Şimdi Ara

Yurtdısında Computer Science hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben su an Polonyadayım buraya yazılım mühendisliği okumak için geçen sene gelmiştim. Lehçe olarak başladığım serüvene ingilizce olarak devam etmeye karar verdim. Lehçe bir hayli zorladı.
    Açıkcası sormak istedigim soru mesela ben lehçe okurken bölüm Polonya'da Informatyka(İnformatik) olarak geçiyordu ve şu an ingilizceye geçmek istedigim için de üniversitelerde direk olarak Software Engineering olarak maalesef bölüm bulunmuyor. Fakat üniversitelerde buna yakın bir bölüm oldugu soyleniyor. Computer Science(Bilgisayar Bilimi).. yani tam olarak Yazılım mühensliği de değil fakat Bilgisayar mühendisliğine çok yakın deniliyor. Bu bölüm ile bilgisayar mühendisliği arasında bir fark var mı yurtdısında? bölümü bitirdikten sonra mühendis oluyor muyum yoksa öğretmen tarzında bir şey mi oluyorum? veya bu bölümü bitirdikten sonra Yazılım/Bilgisayar mühendisiğine master yapma gibi bir şansım var mı eğer ki mühendis olarak bitiremiyorsam bölümü? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar

• güncel++
  • arkadaşım var macaristanda okudu şimdi oracle firmasında aylık 2.500 usd alıyor gene macaristanda
  • Computer Science okursan Software Engineering de master yapabiliyorsun.
    Ogretmen falan da olmuyorsun, muhendiste olmuyorsun ama piyasada "bilgisayar muhendisi" veya "yazilim muhendisi" olan islerin hepsi seni "Computer Science" diplomanla kabul eder.

Yurtdisinda bilgisayar muhendisligi cok yaygin birsey degil zaten.
    Computer Science ile de Software Engineering ile hemen hemen temel derslerin hepsi aynidir. Software Engineering de ana motivasyon yazilimin nasil yapilmasini inceler. Computer Science da ise daha cok bilgisayarin teorik olarak calismasi, spesifik algoritmalar vsvs. Ornek olarak TCP gibi protokollerin incelenmesi Computer Science dalinda yapilir. Gercek hayatta ise bu bolumleri okuyan kisiler 80% ayni dersi alirlar o yuzden buyuk bir fark olmaz, bu yuzden cogu firmaninda umrunda olmaz ise alirken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

Computer Science okursan Software Engineering de master yapabiliyorsun.
    Ogretmen falan da olmuyorsun, muhendiste olmuyorsun ama piyasada "bilgisayar muhendisi" veya "yazilim muhendisi" olan islerin hepsi seni "Computer Science" diplomanla kabul eder.

Yurtdisinda bilgisayar muhendisligi cok yaygin birsey degil zaten.
    Computer Science ile de Software Engineering ile hemen hemen temel derslerin hepsi aynidir. Software Engineering de ana motivasyon yazilimin nasil yapilmasini inceler. Computer Science da ise daha cok bilgisayarin teorik olarak calismasi, spesifik algoritmalar vsvs. Ornek olarak TCP gibi protokollerin incelenmesi Computer Science dalinda yapilir. Gercek hayatta ise bu bolumleri okuyan kisiler 80% ayni dersi alirlar o yuzden buyuk bir fark olmaz, bu yuzden cogu firmaninda umrunda olmaz ise alirken.

Anladım. Çok teşekkür ederim yardımınız için :)

• @huseyincem hocam merhabalar halen polonyadamısınız yazılım için bide ingilizce bölüm olarak hangisindesiniz
    @ThisisaNightmare hocam aynı soruyu sizede soruyim pm atmak istemedim belki başka kişilerede burdan yardımcı olabiliriz yazılım mühendisi olmak için şu alttaki bölümlerden hangisine gitmek gerekli

https://www.pw.edu.pl/engpw/Faculties : fakültelerin olduğu bölüm

Faculty of Mathematics and Information Science

Faculty of Electronics and Information Technology

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-575E87AA4 -- 30 Mayıs 2015; 16:15:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emir M.

@huseyincem hocam merhabalar halen polonyadamısınız yazılım için bide ingilizce bölüm olarak hangisindesiniz
    @ThisisaNightmare hocam aynı soruyu sizede soruyim pm atmak istemedim belki başka kişilerede burdan yardımcı olabiliriz yazılım mühendisi olmak için şu alttaki bölümlerden hangisine gitmek gerekli

https://www.pw.edu.pl/engpw/Faculties : fakültelerin olduğu bölüm

Faculty of Mathematics and Information Science

Faculty of Electronics and Information Technology

Verdigin linkler fakulteler. Siteyi dolasip durdum tek buldugum program bu:
    https://e.mini.pw.edu.pl/en/level1/2013-2014/Computer%20Science/Undergraduate%20Programme/

Yani seni yazilim muhendisi yapar mi? Yapar, fakat program icerik olarak biraz vasat. Belki baska derslerde vardir ama buradaki linke gore yani cok fazla secenek yok. Misal Bilkente bile baksan:
    http://catalog.bilkent.edu.tr/current/dep/d11.html

icerigini karsilastirirsan gorursun. Ne bileyim sunu buldum alman misalhttp://www.uni-passau.de/en/study/study-options/english-taught/ Daha iyi ders icerigi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 31 Mayıs 2015; 1:51:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    Anladım peki abi bu fakülte olayları nasıl oluyor lise öğrencisiyim valla kavrayamadım bunlar department ve instute olarak ayrılıyor biz bu instutelerden birini seçip mi okuyoruz yoksa tüm instute deki department derslerini mi görüyoruz yada söylediklerim yanlış ise nasıl bir ders ortamı var bu üniversitelerde

Keşke senelik 26 milyarımız olsada bilkent e gitsem ama ankarada bide + senede kendimizi sıksak ayda bin tl harcasak 35 bin tl yapar ki bu kadar parayı veremezler bi senede :)
  • Normalde universitelerde ders programlari olur yani Bachelor of Computer Science vs gibi, bu programlarin dersleri olur Algoritma, programlama, gercek zamanli sistemler, machine learning vs gibi, bu derslerse fakultelere bagli olur.

Acikcasi bende bilmiyorum neyi nasil seciyorsun, cunku orada okumadim :) Yani ya okuyan birisini bul ya da universiteye e-mail at :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.