Şimdi Ara

Yurt Dışı gezisi için aynasız makine önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

malumunuz yurt dışına her zaman çıkamıyoruz, ilk defa gitmeyi düşünüyorum ve o anları telefondan kat kat iyi çekecek bir makineye+iyi bir tripod önerisine ihtiyacım var.

D-SLR makinelerin sonu yok gibi gözlemliyorum. Lensi, bodysi vs derken taşıması da zor. Bu işi daha pratik, telefondan çok daha iyi becerebilecek aynasız diye tabir edilen ürünlerden edinmek istiyorum.

Not: Çekilecek foto ve videoları akıllı cihaza gönderip VN ya da CapCut ile edit yapabilirim di mi?

• Olympus OMD serilerine bakabilirsiniz. Özellikle Olympus OMD EM5 mark 2 derim.

• DH Anonim D kullanıcısına yanıt
    Sorunun nikon cephesindeki yanıtı z50.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • makineden çok lens önemli. sony'nin son çıkan makinesi a6700 18-135mm kit lensi ile birlikte 85 bin lira.
    makine bilgin çok yoksa bu kit lensi ile 15 bin liralık samsung'dan daha iyi foto'lar çekemezsin.

ancak alacağın güzel bir lens (veya birkaç lens) ile birlikte ikinci el a6000 ile çok güzel fotolar çekebilirsin.
    (ben kendim a6000 kullanıyorum memnunum)

1- tripodu isteme nedenin nedir? (boşa yük ve seyehat çekimleri için çok gereksiz) f/1.4 diyaframlı bir lensler akşamları tripodsuz güzel çekimler yapabilrsin.

2- makine olarak yukarıda bahsettiğim üzere makul fiyatlı bişey alıp asıl harcamayı lens tarafına yap. sony a6000 iş görür. bütçene göre a6100, a6300, a6400, a6500 veya zv-e10 alabilirsin.

3- lens olarak sony'nin kendi lensleri güzel ancak sigma ve tamron fiyat performans anlamında daha başarılı.

önereceğim lensler
    sigma 10-18mm, 18-50mm, tamron 11-20mm, 17-70mm
    sigma 16mm, 23mm, 30mm
    sony 35mm
    samyang 12mm
    yongnuo 11mm
    viltrox 27mm

bu lenslerden 1 zoom, 1 prime veya 1 zoom 2 prime şeklinde alabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.