Şimdi Ara

Yurtdışından Getirilen iPhone’lara Servis Şoku!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
2.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar.Btk bir türlü doymuyor.Kayıt rezaletinden sonra,şimdi de yurtdışından getirilen İphone'ları garanti dışı bırakma kararı almış.İlla ki 1000tl vergiyi bizden almaya kararlı görünüyor.Btk ödediğim her kuruş haram olsun.https://www.applefoni.com/yurtdisindan-getirilen-iphonelara-servis-soku-o-cihazlara-apple-artik-servis-destegi-sunmayacak/#

• Bir daha da Türkiye'den iPhone alırsam bütün dünya alem s.. beni.

Bu ne açgözlülüktür, doymak bilmezliktir!

Devlet üretemediği meblağı vatandaştan çıkarıyor. Yok böyle düdükleme!

6s'ten beridir yurt dışı takılıyorum. Garantisiz bile olsa yine yurt dışı alacağım. Görsünler!

Ekleme: ilk iPhone'umu aldığım zaman yurt dışı cihazları ile ilgili zerre bilgim yoktu. Keşke o zamanlar olsaymış da dışarıdan alsaymışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skydiver132 -- 11 Mart 2017; 12:55:28 >
  • şimdi burada çıkarak milliyetçi mesajlar atanlara da ekstradan gülerim baştan söyleyeyim. Zira Apple' nin uluslararası garanti anlayışı burada yok olmuştur. Hükümet eli ile vergi koparamadığı yani halkı yolamadığı yol engellenmiştir. Apple' nin bu durumda Türkiye satışlarını iptal ederek ve mağazalarını da kapatarak ülkeyi terk etmesini beklerim.
    Aklı başında hiçbir kullanıcı da artık türkiye den iphone almamalı (zaten amaç da bu). Dileyen özellikle yurtdışı ürünlere yönelmeli ki bu diktatörlük! uygulaması son bulsun. Gerçekten de Türkiyenin hala ilerlediğini düşünen varsa başka lafım yok zira (kişisel düşüncem) İran olma yolunda emin adımlarla ilerliyor güzel ülkem.
  • bu millet herşeye müstehak. ilk zamanlar imei kaydı olayını getirdi. baktı olmadı üstüne para almaya başladı. baktı olmuyor 2 yıla çıkardı.
  • OLSUN AMA YOL YAPTILAR (!)
  • Arkadaşlar önceden alınan ve garantisi süren cihazlar için durum nedir ekranım çatlak ücret dahili değiştirecektim yarın randevum var eğer yok falan derlerse ciddi indiririm zorlu appleın camlarını
  • Xiaomi, nubia, letv tarzı cihazlar kullanıp IMEI işini yazılımla halletmeniz tavsiye olunur.

iPhone larıda ikinci el tavsiye ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhant

Xiaomi, nubia, letv tarzı cihazlar kullanıp IMEI işini yazılımla halletmeniz tavsiye olunur.

iPhone larıda ikinci el tavsiye ederim...

Hiçbir cihazın 2. elinden hoşlanmıyorum sahte lcd si belki adamın bana sattığı cihaz nerden bileyim? :D

Abim ve ben ve annem dışında ailecek android özürlü bizim aile gerçi annnemde pek alışamadıda neyse...
    Ha ayrıyetten konuya değinecek olursak IMEI den para aldıkları yetmedi birde iki yıla çıkardılar yakında YGVTS çıkar (YGTVS = yurt dışından getirilen telefon vergi soygunu), İran olma yolunda güzel ilerleme Vatandaşlığımı Almanya İngiltere gibi ülkelere almak istiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirCanFerguson -- 11 Mart 2017; 21:11:11 >

