Şimdi Ara

yuki YD-EBX042 ve benzeri elektrikli bisiklet kullananlar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
8
Favori
19.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elektirikli motorlara elektirikli bisiklet diyerek "ufalda cebime gir" hesabı yasal sorumluluktan kaçmanın bir yolu gibi görerek söz etmeyelimü onlar kocaman,agır,hantal motorlardır, ha benzin alsın ha elektrikli motor kullansın bisiklet tamamen farklıdır formu takip edenler bu bilinçde olmalı.
  • Ben bu bisikleti 3 aydır kullanıyorum şuan çok memnunum ilk başta pişman oldum aldığım için neden derseniz arabam vardı onu sattım bunu aldım çok hamlamıştım istanbul 7 tepe çok yoruyodu yokuşlarda ama şimdi çok rahat geliyor düz yolda pedalla nasıl gidiyosan öyle tırmanıyor bazı yokuşlarda motor yetersiz kalıyor pedal desteği gerekiyor. şişli poyraz motordan aldım taksitle 2750lira sadece katlanır bisikletlerin fiyatı 800ila 1700 arası bunda amörtisör ve disk artı Aliminyum alışım jant var akortla işin yok sadece bisikleti alayım deseniz 1700lira goccia city zero ile fikir isterseniz bence yuki cünkü goccianın motoru önde nemli ve ıslak yolda yokuş yukarı tırmanamıyor pati cekiyor. Yukinin sadece koltuğu sertti unuda değiştim yaylı ve silikon kılıflı yaptım şimdi çok rahat..
     yuki YD-EBX042 ve benzeri elektrikli bisiklet kullananlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xgsyx -- 24 Kasım 2016; 16:43:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bendebu bisikletten almayi dusunuyorum. Ankarada metroya ulasmak icin yani yaklasik 4 km gidis 4donus olmak uzere gunde 8 km kullanacagim. Ama metroya binerken hergun kapatip acmak gerekiyor. Acaba hersefer katla ac katla bisiklette ciddi bir deformasyon olurmu. Birde arabam yok. Alacak butcemde yok aksam saatlerinde de sokaklarda yurumeye korkuyorum(erkegim) ozellikle evin burda her ne kadar bagli olsalarda kopekler var. Tedirgin ediyorlar beni. Bu yuzden erkenden eve geliyorum. Bu bisiklet bi guven hissi veriyormu. Yani arkanizdan bi insan kossa size yetisirmi ?

edit: kullanacagim guzergahta kisin otobuslerin farkli guzergah izlemelerine neden olacak diklikte rampada bulunuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Werkzeug -- 24 Kasım 2016; 17:55:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 km/s hız yapan bisiklete arkadan koşup yetişmek mümkün değil köpekler vs. İçin şoklu el feneri al. Sesi bile korkutamaya yeter.sesini zil olarakta kullanabilirsin ama dikkat et çarpılma. Katlama çok zor değil zamanla alışırsın.

• Selamlar!.,

Ben de yaklaşık bir buçuk ay önce bu bisikletten aldım. Heybeliada'da oturuyorum ve yokuşlar çok dik. İlk kullanımda şarjı çok çabuk bitti. Sonrasında bir kaza sonucu aküsü yerinden çıkarak 10 basamaklı bir merdivenden -her basamağa çarparak- yuvarlandı. şimdi şarj inanılmaz az gidiyor. iki defa eminönü-maçka, üç defa adada eve in-çık bitiyor. Düştüğünde elektrik ışığı sönmedi ve şarj tam göstermeye devam etti. ama düşmeden önce de performansı düşük gelmişti bana. Sizce ne yapmalıyım, fikir ve bilgi paylaşımı yaparsanız sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BiLq3

25km/s yasal sınırdır.

