1)arkadaşlar eylülde şangaya gideceğim. malum tatil değilde yerleşmeye gidiyorum bütün eşyalarımı götürmek istiyorum fakat duyduğuma göre 20 kilo dan fazla olmuyormuş. şimdi bu sadece uçağın bagajına mı yüklenen valiz maksimum 20 kilo olacak yoksa bütün eşyalarımız mı? Misal benim valizim 20 kilo olsa uçağın bagajına versem fakat yanıma laptop ve sırt çantası alabilir miyim?
2)şuan pasaportum bordo fakat yeşil hakkım var. eylül ayında yeşil hakkım tekrar olacak. o zaman yeşil alırsam çin için aldığım vizeyi tekrar mı almam gerek? yeni pasaport olunca?
1 ) Evet alabilirsiniz, limit 22 kg olmaktadır. ( sırtçantası hariç, zaten buna kabin içi bagaj diyorlar. ) Detaylı bilgiyi uçacağınız havayolu firmasının web sitesinden edinebilirsiniz.
2 ) Yeşili alırsanız, bordo pasaportunuzu da vize süresi bitene kadar yanınızda bulundurun. Herhangi bir sıkıntı olmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: Be Happy
1 ) Evet alabilirsiniz, limit 22 kg olmaktadır. ( sırtçantası hariç, zaten buna kabin içi bagaj diyorlar. ) Detaylı bilgiyi uçacağınız havayolu firmasının web sitesinden edinebilirsiniz.
2 ) Yeşili alırsanız, bordo pasaportunuzu da vize süresi bitene kadar yanınızda bulundurun. Herhangi bir sıkıntı olmaz.
teşekkürler ama 2. sorunun cevabını anlamadım. yeşile çevirdiğim zaman bordoyu yanımda nasıl bulunduracağım
Vize bitene kadar alma değiştirme demek istedim. Vize süren bitince yeşil pasaport başvurusunda bulunursun.