Şimdi Ara

Yurtdisinda Turk radyosu dinlemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arkadslar arabamdaki teyp de LW (uzun dalga ozelligi var) bu LW ile normalde Turk radyolari dinleniyor (Evde lw destekli radyodan Turk radyosu dinleniyor)
    Teybe nasil bir modifiye yapmaliyim ? Kendim elektrikden anlarim bilgilendirirseni sevinirim.

• Aracınızdaki teyp nedir?
    Bazı teypler (belki de çoğu, emin değilim, radyo ve CD bana uzak ses kaynakları) LW, MW yayınları alabiliyor
  • 2 teyp biri mercedesin orjinal teybi kasetli ama lw ozelligi var digeride pioneer
  • eger buna uygun bir cihaz felan varsa onuda tavsiye ederseniz sevinirim
  • Pioneer olanın modeli nedir?
    Onda da vardır bence
    Radyo dinlerken Band tuşuna birkaç defa basın yavaş yavaş, çıkması lazım 3-5 sefer basınca
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustangGT39

Pioneer olanın modeli nedir?
    Onda da vardır bence
    Radyo dinlerken Band tuşuna birkaç defa basın yavaş yavaş, çıkması lazım 3-5 sefer basınca

italya radyosunu felan bluyor ama turkiye yok baska bir secenek yokmu yada tavsiye edecegi baska teyp yada alet ?
  • Uzun dalga anteni siyah kömür çubuk olarak ta bilinen ferit çubuğa sarılı antendir. Araç üzerindeki antenden farklıdır. Araç anteni ile uzun dalga alınmaz(dalga boyu uzun olduğundan- hani 20 metre -30 metre gibi skalada metre değerleri olur ya eski radyolarda- antenin boyu da uzun olmak zorunda bunu da ferit çubuğa 50-100 tur ince tel sararak sağlarlar). Bu nedenle radyoların içinde sabit bulunan bir anten vardır. Bu anten araçtaki ses sisteminde lw varsa mutlaka vardır ama yer nedeni ile hem küçük hemde teybin içinde olması nedeni ile komple metal şase ile kapalıdır (teybin ve arabanın şasesi) Bu da alışı hassasiyetini azaltır. Aslında uzak mesafe yayınlar kısa dalga üzerinden dinlenir fakat o da güneşten (atmosferdeki iyonosfer tabakasını güneşin etkilemesi nedeni ile) etkilenir.
    Aracın teybini sökün ekstra anten bağlantısı varsa buraya harici bir uzu ndalga anteni bağlayın. Müzik setlerinde artık genelde olmuyor ama çerçeve anten denilen üzerinde birkaç metre kablo yada tel sarılı çoğunlukla kısa dalgada kullanılan tipte bir anten bağlanırsa sinyal almak belki mümkün olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar..

Bende MISIR'da yasiyorum benimde turk radyolarini sorunsuz dinleme sansim varmi acaba..
    kahirede yasiyorum ..

ama ak deniz sahillerine gittigimde kibris radyolarini volkmenimden dinliyordum ..
    bilginiz var ise paylasirsaniz sevinirim ...

farkli bir anten yada teyp modeli ..

simdiden tesekurler..
  • Kısa dalga yayınları tüm dünyayı dolaşabilir fakat gece-gündüz, hava şartlarından etkilenir. Özellikle de güneşin iyonize edici ışınlarından. Bu nedenle gece kısa dalga daha az parazitli şekilde dinlenebilir.
  • Yurt dışından türk radyolarını şu yöntem ile dinleyebilirsiniz.

Android bir telefon alınır.

Tune İn Radio uygulaması yüklenir.

Bu uygulama ile telefonu arabanın ses sistemine bağlayıp net üzerinden yayın yapan istediğiniz ülkenin istediğiniz dildeki yayınını dinleyebilirsiniz.

Ben bu şekilde yapıyorum ve memnunum.

Net bağlantısı olmalı.

3G yada GPRS fark etmez.

Net yoksa yayında yok demektir.
  • arkadaşın dediği gibi telefonu teybin aux girişine bağlayıp radyo dinliyebilirsiniz.Mercedes'in orjinal teybinde aux girişi olmayabilir diğer piooner'de vardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.