Şimdi Ara

Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.533
Cevap
461
Favori
902.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

çok iyi hatırlıyorum. 1997 sonunda işe girmiştim. bir sene sonra işyerinde bir kaç arkadaş Romanya'ya görevli gitmişlerdi. sonra döndüklerinde "adamlar 50 dolar maaşla çalışıyorlar" diye dalga geçe geçe anlatmışlardı. gülme komşuna gelir başına. şimdi biz dalga geçilecek durumdayız. Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 10 Eylül 2022; 22:6:48 >
  • Çin versiyonun fiziksel olarak çift simliymis ilk defa duydum orjinaldir değil mi bu cihaz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar Gürcistan’dan alınan iphonelar için tax free geri alamıyor muyuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tracy-Mcgrady kullanıcısına yanıt

Alıyoruz

Örnek bir belge

Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visceroid -- 10 Eylül 2022; 23:28:3 >
  • Teşekkürler , Gürcistan mantıklı o zaman ya , peki giderken kendi kullandığım cep telefonu yanımda olabilir mi yoksa hiç yanımda telefon olmadan mı gitmeliyim ülkeye geri dönerken problem yaşamamak için

• Amerikadan en fazla kaç adet telefon getirebilirim? Yakın zamanda bi git gel planlıyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tracy-Mcgrady kullanıcısına yanıt

Toplamda iki telefon olacaksa sorun olacağını sanmıyorum. Yani sadece bir telefon alacaksınız...

• Baroscope B kullanıcısına yanıt

Birisi kapalı kutu, diğeri kutusuz açık kullanıyor gibi düşünürsek iki. Üçüncü sorun yaratacaktır. YTD

• Hocam iki tane de alabilirim birini açmam, diğerini açar cebime koyarım ama açtığımın kutusunu atmam mı lazım acaba

• visceroid V kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler :)

• Selamlar. Yurtdışından getirebileceğin telefon adedinin 1 tane ile sınırlı olması durumu sadece türkiyeye özgü bir durum mudur? Bir arkadaşıma amerikadan telefon getirttireceğim ama önce fransaya geçip oradan ülkeye giriş yapacak. Eğer fransaya girişte de böyle bir limit varsa boşu boşuna aldırmış olurum

• byAndroid kullanıcısına yanıt
    Cevabını okudum hocam. 3 yıllık konusunu yeni sizden duydum. Bana bir kaynak gösterebilir misiniz? Böyle bişey yok sanırım, eğer bir cihazı pasaport kaydı yapacaksanız kimin pasaportuna kayıt ediliyorsa o kişinin adına olan bir sim kartla çalışıyor. 3 yıldan sonra özgürlük varsa kaynak lütfen.

• Bende şunu yazayım arkadaşlar. Malum Edirne'de Bulgar akını var. Benimde akrabalarım geliyor sürekli. Onlara Vatandan yada Teknosa dan cihaz aldırıp sınırda tax-free geri alıp sonraki hafta telefonun geri getirmesini istesek nasıl olur? Türkiye cihazını indirimli almış olmaz mıyız?

• rash.87 kullanıcısına yanıt
    Bak bu da iyiymiş haa :)) ne kadar indirim olacak ki hocam. Bulgaristan dan alıp getirseler daha uyguna gelmez mi?

• lawyer25 kullanıcısına yanıt
    E tabi oradan alınca daha iyi ama TR cihazı TR cihazıdır. Örneğin kuzenim alacak kendi adına Vatandan tax-free belgesi isteyecek. Sonra gümrükte %18 iade ( Yanlışsa düzeltin)

Örneğin iPhone 11 128gb
    16500₺ vatan fiyatı %18 yapar 2970 16500-2970=13530

Bence saat gibi işler bu sistem

• Bulgaristan'dan tax free alınıyor mu otobüsle gidip alınca iyice düşüyor maaliyeti. iPhone 13 almayı düşünüyorum. Teknopolis'te 16.462,75 Türk Lirası istanbul sofya otobüs bileti 400+400 pasaport kayıt 2900 20000 yapıyor ancak telefondan %12 geri ödeme alırsam telefon 14.000 civarına denk geliyor inanılmaz hesaplı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaYusuf -- 11 Eylül 2022; 0:49:11 >
  • rash.87 kullanıcısına yanıt
    Peki bu telefon vergi iadesi alındığı zaman btk sisteminde yurt dışı cihazı gibi işlem görmez mi? Yani böyle bi ihtimal var mı? Tekrar yurt içinde kullanılmaya başlandığı zaman sistem algilarsa sıkıntı çıkmasın?

• Telefonu avrupadan alacaksanız amazondan da almayı deneyebilirsiniz. Globalblue yerine kendileri tax free düzenliyor ve komisyon kesmeden bütün vergiyi iade ediyolarmış

• Mehmet.efe61 M kullanıcısına yanıt

Ben de sayfalardır bununla ilgili bir şey arıyordum ve şansa konudaki son mesajda denk geldi. Bu yapılamaz mı? O kadar otobüsle uçakla gidip gelmektense Amazon'dan gümrüktür kargo parasıdır verip almak daha mantıklı değil mi? Bu konu hakkında bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.

• NomadCRY kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın bahsettiği o değil. Avrupa da olup cihazı Avrupa'daki Amazon dan sipariş vermekten bahsediyor. Yoksa sizin bahsettiğiniz şekilde bi telefon alışverişi mümkün değil.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.