Şimdi Ara

Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !.. (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
7
Favori
22.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Perde hızı olarak hızlı çekim ise hafıza kartının önemi yok. Yani 1/1000 , 1/2000 falan gibi hızlarda hafıza kartının hızının önemi yok. Saniyede 5 foto gibi seri çekimlerde önemi oluyor ama ondan önce fotoğraf makinasının ön belleği var. Seri çekim yapılırken genelde ilk saniyedeki çekimleri (ortalama diyeyim 5-8 fotoğrafı bu ön belleğe çok hızlı kayıt eder. Seri çekimi 3-4 saniye boyunca sürdürdüğünüzde ilk saniyedeki o hız düşer. Makinadaki hızlı ön bellek dolar çünki ve makina bir yandan hafıza kartına yazıp ön belleği boşaltırken bir yandan çekiminiz tekrar dolduruyordur. Burada artık hafıza kartının hızı devreye girmiştir. Benim eski kartım 8 Gb. Sandisk Extrem Class 10 idi, yeni kartım ise 16 Gb. Sandisk UHS-I 45 mb/s ve arasında biraz hissedilir hız farkı var. Bir de bunun daha hızlısı var ama o sanırım aşırı pahalıdır UHS-I 95mb/s olan. Gerekeceğini zannetmiyorum çünki seri çekimi zaten çok nadir kullanıyoruz diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Perde hızı olarak hızlı çekim ise hafıza kartının önemi yok. Yani 1/1000 , 1/2000 falan gibi hızlarda hafıza kartının hızının önemi yok. Saniyede 5 foto gibi seri çekimlerde önemi oluyor ama ondan önce fotoğraf makinasının ön belleği var. Seri çekim yapılırken genelde ilk saniyedeki çekimleri (ortalama diyeyim 5-8 fotoğrafı bu ön belleğe çok hızlı kayıt eder. Seri çekimi 3-4 saniye boyunca sürdürdüğünüzde ilk saniyedeki o hız düşer. Makinadaki hızlı ön bellek dolar çünki ve makina bir yandan hafıza kartına yazıp ön belleği boşaltırken bir yandan çekiminiz tekrar dolduruyordur. Burada artık hafıza kartının hızı devreye girmiştir. Benim eski kartım 8 Gb. Sandisk Extrem Class 10 idi, yeni kartım ise 16 Gb. Sandisk UHS-I 45 mb/s ve arasında biraz hissedilir hız farkı var. Bir de bunun daha hızlısı var ama o sanırım aşırı pahalıdır UHS-I 95mb/s olan. Gerekeceğini zannetmiyorum çünki seri çekimi zaten çok nadir kullanıyoruz diye düşünüyorum.

evet çok pahalı, araştırdım ve ben 45mb/sn olan extreme modelini kendime uygun buldum; aldığım makine nx200 zaten sandisk sitesinde makinenize göre tavsiye ettiği ürünler var, UHS-I 95mb/s olan model extreme pro modeli ve onu ancak parayı sorun etmeyecek olan kişiler alır gibime geliyor çünki en düşük fiyat 16gb 68tl ye denk gelmişti bir yerde

• Bir de video çekimlerinde önemi var özellikle 60 kare saniye. Şuan ben de Sony SF-16Ux Class 10 (16GB - 94MB/s) kartını kullanıyorum sıklıkla video çekiyorum 10 saniyelik durdurup tekrar başlıyorum filan takılma yaşamıyorum fakat önceden sıradan bir Class 10 kullanırken biraz yavaşlık oluyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !..

Chiffchaff (Çıvgın) by Emre Aksu (Life in Nature), on Flickr

Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !..

