezip geçiyor. En kıytırık takımdaki en anten oyuncu bile sanki bir Puyol ya da Xavi gibi defans yapıp itip kakabiliyor. Hele ki zencilerin her biri birer panzer.

Sonuç o ki, bütün bu akıl dışı işlerin içinde yapılacak az şey kalıyor, kanada inip orta yapacaksınız. Oyunda bazı şeyler düşünülmüş ama olmamış. Bu oyun full sürüm değil de belki deneme amacıyla bir beta olabilirdi ya da test sürümü falan.. Şu haliyle, ne yapay zekası, ne fiziği, ne oynanabilirliği oturmamış bir oyunu piyasaya sürdüğü için konami de bunca yıllık pes hayranı olan bana büyük ayıp etmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirvan -- 12 Ekim 2010; 3:21:34 >

• İyiymiş bende kaleciye top geldi.Adamlar ileride boş bekliyor.Top kalecinin ayağındayken kendisi geri döndü ve topu kornere attı.Buna ne demeli :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Abi inanamıyorum ya....
    17 yıl önce açıldı
    ŞAKA MI BU BE ?
    11 yıl önce açıldı
    Dayı, bu ne ya?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kesinlikle katılıyorum her dediğine , harfi harfine ..
  • ......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhans19 -- 24 Haziran 2015; 18:16:35 >
  • Yıllardır PES Tutkunuydum bu yılda büyük hevesle bekliyordm hem PES hem FIFA'Yı aldım önce pesi yükledim bi maç yaptım kapattım FIFA'yı yükledim bakalım bi nasılmış diye sonra Büyüsüne kapıldım benide esir etti artık FIFA
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhans19 -- 12 Ekim 2010; 15:19:42 >
  • Pes Fifaya göre çok kötü olmuş. Yukarıdaki arkadaşın dediklerine harfiyen katılıyorum.

Ek olarak
    Cursor değişimi tuhaf ben tam cursorü değiştirirken ,yapay zeka gidip başkasını seçiyor.

Tezehürat kısımı hiç olmasa daha iyi, sanki gizli bir tarikatın üyeleri ayin yapıyor gibi. Bir süre sonra insanın sesi kısıp oynayası geliyor

Sahada takıma hiç hakim değilsiniz. Hiö kimse istediiğiniz yere gitmiyor.
    Paslarda top adam değil adam topun olduğu yere gitsin mantığı yüzünden çaprazınızdaki adam pas atayım derken top düz gidiyor (manülde bile öyle) ve adam da topa hareketleniyor. Böylece sizin kafanızda kurguladığınız hiç bir şeygerçekleşmiyor

Oyunda toplu hücum diye bir şey yok. Bir saat bekle

Ve ortalar ile ilgili arkadaşın dediği kısıma kesinlikle katılıyorum. Her yapılan orta istisnasız biçimde ceza alanı uzak köşesine gidiyor. Orta yaptığımız anda tek karşımıza çıkan animasyon zıplayan ve kafa vuramayan adam ya da boşa geçen uçan kafa animasyonu. Ayrıca berbat kamera açısı yüzünden ortada ve özellikle arka direkte kim var göremiyorsunuz.

Pes 2011 pes 2010 dan bile kötü bir oyun olmuş. Gelişme olmuş diyenler benim gibi 3-4 sene önce bilgisayarlarında gece gündüz Pes 6 oynayıp oyunun anısına iyi bir şey söylemeye çalışanlar.

Oyun kazıktan öte bir şey değil.

Oyuncuya saygı 0. Transferler nasıl bu kadar eksik olur anlamak mümkün değil. Konamidekiler resmen oyunun fanlarına yük bindirip tamamlamaları da onlar yapsın canım yoluna gidiyorlar.

Bir de grafikler de geri gitmiş geçen seneye göre. Konami için içine biraz fizik ekleyince hemen grafikleri törpüleme yoluna gitmiş. Optimizasyon diye bir şey var.

Ve oyun genel olarak herşeyiyle Beta gibi duruyor. Herşeyden biraz eksik. Pes öyle bir oyun. Zaten 2007 de Konamiden 14 kişi ayrılıp EA ya geçince böyle bir şey olabileceğini bekliyordum. Ama bu kadar gerileme beklemiyordum.

