Şimdi Ara

Yurt Dışında Görüşme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen Eylül ayında Almanya'daydım. Vodafone abonesiyim. Dünyayı Dolaşan Tarifem de aktif.

Almanya'da vodafone, roaming hizmetini kendi şirketi üzerinden yani vodafone üzerinden yapıyor.

Ama yine de ihtiyatlı davrandım, çok konuşmadım.

Türkiyeye dönünce faturma 1500 TL geldi. Şaştım kaldım.

Yazışmalar, aramalardan sonra bana özetle söylenen şu.

Telefonunuzu yurt dışında bizim anlaşmalı olduğumuz şirkete sabitlemeniz gerekiyordu. Bazen hattınız anlaşmamızın olmadığı hattın kapsama alanına girmiş, ve siz de o hat üzerinden konuşmuşsunz. faturanız o yüzden çok gelmiş.

4 ay sonra filan gelen bu cevapla ve "zaten" ödediğim 1500 liralık faturamla ortada kaldım. Vodafonedan çıkamıoyorum çünkü 24 ay anlaşmalı bir hat sahibiyim.

Böyle. Yurt dışına gidip de, dünyayı dolaşan tarifesi, vize, pasaport uygulaması filan derken servet ödemeyin...

• dostum tarifeyi seçmişsin de nasıl kullanılıyor hiç bakmadın mı...sadece vodafone şebekelerinde geçerli...telefonunun şebeke seçme bölümünden elle veya manueli seçip vodafone almanyayı seçseydin hattın diğer operatörlere geçmezdi...bu tarifenin kullanım şekli vodafonu manuel seçmek...Daha önce Yunanistan ve italyada dünyayı gezeni kullandım hiç bir sorun yaşamadım...Kullanacak arkadaşlar yurtdışından telefonunu açar açmaz manuel şebeke seçimini yapıp rahatça kullanabilirler..
  • Evet tahmin ederim manuel hat seçmeden devamlı Vodafonu ektif etmeniz lazımdı ki bunu yapmamışsınız anlaşılan,neyse acı bir tecrübe ,bende aynı tarifeyi kullanıyorum iki fatura arasında Almanya da 10 gün kullandım paketlerime ek ilk ay 45 ikinci ay 50 TL cicarı bir ek geldi ve hiç kısıtlamadan TR de gibi kouştum ve gelen çağrılarıda gayet rahat cevapladım.Hattı taşımadan önce Turkcelden paket alır gıdım gıdım kullanır yinede bitince kazığı yerdim bu kadar konuşmama çok makul bir para ödedim ki artık dakikalarımızın yarısı yurtdışın da da kullanılabilecek bu durumda daha az ödenecek demektir.
  • gecmis olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.