Melitaea Arduinna (Türkistan İparhanı) by Emre Aksu (Life in Nature), on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Aksu -- 17 Haziran 2013; 14:47:56 >

•  Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !..

tripotsuz el ile iyi çekmişim valla
  • Bu günden birkaç kare ( Canon SX50HS )

DİKENLİ KELER

Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 23 Haziran 2013; 0:28:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kalllavi

tripotsuz el ile iyi çekmişim valla

[simage][/simage] yapsanız bir de şunu ne güzel olacak valla ! Bir de kendini övmek benim bildiğim kadarı ile pek makbul bir hareket değildi sanırım . Ben sizin fotoğrafınızı öveyim de bari...
    Evet tripodsuz gerçekten çok iyi bir çekim olmuş.

• Kalkış serbest.

TakeOff (SAW) by darbelux, on Flickr

• quote:

Orijinalden alıntı: darbelux

Offf ! Gördüğüm en güzel fotoğraflardan birisi ve başlığa da çok güzel cevap olmuş . Teşekkür ederim...
  • quote:

quote:

Offf ! Gördüğüm en güzel fotoğraflardan birisi ve başlığa da çok güzel cevap olmuş . Teşekkür ederim...

Eywallah hocam çok teşekkür ederim. Valla iniş serbest olunca dedim bir de kalkışı biz yaptıralım

• quote:

Eywallah hocam çok teşekkür ederim. Valla iniş serbest olunca dedim bir de kalkışı biz yaptıralım

Fotoğrafın güzelliği nedir ? Konulu forumda konuyu tek başına tümüyle açıklayan bir fotoğraf örneği olmuş bana göre. Hani nice şey görürüz de anlatmaya kalkınca sözcükler yetmez ya, edebiyatı en güzel kullananların ancak bize göremediğimizi anlatması gibi. Edebiyat sanatında güzel bir üretimin sonucu nasıl bizi mutlu ediyor ise, şu fotoğrafa bakmak da bir kitap okumak gibi, sanatın başka bir dalının göz dolduran bir ürünü olmuş.
  • quote:

quote:

Fotoğrafın güzelliği nedir ? Konulu forumda konuyu tek başına tümüyle açıklayan bir fotoğraf örneği olmuş bana göre. Hani nice şey görürüz de anlatmaya kalkınca sözcükler yetmez ya, edebiyatı en güzel kullananların ancak bize göremediğimizi anlatması gibi. Edebiyat sanatında güzel bir üretimin sonucu nasıl bizi mutlu ediyor ise, şu fotoğrafa bakmak da bir kitap okumak gibi, sanatın başka bir dalının göz dolduran bir ürünü olmuş.

hocam yoruma yazacak cevap yok klavyenize sağlık diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laztronot -- 23 Haziran 2013; 12:41:28 >

• 23.06.2013 Super Moon
    ISO : 80
    f 8
    1/100
    CANON SX50HS 50X 1200 mm optik zoom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 23 Haziran 2013; 23:53:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ufocu

Harbiden de süper olmuş...
  • İyi geceler..

FullMoon by darbelux, on Flickr

• quote:

Bu da çok güzelmiş... Zum biraz az gelmiş ! ama böyle de çok güzel duruyor Ay...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 24 Haziran 2013; 12:22:14 >

Video yükleniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

Video yükleniyor.

harika! hemen kaydettim :)
  • quote:

quote:

İyi geceler..

FullMoon by darbelux, on Flickr

Bu da çok güzelmiş... Zum biraz az gelmiş ! ama böyle de çok güzel duruyor Ay...

Evet hocam maalesef 300mm ancak bu kadar büyütme yapabiliyor, ama sırf şu ay fotoğrafları için samyang'ın 500mm lik ayna lenslerini de düşünmüyor değilim hani :)

• quote:

Evet hocam maalesef 300mm ancak bu kadar büyütme yapabiliyor, ama sırf şu ay fotoğrafları için samyang'ın 500mm lik ayna lenslerini de düşünmüyor değilim hani :)

Bence hiç değecek bir masraf olmaz. Boş verecen, Ay'ı da bu kadar çekicen :) ceki çen miydi yoksa onun ismi ? Ay çeken çeksin, paylaşsın biz de seyreyleyelim, geriye kalan bir Dünya var, onu da biz çekelim !..
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.