Şimdi Ara

Yurtdışında okumak istemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çatalca Anadolu Lisesinde okuyorum.babam bi ay önce yazın almanyaya gideceğimizi söyledi.daha sonra da, onun, üvey annemin ve benim oraya yerleşip, orada okuma olasılığımın olduğunu söyledi."Herşey senin kararına bağlı, bi bakarız istemessen döneriz" gibi laflardan sonra bugün almanyada oturan kuzenimden"orkun okul kayıt formlarını yolluyorum, ne zaman geliyorsun?" diye bi mesaj geldi.Ulan, hani araştıracaktık, beğenmezsem gitmeyecektik?Aynısını 6 yıl öncede yaptı, kıbrısa yerleştik.Herşey b*ka sarınca 4 ayda geri döndük.Annem babam ayrıydı ozaman da.Birsürü mahkemeler velayetler bilmemneler....
    Annem babamın bu düşüncesini bilmiyor, sadece 2 hafta tatile gideceğimizi düşünüyor.Ama kadın da çakmış olacak ki," sana acil bir durum için para yolluyorum, dikkatli ol oğlum"dedi bugün bana.Babam despot bir adam ne isterse o olur.
    O öyle zannediyor...Bir atı su içmeye götürebilirsin, ama ona zorla su içiremezsin
    Ne yapmalıyım bilmiyorum.Köprüden önceki son çıkış yolu nedir?Yorumlarınızı bekliyorum...

• arkadasim düsüncelerine kimse etki edemez senin yapman gereken gidersen yada kalirsan arti ve eksilerini bu durumun düsünmen ama benim tavsiyem her zaman ailenin yaninda yer alman çünkü aile herşeyden önemlidir.
  • bence fırsatı degerlendir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpgg

bence fırsatı degerlendir

hiç tanımadan hiç araştırmadan yapılacak iş midir bu?
  • Hangi şehrine gidiyorsun?

Ha bir de yazdığına göre baban pek de sağlam biri değilmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkunvemosi

quote:

Okul kalitesi mi?
  • aspire maschinenbau ile wirtschaftsingenieurwesen-maschinenbau farklı değil mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMERİKADA TIP OKUMAK İMKANSIZ
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2shae

Hangi şehrine gidiyorsun?

Ha bir de yazdığına göre baban pek de sağlam biri değilmiş

bonn'a gidiyorum.galiba köln e yakınmış.evet babamın sağı solu pek belli olmaz.
  • quote:

aspire maschinenbau ile wirtschaftsingenieurwesen-maschinenbau farklı değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: aspire26

quote:

quote:

Okul kalitesi mi?

okul kalitesi olsun, yaşanacak yer olsun.Uzunca bir araştırma yapmadan hayatını riske atmak doğru değil bence...
  • doğru söylüyorsun ama benim gibi pişman olmak da var. Liseden sonra direk Viyana'ya gidecektim o an bir anda fikrim değişti burda devam etmeye karar verdim 2 sene mutsuz mutsuz takıldım artık gına geldi şimdi Viyana'dayım.
  • quote:

Evet farklı.Hatta ilk defa senden duyuyorum böyle bir bölümü
  • quote:

quote:

Burda sistem müh okuyordum oraya uygun gördüler beni

http://www.tuwien.ac.at/lehre/bachelorstudien/wirtschaftsingenieurwesen_maschinenbau/

Endüstri Müh(Makine ağırlıklı)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Okul kalitesi mi?

okul kalitesi olsun, yaşanacak yer olsun.Uzunca bir araştırma yapmadan hayatını riske atmak doğru değil bence...

Doğru.İyi düşünüp çyle karar vermek lazım.Ama biryanda da büyük bir fırsat tabii ki.Özellikle dil bakımından

• quote:

doğru söylüyorsun ama benim gibi pişman olmak da var. Liseden sonra direk Viyana'ya gidecektim o an bir anda fikrim değişti burda devam etmeye karar verdim 2 sene mutsuz mutsuz takıldım artık gına geldi şimdi Viyana'dayım.

sence değer mi?orada sıfırdan başlamak?Çatalcadan mezun olup ta boğaziçine gidemeyeceğim de bir gerçek.Oradaki bir okuldan mezun olmak daha mı iyi?
  • quote:

quote:

doğru söylüyorsun ama benim gibi pişman olmak da var. Liseden sonra direk Viyana'ya gidecektim o an bir anda fikrim değişti burda devam etmeye karar verdim 2 sene mutsuz mutsuz takıldım artık gına geldi şimdi Viyana'dayım.

sence değer mi?orada sıfırdan başlamak?Çatalcadan mezun olup ta boğaziçine gidemeyeceğim de bir gerçek.Oradaki bir okuldan mezun olmak daha mı iyi?

Köln'e gitmedim ama iyi bir şehir olduğunu biliyorum. Almanya'da mühendislik çok iyi bir araştırıver Almanca da zor bir dil değil
  • quote:

quote:

quote:

Burda sistem müh okuyordum oraya uygun gördüler beni

http://www.tuwien.ac.at/lehre/bachelorstudien/wirtschaftsingenieurwesen_maschinenbau/

Endüstri Müh(Makine ağırlıklı)

hmm tamam anladım.Hazırlığı geçebildin mi bari?Yada Almanca biliyormuydun önceden?

• Avusturya Lisesi mezunuyum ay başında Goethe'den B2 sertifikası da aldım. 2 sene önce mezun olmuştum biraz kelime dağarcığım azalmış
  • quote:

quote:

Eğer gidersen farklı ve önemli bir dil ve farklı bir kültür öğrenirsin.Ve tabii ki iyi bir Üniversitede okumuş olursun(Mühendislik okuyacaksan iyi bir tercih olur).Almanya Mühendislik açısından çok iyi bir yerde şu an.Dünyanın en sağlam arabaları Almanyadan çkıyor

• quote:

Avusturya Lisesi mezunuyum ay başında Goethe'den B2 sertifikası da aldım. 2 sene önce mezun olmuştum biraz kelime dağarcığım azalmış

Avusturya lisesi mezunu olman senin için baya avantajlı olmuştur eminim dil açısından.Ben başlarda baya zorlanmıştım ama hallettik
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.