Biliyorum çok sıradan bir konu bu.Herkes farklı yerlerde farklı konular açmış fakat detaylı , adam akıllı bilgiye ulaşamadım. İsveç'te bulunmaktayım geçici bir süreliğine.Yaz başı gibi Türkiye'ye dönüş yapacağım . HTC,Samsung,Sony ya da başka bir marka (Apple dışında) telefon almayı düşünüyorum ve kafamda bir kaç soru var.
1) Standart sorun:Garanti .Hangi marka kaç yıl veriyor , nerelerde ve hangi şartlarda geçerli ? Bu bilgilere nereden ve nasıl ulaşabilirim ? 2) Pasaporta yazdırma : Telefonu aldıktan sonra açtırma işlemleri varmış . Eski telefonun IMEI'si yeni alacağım telefona aktarsam telefoncularda .Illegal bir durum ama sorun çıkarır mı ? Legal olanı için ne kadar para ödeniyor ? 3) Tax free kapsamında gitmeden önce alsam İsveç vergisni Türkiye'ye girerken alabilirim diye biliyorum ama tax free acentasındaki yetkili sadece kontrol amaçlı açabilirsin dedi kutuyu . Peki havaalanındakiler neye göre tespit ediyorlar benim teli kullanıp kullanmadığımı ?
Teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme