Şimdi Ara

Yurtdışından gelme Intel işlemcinin Tr deki garanti durumu nasıl oluyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Buradaki intel distribütörüne mesela Arena 'ya götürünce garantisinden faydalanılabiliyor diye duydum doğrumu bu ?

Arkasında intel var sonuçta?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu fatura fetisi gercekten cok anlamsiz. Faturasi olmasa ne oluyor urunun? Evde mi yapmis oluyoruz biz o parcayi? Merdiven alti parca mi olmus oluyor? Gercekten tuketiciyi bezdirmek icin yapilan gereksiz hareketten baska birsey degildir fatura zulmu. Uretici o parcayi eline aldiginda ya da bir distributorunun RMA servisine o parca geldiginde uzerindeki koddan zaten bakip anlayamiyorsa ne zaman urettigini, buna gore garanti vermiyorsa, ben bunda art niyet ararim.

Ornegin parcanin 5 yil garantisi var, parca uretileli olmus 3 yil, arizalanmis. Bu sirada 3 el degistirmis. Son sahibi bunu distributore verince "adini yazili fatura yoksa olmaz" dendiginde, bunun adi yavsakliktan baska birsey degildir. Ulan zaten uretileli 3 yil olmus okuz herifler, uretildigi gun daha fabrikadan cikmadan satildigini farz etsek (ki boyle birseyin mumkunati yok) yine 2 yil daha garantisi var o urunun. Fatura Ahmetin uzerine olsa ne olur Mehmetin uzerine olsa ne olur? Mal senin degil mi? Sen uretmedin mi? Tarihi belli degil mi? Ahmetin olunca senin oluyor da Mehmetin olunca senin olmuyor mu?

Tekrar ediyorum bunun adi yavsakliktir, itirazi olan varsa gelsin, mantikli aciklamasini izah etsin. Ha mantikli aciklama diye kanunlari filan gostermeye kalkmasin, kanunun nasil oldugu onemli degil cunku, yapilan kanuni olabilir ama yine de bu yapilanin yavsakca oldugu gercegini degistirmez. Kanun boyle bir yavsakliga musaade ediyor diye lafimi sakinacak degilim ki oyle kanunu yapaninda aklina sicayim zaten.

Bakin bu isin dogrusu ne olur biliyor musunuz? Kanun yapan olarak dersin ki: X yil garanti verilen urunler, fatura tarihinden itibaren X yil kadar, faturasi olmamasi durumunda ise uretim tarihinden itibaren X yil kadar garanti dahilindedir. Faturalar, ulkedeki distributorlerin onayladigi perakende saticilari tarafindan kesilmis olmalidir. Bitti.

Iki satirla, musterinin garanti sikintisi cozuldu, paralel ithalattan oturu, X yili asan surelerde ureticiye olusacak zarar engellendi. Parcanin garantisi parca sahibi kim olursa olsun verildi. Budur, bu kadar basittir. Muhim olan niyet...
  • Benim bildiğim 3 yıl uluslararası gantisi var ama bi sorun çıkarsa doğrudan satın aldığın yere göndermen mesela amazon,ebay gibi

Yanlız garanti şartlarında şöyle bi madde var onada dikkat etmek lazım

''Bazı satıcılar bu işlemcileri yeni gibi yanlış tanıttı. Açık artırmalarda ya da eBay ve Amazon gibi marketlerde kullanılan işlemcileri görebilirsiniz. Intel garantisi yalnızca orijinal alıcı için geçerlidir. Intel, kullanılmış, yenilenmiş ürünleriyle ilgili garantileri kabul etmez.''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karayel90 -- 29 Eylül 2017; 10:3:54 >
  • Fatura size ait ise dünyanın neresinde olursanız olun intel e mail atın.

Bağlı iseniz bölge ofisleri (kuzey doğu avrupa-ortadoğu ve kuzey afrika vs ) sizinle iletişime geçecektir.

Bağlı değilseniz merkez ofisleri gerekli yönlendirmeleri yapmaktadır.

Ürünü teslim alıp mahsuru yoksa tarafınıza yeni ürün yollamaktadırlar.

