Şimdi Ara

Yurtdisinda Yuksek Lisans yada Is

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ITU Bilgisayar Muhendisliginden 2.5 ortalama ile mezun oldum son 1 senemde part time calistim. Erasmus'a da gittim. Hedefim en baslarda dusukken (Turkiye'de saglam bir muhendis olmak) son sene hedefimi cok yuksek tutmayi ogrendim ve hedefim Palo Alto'ya yerlesmek (kacak olarak degil) beyler Fakat baba parasi olmayan biriyim. Her ne kadar imkansiz gelse de bu yolda elimden gelenin fazlasini yapmak istiyorum. Once Avrupa'da kendime yuksek lisans bulup orada calismaya devam etsem sansim olur mu bilmiyorum? Bu ortalama ile burslu Amerika cok zor sanirim. Avrupa'da iyi bir universite de zor olabilir? Keske mumkun olsa direkt calismaya gideyim yurtdisina. Hic bir zaman kolay yol yoktur ama zor da olsa yol ariyorum kendime.

Amerika veya yurtdisi lisans konusunda tecrubeliler ve bilgi sahibi olanlar uplayabilirler mi?

Yoksa Turkiye'de dandik bir yuksek lisans yapip calisip aile mi kurayim

• Yüksek lisansi akademik kariyer yapmak icin mi istiyorsun ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baska yere yazdim bu forumda copy paste yapiyorum:

Hevesini kirmak istemem ama 2014 ten beri ABD ye calisma vizesi alman icin kura cekiyorlar. O yuzden facebook misal artik yurtdisindan adam almiyor alicaksa abd de calisma izni olani aliyor. Hadi bu firmalardan birine girdin diyelim mezun olduktan sonra bir sene daha 1 nisana kadar vize basvurusu icin beklemen gerekiyor ve vizenin cikip cikmayacagi garanti bile degil.
  • Akademik kariyer pek tercihlerim arasinda degil. Y.Lisansi tezsiz yapabilirim.
  • ben de itü bilgisayar 3. sınıftayım. takipteyim
  • Hollanda'da yuksek yapabilirim tek tanidigim orda var. Sonra napacagim ama
  • Abd de ise gireceksen seni alacak firmanin senin diger mezunlardan farkini devlete bildirmek zorunda mesela itu mezunusun devlet diyor neden stanford mezunu degilde itu mezunu diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kirpimsi

Hollanda'da yuksek yapabilirim tek tanidigim orda var. Sonra napacagim ama

Benim gibi seninde pek paran yok anlaşılan hocam, o yüzden akademik kariyer ile yürümek daha mantıklı ama buna daha erken karar vermen gerekirdi, Almanya'da yükseklisans arkasından amerika'da doktora yapmaya çalışabilirsin, üzerinde çalışacağın konuya ilgi ve isteğin olması çok önemli. Ortalaman daha yüksek olsa, amerikada doktora ve yükseklisans'ın birleşik olduğu programlarda oluyor, onlara başvururdun yükseklisans'a para ödemezdin, ama şuan için en iyi seçenek, Avrupada yükseklisans yapıp, doktora için amerikaya gitmeye çalışmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustache -- 22 Temmuz 2015; 0:11:25 >

• Para ve saglam ortalama olmadan yurt disi zor gibi. avrupadaki dusuk uniler burslu alabilir ama bence Turkiyedeki saglam bir unide yl yapip(alesle oluyor sanirim) orada da guzel bir sonuc-proje-tez vs. elde edip firmaya basvurman daha iyi olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RioShui

Abd de ise gireceksen seni alacak firmanin senin diger mezunlardan farkini devlete bildirmek zorunda mesela itu mezunusun devlet diyor neden stanford mezunu degilde itu mezunu diye

Devlet Stanford mezunu mu degil mi diye bakmiyor. Bilmeden konusmayalim. H1B icin LCA ya basvurman gerekiyor onun icinde firma senin icin ben bu adami istiyorum cunku bu bu ozellikleri var diyor, ozelliklerin arasinda bilgisayar bilimlerine denk bir diplomasi var diyor, diploma suradan veya buradan demiyor. Denkligi zaten hukumet veya basvuran firma degil wes gibi firmalar yapiyor. Devlet sadece diploman denk mi degil mi ona bakiyor geciyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isvicresiz bilim adami

Para ve saglam ortalama olmadan yurt disi zor gibi. avrupadaki dusuk uniler burslu alabilir ama bence Turkiyedeki saglam bir unide yl yapip(alesle oluyor sanirim) orada da guzel bir sonuc-proje-tez vs. elde edip firmaya basvurman daha iyi olabilir.

iste 4 sene onceki kafa farkli simdi kafa cok farkli. En iyi yol Amerika'da calisabilinecek sirketlerin ise alabilmesi sanirim. Seneler neler getirir gorucez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.