Şimdi Ara

Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023) (859. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.536
Cevap
459
Favori
903.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 857858859860861
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurt dışında eski iphone verip yeni iphone alınan videolar görüyorum instagramda. Bu takası gerçekleştirirsek yine pasaport kaydı yaptırmak gerekiyor değil mi? Bir arkadaşım inatla gerekmiyor diyor da.

• Yurtdışı 2.el 15 promax almış bulunmaktayım. 27bine satın aldım. birinci sorum buna kayıt yaptırmak şu anki koşullarda mantıklı mı?. 4+4 ay olayının azaltılacağına dair söylentiler var. biliyorum 16pm kayıt etmek daha mantıklı ancak arada değmeyecek kadar fiyat farkı oluşuyordu.

İkincisi ise yakın zamanda kayıt harcını sonradan öncelikli olarak faizsiz taksitlendirebileceğim herhangi bir banka var mıdır?

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

• FTaze kullanıcısına yanıt

Yurtdişindaki apple magazalardan Durumu iyi bi şekilde izah ettirmek gerekli ki ona göre belge verip türkiyede btk teslim ettirmek lazimm yoksa boş belge ile geri dönersin:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fluin17 F kullanıcısına yanıt

2 telefon taşımak problem değilse kayıt yaptırmadan kullanın. Ben şahsen 4+4 ay olayı komple ortadan kalksa dahi TR'de bir telefona 100K vermeyi düşünmüyorum. 2 telefon benim için problem değil hat kapalı olan telefonda sadece ve sadece arama ve smsleri kullanamıyorsunuz onun dışında zaten kimse arama ve sms için bir telefona 100k para ödemiyor.

2 telefon taşımak bir çok kişi için problem olabiliyor evet dediğim gibi sizin için bu sorun değil ise kendi şahsi aracınız ve masa başı bir işiniz varsa yani sık seyahat veya sahada çalışmıyorsanız kesinlikle yaptırmayın.

Kayıt yaptırırsanız şuan 58 000 TL bandına gelmiş oluyor telefon size bu aralıklarda 2.elleri var mı TR garantili ona bakmanız lazım varsa çok mantıklı değil daha yukarıda rakamlarda ise tabii yine yapılabilir bu arada güzel rakama bulmuşsunuz telefoncular şuan kapalı olan 15 PM'lere 25K teklif ediyor hemen hemen o paraya temin etmişsiniz.

• FTaze kullanıcısına yanıt

Gerekiyor. Zaten asıl gerekli belgeyi vermiyorlar genel olarak...

Açıkcası ben de 1 ay önce Almanyadan iphone pro max 16 aldım (44.500 TL) ve kayıt ettirmeyi düşünmüyordum ama sonra 4+4 olayının kısalabileceği ya da kalkabileceği muhabbeti ortaya çıktı ve kayıt ettirsem mi dedim. kayıt ettirince bana maliyeti 76.000 tl ye gelecek, kayıt ücreti şu an 31.600 tl sanırım ve ocak ayından sonra 45.600 bandına gelecek malum.

sonra aklıma şu geldi, malum 4+4 süresinin kısalacağı ile ilgili hiçbir yerde bir bilgi yok sadece 1-2 youtuber (birisi sim hot spotlu modem satıyor!) değinmiş 3-4 ay önce. ben de şöyle düşündüm ki TR de telefonun fiyatı 100 bin tl, ben 45 bin verdim ve elimde sanal da olsa 55 bin tl kaldı. bu parayı 270 gün (9 ay) en az %48 den faize koysam 73.000 TL edecek. eğer ki süre kısaltılırsa gider telefonu yurtdışında iphone 17 pro max ile takas eder (25 bin civarına) üzerine 45 bin kayıt ücretini de öderim ve 2026 ya yeni ve kayıtlı telefonla girmiş olurum.

ha 4+4 süresi kısaltılmazsa bu durumda hiçbirşey kaybetmemiş olurum ve gerekirse ,ister 2. telefon taşır istersem gider 2. telefonu alıp (6+6) ay şeklinde kullanırım ve yine cebimde para kalır üzerine.

sonuç olarak bekleyip görmek isteyenler için 2 olasılık 31.600 tl kayıt ücreti peşin ödenmek zorunda olduğu için (taksit imkanı yok) o parayı 9 ay faize koyup unutursanız, ağustos sonunda 42-43 bin tl paranız olacak ve gidip kayıt işlemini 1-2 bin zararla yaptırabilirsiniz. (31.600 tl yerine 45.500 ödeyeceksiniz ama cebinizden ilave 1-2 bin çıkacak bu da alacağınız risk olacak)

diğer olasılık 55bin tl yi faize koyup eylül ayında 73 bin olarak geri almak, iphone pro max 17 çıktığında takas ile onu almak ve kaydettirmek.

(24-25.000 takas ücreti iphone 16 pro maxdan iphone 17 pro maxe + 45 bin kayıt ücreti ) 70.000 tl ediyor. cebinizden ilave para çıkmadan kayıt işlemini 1 yıl sonraya ötelemiş olursunuz ve de iphone 17 pro max sahibi olmuş olursunuz.

bu vergiler bizi ne hale getirdi baksanıza !

• mimofdm kullanıcısına yanıt
    hesap kitap uzmanı olduk sayelerinde güzel özetlemişsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam ben de kararsızım şu an, şartlarımız benzer. Çok mantıklı yazmışsınız ancak süre 2025 de kısaltılırsa 17 pro max’e yetişemiyorum. Daha tanıtılmamış olacak. Ne yapmak mantıklı olur o zaman sizce?

• Açıkcası böyle bir süre kısaltma vs olacaksa Aralık ayı içinde haberi çıkar, o zamana kadar beklenir Aralık son haftasına girene kadar. Eğer bir açıklama olmazsa en az 4 ay bir imei kullanılır, hadi sonra süre kısaldı diyelim 2-3 ay da diğer imei kullanılır ve yaza ulaşılır diye tahmin ediyorum. sonra da varsa eski telefon (bendeki iphone 11) kullanılır 3-4 ay ve sonrasında yeni telefon ile takas yapılarak kayıt işlemi yapılır ya da direkt gidip kayıt işlemini yaparsınız mevcut telefonla paranıza da mevduat faizi işlerse büyük bir zarar oluşmaz.

• mubayin_beyin M kullanıcısına yanıt

Gürcistandan almıştım cihazı

• Kıbrıs'taki cihazlar 1 fiziksel 1 e sim mi acaba? TR'de garanti kapsamında mı ve yakın zamanda alan oldu mu, vergi iadesi ile kaça geliyor. irismostore'de 55.500 görünüyor fiyat.

Hocam hesaplamanız çok mantıklı. Ancak araştırdığımda vakıfbank troy kartlarda kampanya var sanırım kayıt harcına sonradan faizsiz 6 taksit imkanı sunuyor. Bu durumda düşünülebilir oluyor bu seçenekte.

Böyle bir imkan varsa bundan yararlanabilenler için tabi ki bu bir alternatif olarak düşünülebilir.

Vakıfkart sitesinden bakınca buldum dediğiniz kampanyayı. Aşağıdaki gibi bir açıklama var, tam anlayamadım telefon kayıt harcı bu kapsama girer mi girmez mi emin olamadım ben.

• "Bireysel kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon, doğrudan pazarlama ile ilgili harcamalar, yurt dışında yapılan harcamalar, düzenli fatura ödeme talimatları, para transfer işlemleri ve finansal kurum ödemeleri, çok katlı mağaza, yemek, gıda, alkollü içecek, akaryakıt, kozmetik, ofis malzemesi ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamaz.

https://www.vakifkart.com.tr/kampanyalar/troy-logolu-kredi-karti-ile-pesin-vergi-harcamalariniza-faizsiz-6-taksit-firsati-37292

Bu taksitlendirmesi yasal olmayan durumlar için genel bilgilendirme olabilir hocam. Ama net cevabı sanırım yararlanan arkadaş varsa ondan alabiliriz.

gib.gov.tr den yapılan işlem olduğu için taksit yapması lazım ama biri deneyip paylaşırsa emin olabiliriz.

• serdarrrrr kullanıcısına yanıt

Ocak ayında hem fiziksel hem e-sim'ler mi sıfırlanıyor? Benim telefonun iki hakkı da aralık 15 gibi doluyor. Yani 15 gün kayıtsız idare edip, 1 ocak sonrasında ağustos sonuna kadar kullanabilirim değil mi?

• AnimaL. kullanıcısına yanıt

Aynen öyle. 4+4te bi değişiklik olmazsa tabi.

• Bir arkadaşımın iphone11 yurt dışı cihazı var imei 1. 4 ayı kullanılmış imei 2 fiziksel Simi alamıyorum. Telefonu sıfırlıyorum hat takmıyorum içine sonrasında redteago esim alıp açıyorum imei2 atıyor direk. Bunun çözümü varmı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bir ay sonra ilk defa yurtdışından telefon alacağım birkaç sorum olacak bilmediğim .

1. telefonu kutusunda valizde mi sırt çantasında yanımda mı getireyim.

2. 4 + 4 kullanacağım imei kaydı yaptırmadan kullanacağım için girişte bildirmem veya pasaporta işletmek lazım mı .direk bir şey yapmadan geçiyormuyuz .

• ksk_shadow kullanıcısına yanıt

sırt çantanızda getirin. Bildirmenize gerek yok. tax free unutmayın.

• 
Sayfa: önceki 857858859860861
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.