Bu ülkemizce uygulanan bir sınır mıdır, yoksa uluslararası kuruluşlarca belirlenen genel bir sınır mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arkvaissa

Selamlar!.,Ben de yaklaşık bir buçuk ay önce bu bisikletten aldım. Heybeliada'da oturuyorum ve yokuşlar çok dik. İlk kullanımda şarjı çok çabuk bitti. Sonrasında bir kaza sonucu aküsü yerinden çıkarak 10 basamaklı bir merdivenden -her basamağa çarparak- yuvarlandı. şimdi şarj inanılmaz az gidiyor. iki defa eminönü-maçka, üç defa adada eve in-çık bitiyor. Düştüğünde elektrik ışığı sönmedi ve şarj tam göstermeye devam etti. ama düşmeden önce de performansı düşük gelmişti bana. Sizce ne yapmalıyım, fikir ve bilgi paylaşımı yaparsanız sevinirim..

eminönü maçka arası kaç km, aslında baya mesafe var ve maçka tepede kalıyor yokuş çıkıyorsun bu pili zorlayan birşey, ada'da evin yokuştaysa o da pili zorlar yani performansı bence fena değil kendini üzme derim,
    ben bahçelievlerden bakırköy sahile ve sahilden yenikapı ordan beyazıt yapıp geri geldiğimde pil ucu ucuna yetiyor, ama sahil boyu deniz seviyesi olduğu için pil zorlanmıyor,
    pil çalışmaya devam ediyorsa düşmeden zarar görmemiş olduğunu düşünüyorum içinde kalem pil tarzı piller ve pilleri birbirine bağlayan kablolar var, yine de bir elektrikçiye göster istersen kontrol etsin, onlar üzerindeki verilere bakıp cihazla kontrol ederek veya içini açarak problem varsa hallederler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ___ukyo___ -- 22 Ocak 2017; 4:51:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 10ff

quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlıAdam

quote:

Orijinalden alıntı: 16asd208

quote:

quote:

Buna para vermeyin fat bisiklet uzerine 1500 w hub motor yada 750w mid drive motor takin. Hazir bisikletteki motor hicbir seye yaramiyor.

motor takmakla bitse iş keşke.Bunun beyni var pili var cartı curtu var.Nereden baksan sadece kit 1200 lira, pili ise en az 1000-1200 lira toplam 2500 liraya geliyor hazır elektrikli bisiklet almak daha mantıklı sanki.

Evet hocam kitler 1200 tutuyor ama pedali beyini vs mevcut yanlizca pil olmasi gerek oda aliexpress den 800tl ye felan maal edilir. Ehliyete vs tabi olmaz kim bir bisikleti durdurur ki?

1200 kit olsun, hadi pil de 800 olsun( şarj aleti hariç 800 ) etti sana 2bin, buna bi de bisiklet lazım o da en ucuz işe yarar katlanırı baz alarak söylüyorum 750 lira desek, 2750 liraya gül gibi garantisiz bisikletiniz olur :) halbuki hazır garantilisi 2500 zaten, uğraşmaya ve harcadığın zamana değmez kısaca

Tabi ugrasmak istemezseniz hazir almakta fayda var. Ben 750w motor alacagim ama mid drive yani bu motorlar gibi yokusta zorlanmaz ciddi bir torka sahip. birde fat bike uzerine 10amperlik 48v batarya yerlestirecegim. Motor yasal olabilmesi icin hizi 45kmh ile sinirlandirilmis ama ben bunu yeniden programlayip 72 kmh hiza cikartacagim yani bir canavara donusecek cogu motosiklet son hizi 80km h bisiklet icin 72 km h mukemmel bir hiz tabi yol tutusunu gelistirecektir fat bike tercih etmem. Maliyet olarak bana 1200 bisiklet 800 pil ve 1000 de kite gidecek yani toplamda 3000tl ye mal olacak. Bir motosiklet parasi tutuyor ancak bunun avantaji vergi ruhsat plaka vs ugrastirmamasi. Garanti konusunda her bileseninde garantisi var. Sorun yasamam saniyorum ama bakalim.

Yaptırdınız mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: atillaahmetalp

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Buna para vermeyin fat bisiklet uzerine 1500 w hub motor yada 750w mid drive motor takin. Hazir bisikletteki motor hicbir seye yaramiyor.

motor takmakla bitse iş keşke.Bunun beyni var pili var cartı curtu var.Nereden baksan sadece kit 1200 lira, pili ise en az 1000-1200 lira toplam 2500 liraya geliyor hazır elektrikli bisiklet almak daha mantıklı sanki.

