Yurtdışından satış yapan bir çok site var. Özellikle Instagram üzerinden kıyafet, ayakkabı, çanta türü şeyleri satan çok. Takip ettiğim birkaç site aynı satışlara devam ediyor. Bunu nasıl yapıyorlar? Örneğin Amerika'dan Türkiye'ye gönderip vergi dahil bir sistemde çalıştıklarını söylüyorlar. Ürünlerin çoğu 30€ üzerinde zaten, bagajla gelmiyor ürünler, hepsi kargo ile gönderiliyor. |
Yurt dışı alışveriş limiti düşürüldü: Gümrük vergileri büyük oranda arttı (30. sayfa)
-
-
boku yedik desene
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ben size şöyle bir örnek vereyim; cep telefonu imei kayıt ücreti ne kadar biliyorsunuz değilmi güncel? heh şimdi sıkı durun siz cep telefonu distrübütörü ithalatçısı olarak yurtiçine o cep telefonlarını getirdiğiniz zaman sizden o ücret alınmıyor yani ben yurt dışı bir telefon almış olsam atıyorum 10 bin tl lik mecburen 30 bin küsür lira imei kayıt ücreti ödemek zorundayım... yani demem o ki bü ülke hakikaten muz cumhuriyeti oldu
-
Hocam dediğinizi anladım, ticareti yapan ödemiyor vergisini fakat şimdi burada durum biraz farklı. Bir örnek üzerinden gideyim. Siz bir ayakkabı beğendiniz. Instagram üzerinden dediniz ki ben bunu alıyorum. Siz alıyorsunuz. Gönderen de orada yaşayan X kişisi, kargo sizin adınıza gümrüğe giriyor. Amazon alışverişinden hiçbir farkı yok aslında. Yada sizin yurtdışı internet sitelerinden alışveriş yaptığınız sistem gibi. Bu durumda ürünü siz aldığınız için ve kargo da sizin adınıza geldiği için 30 Euro limiti uygulanmaz mı ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben bu işten birşey anlamadım. bir kitap ve bir oyuncak aldım amazon.com'dan. 2si de 25er dolar, toplam 50 dolar. kitap gümrükten rahatça geçti, oyuncak toplam gönderi bedeli 50 dolar olduğu için gümrüğe takıldı ve ektra tareks denetim 15 tane evrak ve paraya tabi oldu.
ikisi ayrı kargolarda ve takip numaraları ile gönderildi.
kitap neden geçti? oyuncak neden geçemedi?
hiç anlamadım
-
yurt dışından ne alırsanız alın 30 Eur üzeri alışverişte ticari mal olarak işleme tabi tutulur bu yüzden almayın...
-
oyuncak bedeli siz aldığınızda indirimde ise size gelene kadar zamlandıysa zamlı fiyat üzerinden işleme girmiş olabilir bu da ticari mal kategorisine girdiğinden sizi baya uğraştırmıştır
-
oyuncak bedeli değişmedi. hatta kargo şirketinin bana verdiği fatura da bile 25 dolar (euro değil) yazıyor.
Birlikte işleme alınmış. bana denilen bu, kargo ayrı, takip no ayrı, faturalar ayrı ama birlikte işleme almışlar. bu sebeple takılmış.
Mantıksız gelse de tamam birlikte işleme aldılar takıldı o zaman neden kitap takılmadı?
Anlasam ilerde ona göre aksiyon alırım, yoksa aramex'in salaklığı ise yine bileyim hani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacroPhageAB -- 8 Eylül 2024; 16:53:20 > -
geçmiş olsun diyelim bir daha zaten çok zor alışveriş yaprım... senede 1 belki 2 kez yurt dışından bir şeyler alırken şimdi onuda yapmayacağız sağ olsun devletimiz...
-
-
Kitaplarda vergi yok ve üst sınır hâlâ 1500 euro. Siparişiniz bu yüzden geçmiş. Normalde iki paketin ayrı ayrı değerlendirilmesi ve oyuncağınızın da sorunsuz geçmesi gerekirdi tabii ama gümrük memurları hukuksuz TC devletinden aldıkları cesaretle açıkça kanuna aykırı işlem yapıp suç işliyor. Oyuncak için çıkan ekstra masrafları ödediniz mi acaba ve ne kadar tuttu?
-
Çok teşekkür ederim cevabınız için.
Çok salakça bir olay. Aramex telefonda ilgili aramex gümrük sorumlularına maille kargoların ayrı değerlendirilme talebini iletmemi söyledi. Aramex gümrük sorumluları böyle yapamayacaklarını söyledi, tekrar telefonla aramexi aradım, tekrar mail atmam vs vs vs...
En sonunda gümrüğe tabi oldu be 25 dolarlık sikindirik bir oyuncak için ne kadar olduğunu bilmediğim bir ücret çıkacaktı parayı öğrenmeden vazgeçtim çünkü tareks denetimi için hiç birini bilmediğim 8 9 adet evrak istendi.
Şu an kargo geri iade sürecinde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Rica ederim. Geçmiş olsun.
-
3 ürün tek kargo ile gelirse takılabilir( 38 dolar ) teker teker alsaydınız
-
Teorik olarak şu mümkün: Türkiye'ye gidecek mallar bir konteynerda (veya satış daha azsa parsiyel) toplanır. Tek seferde göderilir. TİCARİ GÜMRÜĞE GİRER. Biri mallara BÜTÜN OLARAK gümrük işlemi yapar. Sonra herkese yollar. Kapınıza kadar gelir. Bunun yapılabilmesi için Türkiye'de biri ile anlaşmış olmaları gerekir. Bildiğin ithalatçı firma kafası. TAMAMEN LEGALDİR.
