Şimdi Ara

YURTDIŞINDAKİ VODAFONE HATLI TELEFONA MESAJ ATMAK / MESAJ ALMAK.. (ÖNEMLİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
13.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün kafama birşey takıldı.. Ben nişanlıma sürekli smscity veya skype üzerinden mesaj atıyorum, çünkü en ucuz bu şekilde oluyor.. Kendisi yurtdışında (Polonya)
    Bir arkadaşım eğer kız arkadaşıma vodafone hattı alırsam, yolladıgım mesajlar, vodafone dan vodafone a olduğu için çok daha ucuz olur dedi.. Acaba bunun gerçeklik payı var mı?

Yani kendi adıma konturlu bir hat alıp ona vereceğim ve sadece mesajlasmak icin kullanacagiz. Bunun terside olabilir, o Plus+ diye bir operator kullanıyor.. Oda bana benzer sekilde bir kart getirse, aynı şeyi yapabilir miyim?
    Yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emrah_Tr -- 13 Mart 2011; 12:53:55 >

• olmaz dostum 100 sms 10 lira gibi birşey yurtdışına. Whats up kullanın yada skype yada 0.facebook üzerinden mesajlaşın
  • Bir Türkiye Vodafone hat alıp ona gönderir, o da orada kullandığı şebekenin hattını alıp size gönderirse her ikiniz de şebekelerin yurtiçi sms kampanyalarından yararlanabilirsiniz, yani vodafone'un türkiyedeki aboneler için yapmış olduğu sms kampanyasından, hattı gönderdiğiniz kişi türkiyedeymişçesine yararlanabilirsiniz; benzer şekilde karşınızdaki kişi de kendi şebekesi ile ilgili kampanyalardan yararlanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yumurt

Bir Türkiye Vodafone hat alıp ona gönderir, o da orada kullandığı şebekenin hattını alıp size gönderirse her ikiniz de şebekelerin yurtiçi sms kampanyalarından yararlanabilirsiniz, yani vodafone'un türkiyedeki aboneler için yapmış olduğu sms kampanyasından, hattı gönderdiğiniz kişi türkiyedeymişçesine yararlanabilirsiniz; benzer şekilde karşınızdaki kişi de kendi şebekesi ile ilgili kampanyalardan yararlanabilir.

sormak istediğim buydu.. yani vodafonun bir sürü sms yurtiçi kampanyası var, keza onunda Plus+ hattının cok cazip sms kampanyaları var (cunku Plus+ genelde universite ogrencilerine hitap ediyor)
    Yorumunuz için çok teşekkür ederim, duymak istediğim bir cevap ancak yinede tam emin olamıyorum, çünkü sonuçta kullanılan hatlar, bulunulan ülkelerdeki gsm operatorleri uzerinden kullanılmıyor mu?

Bir Polonyalı arkadaşım var, Italyadaki erkek arkadasına fazladan kendi adina aldigi polonya sim kartini verdigini boylece neredeyse sinirsiz sekilde mesajlastiklarini soyledi.. Ancak biliyorsunuz, Avrupada gecerli cogu sey, malum operatorlerimizin kazanc kaygilarindan dolayi gecerli olmuyor Turkiyemizde..

• Kendim bu şekilde kullandım, yalnızca sms almak için bu şekilde kullanabilirsiniz.
  • quote:

Kendim bu şekilde kullandım, yalnızca sms almak için bu şekilde kullanabilirsiniz.

Abi bu heryerde böylemi vay Q. Bizim arkadaş endenozya açıklarında gemide bilse idim giderken bir vodafone verirdim ona smsle haberleşirdik.
  • mesela telbo.com da voip kullanarak polonyaya sms gönderimi 0.026 euro.. benzer voip sirketleride var, bulabildigim en ucuz fiyat bu..
    ancak benim sormak itedigim, kullandigimiz gsm operatorunun yurtici sms kampanyalarından, esimiz dostumuz yurtdısında iken de yararlanabiliyormuyuz. yani sms, uye oldugumuz paketten mi gidiyor yoksa harici bir sms olarak mı odeniyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kendim bu şekilde kullandım, yalnızca sms almak için bu şekilde kullanabilirsiniz.

tesekkur ediyorum, uzerimden buyuk bir yuk kalkti..
    ben ne olur ne olmaz birtane de ona getirteyim, vodafonun hakkı biterse, polonya gsm ile devam ederiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emrah_Tr

quote:

tesekkur ediyorum, uzerimden buyuk bir yuk kalkti..
    ben ne olur ne olmaz birtane de ona getirteyim, vodafonun hakkı biterse, polonya gsm ile devam ederiz

Zaten onu diyor sanırım 2 hat olacak sende bir voda birde onun aynı şebeke hattı o sana orann hattından sen vodafone hattında mesaj atıcan heralde öyle bişe:D

