Şimdi Ara

Yunanistan'da çalışan Türk dönerci: Gelen 100 Türk turistin 90-95’i domuz etli döner yiyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
2.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kuran zaten Avrupalıların amerikayı ele geçirmesi afrikayı sömürmesinden çok önce gelmiş bir din. Şimdi avrupalılar temiz ve hijyene önem veriyordur ama peki 1400 sene önce nasıldı domuzlar ne şartlarda yaşıyordu bakmak lazım ve ona göre sorgulamak lazım

domuz yemeyip bira içmeyip yolsuzluk hırsızlık yapanlara tabii ki din üzerinden vurulabilir ve etkili olabilir ama bu bizi direk etkileyen bir konu değil . Eğer o etkileniyorsa ne ala ama etkilenmiyorsa domuz eti yemeyene de hep hırsızlık liyakatsizlik üzerinden birşey deme hakkın olmaz çünkü domuz yemeyen %90dan fazla insanın hepsi yolsuzluk hırsızlık yapmıyor

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

domuz etinin ikamesi vardır koyun-kuzu eti ve daha lezzetli olduğu söylenir ama içkinin ikamesi yok esrar vs olabilir ama onlarda yasak zaten

• Timsah-16 kullanıcısına yanıt

Güzel söylemişsin bir de konudaki haber linkine tıkla ve sayfayı yukarı kaydırıp aşağıdaki leş yorumları oku.

Gidenlere Türk değil zaten diyen mi dersin, Ermeni onlar diyen mi dersin, Kemalist bunlar rakı balık domuz diyen mi dersin. Karışabilenlerle karışır karışamayan aşağılayıp yargılar. Yoksa söylediğin doğru.

Habere gelirsek şu ana kadar kazara yemediysem -malum Türkiye'de ne eti yediğimiz belli değil- şahsen bir kez bilinçli olarak denemek isterdim. Tadı nasıldır, milletin sövdüğü gibi kötü müdür yoksa iyi midir vs diye.

Bir de gidenlerin %90-95'i tercih ediyor diyerek bıradan Türkiye'deki Müslüman sayısı çıkarımı yapmakla; ekonomik kriz içindeki Türkiye'deki AVM'lere, kaldırımlardaki araba yoğunluğuna, tatile çıkan insanlara bakarak ülkede kriz yok hani nerde kriz, ekonomi çok iyi şeklinde çıkarımlar yapmak aynı şeydir. İkisi de doğru sonucu vermez. He ülkenin %99'u Müslümandır lafı komple yalan ve zırva ama %5-10'u Müslümandır da diyemeyiz. Bence adam burada mantığı yanlış kurup çıkarımı yanlış yapıyor. Tatile gidebilecek kesimler belli, bunlardan yurtdışına çıkanları al, oradan Yunanistan'a gidenleri ele. Zaten elinde oldukça düşük bir sayı kalıyor ülke geneline bakınca. Buradan da o farklı yerlerde harcama yapan insanlar olacak, tek dönerci tek iş yapan kendisi değil. Adam sadece kendisine gelen müşteriyi görüyor. Buradan çıkarım yapıyor. Bir de şöyle de bir şey var, ilk defa domuz eti ve bundan yapılan döneri deneyen insanlar olacaktır. Sen denemeyi yapan adamı da sürekli müşterisi olarak anlatıyorsun. Kısıtlı miktardaki müşterinle 90-100 milyonluk bir ülkeye genelleme yapmak ne derece doğru bilemeyiz. Şey gibi bu da X mağazasına PS5 geldi saniyeler içinde tükendi? Adet bilgisi var mı yok? 5 tane koyup stok tüketmediğin ne malum, gibi gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Kahvedeki dayılar, solcu cazgır teyzeler, tarikatçılar, satanistler vs. en uç grupların bile İnternete rahatça erişimi var.

Hepsi girip kafasına göre hakaret edebiliyor. Maalesef global dünyanın bir sorunu bu.

Hatta adam raporlu şizofreni olsa bile girip yorum yazabiliyor. Hangi birini ciddiye alıcan hangi birini dava edecen.

Mahkemelerin işigücü mü yok, her gün her türlü milyonlarca hakaret yorumu düşüyor çeşitli platformlara.

------------------

Domuz eti leziz falan yazanları da anlamıyorum.

Kardeşim o zaman Köpek eti de leziz.

Domuz etinden farklı olarak "köpek eti" İslamda bazı mezhepler de mekruh, yani yenebilir.

Aynı Güney Kore, Çin, Vietnam gibi sokakta "köpek eti" çevirip halka mı satalım?

Din dışında, Ülkenin 1000 yıllık örf adeti var.

Bazı kişiler Ateist olsalar bile, Köpek etini normalleştirmeye, Domuz etini normalleştirmeye çalışmanın bir anlamı yok.

Bunlar normal değil. Aynı köpek eti gibi Yurt dışında normal olabilir, Türkiye'de değil.

Haa çok isteyen bir şekilde bulup evinde yesin. Köpek etide yesin. Bize ne bundan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timsah-16 -- 16 Ağustos 2024; 17:10:29 >

• Navi kullanıcısına yanıt

AKP'li misin? Değilsen yazdıklarımın muhatabı da sen değilsin. Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.

(Ezberden yazıyorum, yanlış olabilir) Allah adına kesilmemiş hayvanı, domuzu yemeyin diyor... Duvarda tabela gördün, "yerlere çöp atmayın" diyor. Kaloriferin arkasına çöpü soksan olur mu mesela?.. İslam'daki bir takım emirlerden verdiğim örnekte olduğu gibi kesilecek, kurban edilecek hayvana eziyet, işkence edilmemesi gerektiği anlaşılıyor.

Dediğim gibi yazdıklarımın muhatabı sen değilsin. İnanmadığım halde... Ali demiş ki "içkinin bir damlası koluma dökülse kolumu keserim" kim diyor? Dün Emevi bugün CIA'in yorumladığı İslam. Buradan yola çıkarak domuz katkıyla beslenen hayvan mundardır.

Iyi pisirilmezse köpek etinden kuduz bulasabilir o bence sakat fakat kuduz riski olmasaydı cin'e falan gidersem bir lokantaya ugrayıp köpek eti de deneyebilirdim..

• aykut291 A kullanıcısına yanıt

AKP tam anlamıyla bir din devletine dönüstürebilmis degil bu o kadar kolay değil.. Bu sınırı oldukca gecmek olur.. O güc onlarda hala mevcut degil.. Yıllardır kurbağayı yavas ısıtıyorlar ancak cok yavas ısıtıyorlar.. Ben bu konuda basarıya ulasabileceklerini hic sanmıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Ağustos 2024; 18:24:12 >
  • denn.zent D kullanıcısına yanıt

Sakin ol arkadaş Yunanistan'da çalışan Türk dönerci: Gelen 100 Türk turistin 90-95’i domuz etli döner yiyor 

Bunun siyasetle alakası yok. Hadisler ve rivayetler adı altında dine o kadar çok kural konmuş ki, bazen insan şaşırıyor. Hz Ali öyle bir söz söyleyecek kadar ... neyse. İçki içmek yani aklı zayıflatmak haramdır. Koluna döküldü diye günah olmaz. Ama elbisesine kolonya döküldü diye namaz kılmayan da var, elbilse değiştirmeden. Onları pek mantıklı bulmam.

Başkaları adına kesilenler yemeyin diye kuran ayeti var. Insan kestiği hayvanı illa birine adamayabilir. Boş boş kestiyse yemeyecek miyiz?

Domuz etini yemeyin der kuran. Yoksa domuzun yağından, jelatininden bilmem ne kadar birşeye katılır onu da başka hayvan yerse o hayvan yenmez, demek dini, hayatı yaşanmaz hale getirmek oluyor biraz.

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Klasik Dinci propogandası.İnsanlar domuz eti yiyip içki içip kendi hayatlarına baktıkları için kuduruyorsunuz.Sizin gibi düşünmedikleri için nefret ediyorsunuz.Şu yaptığın yorumda adeta pisikolojide dışa vurma.Kendince bahane arama bunların hepsi bir tercih.Domuz eti yemek,Alkol kullanmak bir tercih isteyen kullanır isteyen kullanmaz medeni olmak ise buna saygı göstermektir.Bak saygıda duymuyabilirsin ama saygı göstermen senin medeni olduğunu gôsterir."Afiyet olsun sana ben kullanmamamayı tercih ediyorum" demekdir kısacası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 16 Ağustos 2024; 18:59:48 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sunun sevimliligine bak bu yenmez mi? Mis gibi yerim..

Yunanistan'da çalışan Türk dönerci: Gelen 100 Türk turistin 90-95’i domuz etli döner yiyor
  •  Ebül-Fetih Rükneddin Hazretleri

Bu mübarek zat, Mecma’ul-Ahbâr adlı eserdeki bir mektubunda buyurdu ki:

“O azîz, kesin olarak bilmelidir ki, insan iki şeyden ibârettir. Sûret ve sıfat. Hüküm sıfata göredir, sûrete göre değil. Ama sıfatın hükmü, hakîkat üzere, ancak âhirette görünür. Çünkü orada her şeyin hakîkatı zâhir olur. Bu sûret gidicidir ve herkes kendi sıfatına uygun şekilde haşrolunur. Nitekim Bel’am-ı Bâurâ, o kadar tâatiyle birlikte, köpek sûretinde haşrolunacaktır. A’râf sûresi 176. âyet-i kerîmede meâlen; “Onun hâli köpeğe benzer” buyuruldu. Bunun gibi zulmeden, başkasının malına, canına tecâvüz eden, kendini kurt sûretinde; kibirli olan, kaplan sûretinde; bahîl ve harîs olan da, kendini domuz şeklinde bulacaktır. Kâf sûresi 22. âyet-i kerîmede meâlen; (Şimdi senin perdeni açtık! Artık bugün gözün keskindir) buyurulması, bunu gösterir.

