arkadaşlar abim viyena dan xperia x 10 posta ile göndericek. cihaz 2 el ve faturası yok, faturasız sorun olurmu. hadiye postalardan vergi alınırmı. Gümrükte çıkabilecek zorluklar nelerdir. ve ben kocaeli gebzede oturuyorum posta geldiğinde almaya nereye gidicem hiç bilgim yok. yardımlarınızı bekliyorum.
Hediye adı altında gümrükten deneme çok olduğundan takılma ihtimali çok yüksek....Gümrüğün ne yapacağı da belli olmuyor ayrı...Ayrıca telefonların zaten gümrükten geçişi yasak diye biliyorum. Hediye filan farketmez...
malesef dün göndermiş, bakalım ne olcak.
Hediye durumu gibi bir durum zaten yok artık yeni yasaya göre.
Posta yolu ile telefon özelliği içeren cihazların ülkeye girişi yasak, vergi ödense bile alınamıyor malesef. Yakalanmama riski çok az, yakalanırsa da geri göndereceksiniz.
İnşallah özel kargolardan biri ile gelmiyordur. (UPS, Fedex, DHL, TNT gibi) Özel kargo ile geliyorsa telefonu nerdeyse unutun diyebilirim, geri göndermesi bile çok masraflı.
yok özel kargo ile göndermemiş. 5-8 gün içinde ulaşır demişler.
quote:
Orijinalden alıntı: H.
Hediye durumu gibi bir durum zaten yok artık yeni yasaya göre.
Posta yolu ile telefon özelliği içeren cihazların ülkeye girişi yasak, vergi ödense bile alınamıyor malesef. Yakalanmama riski çok az, yakalanırsa da geri göndereceksiniz.
İnşallah özel kargolardan biri ile gelmiyordur. (UPS, Fedex, DHL, TNT gibi) Özel kargo ile geliyorsa telefonu nerdeyse unutun diyebilirim, geri göndermesi bile çok masraflı.
Aynen kardeşim dediğin gibi oldu Geri gönderdikleri yetmedi bide beni gümrük posta dağıtım merkezine kadar çağırdılar, hem de vermediler, vatandaşla dalga geçiyorlar. ben bu devlet işinden bişey anlamadım. devlet ne karışır benim hediyeme..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme