Şimdi Ara

Yulaf Ezmesi Body Yapanlar İçin Neden Bu Kadar Önemli? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
9
Favori
124.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yemesini bilmek lazım zira tadı iyi olmayan bütün besinler sağlık açısından çok faydalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Yemesini bilmek lazım zira tadı iyi olmayan bütün besinler sağlık açısından çok faydalı.

Dostum özellikle kalbe iyi gelen besinlerden bir kaç tane söyler misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

quote:

Yemesini bilmek lazım zira tadı iyi olmayan bütün besinler sağlık açısından çok faydalı.

Dostum özellikle kalbe iyi gelen besinlerden bir kaç tane söyler misin?

Kalbe iyi gelmekten çok kalbe iyi gelmeyen şeylerden kaçınmak lazım.

- Doymuş yağlar yerine doymamış yağlar tüketmeye çalış. Özellikle omega 3-6-9 içeren yağlar. Kalp ve damar sağlının başlıca bozulma sebebi bu maddeye uymamaktan kaynaklanmakta.
    - Yulaf kolesterol düşürür bu arada yersen faydası var.
    - Kuruyemiş de çok önemli. Hem doymamış yağ içeriyor hemde vitamin ve mineral olarak çok zengin. Hergün az miktarda tüketmekte fayda var. Ceviz-badem-fındık favorim.
    - Yeşil yapraklı sebzeler mutlaka.
    - Meyvelerde önemli bunların dışında ama abartmadan.

• omega 3-6-9 içeren yağların başında sanırsam balık geliyordu. Eski protein tozu kutumun içine yulaf ve ceviz doldurdum zaten arada sabahları onu yiyorum artık daha sık yiyeyim bari. Bu arada çok teşekkür ederim
  • Omega 6-9 herşeyde var zaten. Mısır ve ayçiçek yağında bile var. Omega 3 en çok balıkta var.

Diğerleri için ;

Omega-3 : Soğuk sularda yaşayan yağlı balıklar (somon balığı), Orkinos tipi ton balığı, uskumru, sardalya, hamsi, Keten tohumu yağı (%60), Ada çayı yağı (%54), Kivi (%52), Perilla(%58), Semizotu(%35) daha az oranlarda ceviz, badem, fındık, soya filizi, kuru fasulye, soya fasulyesi, nohut, mısır, mısır unu, çörek otu yağı, kanola yağı, soya yağı, tatlı patates, marul, lahana, brokoli ve diğer yeşil yapraklı sebzelerde bulunur.
  • Adamsin be.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizde yulafın üretimi o kadar fazla ki hayvanlara veriliyor arkadaşlar. Neredeyse her köyde ve her fırında bulabilirsiniz. Marketlerde satılan bisküvilerde artısı.
  • Konu almış başını gitmiş :)

Ben leblebi niyetine rahatça yiyebiliyorum alıştım artık güve diye tabir ettiğimiz ufak kelebeklerde yulaf ezmesi nerde onlarda orda bu işi anlamadım :)
  • yoğurtla 10 numara oluyor
  • Yulaf tosunlara ( danalara ) veriliyordu onceden , hacim yapsın kilolu olsunda kurbanda satalım diye :) Demekki etkisi var bilader
  • Beyler,

50gr yulaf
    450ml süt

pişirin lapa haline gelsin... Sonra ceviz, kuru üzüm falan doldurun. Buzdolabına atıp epey bir soğutun.. Soğukken götürün tadını hissetmiyorsunuz zaten soğuktan :D Ben anca böyle yiyebildim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Necochea

quote:

Orijinalden alıntı: NoName.

Tadı pek güzel değil o yüzden yiyesi gelmiyor insanın.

böyle demeyeydin iyidi :)

Yağsız meyveli yoğurt bulursan eğer onunla ye yok bulamıyorum dersen sütle yağsız sutle ye ama mide bulandırıcı gelır bı zaman sonra haberın olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: BraveDark

Beyler,

50gr yulaf
    450ml süt

pişirin lapa haline gelsin... Sonra ceviz, kuru üzüm falan doldurun. Buzdolabına atıp epey bir soğutun.. Soğukken götürün tadını hissetmiyorsunuz zaten soğuktan :D Ben anca böyle yiyebildim.

Deneyelim :)
  • Bugün ilk defa denedim bence yenmiyecek gibi değil. 2 kaşık yulaf biraz süt ve bal döktüm yerken. Ama nasıl yemeliyim bunu sabah kalktığımda bir kase öğlen ve akşam normal öğünler şeklinde mi amacım kilo vermek ayrıca fitnesa da gidiyorum
  • Büyük bir kupaya dolduruyorum üzerine de en üst seviyeye kadar süt koyup 5 dk bekledikten sonra severek yiyorum. Neyini sevmiyosunuz gayet güzel birşey.
  • quote:

Büyük bir kupaya dolduruyorum üzerine de en üst seviyeye kadar süt koyup 5 dk bekledikten sonra severek yiyorum. Neyini sevmiyosunuz gayet güzel birşey.

Özellikle oyun oynarken yapıyorum o işi :) alışmak gerekiyor.
  • marketten eti lifalif yulaf aldım 500 gr. ama 5.5 tl idi. sanırım zamlanmış. neyse, kilo alma işini kafaya takmış biri olarak, az önce 5 corba kaşıgı yulaf+ bir tüp bal (küçük tüp)+1 muz+ 4-5 ceviz+200 ml çilekli süt .. verdim bilendıra verdim bilendıra, protein tozu gibi içtim.. her gece böyle yapacam. + BSN true mass+ creatin.. Yaş 29 boy 1.74 kilo 55.. dahada kilo almassam, nalet gissin!
  • ben spora gitmeden önce 50 gr eti yulaf yağsız süt ve bir adet muzu ince ince kesip hepsini karıştırıp yiyorum enerji olsun diye işe yarıyormu orasını henüz çözemedim :D
  • Düzenli tükedildiğinde kilo alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teal'c

Sporda hocamın verdiği listede sabah kahvaltım olur kendisi. Tek başına bence bir insanın yiyemeyeceği bir şey. Her neyse spor hocamın verdiği karışım altta çokta güzel oluyor.

10 tane eti cicibebe
    1 avuç yulaf etmesi
    2 tane ceviz
    5 tane badem
    10 tane de kuru üzüm şahsen kuru üzümü pek sevmediğimden ben atmıyorum ama böyle de deneyin isterseniz gerçekten güzel tadı oluyor.

Hocam mesaj atalı çok olmuş ama umarım geri dönüş yaparsınız. Bunları mikserle karıştırıp mı yiyorsunuz acaba?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.