İnsan, bu kötü sıfatlardan temizlenmedikçe, hayvanlar sırasında yer almaktadır. A’râf sûresi 179. âyet-i kerîmede meâlen; (İşte onlar, hayvanlar gibidir; doğrusu daha sapık ve aşağıdırlar) buyruldu.

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Para biriktirip bir gün bu dediğinizi yapacağım hocam.

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Ya işte neymiş kendi bokunu yiyomuş camurda yaşıyormuş pis hayvanmışmış.Eti pişdikden sonra bir sıkıntı yok Kurban bayramlarında hayvanlar bokların içinde geziyor da sıkıntı yok herşey mantık dışı bu dincilerde zaten malesef.Domuz dünyada yetişririlmesi ve bakımı en kolay hayvanlardan adamlar gelişmiş Ülkedikler bol bol et tüketiyorlar.Ucuz ve lezzetli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 16 Ağustos 2024; 20:43:44 >
  • Ben Uzakdoğu'da yedim güzeldi ama hijyen konusunda sıkıntılı yerlerden yememek lazım bir parazit turu var beyne yerleşen domuz etinden bulasabiliyor.

Tavuk da o sekil onu neden yiyorlar

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

domuz eti yemeyenler halkı sömürmeyi vatana ihaneti çocuğa tecavüzü kadın öldürmeyi ahlaksızlığı zübüklüğü islam din diye satıyorlar.

Doğru ama toksik yorumlar internette inanılmaz derecede arttı. Eskiden de vardı ama iş bu kadar küfür kıyamet durumuna gelmezdi. Argolar bile ciddiyetsiz olurdu. Demek ki internete erişim bazı ulaşmaması gerekenlerin evlerine ulaşmış.

Zevk meselesidir bir şey diyemem. Adam leziz buluyorsa yiyebilir. Neticede bu et de tıpkı koyun, tavuk, sığır eti gibi endüstürileşmiş ve biz tüketmesek bile birçok coğrafyada tüketiliyor. Ben şahsen köpek etiyle bunu bir tutmazdım yine de. Bir de insanlarda köpeğe olan bakış açısıyla eti için beslenen hayvanlara karşı olan bakış açısı farklı. Bunun da etkisiyle birçok kişi köpek eti yemeyi reddedecektir. Tadımlık bile olsa. Mesela ben kediseverim, asla bir kedi eti yemem, bakmam bile. Bu köpek için de geçerli. Çinliler yiyor bilemiyorum.

Bu arada tavşan eti yemiştim bir keresinde. Tabii ki tavşan bulalım öldürüp yiyelim şeklinde olmadı. Misafirlikteydik, bir tavşan ölmüş artık vurulup mu öldürülmüş, bir kaza eseri mi ölmüş bilemem. Kızartıldı yenildi. Tadını pek sevemedim şahsen. Zorladım kendimi ama yok. Ekşimsi bir tadı var etin. Tuzlasan da pişirsen de koyun, sığır eti gibi olmuyor tadı ama günün sonunda denemiş bulundum.

• ParadoX_ kullanıcısına yanıt
    Domuz eti yemekle haramzade olup çalıntı mal yemek aynı şey sayılır

• Navi kullanıcısına yanıt

Kurban pazarında hayvan satıyorum diyelim. Müşteri benim yerime girince hemen bir esnaf gelip diyor ki "o adam hayvanlarına domuzdan elde edilmiş jelatin vs.yediriyor" ben de inkar etmiyorum. Müşteriye, o jelatin artık özelliğini kaybetmiş. Başka, hayvana faydalı bir maddeye dönüşmüş falan diye anlatıyorum. 100 sığır getirdim diyelim, fiyat falan da indirmedim, pazarda fiyat neyse onu istiyorum. Pazarda kurbanlık sıkıntısı da olmadı diyelim. Kaç sığır satabilirim? Sen bile bunları söylüyorsun da benim sığırımı mı alırsın yoksa ne olur ne olmaz deyip yandaki esnaftan mı bir sığır alırsın?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.