Ülkemizden yolladığınızda çoğu zaman sizin ürün ulaşmadan adınıza yeni ürün gönderimi yapılmış oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 29 Eylül 2017; 22:23:24 >
  • Intelın global garantisi vardır, arenayla filan uğraşmıyorsun.
  • peki rma sırasında fatura bilgilerinimi soruyorlar ürün zaten intele ait değilmi ne alaka ilk sahibinin olup olmaması?

ocz rma kaydı oluşturduğumda fatura bilgisi falan sormamışlardı direk ürüne ait seri no vs istediler 2 gün sonra sıfırı geldi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fatura fetisi gercekten cok anlamsiz. Faturasi olmasa ne oluyor urunun? Evde mi yapmis oluyoruz biz o parcayi? Merdiven alti parca mi olmus oluyor? Gercekten tuketiciyi bezdirmek icin yapilan gereksiz hareketten baska birsey degildir fatura zulmu. Uretici o parcayi eline aldiginda ya da bir distributorunun RMA servisine o parca geldiginde uzerindeki koddan zaten bakip anlayamiyorsa ne zaman urettigini, buna gore garanti vermiyorsa, ben bunda art niyet ararim.

Ornegin parcanin 5 yil garantisi var, parca uretileli olmus 3 yil, arizalanmis. Bu sirada 3 el degistirmis. Son sahibi bunu distributore verince "adini yazili fatura yoksa olmaz" dendiginde, bunun adi yavsakliktan baska birsey degildir. Ulan zaten uretileli 3 yil olmus okuz herifler, uretildigi gun daha fabrikadan cikmadan satildigini farz etsek (ki boyle birseyin mumkunati yok) yine 2 yil daha garantisi var o urunun. Fatura Ahmetin uzerine olsa ne olur Mehmetin uzerine olsa ne olur? Mal senin degil mi? Sen uretmedin mi? Tarihi belli degil mi? Ahmetin olunca senin oluyor da Mehmetin olunca senin olmuyor mu?

Tekrar ediyorum bunun adi yavsakliktir, itirazi olan varsa gelsin, mantikli aciklamasini izah etsin. Ha mantikli aciklama diye kanunlari filan gostermeye kalkmasin, kanunun nasil oldugu onemli degil cunku, yapilan kanuni olabilir ama yine de bu yapilanin yavsakca oldugu gercegini degistirmez. Kanun boyle bir yavsakliga musaade ediyor diye lafimi sakinacak degilim ki oyle kanunu yapaninda aklina sicayim zaten.

Bakin bu isin dogrusu ne olur biliyor musunuz? Kanun yapan olarak dersin ki: X yil garanti verilen urunler, fatura tarihinden itibaren X yil kadar, faturasi olmamasi durumunda ise uretim tarihinden itibaren X yil kadar garanti dahilindedir. Faturalar, ulkedeki distributorlerin onayladigi perakende saticilari tarafindan kesilmis olmalidir. Bitti.

Iki satirla, musterinin garanti sikintisi cozuldu, paralel ithalattan oturu, X yili asan surelerde ureticiye olusacak zarar engellendi. Parcanin garantisi parca sahibi kim olursa olsun verildi. Budur, bu kadar basittir. Muhim olan niyet...

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Intelın global garantisi vardır, arenayla filan uğraşmıyorsun.

Sıfır kutusu açılmamış yurtdışından alınma intel işlemci alacağım.

Fatura başkası adına kesilmiş olacak, bu ürünü ben garantiye göndersem garantisi geçerli olur mu, bilginiz var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • IraArel kullanıcısına yanıt

olur sorun olmaz. intel normalde fatıura istemiyor idi ama sanırım artık oda fatura istemeye baslamis.

Ali veli fark etmiyor fatura oldugu sürece

• Teşekkür ederim.

Fatura da yokmuş. Aldım öyle.

Rma'ya güveneceğiz artık bir aksilik olursa.

• IraArel kullanıcısına yanıt

CPU aldı iseniz kolay bozulmaz. ama tabiki yüksek sıcaklıklarda kullanmamak gerek :) elektronik aletlerin en büyük düşmanı yüksek sıcaklıklar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.