180 metre'de 75 mbps sınırda alıyorum :( |
Yüklenmiyor V2 FTTH sözü veren Türk Telekom sözünde 3.kez durmadı Fiber gelmeyecek (61. sayfa)
-
-
Tüm süreci detaylı bir şekilde paylaştığınız için çok teşekkür ederim
"09.12.2020 03:00 Tüm evlerde vdsl altyapısı görünmeye başladı ama aktarma olmadı henüz"
Vdsl altyapısı ilk nerede görülmeye başlamıştı hocam. Bende benzer bir süreçten geçiyorum. TTNet altyapı sorgulaması yaptığım zaman düne kadar adls gözüken adresim şu anda "seçtiğiniz lokasyonla ilgili bilgiye ulaşılamıştır" diyor.
@yukleniyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Turknet gibirnet hepsinde çıkıyordu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Çok iyi bir haber benim binaya fiber kaset koydular 500 mbps geçerim diyorum.
-
Bana 100 mbit yetiyor 5-10 yıl sonra yetermi bilemem tabi
Fiber sahaysa 50-75 mbps civarı sağlıklı bir hız alınır. 100 mbps paket alıp hızım düşük diye şikayetçi olan çok insan var. 100 mbps ve üzeri hızlarda sağlıklı bir bağlantı için FTTB ve FTTH altyapı olması lazım, mesafe çok önemli. Yani ya binaya kadar fiber, ya da GPON dediğimiz daireye kadar fiber olmalı.
Saha dolabının uzaklığını ve altyapınızın fiber mi bakır mı olduğunu bilmeden tarifelere atlamayın derim :)
Saha dolabına fiber geliyor ama arada uzaklık olduğu için max 52mbps destekliyor hat. Direkt 50mbps ye sabitlesem muhtemelen hatta kopmalar olacak. 40mbps de sorun yok şimdilik.
-
Modem arayüzünden hat değerlerine bakarak anlarsınız hocam. Kapasite değer ve anlık hızınız birbirine yakınsa hızı düşürmekte fayda var tabi. SNR değeri ne kadar yüksekse o kadar iyi. 9-10 altında olmamalı 50'yi 40'a çektikleri de oluyor kopma olmaması için.
Doğrudur hocam. 40mbps bağlantıda SNR 12 seviyesinde
-
350 metre den 100 Mbps alıyorum
05.06.2021 Saha dolabı ile direkler arasındaki bakır kablo değişmedi. Ancak saha dolabının dibindeki direkten apartman ankastresine kadar bana özel kablo çektiler mesafe 200 mt'ye yakın kablo normal çelik halatlı 4 telli telefon dış ortam kablo . Evin önündeki direkten ben dahil toplam 5 internet ve telefon abonesi bulunuyor burası köy gibi yer ortalama 2 katlı 2 daireli evler var. Bu yüzden direklerdeki pahalı kalın kablo yerine böyle bir yöntem yaptılar sanırım.
Hız 99996 Kbit değerler bunlar.
relative capacity occupation: 100%
noise margin downstream: 17.4 dB
output power upstream: 1.4 dbm
attenuation downstream: 5.4 dB
Arıza öncesinde 99996 Kbit ile 11-12 Snr oluyordu. Şimdi 17-18 arasında baya bi fark var.
Ayrıca saha dolabında 2 shelf ve 4 kart var en fazlada 40-50 abone var port sıkıntısı olan şehir içinde yoğun yerlerde 50 metre bile olsa bu hızları yoğunluktan dolayı alamayabilirsiniz.
-
bu mesafeden bu hızı almam doğal mı? daha yüksek alanlar var daha uzak mesafelerden
-
400 metreye kadar 100 mbit alabilirsin teoride pratikte ise genelde telekom kabloları eski olduğundan daha düşük hızlar olabiliyor.
Komşu 350 metreden 120 mbit max hız yazıyor modemde ama 50 mbit kullanıyor kendisi 100'e çıkınca ne olur bilemem.
-
bina yeni cadde de ki altyapı da yeni ama neden böyle çözemedim
-
Tahmini veri sonuçta bağlanınca hat değerlerini atarsın bakarız
-
zaten hali hazırda senelerdir kullanıyorum interneti :) ben sadece neden yüksek hız alamıyorum onu merak ettim :)
-
senin modemin vdsl 17 profilinde olmayabilir ona baktınmı
-
airties 5650 kullanıyorum öyle bi profil yok sanırım ya da bu kısmı mı söylüyorsunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kickboxer_18 -- 18 Şubat 2022; 1:13:24 > -
17a var 17a hariç diğerlerinin işaretini kaldırıp modemi resetlermisin
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X