Pes 2011 tam bir miras yedi. Pes 4 ve Pes 6 nını tadını bugünkü fifalar dahil hiç bir şey veremedi

Ayrıca

• Ek olarak Fifa 11 in de bu sene hiç ilerleme kaydetmediğini söyleyeyim. Halen küçük sahalar,halen süper hızlı adamlar orta sahada çarpışa adamlar ve sürekli birbirini tekrar eden lineer pozisyonlar

Bu işte tek çözüm 2k nın bir futbol oyunu yapması olur. iki firma kalırsa böyle her sene kalitesi düşen oyunlar görmeye devam ederiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxsleox

Taca bin kez aynı şekilde top çıkıyor, oyuncular çizgide rakibin üzerine çok tuhaf bir şekilde ilerliyor ve top rakibe değip taça cıkıyor.Bazen rakib kontrol ediyor ve aynısını yapıp bu sefer benim elemana çarpıp taç oluyor.Ve bu her maç nerdeyse 10-15 kez başıma geliyor.
    Taç atışlarında uzunsa hep aynı şekilde ön direğin olduğu yere doğru atılıyor, bir müddet sonra sıkmaya başlıyor, topun hep aynı yere gitmesi.
    Defansta oyuncular saçma sapan işler yapmaya kalkıyor, mesela rakiple arada 3-4 metre var ama bizim oyuncu topu yanındaki arkadaşına çok ama çok rahatça verebilecek haldeyken bile topu ya taça ya kornere Ya da rakibin üzerine doğru yürümeye başlıyor.
    Adama pas atıyorum top ortada adama doğru geliyor, rakip o topa pres yapmaya başlayınca hemen geri çekiliyor, halbuki benim adam topa daha yakın topu rahatlıkla alabilir.Yine aynı şekilde bazen saçma sapan işler oluyor, iki takımın oyuncularıda topu izliyor, top ortada kalıyor bakmakla yetiniyorlar topa.
    Defansın yapay zekasının geri zekalılığı yüzünden her maç nerdeyse 1 gol yiyorum.
    Kaleciler desen zaten onlar ayrı bir saçmalık, adam serbest vuruş çekiyor, top bizim baraja çarpıyor yavaşya yerden kaleye doğru gidip gol oluyor, yahu kaleci ortadasın yani top zaten yavaşcacık yerden gidiyor, o sırada 3-4 saniye geçiyorda nasıl o topu alamıyor.Kalecilerin diğer saçmalıklarıda bir çok kez oluyor bu adamı resmen kanser ediyor.
    Yine oyunculara (motion) eklenmiş, mesela şut çekiyorum, şut çektikten hemen sonra oyuncum kendini biraz geriye doğru atıyor, şut kaleciden döndü diyelim önümde ama kareye bassamda nafile çünkü adam o (motion)'u yapıyor, bu bazen elini kafasına koyuyor, yahu daha pozisyon bitmemiş, hadi top uzağa gitti anlarım hatta tebrik ederim konamiyi ama pozisyon devam ediyor hatta top önüme düşüyor.
    Kornerlerden atılan toplar ceza sahası dışına çıktığında yarım rovoşata, veya vole çekenleri her maç görmekten sıkıldım.Yahu ne zaman top kornerden ceza alanı dışına çıksa ''Aha vole '' diyorum.
    İkili mücade ekliyelim demişler saçmalığın daniskası olmuş, top önümde, rakip arkamda aramda 2 metre var adam arkadan dokunmasıyla beni yıkıyor ve her zaman aynı şekilde oluyor bu.
    Oyunda çok fazla faul oluyor ama hakem vermiyor, oyuncular hep takla atarak düşüyor, pozisyon tekrarından bakıyorum adam ayağama vuruyor ama hakem vermiyor, 1-2 kez olsa tamam derim ama bir maçta 10 kez aynı şey yahu!
    Şutlar desen felaket, kaleci ile karşı karşıyayım, hafifce kareye basıyorum top havalanıyor hemen, yahu kardeşim bu adam hiç mi yerden şut çekmez, her top havalanırmı, zaten şut çekmek bile değil, plaseyle köşeye hiçmi atmaz.
    Oyuncular bir birlerine saçma sapan toplar atıyor rakip diğer adamın dibinde ama hala atıyor ona halbuki yanında bom boş arkadaşı var.