Evet hocam kitler 1200 tutuyor ama pedali beyini vs mevcut yanlizca pil olmasi gerek oda aliexpress den 800tl ye felan maal edilir. Ehliyete vs tabi olmaz kim bir bisikleti durdurur ki?

1200 kit olsun, hadi pil de 800 olsun( şarj aleti hariç 800 ) etti sana 2bin, buna bi de bisiklet lazım o da en ucuz işe yarar katlanırı baz alarak söylüyorum 750 lira desek, 2750 liraya gül gibi garantisiz bisikletiniz olur :) halbuki hazır garantilisi 2500 zaten, uğraşmaya ve harcadığın zamana değmez kısaca

Tabi ugrasmak istemezseniz hazir almakta fayda var. Ben 750w motor alacagim ama mid drive yani bu motorlar gibi yokusta zorlanmaz ciddi bir torka sahip. birde fat bike uzerine 10amperlik 48v batarya yerlestirecegim. Motor yasal olabilmesi icin hizi 45kmh ile sinirlandirilmis ama ben bunu yeniden programlayip 72 kmh hiza cikartacagim yani bir canavara donusecek cogu motosiklet son hizi 80km h bisiklet icin 72 km h mukemmel bir hiz tabi yol tutusunu gelistirecektir fat bike tercih etmem. Maliyet olarak bana 1200 bisiklet 800 pil ve 1000 de kite gidecek yani toplamda 3000tl ye mal olacak. Bir motosiklet parasi tutuyor ancak bunun avantaji vergi ruhsat plaka vs ugrastirmamasi. Garanti konusunda her bileseninde garantisi var. Sorun yasamam saniyorum ama bakalim.

Yaptırdınız mı?

yok hocam motosiklet aldim ben cok daha ucuza geldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: atillaahmetalp

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yaptırdınız mı?

yok hocam motosiklet aldim ben cok daha ucuza geldi.

ne aldınız hocam? elektrikli motosiklet mi normal mi

• Arkadaşlar epeydir araştırıyorum. 29" lik salcano dağ bisikletim var. normal tip.

elektrikli katlanır bir model alacağım ama sürekli pedal çevirmek istemiyorum. yuki 041 modelinin videosunu gördüm youtubeda ve el gazı mevcuttu. fakat pedal asist dediğimiz pedal çevirince motorun devreye girmesi varmı onu göremedim. goccia benelli gibi modeller ise sadece pedal çevirince çalışmakta. yukinin 042 modeli ise el gazı varmı bilmiyorum.

sorulara yanıt verebilecek varsa,

1-) yukinin hangi modelinde hangi özellik olduğu. ben hem el gazı hemde pedal çevirme ile çalışsın istiyorum yoksa aynı anda ikisi gereksizmi? sadece el gazı yetermi? çünkü el gazını sürekli çevirmek gerekecek sanırım yani tutmak gerekecek halbuki pedal çevirirken ona gerek olmasın.yukini pili kolayca yerinden çıkıp eve götürülebiliyormu ?

2-) yuki ile goccia veya benelli arasında kalite farkı çokmu fazla ? özellikle kullanılan pil nedir bu önemli sanırım.

3-) mevcut salcano bisikletime orta motor takacağım. katlanır bisikletteki pili çıkarıp salcanoya takip dilediğim zaman onda kullanmak istiyorum sanırım sorun olmaz 250w lik motor takacağım çünkü. yukide pili çıkarma imkanı varmı ?

sırf el gazından dolayı yuki istiyorum. gocciaya veya benelliye el gazı uydurma şansı varmıdır acaba ?

• Yuki 41 ve 42 de el gazı mevcut ve çok işe yarıyor malzeme kalitesi benelli ile çok yakın. Para performans olarak alınabilir. Pili de çıkıyor modifiye de yapılabilir. Ben çok kullanamadım bisikleti fırsatım pek olmuyor ama yedek parça ve servis durumunu araştırıp alabilirsiniz.

• Pedal desteği de var gocciadan artısı el gazı ve motorun arkada olması diyebilirim.