Özetle, 30 euro limitini, eğer vergisini ödemeye fitseniz aşabilirsiniz. 30 kişi birleşeceğiz. 30.000 euroluk mal sipariş edeceğiz. Gümrükçü tutacağız. Malın vergisini ödeyip ülkeye sokacağız. Sonra paylaşımını içimizde yapacağız. Legal mi? Legal. Etik mi? Etik.
Burada, gümrükçü tutma, antrepo masrafları falan 50 euroluk 100 euroluk tek bir mal için değmiyor. Ama toplam 30.000 euroluk malda değer.
Dolayısı ile bir site kursan, insanlar alışveriş yapsa. Aldıkları mallar senin Çin'deki deponda birikse. 20 günde bir konteyner çıkartıp, BÜTÜN MALLARI TEK SEFERDE Tükriye'de gümrükten geçirsen olur. Burada önemli olan nakliyeyi düşürmek. Konteynerı dolu göndermeyi başarabilirsen iyi para kazanılır. Sorun şu: Çin'e ne satacağız?
Aklıma sadece halı geliyor. Çin'de bir burjuvazi oluştu. Talepçisi olacaktır. Orta üst gelirli Çinlinin parası İran halısına yetmez. Tibet halısı ile de ömür geçmez. İşte biz de tam olarak o noktaya konumlanacağız. Türkiye'de olup Çin'de olmayan veya Çin'de olsa bile, Türkiye'de farklı bir versiyonu bulunan mal bulmamız lazım. Çin'e taş sataman. Porselen sataman. Ama sanki halı satabilirsin. Milas, Isparta, Sivas cezaevi, Yağcıbedir falan... Var mısınız agalar? Kütür kütür batalım mı?
-
Arkadaşlar adidas.com dan 50$'lık ayakkabı almıştım. Fedexle geldi, şuan tnt'de gümrük işleri yapanların istediği belgeler inanılmaz sanki 1000 adet ürün almışım gibi muamele görüyorum aman diyim siz aynı hatayı yapmayın. Şuan ayakakbı gümrüğe kaldı muhtemelen.
Yurt dışından adınıza XXXXXXXXXXXXXXX konşimento nolu gönderinizin ithalatında TAREKS denetimi mevcuttur.
TAREKS güvenlik, teknik mevzuata ve standartlara uygunluk ile kalite açısından tüketicimizi ve üreticimizi korumak amacıyla gerçekleştirilen ithalat ve ihracat denetimlerinin risk esaslı olarak elektronik ortamda yapılmasına imkân veren web tabanlı bir uygulamadır.
Öncelikle aşağıda bulunan belgeler alıcı tarafından göndericisinden talep edilir,
- Test raporu ( Ürünlerin 23/6/2017 tarihli ve 30105 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelik uyarınca azo renklendiriciler ve azo boyar maddelere ilişkin şartları sağladığını gösteren test raporu ve ürünleri tanıtıcı doküman)
Alıcı belgeleri ilettiğinde tarafımıza iletmeniz gerekir.
Sonrasında tarafımıza ilettiğiniz belge, tareks uzmanımızın onayına sunulur.
Uzmanımız belgeyi onaylamazsa belgede birtakım revizeler talep edebilir, ilettiğiniz belgeye ek farklı belgeler talep edebilir.
Belge için onay süreci birkaç gün sürebilir.
Belgeniz onaylandığı takdirde aşağıdaki evrakları hazırlamanız gerekecektir. (BU AŞAMA BELGE ONAYINDAN SONRAKİ AŞAMADIR)
· İmza beyannamesi (Noter onaylı aslı olmalıdır)
· Dilekçe (ıslak imzalı)
· Taahhütname (Noter onaylı olacaktır, unvan / isim tam yazılacak olup kısaltma yapılmayacaktır)
· Taahhütname ıslak imzalı olmalıdır. Taahhütnamede başlangıç ve bitiş tarihleri mutlaka yazılmalıdır.
· Vergi dairesinden vergi mükellefiyeti olmadığına dair yazı (İnternet üzerinden çıktısı olabilir) mükellefseniz buna dair yazı iletebilirsiniz
· Ticaret Bakanlığından ticari faaliyetinin olmadığına dair yazı (Ticaret Odasından temin edilmelidir)
Sonrasında tüm bu belgelerin orijinallerini tarafımıza kargolamanız gerekecektir.
Tarafımıza ulaşan tüm bu belgeler ile ödeme yaptığınız takdirde işlemleriniz başlatılır ve TSE’ye sizin adınıza başvuru gerçekleştirilir.
Başvuru sonrası TSE’den onay beklenir (onay süreci 3-4 hafta 1 ay kadar sürebilir)
Onay sürecinde ek masraflar oluşabilir (bekleme süresinden dolayı ardiye masrafları vs artış gösterebilir, denetim için ek masraflar oluşabilir)
Onay geldiğinde işlemleriniz tamamlanır.
-
uğraşma geri gönder paranı kurtar
-
Hocam teşekkür ederim. Aslında tam da sorduğum sorunun cevabını vermişsiniz.
-
Bu dediğinizi halihazırda Farnell, Digikey gibi firmaların distribütörleri yapıyor. Distribütörün web sayfasından siparişini veriyorsun. Haftanın belirli bir günü konteynerle topluca getiriyorlar. İthalat işlemlerini distribütör kendisi yapıyor. Kontteyneri gümrükten çektikten sonra firma elemanları ürünlerin tasnifini yapıp kargo ile gönderiyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 3 Ekim 2024; 16:26:38 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İyice soyutlayacaklar bizi yurtdışı alışverişlerine bundan sonra.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X