Şimdi Ara

Yuksek lisans okurken erken sevk mumkun mudur? ***ACIL***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
6.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim yuksek lisans haziran gibi bitecek gozukuyor, proje verecegim ve agustos ayina erken sevk almak istiyorum.
    Ama okul bana temmuzdan önce "mezuniyet" belgesi veremiyor.

Ben hemen tecili iptal ettirip askere gitmek istiyorum. ama elimde yüksek lisans mezuniyet belgem yok.. (alamıyorum), lisans diplomasi ile basvurabilirm iyim?

Elimde üniversite diplomam var... ama tecil ettiririken Yüksek Lisans için ettirdik..
    Sizce ne yapmam gerekiyor?

81 doğumluyum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boragencer -- 8 Mayıs 2009; 14:03:13 >

• Şimdi aynı durum bende de var başka yerlere de baktım. Sana KESİN olarak söyleyebileceklerim:

Tecili sen kaldıramazsın. Okulun kaldırması lazım. O yüzden işlemleri soruları okula yönelteceksin.

Kalanlar konusunda kesin seyler soyleyemiyorum:
    Tecili kaldırmanın 3 yolu var benim bildigim, kayit silme tabii o zaman yuksek lisans yanacak, mezun olma ve kayit dondurma.
    Kayit silmeyi gectik. Sunu merak ediyorum, proje teslimi ne zaman sizin ve notlarin aciklanmasi? Notlarin aciklanmasi ile resmi olarak mezun olma arasinda ne kadar sure var? Diyelim proje notun haziran sonu belli oluyor hemen resmi olarak mezun mu oluyorsun yoksa mezuniyetin resmilesmesi icin bir sure gerekli mi? Eger hemen mezun sayiliyorsan agustosa a yetisebilirsin burada mezun sayilmak ile mezuniyet belgesi farkli olabilir o yuzden dedim belki belgenin hazirlanmasi uzun suruyordur temmuza kadar ama cikis belgesi ile resmi olarak mezun sayilirsan 30 hazirandan once agustos celbine kalabilirsin. Ama burada su da onemli bu agustosa cok fazla basvuru var millet simdiden basvurdu zaten o zamana kadar kontenjan dolabilir.
    Baska bir yolu da kayit dondurma, bizim okulda kayit dondurma suresi gecti ama baska bir forumda okudum, aynen soyle yapiyorlar:
    Adam tezini vermeden once okuldan tecilini kaldirmasini istiyor okul da kayit silmeden mezun olmadan kayit dondurmus gibi tecili kaldirma yazisi yolluyor subeye. Boylece once tecili kalkiyor sonra da tezi sonuclaniyor bir sekilde. Proje dedigine gore tezsiz yuksek lisans yapiyorsun sanirim.
    Bence okul ile konus. Tecil kalkmadan sube ile isin yok henuz.

• benim nişanlım aynen bu şekilde geçen ay askere gitti.
    yüksek lisansta dersleri bitmiş sadece tezi kalmıştı.
    okul yazı hazırlıyor ve askerlik şubesine gönderiyor, onlar da onay verirse tecil kalkıyor.
  • nişanlının durumu farklı arkadaş ancak temmuzda mezuniyet belgesini alabildiğini söylüyor.

Ağustos celbinde gitmek istiyorsan

haziran sonuna kadar mezuniyet belgenle şahsen başvurman gerek şubene tabi buna rağmen askeriyenin Ağustos celbine kabul edeceği kesin değil. Ayrıca öncesinde okulununda mezuniyet işlemlerini tamamlaması gerek. Eğer Temmuz ayına kadar mezuniyet çıktısı vermiyorsa okulun KESİNLİKLE ve KESİNLİKLE Ağustos celbinde gidemezsin askere, Aralık celbinde gidicen mecburen.
  • asala ankaraya gidip temmuz başında da dilekçe verme şansın var ancak kabul etmeleri tanıdığa veya şansa bağlı
  • Peki yüksekte tecili bozup askere gidince yüksek uzuyormu? Yani yıl olarak cepten yiyormu yoksa direk pause mu oluyor. Benim tek dersim kaldı o şekilde teze geçtim. Şimdi askere gitmek için dondurduğumda cepten yiyorsa ben atılırım. çünkü bana ders aşaması için verilen 4 dönemi aşmış olurum. Ama cepten yemiyorsa geldiğimde kaldığım yerden devam ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: levyeli