    Topu alan oyuncular kendilerini Messi zannedip 3-4 oyuncu arasına girmeye çalışıyorlar, kaybediliyor genelde.
    Mesela Bal modunda defansla aramda 3-4 metre var, defans önümde ara pas atıyorlar, yahu salakmısın önümde defans niye ayağıma oynamıyorsun.Ara pas geliştirildi dediklerine bakmayın, siz çizgi halindeyken ara pas atıyorlar ama bir türlü bunu dengeliyemiyorlar.Xavi olmaya gerek yok yani, defansla aynı çizgideyim kale çok ilerde biraz fazla önüme at değilmi.Birazcık önüme atıyor gerizekalı gibi.Zaten koştuğunuz köşeye çok nadir atıyorlar, sırf ara pas atmak için atıyorlar genelde.
    Stadlar zaten tam felaket yahu küçücük takımlar hayvan gibi stadda maç yapıyorlar ve stad full dolu, ama tezahurat ve sesler 0.Hiç mi ses çıkmaz bir staddan.Bir şut çekiyorum, kaleci son anda kurtarıyor, ama ses 0.
    Spikerde gerizekalı, her defans topu uzaklaştırdığında mükemmel uzaklaştırma diyor,Yahu adam tüm gücüyle topu uzaklaştırıyor yani neresi mükembel ki yanındaki rakiple arasında 6 metre var.
    Serbest vuruşlarda oyuncuların durdukları yer bazı bölgelerde çok saçma, yine o açılan ortalar hep avuta gidiyor genelde.
    Oyuncular çok bencil davranıyor, köşede adam içerde arkadaşı var bom boş atsa %100 gol, ama atmıyor abudik gubidik işler yapmaya kalkıyor.
    Mesela bal modundayım genelde ben ofsaytayken bana pas atmıyorlar, ben ofsaytta olduğumu bayrak sayesinde görüyorum tepemdeki, rakip defansla aynı çizgideyim ama biraz daha öndeyim diyelim rakip genelde atmıyor, kardeşim müneccimmisin de benim ofsaytta olduğumu biliyorsun.
    Penaltı nedir öyle yahu, ne saçmalıktır, böyle penaltı atışımı olur.Böyle bir kamera açısımı olur.
    Bal modunda Getafa ile Avrupa liginde bir üst tura çıktım rakip Atletico Madrid.
    Messinin değeri 4 milyon avro, transfer saçmalıkları en üst düzeyde, futbolcular bir o takımda bir o bür takımda.İbrahimoviç gibi yıldızlar çok az miktara transfer oluyorlar.
    Galatasaray, Fenerbahçe saçma sapan oyuncularla anlaşıyorlar.
    Büyük oyuncuları küçük takımlarda bir çok kez görüyoruz.
    2009'dan bu yana şu Pesteki yapay zeka nasıl düzelmez, yazıklar olsun 2009-2010 ve 2011'de yine aynı saçmalıklar resmen bizimle dalga geçiyor adamlar.Şampiyonlar ligi, Avrupa Ligi, Süper Kupa, Libert. Kupası, Master lig ve bu sene baya yenilik gelmiş olan Bal modunu bu saçmalıklar yüzünden oynatmadılar ya helal olsun Pes.Fifa için konsol almıştım zaten, hala konsolda oynuyorum ve arada dağlar kadar fark var.(Tek umudum Fifa'nın Şampiyonlar ligi ve Avrupa kupasını alması, ve Kariyer modunu bu sene geliştirmiş ancak Lisanslı şekilde Avrıupa organizasyonları olmayınca insanın oynuyası gelmiyor, online, arkadaşlarla veya bilgisayara karşı hazırlık maçları yapacaz.)
    Ha burda ben yok oyuncular kambur olmuş, atletik olmamışında değilim olayın, Pesin 2009dan beri yapay zeka sorunu devam ediyor, Hatırlarsanız 2010'da yapay zekanın gelişeceği söylenmişti değişen olmadı, oyun çıktığı gibi Konami 2011 hareket algılayacak demişti, Algılamış hemde o kadar iyi agılamışki...
    Şunları görüpte hala Pes Simulasyon olmuş diyorsanız...

+1907 .. Harfi harfine katılıyorum..Yıllardır PES oynarım, bu kadar kötüsü olmamıştı.

• @maxsleox eline sağlık oyunun nerdeyse bütün hatalarını yazmışsın ...

amma peste aldığım tadı fifa da alamıyorum nedense...
  • PES'in bu durumu malum. Bazı şeyleri fanboyluktan çıkıp söylemek lazım.

Bende benzer eleştiriler yapmak istiyorum FIFA için, çünkü birkaç oyundan sonra büyü onda da bozulmaya başlıyor.

Öncelikle EA'nın mentalitesini anlamaya çalışıyorum. şöyle bir mantık kurdum ben kendi adıma: Eğer %100 bir futbol oyunu yaparsak o zaman birdahaki seneye işsiz kalırız. Sanırım böyle düşünüyorlar ki oyunun bir yerini düzeltip diğer yanından fire veriyorlar.

öncelikle stad küçük, söylüyoruz, her fırsatta çoğu FIFA'cı resmi forumlarda bunu dile getiriyor ama EA bu konuda susuyor.

Hız konusu, slow oynuyorum ama oyun halen hızlı anasını satayım, zaten saha küçük 2 adım gidemiyorsun. Bu yüzden orta saha da çarpışan adamlar moduna giriyorsun bir süre. Oyun hızlı, ya da şöyle söyleyeyim hızlı değil ama alan dar olduğu için düşünerek değil reflekslerle oynamak durumunda kalıyorsunuz. Bazen gerçekten zevk mi alıyorum oynarken yoksa eziyet mi çekiyorum belli değil. Gol atmak değil, gol yememek olan bir sistem üzerinde olmuş 11

Press olayı, yuh diyorum. Bunu da uzun süredir dile getiriyoruz ama EA bu konuda yine sus pus. Hadi AI yine insaflı, Online'de 2 maç sonra parmaklarım acıyor çıkıyorum. hayvani pres var ve malesef bu pres çok etkili. Göstermelik olsun diyede dakika 70'den sonra oyuncular yavaşlıyor. Yani diyorki EA press yaparsan yavaşlarsın yorulursun, lineer mantığınıza ot tıkayayım sizin.

PES 2008'i PC'de oynuyordum ve adamlar yapmış orjinal almak lazım deyip orjinalini almıştım. Batırmışlardı. Bu sene de "lan helal olsun EA'ya bu sene para kazansınlar diye FW'li olmama rağmen orjinal aldım"

Orjinal oyun bana yaramıyor sanırım. Haa oynanmaz mı oynanır neden oynanır PES daha boktan olduğu için oynanır. Lisans için oynanır ama açıkçası ben FIFA 11'de hayal kırıklığına uğradım.

• quote:

Orijinalden alıntı: bağımsıztürk

Pes çok kötü bir oyun olmuş. Yukarıdaki arkadaşın dediklerine harfiyen katılıyorum.

Ek olarak
    Cursor değişimi tuhaf ben tam cursorü değiştirirken ,yapay zeka gidip başkasını seçiyor.
    Ayarlardan değişiyor o..

Tezehürat kısımı hiç olmasa daha iyi, sanki gizli bir tarikatın üyeleri ayin yapıyor gibi. Bir süre sonra insanın sesi kısıp oynayası geliyor

Sahada takıma hiç hakim değilsiniz. Hiç kimse istediiğiniz yere gitmiyor.
    Paslarda top adama değil adam topun olduğu yere gitsin mantığı yüzünden çaprazınızdaki adam pas atayım derken top düz gidiyor (manülde bile öyle) ve adam da topa hareketleniyor. Böylece sizin kafanızda kurguladığınız hiç bir şeygerçekleşmiyor
    Pas sistemi manuel olduğu için pası sen yönlendiriyorsun artık. Ezbere adama gitmiyor.

Stratejiden takımın oyun sitilini ayarladın mı. Toplu hücum, ofansif top çevirme... baktın mı bunlara

Ve ortalar ile ilgili ,her yapılan orta istisnasız biçimde ceza alanı uzak köşesine gidiyor. Orta yaptığımız anda tek karşımıza çıkan animasyon zıplayan ve kafa vuramayan adam ya da boşa geçen uçan kafa animasyonu. Ayrıca berbat kamera açısı yüzünden ortada ve özellikle arka direkte kim var göremiyorsunuz.
    Orta yaparken yuvarlağa (veya orta yaptığın tuşu hangisi ayarladıysan) 2 kere veya 3 kere basmayı denedin mi?...

