Şimdi Ara

Yunanistan'da çalışan Türk dönerci: Gelen 100 Türk turistin 90-95’i domuz etli döner yiyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
2.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ''yunanistanda çalışan türk dönerci''den sonrası okunmaz gibi

• 1-) Yunanlı dönerci demiş. Bozacının şahidi çıracı. La siz Allah birdir deseniz, altında bir şeyler ararım.

2-) İthal etin İslami kurallara uygun kesildiğinin belgesi var mı? İslami kurallara uygun kesilmeyen et Kuran'da domuzla bir tutulur.

3-) Hristiyan ülkelerin; besledikleri sığırların yem, ilaç, vitaminlerine domuzdan elde edilmiş çeşitli katkılar kattıkları iddia ediliyor. Adamlar zaten kendileri de yiyor, niye katmasınlar? CIAsal İslamcı camiadan bunu yalanlayan bir açıklama da görmedim.

Konuyu açan trolist Beyaz Türk demiş. Memlekette Beyaz Türk mü bıraktınız? Herkes ay sonunu nasıl getiririm derdinde. Türkler yiyorsa da parası olmadığı için yiyordur. Domuz eti ucuz çünkü. Para niye yok?

Bu arada malum kesimin dışındaki biri et alamıyorsa, ucuz domuz eline geçerse... Taş yiyecek halimiz yok, bunlara 20 senedir yapmayın etmeyin de diyoruz. İslami usule göre keser yersin, bana göre helaldir. Çünkü ortada senden kaynaklanmayan zorunlu bir durum var.

• Bu müslümanların domuz olayına bu kadar takması neden acaba. Domuz ve alkol aynı derecede haram ( alkol 10 kat daha saglıga zararlı ) ama normalde birasını içen, meyhanede rakı içen adamlar konu domuz etine gelince mangalda kül bırakmıyorlar.

Saglıktan girenler komedi. Şurada yazanların yarısının günde 1 paket sigarası vardır, 60ına gelmeden türlü türlü hastalıklarla boğuşacak ama domuz eti saglıksızz yeaaaaa. Komedisiniz.

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

alkol bagımlılık yapan bir şey oldugu için veya az içenlerde bagımlık yapmasa da anlık hosluk yaşattıgı için bu çelişki normal ,mantıklı ve bariz sekilde anlaşılabilir bir şey. alkol içenlerin domuz çelişkisinin sebebi bu . çünkü domuz bagımlılık yapmadıgı gibi diger etlerden daha güzel degil veya cok spesifik bir tadı da yok , yani özel olarak yemeyi gerektirmedigi için alkol içenler domuz etini genelde yemiyorlar.

bunun hristiyanlıkta da düzinelerce örnegi vardır. sarhos olmak da mesela hristiyanlıkta onaylanmazken, her gün alkol tüketenler baska bir ton şeye takıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldforger -- 16 Ağustos 2024; 0:4:41 >
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

O evlatlardan cok var etrafımda.. 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • worldforger W kullanıcısına yanıt
    Osmanlı'da sarayın temizlik işlerini yapan vasıfsız çalışan grubu bile mesai sonrası saraydan çıkıp mahallelerine döndüklerinde kıraathanelerde Fransızca sözcükler kullanıyolarmış, cool görünmek için.

ben Türkiye'de özellikle beyaz yakalı kesimde o kadar özenti kişiler tanıyorum ki, domuz etini sırf Türkiye'ye dönüp anlatmak için yer. marjinal görünmek için.

halbuki Türkiye'de tavuk eti neyse, Avrupa'da domuz eti aşağı yukarı o kategoridedir. yani özel hiçbir yanı yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • denn.zent D kullanıcısına yanıt

İslami usullere göre kesim diye birşey Kuranda hatırlamıyorum. Temiz var pis var. Allahtan başkası adına kesilmediyse sorun yok.

Domuz eti haram, tamam. Ama domuzdan elde edilmiş katkılara sahip hayvan yemini yiyen hayvanın etini haram kılmaya kalkarsak dini yaşanmaz hale getiririz. Bunu şahsen domuz eti yemek olarak değerlendirmem ben.

• dmncyr D kullanıcısına yanıt

Benim inanıp inanmamam önemli degil ben bu konuda kendi fikrimi belirtmedim ancak zamanında Nazi Almanyası, offical yayını, üstün ırk oldugunu söylemis.. Heinrich Himmler'in adamı Türkler üstün ırk cünkü uzun zaman avrupa'da yasadılar ve aryan kanına akraba olmuslardır diyor ve kitabında hollandalılarla aynı karede Türkleri gösteriyor ve ruslar untermenschdir diyor.. Bu benim fikrim degil Adolf Hitler, Heinrich Himmler ve SS'in fikri..