Peki yüksekte tecili bozup askere gidince yüksek uzuyormu? Yani yıl olarak cepten yiyormu yoksa direk pause mu oluyor. Benim tek dersim kaldı o şekilde teze geçtim. Şimdi askere gitmek için dondurduğumda cepten yiyorsa ben atılırım. çünkü bana ders aşaması için verilen 4 dönemi aşmış olurum. Ama cepten yemiyorsa geldiğimde kaldığım yerden devam ederim.

çok net söylüyorum ; '' pause '' oluyor sen askerdeyken yani askerlik dönüşü kaldığın yerden devam ediyorsun..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aslında hukuki açıdan burda bir eksiklik var.Eğer ki sen yüksek lisans yüzünden tecil ettirdi isen tecil mazeretini ya doldurmak zorundasın yada tecili bozmak maksadı ile yüksel lisansı okuldan belge alarak bıraktım demelisin.Yada bahsettiğim o açıklık celp dönemi başvuruyu senin mezuniyetin kapsamıyor haliylen başvuruyu kaçırıyorsun ama normalde de hak ediyorsun çünkü lisans mezunusun.

Zaten yüksek lisans diploman askerliğin için fazla bir ses getirmez lisans mezuniyetine bakarlar artı bir meziyet var mı diyerek bir form daha orda yüksek lisans mezunuyum diyorsunuz.Ama normal de lisans mezunu olarak askere alınıyorsunuz.Ya okulda bir evrak alacaksın danışman hocanın da imzalı olduğu şahıs şu tarihte şu dönemden mezun olacaktır bildiririm yada buna benzer bir ifade; çünkü aklıma dilekçe taslağı gelmiyor şuanda bir dilekçe verecek bunu askerlik şubesine götürdüğün zaman sanırım tasnif dışı kabul edilir dosyana koyarlar; ama bunun red olma ihtimali de var.Yani sana süre tanımaları açısından.Başıma gelmedi ancak olağan durumlara yorum yaparak cevap verebiliyorum

• off ya bunu duyduğum iyi oldu bi yüksek yapan arkdaş daha demişti siz de deyince garantilenti şimdi. kısa dönem kalkmadan gidip geleyim ben en iyisi ozaman
  • quote:

Orjinalden alıntı: boragencer

Arkadaşlar benim yuksek lisans haziran gibi bitecek gozukuyor, proje verecegim ve agustos ayina erken sevk almak istiyorum.

Ben hemen tecili iptal ettirip askere gitmek istiyorum. ama elimde yüksek lisans mezuniyet belgem yok.. (alamıyorum), lisans diplomasi ile basvurabilirm iyim?

Elimde üniversite diplomam var... ama tecil ettiririken Yüksek Lisans için ettirdik..

81 doğumluyum

askere gidebilmeniz için okulunuz sizin bağlı bulunduğunuz askerlik dairesi başkanlığına sevk tehirinin iptali dilekçenizi gönderiyor, sonra bu dilekçe işleme alınıp sizin tecil bozuluyor ve siz aralık ayına asker oluyorsunuz, sonra bir erken sevk istediğinize dair dilekçe yazıp bunu kendiniz bağlı bulunduğunuz askerlik dairesi başkanlığına (ekinde askerlik durum belgesi de olsun, sorun çıkmasın ) gönderiyorsunuz ve işleme alındığı an siz temmuz ayı içerisinde gidip evrağınızı almaya hak kazanıyorsunuz,bu da ağustosta askersiniz demek.. birebir bu süreci yaşadığım için iyi öğrendim bu aşamaları