• vellobike bisikleti türkiyede satan firma varmı.
  • arkadaşlar 1 yıl temiz kullanılmış bir amartisörlü modeli var, 2000 lira diyor almalı mıyım?
  • Ikinci el temiz satan varsa mesaj yoluyla ulasabilir

• Goccia city zero'ya Gaz kolu takilabiliyor arkadaslar. Ben taktim. Pedal surmeden Rahat 8 km gidiyor.
    Yalniz dikkat etmekte fayda var, standart 5volt 3 telli tek kablolu kol takmaniz lazim (kirmizi.siyah.mavi) siralama boyle olmali. Zaten batarya takilan yerde ufak bir delik var, o deligin oldugu yer beynin (controller) oldugu yerdir, kapagi falan acmayin kucuk parmaginizi veya ufak bir cubuk vasitasiyla o koymadiklari gaz kolu konnektorunu delikten cikarin ve kol baglantisini yapin. Bu kadar basit.
    Sadece kablolarin renklerini karistirmayin.. kirmizi kirmiziya, siyah siyaha) mavi maviye. Lakin her kolun voltaji uymuyor) mutlaka 5v olmalı, bazi kollar 60 derece oluyor elektrikli motorsikletlerin çoğu 60 derece gaz kolu kullanir, ondan takarsaniz hem beyin hemde hub içindeki sensör yanar.
  • hala kullanan varmı batarya ne durumda acaba ? ve pedala basmadan sadece el gazı ile gitmiyor mu ?
  • Yuki yadea ebx805 modelini kullaniyorum 1 yil once aldim,cok da memnunum,bisiklet bu;

• Yuki ewild 20s fatbike eleltrikli pedalli bisiklet satin aldim. Yaklasik 3 hafta oldu. Sırf el gazi ile gideyim derseniz. Tahminimce 13 km sizi götürüyor. Oda düz yolda. Engebeli yolda bu değerler düşüyor. ama derseniz ki pedalli ilk hiz kademesinde kullanayim . Gaza basmayayim. O zaman 40 km. Tabi bu yollarin düz olduğunu var sayıyoruz.

36volt 10.4 amper çıkarılabilir aküsü var.lion pilden yapılmış. (Tam sarjda 42v oluyor. Akuyu kullandikca 36v da bisiklet aküden voltaji kesip sistemi kapatiyor) bu durumda sadece pedal ile normal bisiklet sürmek kalıyor. Ve tekerlekler fatbike oldugundan bu durum sizi zorluyor.

Yukarda anlattigim konuya istinaden bisiklet ile gelen akuyu degilde kendim yapacağım bir akü düşünüyorum.

Bu pil teknolojiside bisikletler icin kullanilacak piller soyle

18650 Lion pil : boyutu dusuk ama cok fazla pil lazim.yapi gereği patlama riski var.

Lipo pil: yuksek amper anlik alınabiliyor .ama şişme ve patlama riski cok yuksek.

LiFePO4 Lithium: yuksek akimlar anlik cekilebiliyor . Yine patlama riski cok yüksek piller arasinda.

Ve son teknoloji LTO BATARYA Yani lto lithium titanate : anlık akımlar çok yüksek .muhtesem bir pil. Tek kusuru biraz agir , voltaji 2.3v ve biraz genis piller.

Ama patlama riski en dusuk pil bu. Bu pillerden getirtmeyi planliyorum. Bu pilin yaşam ömrü çok fazla.

12v (tam dolu halde 14v)bir aku yapabilmek için. Bu lto pilden 6 tane lazim. Cikisina da dc dc convertor step up yukseltici. 12volt 36 volta yukseltilecek. (Neden 12v agirlik az olsun. Ve maliyeti cok yuksek pillerin)

Yardimci olacaklara teşekkürler simdiden. Bisiklet
    Modelinmin youtube da bir tanitimini yapan youtuber arkadas var. Oradan inceleyebilirsiniz. Bu lto pilleri 6 tane bir kerede getirsek Çin'den . Gümrükte sorun olur mu. Bu akü sistemi ve piller ile ilgili gumrukte sorun olurmu . Bilen arkadaslar bilgilerini esirgemesin.
     yuki YD-EBX042 ve benzeri elektrikli bisiklet kullananlar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.