Nazi ırk hiyerarsisine göre, Türkler zamanında üstün ırk kabul edilmis.. O yüzden nazizm falan söz konusu oldugunda, Türkler untermenschdir, beyaz degiller falan diyemezsin, dersen gercek nazilerle celisirsin cünkü onlara göre kim untermensch kim übermensch adamlar bunu meraklıları öğrensin diye onlarca sayfalık brosur basıp göstermisler zaten..

Bugün dünyada herhangi biri bu fikre itiraz ederse kendine nazi diyemez cünkü orjinal fikirden sapmıs olur.. Orjinal fikir, hosuna gitse de, gitmese de böyledir.. Bu konuda yapacak bir sey yok.. Bu fikri icat edenlerin kendisi Türk üstün ırk diyor.. Kopya edenlerin görüsü orjinal fikir degil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Ağustos 2024; 9:1:41 >

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Pseudoscience olabilir fakat orjinal görüs bu.. Bunu degistiremezsin.. Adolf Hitler yönetimindeki Nazi Almanyası, Türk üstün ırk demistir.. Su sebeple dedi, ya da bu sebeple böyle ilan etti o da sonucu degistirmez..

O yüzden cıkıp Türkler beyaz mı seklinde siyasi görüs iceren dil ve tonla alay edemezsin mesela, o zaman tarihi belgeyi yapıstırırlar böyle..

Ha üstün ırk var mı, asagı ırk var mı, biz onun gercekligini ya da bilimselligini konusmuyoruz.. Beyaz ırk diye bir sey de yoktur ona bakarsan.. Ancak maksatlı ve kasıtlı konusursan bu sekilde cevap alırsın ve belgeler önüne gelir diyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Ağustos 2024; 9:17:29 >
  • Kaynağa baktım, ensonhaber, inanmadım.

ensonhaber, en son inanılacak haber

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    O yüzden mi dünyada en çok satan et türü Domuz eti? Ayrıca attığın yazıda yemeyi tek kötüleyen Arabistan ne hikmetse

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

Çok haklısın 

• Paister P kullanıcısına yanıt

Migroslarda yıllardır satılıyor oranın et reyonunu bir ziyaret et..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Ağustos 2024; 13:12:56 >
  • Paister P kullanıcısına yanıt

En güzeli Almanya'ya turist olarak git münih de hofbrauhaus da weisswurst sosis seklinde ye domuzu.. 

Afiyet bal seker olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Ağustos 2024; 13:17:2 >
  • Çevremde satılmadığı için hiç yeme fırsatım olmadı fakat İstanbulda Zorlu Centarda falan bazı restoranlar satıyomuş.Yolum düştüğü zaman fırsat bulursam yiyicem çünkü yiyen insanlar gerçekten çok lezzetli diyor.Merak ediyimorum keşke Ülkemizde dede heryerrde serbest olsa diyecemde birkaçaten beyni kıt bana burası müslüman Ülke bıdı bıdı bıdı saçmalıyacak işde :)

• aykut291 A kullanıcısına yanıt

Domuz eti lezzetlidir ancak onun lezzetine lezzet katan onun iste sosis seklinde falan baharatlarla islenmesi o yüzden almanya'ya gidip yerinde yiyin diyorum.. Yine de Türkiye'de yemek istiyorsanız migrostan da domuz sosisleri alabilirsiniz..

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Hadi ya Migrosda satılıyormu? Migrosdamı? Macro Centerlarmı? Macro Center lar Migrosub elit mağazasıymış heralde ondan sordum hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 16 Ağustos 2024; 14:22:19 >
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt

Her ikisinde de satılıyor her sekilde alabilirsin hatta alanya'da o ikisine kıyasla daha ufak bir marketten bile domuz jambonu almıstım ancak alman yazlıkcı yerlesim yeriydi talebe göre satılır yasak yok diğer sehirlerde de migros ve macro'dan alacaksın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Ağustos 2024; 14:24:10 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgi için Akp ve zihniyertinin olduğu biyerde Migrosda Domuz Eti satılacağı aklımın ucundan geçmezdi.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

domuz eti yenmemesi Yaratıcının emir ve yasaklarından sadece 1 tanesi ...diğerlerin çoğu yapılmamışsa yine dürüst olunamaz. Domuzun ikamesi var koyun ama fakirliğin ikamesi yok.Adam fakirim diye hileli işler yapabilir ama yine de Türkiyede çingene ve ezidiler olmasa suç oranı %70den fazla düşecektir. Ortalama enflasyon %30 olduğu yerde suç hırsızlık ahlaksızlık doğal bir olgu olacaktır.Avrupada amerikada bizdeki enflasyon ve gelir olsa suç oranı 2 katına çıkacaktır en az

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.