• Lincoln10, sanirim bir yanlis anlasilma var, cunku ben sadece okula tecil iptal dilekcesi verdim (okulu dondurarak), onlarda askerlik dairesine gondermisler, ben benim askerlik subesini aradim, tecilimin bozuldugumu, temmuz da sevk evraklarimi almam gerektigini soylediler. Yani ikinci bir dilekceye gerek yok, sevk tehiri iptal dilekcesi gelince, hemen ilk askerlik celbine (Agustos) yaziyorlar sanirim, en azindan benimki oyle oldu. Gerci ben agustos celbini tabi olup olmayacagimi kesin olarak nasil ogrenebilirim, hala bilmiyorum (bir duyuru felan yayinlanmiyor sanirim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boragencer -- 2 Haziran 2009; 10:33:08 >
  • merhaba arkadaslar,

ben de yuksek lisans programimi bitirmeden agustos celbinde askere gitmek icin ugrasiyorum.

benim de edindigim bilgiler okulunuzdan sevk tehirinin iptaline dair bir yazi alip bunun bagli oldugunuz askerlik dairesi'ne yollanması seklindeydi.

ben bu yaziyi elden geçen hafta malatya askerlik dairesine ulastirdim. cesitli kaynaklarda okudugum gibi bunun yaninda bir de agustosta askere gitmek istediigme dair bir dilekce vermem gerektigini dusunuyordum.

askerlik dairesindeki gorevli okuldan getirdigim yaziyi gordukten sonra, ilave bir dilekceye gerek olmadigini, bu yaziyla tecilin bozuldugu icin zaten otomatik olarak agustos ayinda askere alinacagimi soyledi. 20 haziran tarihinde askerlik subesinden durumumu kontrol ettirmemi, ama prosedure gore agustos celbinde askere gidecegimi belirtti.

bugun yeniden askerlik dairesine telefonla ulasarak konuyu netlestirmeye calisacagim, ogrendiklerimi buradan paylasirim

• evet son iki mesaja göre bana fazladan dilekçe yazdırmışlar ( bağlı bulunduğum daire başkanlığı ).. Ancak şöyle birşey vardı, ben erken sevk isteğimi dilekçe ile belirtmeden benim işlemimin aralık grubuna müdahil olacağını söylemişlerdi..
    Velhasıl şubenizi arayıp şuan askerlik durumunuzun ne olduğunu sormak en akılcı çözüm olsa gerek.. Ben dün aradım ve temmuzda evrağımı almam durumunda asker olacağımı söylediler, eğer sizin için de aynı şey söylenirse şubeniz tarafından, sorun yok tertibiz demektir..
  • vallaha askere git kurtul bence
  • Ne varsa donanimhaber'de var. Konuyu açan ve cevapları ile konuya açıklık getiren arkadaşlara teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mirza_İzmir

quote:

Orjinalden alıntı: boragencer

Arkadaşlar benim yuksek lisans haziran gibi bitecek gozukuyor, proje verecegim ve agustos ayina erken sevk almak istiyorum.

81 doğumluyum

askere gidebilmeniz için okulunuz sizin bağlı bulunduğunuz askerlik dairesi başkanlığına sevk tehirinin iptali dilekçenizi gönderiyor, sonra bu dilekçe işleme alınıp sizin tecil bozuluyor ve siz aralık ayına asker oluyorsunuz, sonra bir erken sevk istediğinize dair dilekçe yazıp bunu kendiniz bağlı bulunduğunuz askerlik dairesi başkanlığına (ekinde askerlik durum belgesi de olsun, sorun çıkmasın ) gönderiyorsunuz ve işleme alındığı an siz temmuz ayı içerisinde gidip evrağınızı almaya hak kazanıyorsunuz,bu da ağustosta askersiniz demek.. birebir bu süreci yaşadığım için iyi öğrendim bu aşamaları

Okul bu tecil bozma işlemini kaç güne yapıyor ? hemen işleme koyuyorlar mı ? yoksa acelesi yok yollarız bi gün senaryosu mu ?

• Slanski48 kullanıcısına yanıt
    Okul verilen dilekçeyi işleme hemen koyar, bekletmez. Muhtemelen danışman onayını da isteyecektir.

15 gün içinde de tecilinizin iptal edildiği tarafınıza bildirilir. Okul ya da askerlik şubesi tarafından.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okula rica ettim askerlik şubesine faks çektiler ilgili belgeyi. Şubede kabul etti sağolsun. Aynı gün içinde bozdurmuştum. Bu bilgide burda dursun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.