Şimdi Ara

YURT DIŞI MÜHENDİSLİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
21.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yurt dışı için iyi para kazanmak için hangi mühendislik dalı önde ?

• Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Irak, Afganistan, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Cezayir vb. yerlerde çalışırım diyorsanız İnşaat Mühendisliği iyidir. İlk giriş maaşları da 2000-3500$ arası. Zamanla da artar bu rakamlar. Tabii Dünya'nın en gelişmiş Amerika, İngiltere, Kanada, Norveç vb. ülkelerde çalışmanız kolay olmaz. En azından hiçbir Türk şirketi çalışmıyor. İlk söylediğim ülkelerde zaten Türk şirketlerinde çalışarak gidiyorsunuz. Mesela ENKA, Rönesans, Polimeks vb. inşaat şirketleri sizi o ülkelerdeki şantiyelerine gönderiyor.
  • İyi para kazanmak için bir mesleği en iyi yapman gerekir hiç tutlmayan bir mühendislik dalı bile olsa eniyisi olduğun sürece milyondolarlar kazanırsın.Yine istiyorsan ABD ve İngiltere için şuanda popüler olan bir kaç dal var hükümetler bu alanlar için oldukça büyük yatırım yapıyorlar.ABD de genellikle Biyoloji ve Fizik dalları üzerine kurulu mühendislikler çok kazandırıyor,İngiltere için ise Elektronik dallar Rusya için Gök bilimi üzerine kurulu mühendislikler Astrofizik veya Space engineer gibi.Birde Asya ülkelerinde dahaçok yatırım yapılan mühendislikler bu ülkeler genelde askeri gücü için mühendisliği ön planda tutan ülkeler çin,kore vb. gibi buralardada Elektronik ve bilgisayar üzerine mühendislikler revaçta.
  • Viyana teknik üniversitesine giriş kolay çıkış zor tavsiye

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

Irak, Afganistan, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Cezayir vb. yerlerde çalışırım diyorsanız İnşaat Mühendisliği iyidir. İlk giriş maaşları da 2000-3500$ arası. Zamanla da artar bu rakamlar. Tabii Dünya'nın en gelişmiş Amerika, İngiltere, Kanada, Norveç vb. ülkelerde çalışmanız kolay olmaz. En azından hiçbir Türk şirketi çalışmıyor. İlk söylediğim ülkelerde zaten Türk şirketlerinde çalışarak gidiyorsunuz. Mesela ENKA, Rönesans, Polimeks vb. inşaat şirketleri sizi o ülkelerdeki şantiyelerine gönderiyor.

afganistanda türkmenistanda katarda falan yapılacak iş mi peki bunlar ben katar falan düşünüyordum üniversite okurken ingilizcemi ve arapçamı geliştirmek istiyordum ama sigortada falan o ülkenin sigortası şeklinde ödeniyormuş diye duydum ben ömrüm boyuncada orda durmam yani 5-10 yıl dururum diye tahmin ediyordum peki orda para kazandıktan sonra türkiyede ne yapılabilir değer mi bu eziyetlere yoksa ya subay ya polis olucam sizce napmalıyım iyi bir üniversite olmasada inşaat müh.liği okurum

• Bende inşaat adayı olarak araştırdıgım kadarıyla elektrik mühendisi ( elektrik elektronık değil sadece elektrik müh) dışarda epey bi dğeri olan bi müh diye duydum lab. imkanı milyondolarlık maliyet gerektirdiği için fazla ünide yok itü ytü de var anladıgım kadarıylada uğraştığı dal yüksek voltaj vb. tehlikeli işler ama yurtdısı için rahat iş bulursun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dentist3

quote:

Orijinalden alıntı: barman

Irak, Afganistan, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Cezayir vb. yerlerde çalışırım diyorsanız İnşaat Mühendisliği iyidir. İlk giriş maaşları da 2000-3500$ arası. Zamanla da artar bu rakamlar. Tabii Dünya'nın en gelişmiş Amerika, İngiltere, Kanada, Norveç vb. ülkelerde çalışmanız kolay olmaz. En azından hiçbir Türk şirketi çalışmıyor. İlk söylediğim ülkelerde zaten Türk şirketlerinde çalışarak gidiyorsunuz. Mesela ENKA, Rönesans, Polimeks vb. inşaat şirketleri sizi o ülkelerdeki şantiyelerine gönderiyor.

afganistanda türkmenistanda katarda falan yapılacak iş mi peki bunlar ben katar falan düşünüyordum üniversite okurken ingilizcemi ve arapçamı geliştirmek istiyordum ama sigortada falan o ülkenin sigortası şeklinde ödeniyormuş diye duydum ben ömrüm boyuncada orda durmam yani 5-10 yıl dururum diye tahmin ediyordum peki orda para kazandıktan sonra türkiyede ne yapılabilir değer mi bu eziyetlere yoksa ya subay ya polis olucam sizce napmalıyım iyi bir üniversite olmasada inşaat müh.liği okurum

Zaten Türkiye'den gidenlerin çoğu ilk iş tecrübesinde iyi para kazanmak, deneyim kazanmak sonra iyi bir mebla ile ülkesine geri dönmeyi düşünüyor. Çünkü ülke şartlarında inşaat mühendisleri ilk işlerinde az para kazanır. 1200-2000 lira arası kazanır genelde ilk işinde. Çünkü tecrübeye çok bakan bir iş. Ha zamanla iyi artış gösteriyor. Gözüne güvenen arkadaşlar belli bir süre bahsettiğim ülkelere gidiyorlar. İlk giriş maaşı olarak 3000$ civarı bir rakam gerçekten muazzam. Bu rakamın da arttığı düşünülürse belli bir süre çalışılabilir diye düşünüyorum. Şartlar genel olarak ağırdır; ama şantiye işi genel olarak ağırdır zaten. Sigorta işini açıkçası tam bilmiyorum.

Türkiye'ye dönünce yurtdışı tecrübesi olmuş biri olarak daha rahat iş bulabilirsin. Ayrıca giderken Arapça felan bilmen aşırı önemli değil; ama uzun yıllar yurtdışı işi yapmayı düşünürsen bazı dillere hakim olman gerekir. Yalnız her yurtdışına gitmeye heves eden inşaat mühendisi de gidemez. Sonuçta Türk şirketlerinin seni işi alması gerekiyor. Artık üniversiteye, cv'ne felan ne gözle bakarlar orası işverenin bileceği iş. Ayrıca İngilizce olmazsa olmazlardan. Hani belki istemezlik diyebilirsiniz; ama ben İTÜ İnşaat'tayım. Misal Balıkesir İnşaat'tan mezun olmuş kişiyle aynı statüde olmak istemem. Tonla üniversitede inşaat, makina, ee, bilgisayar müh bölümleri var. Hani herkes de mezun olduğunda en iyi şartlarda çalışacağını sanarak tercih ediyor.

• Tamamen kişiye bağlı kişinin mesleğindeki birikime yapabiliceği iş kapasitesine bağlı bugün gerçek bir elektrik mühendisi 4000 ila 6000 dolar arasında çalışıyor yurtdışındaki işlerde ama ilkokul mezunu tanıdığım ama 10 tane mühendisi cebinden çıkaracak tanıdıklarım var onlarda 6000 dolar maaş alıyor ama elektrik mühendisi olmanın faydası şantiye şefi olman ben ocak ayında kısmetse türkmenistana geçiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.