Pes 2011 pes 2010 dan bile kötü bir oyun olmuş. Gelişme olmuş diyenler benim gibi 3-4 sene önce bilgisayarlarında gece gündüz Pes 6 oynayıp oyunun anısına iyi bir şey söylemeye çalışanlar.
    Oyun son 3 senenin en iyi PES'i

Oyuncuya saygı 0. Transferler nasıl bu kadar eksik olur anlamak mümkün değil. Konamidekiler resmen oyunun fanlarına yük bindirip tamamlamaları da onlar yapsın canım yoluna gidiyorlar.
    Transferler bugün gelen güncellemeyle güncellendi....

Bir de grafikler de geri gitmiş geçen seneye göre. Konami için içine biraz fizik ekleyince hemen grafikleri törpüleme yoluna gitmiş. Optimizasyon diye bir şey var.

Ve oyun genel olarak herşeyiyle Beta gibi duruyor. Herşeyden biraz eksik. Pes öyle bir oyun. Zaten 2007 de Konamiden 14 kişi ayrılıp EA ya geçince böyle bir şey olabileceğini bekliyordum. Ama bu kadar gerileme beklemiyordum.

Pes 2011 tam bir miras yedi. Pes 4 ve Pes 6 nını tadını bugünkü fifalar dahil hiç bir şey veremedi

Ayrıca Ek olarak Fifa 11 in de bu sene hiç ilerleme kaydetmediğini söyleyeyim. Halen küçük sahalar,halen süper hızlı adamlar orta sahada çarpışa adamlar ve sürekli birbirini tekrar eden lineer pozisyonlar

Bu işte tek çözüm 2k nın bir futbol oyunu yapması olur. iki firma kalırsa böyle her sene kalitesi düşen oyunlar görmeye devam ederiz.

Oyunu tam olarak hiçbişey bilmeden oynamak, işkembeden sallamak ne kadar kolay dimi?... Yok takım toplu hücuma çıkmıyormuş da ortalar hep aynı yere gidiyormuş da...

• Yazıklar olsun sizin gibi oyun severlere diyesim geliyor ... pes 2011 bana göre 2 sene idare eder okadar gerçekçi yani benim için pes 2012 çıkmasada olur bana göre. ben bu oyunu 2 sene rahat oynarım . Biz başka oyunlarımı oynuyoruz anlamıyorum . Adamlar oyunu türkçe yaptı yine mi anlamıyorsunuz takım ayarlarını,taktik menülerini ? kimisi orta ypar içerde adam yokmuş kimisi uzaktan şut vuramıyor kimisi taçların uzun gittiğinden bahsediyo vs. vs. . adamlar taç atmanın uzunluğunu kısalığını size bırakmış zaten az basarsan yakına çok basık tutarsan uzağa atar neyini şikayet ediyosunuz bunun anlamıyorum? Kale dibinden atılan bütün taçları penaltı noktasına kadar atmayımı düşünüyosunuz ? hangi takımda var öyle oyuncular ? benim bildiğim eskiden gs'li pırates vardı birde roberto carlos Şut çekmek çok çeşitli hale getirilmiş şut çekerken ara pas tuşuna basın sağ sol aşağı yukarı yön tuşlarınıda kullanın şut çekmeyi treaeing moda girip şut çalışın alışırsınız.Konami'ye saldırıyosunuz hiç tv karşınısa geçip bunlar maç izlemiyorlarmı diye?her şut gol olacak diyebir şeymi var? 1 maçta kaç tane şut çekilip kaç tane gol oluyor hesaplayın? siz hiç izlemiyormusunuz maç?şutlar artık zorlaştı çok gerçekçi ve heryerden her zaman füzeler çıkarmak tıpkı gerçekteki gibi imkansız artık.bu şut sistemini beğenmeyenler için attığım gollerin videosunu koymayı düşünüyorum yakıdna koyarım.PAs atmayı bilmeyen adamlar var burda. ara pas olayı zaten aşmış bence oyunun en büyük artısı ara paslar öyl müthiş ara paslar atıyorum ki ...Penaltı atmayı bilmeyen adamlar var penaltı atamıyorlar sonra gelip burda eleştiriyosunuz penaltı atmyıda öğrenin araştırın biraz Penaltılar için youtube videolarına bakmanızı öneririm. Hemen oyuna girdiğiniz gibi 5-6 tane gol atmayımı düşünüyosunuz.Oyun çok zor olmuş tam benim istediğim gibi daha profesyonelde oynuyorum en zor seviye'yi açmadım bile daha açınca neler olacak merak ediyorum . oyunun tek eksiği bence tezahuratlar ve lisasns oda patchlerle düzelir sorun değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: C-TRanger

quote:

Orijinalden alıntı: bağımsıztürk

Pes çok kötü bir oyun olmuş. Yukarıdaki arkadaşın dediklerine harfiyen katılıyorum.

Ek olarak
    Ayarlardan değişiyor o..

Ayarlardan değişse de farketmiyor. Denemesi bedava.

Sahada takıma hiç hakim değilsiniz. Hiç kimse istediiğiniz yere gitmiyor.
    Paslarda top adama değil adam topun olduğu yere gitsin mantığı yüzünden çaprazınızdaki adam pas atayım derken top düz gidiyor (manülde bile öyle) ve adam da topa hareketleniyor. Böylece sizin kafanızda kurguladığınız hiç bir şeygerçekleşmiyor
    Pas sistemi manuel olduğu için pası sen yönlendiriyorsun artık. Ezbere adama gitmiyor.

Manuel pasta bile yazmışım yukarıda.bir bak istersen

Stratejiden takımın oyun sitilini ayarladın mı. Toplu hücum, ofansif top çevirme... baktın mı bunlara

Oyun stilini ayarladım supportu en üste çektim. Bunlara ek olarak select tuşuna bakıp RT ve RB ile yapılan hücümu arttırıcı kısımı da en üstte tuttuğum halde olmuyor.

Ve ortalar ile ilgili ,her yapılan orta istisnasız biçimde ceza alanı uzak köşesine gidiyor. Orta yaptığımız anda tek karşımıza çıkan animasyon zıplayan ve kafa vuramayan adam ya da boşa geçen uçan kafa animasyonu. Ayrıca berbat kamera açısı yüzünden ortada ve özellikle arka direkte kim var göremiyorsunuz.
    Orta yaparken yuvarlağa (veya orta yaptığın tuşu hangisi ayarladıysan) 2 kere veya 3 kere basmayı denedin mi?...

2 kere basınca diz hizasında, 3 kere basınca yerden aynı sertlikte ve yine oyuncuya uzak yere gidiyor. Ayrıca bu sorundan herkes madur. Yabancı Pes forumlarına bir bak istersen

Oyun son 3 senenin en iyi PES'i

Siz böyle yazdıkça bu seri 1 adım öne gitmez. Şahsen Pes 2009 bu oyuna 1000 basar

Transferler bugün gelen güncellemeyle güncellendi....

Eh bir zahmet. Oyunu internetten güncellemek zorundasın yani, internet bağlantısı olmayanlara yazık. Bursaspor da gelmiş mi bari.

Ayrıca Ek olarak Fifa 11 in de bu sene hiç ilerleme kaydetmediğini söyleyeyim. Halen küçük sahalar,halen süper hızlı adamlar orta sahada çarpışa adamlar ve sürekli birbirini tekrar eden lineer pozisyonlar

Oyunu tam olarak hiçbişey bilmeden oynamak, işkembeden sallamak ne kadar kolay dimi?... Yok takım toplu hücuma çıkmıyormuş da ortalar hep aynı yere gidiyormuş da...

Ben PS1 den beri Winning Eleven 6 dan beri oyunu düzeli oynuyorum. Siz bu zihniyetle gidip kral çıplak diyemedikçe bu oyunlar 1 arpa boyu yol alamaz

• Kaç senedir oyun oynadığının, seriyi ne kadar oynadığının önemi yok. PES 2011 hakkında konuşuyorum ben 'tam olarak oynamadan' diye... Neye diyecem kral çıplak diye... Yazdıklarında doğruluk payı yok ki... Cevabını vermişim hepsinin işte oku...

Ha bu arada. Bu söylediklerin PC için söylüyorsan ve gerçekten dediğin gibiyse bilemem. Ben PS3'e göre konuşuyorum ve PS3'te bahsettiğin şeylerin doğruluk payı yok (benim cevap yazdığım). Ha diyeceksin madem PC için konuşmuyorum diyorsun niye cevap yazıyorsun... Sen bu mesajın aynısın PS3 bölümündeki PES konusuna yapıştırırsan ben de cevabı yapıştırırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-TRanger -- 12 Ekim 2010; 17:41:38 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.