• Türkiye Vodafone hattı alıp nişanlınıza gönderdiğinizde nişanlınız nerede olursa olsun "sizin sms paketinizde mesaj hakkınız olduğu sürece" ücretsiz olarak yollarsınız ve nişanlınıza da ekstra bir ücret yansımaz. Örneğin VFMAKSİ sms paketiniz varsa nişanlınıza sınırsız mesaj gönderebilirsiniz. Mesaj almak içinde Sayın yumurt'un dediği gibi deneyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExisTeeN

Türkiye Vodafone hattı alıp nişanlınıza gönderdiğinizde nişanlınız nerede olursa olsun "sizin sms paketinizde mesaj hakkınız olduğu sürece" ücretsiz olarak yollarsınız ve nişanlınıza da ekstra bir ücret yansımaz. Örneğin VFMAKSİ sms paketiniz varsa nişanlınıza sınırsız mesaj gönderebilirsiniz. Mesaj almak içinde Sayın yumurt'un dediği gibi deneyebilirsiniz.

O zaman suan hali hazırda kullandıgım konturlu vodafone hattın yanına, bir adet daha adıma konturlu vodafone hattı cıkartacagim. Ve kendisine vereceğim. Ben burdan kendime mesaj paketi alarak, diğer vodafone hatta cok ucuza hatta dediğiniz şekilde vmaksi ile sınırsız sekilde mesaj yollayabileceğim..

O ise kendi kullandıgı Plus+ hattın yanına kendi adına bir adet daha hat cıkartıp bana verecek, oda ordan kendi Plus+ hattı için mesaj paketi alıp bana cevap yazabilecek..

Peki ben ona cıkarttıgım vodafone hatta mesaj paketi alip ona versem, o hattan bana mesaj cekemez mi? Yani sadece ben mi Turkiyeden, Polonyadaki Vodafone hatta mesaj yollayabilirim? O Vodafone dan bana cevap yazmak istediğinden bu işlem basarısız mı olur? Umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi..

Yani mesaj almak ve mesaj atmak, ayni Vodafone veya Plus+ operatoru uzerinden yapılamaz mı, mesaj paketi aldıgımız muddetce? Sonucta hatlar aynı, sadece ülkeler değişik..

• Öyle olsa bayram ilan edilir :D Hat aynı ama o sana yurt dışı şebekesinden mesaj yoluyor.
  • quote:

quote:

Türkiye Vodafone hattı alıp nişanlınıza gönderdiğinizde nişanlınız nerede olursa olsun "sizin sms paketinizde mesaj hakkınız olduğu sürece" ücretsiz olarak yollarsınız ve nişanlınıza da ekstra bir ücret yansımaz. Örneğin VFMAKSİ sms paketiniz varsa nişanlınıza sınırsız mesaj gönderebilirsiniz. Mesaj almak içinde Sayın yumurt'un dediği gibi deneyebilirsiniz.

O zaman suan hali hazırda kullandıgım konturlu vodafone hattın yanına, bir adet daha adıma konturlu vodafone hattı cıkartacagim. Ve kendisine vereceğim. Ben burdan kendime mesaj paketi alarak, diğer vodafone hatta cok ucuza hatta dediğiniz şekilde vmaksi ile sınırsız sekilde mesaj yollayabileceğim..

O ise kendi kullandıgı Plus+ hattın yanına kendi adına bir adet daha hat cıkartıp bana verecek, oda ordan kendi Plus+ hattı için mesaj paketi alıp bana cevap yazabilecek..

Peki ben ona cıkarttıgım vodafone hatta mesaj paketi alip ona versem, o hattan bana mesaj cekemez mi? Yani sadece ben mi Turkiyeden, Polonyadaki Vodafone hatta mesaj yollayabilirim? O Vodafone dan bana cevap yazmak istediğinden bu işlem basarısız mı olur? Umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi..

Yani mesaj almak ve mesaj atmak, ayni Vodafone veya Plus+ operatoru uzerinden yapılamaz mı, mesaj paketi aldıgımız muddetce? Sonucta hatlar aynı, sadece ülkeler değişik..

Karşı taraf Roaming'te olduğundan dolayı TR hattı üzerinden Polonya'da bulunan operatör aracılığı ile sınırsız mesaj paketi olsa bile size mesaj attığında ücret yansır. Bundan dolayı da ücretsiz olarak sadece siz kendi hattınızdan diğer Vodafone TR hattına mesaj gönderebilirsiniz.

2. bir Plus+ hat alıp size yolladığında aynı şekilde işlem o operatörde de varsa eğer o da size ücretsiz yollar. Bu konuda net bir bilgim bulunmuyor, Polonya'da bulunan o operatörün sms paket esaslarını incelemek gerekir. ;)

• quote:

quote:

quote:

Karşı taraf Roaming'te olduğundan dolayı TR hattı üzerinden Polonya'da bulunan operatör aracılığı ile sınırsız mesaj paketi olsa bile size mesaj attığında ücret yansır. Bundan dolayı da ücretsiz olarak sadece siz kendi hattınızdan diğer Vodafone TR hattına mesaj gönderebilirsiniz.

2. bir Plus+ hat alıp size yolladığında aynı şekilde işlem o operatörde de varsa eğer o da size ücretsiz yollar. Bu konuda net bir bilgim bulunmuyor, Polonya'da bulunan o operatörün sms paket esaslarını incelemek gerekir. ;)

hocam çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz. Bu forumu seviyorum

Kısaca, ben buradan mesaj gonderirken, almis oldugum vmaksi mesaj paketi esasları geçerli oluyor. o yuzden, oradaki hat roaming de olsa bile yollanan mesaj karsi tarafa ucret olarak yansimiyor. Ancak oradan mesaj yollandiginda, o ulkenin gsm operatorleri uzerinden islem yapildigi icin, yollanan mesaj, paket disi oluyor..

tekrardan teşekkürler

• akıllı telefon var sende belli ondada var görünen o ki internette var whatsup kullanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeliaSonera
    Vodafonme Polonya için bilmiyorum ama Hollanda için yazayım.

TÜRKİYE CEPHESİ

Vodafone Türkiye'den 2 tane hat alacaksın.

1. Hat +90 542 111 22 33
    2. Hat +90 541 222 33 44

Şeklinde olacak. 1. hat Türkiye'de kalacak, 2. hattı yurt dışına yollayacaksın.

1. hatta SMS paketi alacaksınız, Vodafone'lular ile 10.000 paketi iş görür. Ayda 9 TL'di bildiğim kadarıyla. (+ Bu pakette TR içi diğer yönlere 2000 SMS hediye)
    2. hat yurt dışına gidecek ve o ülkedeki Vodafone operatörünü seçecek. Hollanda için Vodafone Hollanda seçilecek ve Roaming yapılacak.

Not : 2. hattın yurt dışında kullanımını gitmeden MyVodafone üzerineden açın.

Türkiye'den mesaj atarken 1. hattan 2. hatta doğru Vodafone 10.000 paketi dahilinde mesaj atacaksınız, bu sayede sizin SMS'ler paketten düşecek ve karşı tarafa Roaming ücreti yansımayacak.

HOLLANDA CEPHESİ

Not : Siz Hollanda yerine Polonya'yı kullanacaksınız.

Vodafone Hollanda'dan 2 tane hat alacaksın.

1. Hat +31 646 111 22 33
    2. Hat +31 646 222 33 44

Şeklinde olacak. 1. hat Hollanda'da kalacak, 2. hattı yurt dışındaki arkadaşınız size yollayacak.

1. hatta SMS paketi alacaksınız, Vodafone içi full paketi iş görür. Vodafone Hollanda'da bu paket 5 euro ve mesaj limiti yok.
    2. hat Türkiye'ye gelecek ve siz Roaming hizmetini Vodafone Türkiye'den alacaksınız.

SONUÇ

Toplam elimizde 4 tane ön ödemeli hat oldu. Yani fatura ödemek zorunda değiliz.

Siz Vodafone Türkiye'den >> Vodafone Hollanda yönüne ayda 9 liraya 10.000 SMS atacaksanız.
    Arkadaşınız Vodafone Hollanda'dan >> Vodafone Türkiye yönüne ayda 5 euroya sınırsız SMS atacak.

Not : Size gelecek hat gelmeden önce roaming kullanımına açılmalı.

Yurt dışındaki arkadaşınız için ayda 11 TL ödeyeceksiniz, Türkiye hattı için ayda 9 TL ödeyeceksiniz. Toplamda aylık 20 liraya siz 10.000 SMS atacaksınız, yurt dışındaki arkadaşınız size sınırsız SMS atacak.

Benim kullandığım yöntem bu. Vodafone Hollanda'da olan paketin benzeri mutlaka Vodafone Polonya'da da vardır. Polonya için fiyatı bilmediğimden ötürü bir şey diyemiyorum.

Bundan daha ucuz bir yol şu an için geçerli değil.

hay allah razi olsun kardes, inanilmaz aciklayici olmus, yalniz belirtmek istedigim bir durum var, polonyada vodafone yok, veya ben listede goremedim. illa buradan aldigim 2. Hat orada vodafone sirketi uzerinden mi roaming almali? Keza ordan dusundugumuz plus+ operatorude turkiyede yok. Hollanda, almanya vb. icin pek sorun yok gozukuyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TeliaSonera
    Vodafonme Polonya için bilmiyorum ama Hollanda için yazayım.

TÜRKİYE CEPHESİ

Vodafone Türkiye'den 2 tane hat alacaksın.

1. Hat +90 542 111 22 33 begin_of_the_skype_highlighting              +90 542 111 22 33      end_of_the_skype_highlighting
    2. Hat +90 541 222 33 44

Şeklinde olacak. 1. hat Türkiye'de kalacak, 2. hattı yurt dışına yollayacaksın.

1. hatta SMS paketi alacaksınız, Vodafone'lular ile 10.000 paketi iş görür. Ayda 9 TL'di bildiğim kadarıyla. (+ Bu pakette TR içi diğer yönlere 2000 SMS hediye)
    2. hat yurt dışına gidecek ve o ülkedeki Vodafone operatörünü seçecek. Hollanda için Vodafone Hollanda seçilecek ve Roaming yapılacak.

Not : 2. hattın yurt dışında kullanımını gitmeden MyVodafone üzerineden açın.

Türkiye'den mesaj atarken 1. hattan 2. hatta doğru Vodafone 10.000 paketi dahilinde mesaj atacaksınız, bu sayede sizin SMS'ler paketten düşecek ve karşı tarafa Roaming ücreti yansımayacak.

HOLLANDA CEPHESİ

Not : Siz Hollanda yerine Polonya'yı kullanacaksınız.

Vodafone Hollanda'dan 2 tane hat alacaksın.

1. Hat +31 646 111 22 33
    2. Hat +31 646 222 33 44

Şeklinde olacak. 1. hat Hollanda'da kalacak, 2. hattı yurt dışındaki arkadaşınız size yollayacak.

1. hatta SMS paketi alacaksınız, Vodafone içi full paketi iş görür. Vodafone Hollanda'da bu paket 5 euro ve mesaj limiti yok.
    2. hat Türkiye'ye gelecek ve siz Roaming hizmetini Vodafone Türkiye'den alacaksınız.

SONUÇ

Toplam elimizde 4 tane ön ödemeli hat oldu. Yani fatura ödemek zorunda değiliz.

Siz Vodafone Türkiye'den >> Vodafone Hollanda yönüne ayda 9 liraya 10.000 SMS atacaksanız.
    Arkadaşınız Vodafone Hollanda'dan >> Vodafone Türkiye yönüne ayda 5 euroya sınırsız SMS atacak.

Not : Size gelecek hat gelmeden önce roaming kullanımına açılmalı.

Yurt dışındaki arkadaşınız için ayda 11 TL ödeyeceksiniz, Türkiye hattı için ayda 9 TL ödeyeceksiniz. Toplamda aylık 20 liraya siz 10.000 SMS atacaksınız, yurt dışındaki arkadaşınız size sınırsız SMS atacak.

Benim kullandığım yöntem bu. Vodafone Hollanda'da olan paketin benzeri mutlaka Vodafone Polonya'da da vardır. Polonya için fiyatı bilmediğimden ötürü bir şey diyemiyorum.

Bundan daha ucuz bir yol şu an için geçerli değil.

hay allah razi olsun kardes, inanilmaz aciklayici olmus, yalniz belirtmek istedigim bir durum var, polonyada vodafone yok, veya ben listede goremedim. illa buradan aldigim 2. Hat orada vodafone sirketi uzerinden mi roaming almali? Keza ordan dusundugumuz plus+ operatorude turkiyede yok. Hollanda, almanya vb. icin pek sorun yok gozukuyor.

size gönderilecek hattın ya da sizin göndereceğiniz hattın operatörünün oradaki operatörle dolaşım anlaşması olması yeterli. yani aynı operatör olma şartı yok. mesela vodafone türkiye hattını almanyada vodafone d2 ile de kullanabilirsin, e-plus ile de kullanabilirsin.
    aynı şekilde polonyaya göndereceğiniz vodafone hattını orada hem plus hem orange ile de kullanabilirler. yani illa bir operatör seçmesine gerek yoktur. çekim gücü en iyi şebekeyi seçip kullanabilirsiniz :D

• ÖRNEKLE AÇIKLANDIĞI GİBİ OLMASI GEREKMIYOR DİMİ NUMARALARIN? HERHANGİ İKİ NUMARA YETERLİ?
  • VE YURTDIŞINA GÖNDERECEĞİMİZ NUMARAYA SMS PAKETİ YAPIP MI GÖNDERECEĞİZ?
  • 4 sene önce Polonya'ya gittiğimde yanımda Turkcell hattım vardı.O zaman Turkcell hattımla Türkiye'deki arkadaşlarıma birkaç mesaj atmıştım.Sonradan iyi bir ders olmuştu. Keşke ben de giderken buraya konu açıp, sorsaydım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KediTartaklayanBodyciFare -- 9 Ocak 2012; 20:43:03 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.