• Bu karar ile ile ilgili resmi belge var mı ?
  • Akid kullanıcısına yanıt
    Apple destek kendisi dile getirdi bu durumu. Resmi açıklama ayrıca yapılacakmış.
  • skydiver132 kullanıcısına yanıt
    Gümrük bakanlığının resmi kararını soruyorum onunla ilgili belge var mı benim bildiğim hiçbir devlet bu kararı alamaz bana Apple'ın aldığı bir kararmış gibi geldi çünkü yurtdışı cihazları swap yapıp satmayı meslek haline getirmiş insanlar tanıyorum bunun önüne geçmek istemiş olabilirler.
  • İlk iphone umu yurtdışından aldım.Hiçbir problem yaşamadım, bozulmadı. Garantisi olmasa da yine de alacak olsam dışardan alırım ve herkese öneririm.
    Ama bizim millet bunu biraz hak etti diye de düşünüyorum. Her b.ku garantiye götürüp sıfır cihaz almaya çalışırsanız olacağı budur. Bu daha ilk adım umarım kayıt ücretini fahiş bir fiyata çkarmazlar. Eğer çıkarsa işte o zaman mecbur kalırız Türkiye'den almaya.
  • Telefonun ekrani kirildi sali günü servise gönderdim yapin dedim tmm dediler şimdide msj atmişlar cihaz yurtdişi cihazi tamir yapmiyoruz gelin cihazinizi alin diyolar parasiyla değil mi dedim yine yapmiyoruz aldiğiniz yere yurtdişinda yapin diyolar böyle aptallik olmaz valla müşteri hizmetlerini arayip küfür ettim kabul etmiyorum dedim sali teslim alip sonrada yapmiyoruz ne demek bugunden sonra almayin dedim dalgami geciyorsunuz dedim yurtdişindaki arkadaşla görüştüler cözümlenmesini bekliyorum p.tesi günü ya yapicaklar yada öyle kullanip appleye elveda edicemm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 11 Mart 2017; 23:6:36 >
  • nuk28 kullanıcısına yanıt
    Apple Turkiye'yi listeden cikarmadi. A Haber'in yaglayip balladigi hukumetin BTK'si yapti bu uygulamayi. Sadece Apple degil, uluslararasi garanti hizmeti veren tum markalar icin de ayni sey gecerli. Apple Turkiye once yonetmelik geregi CDMA modemli cihazlari garanti disi birakti (sadece TR'de olan bir uygulama ve Apple'dan degil mevzuattan kaynaklaniyor). Ardindan BTK karariyla IMEI kaydi yapilmamis yurtdisi cihazlari garanti kapsaminda cikardilar, yine mevzuat geregi. Devlet aldigi fahis vergilerle, iPhone'da cihaz basina Apple'dan bile cok kazaniyor. Dolayisiyla bavul ticaretiyle gelen tek bir cihazdan bile vergi zarari olsun istemiyor devlet. Yani IMEI'si ithalat yoluyla kaydedilmemis cihazlara garanti hizmeti verilmesine izin yok artik. Gabon, Malawi gibi ucuncu dunya ulkelerinde rastlanmayan bir uygulamaya daha hos geldin diyoruz.

Turkiye'de iPhone Kullanmak
    1. Onlar iPhone alirken yuzde 8 vergi oduyor, sen %15 + %25 oduyorsun (Vergi kanunu)
    2. Yetmiyor, TRT vergisi oduyorsun ve 21. yuzyilin teknolojisi akilli telefonun kutusuna bildigin ampullu radyoymus gibi bandrol yapistiriyorlar (Yonetmelik)
    3. TR'deki fiyatlara isyan edip yurtdisindan iPhone alirsan, bu sefer zorla 149,80 TL odetiyorlar. Odemezsen cihazini ulke icinde bloke ediyorlar (Kuzey Kore modeli- BTK)
    4. Yurtdisindan getirdigin cihaza IMEI kayit ucreti odemen yetmiyor, bir de 20 avro (80 lira) bandrol ucreti odetiyorlar (hala nasil alacaklarini duzenleyemediler)
    5. Tum Apple urunlerinde dunya genelinde bir yil uluslarasi garanti olmasina ragmen, yurtdisindan alinan cihazlar Turkiye'de GMS-CDMA ayrimi olmaksizin tamamen garanti disi birakiliyor

• Yurt dışından aldığımız telefonlar elimizde patlamış oldu. Hiç bir şekil de tamir vs yapılmayacak deniyor, bozulduğunda direkt çöpe sanırım. Kolu kesip atarak çözüm üretilmiş.
  • Arkadaşlar ben şimdilik çözüm buldum.Bulgaristana göndereceğim bir sorun olursa.Global garanti geçiyormuş ordada.Tabi akrabalarım var orda veya kendim de gidebilirim.

• Sacmaligin daniskasi. Bizde biraz sans olsa abd avrupa vatandasi olarak dunyaya gelirdik zaten.

Bu haberden sonra armor kiliflara da kesin zam gelir.

Cihazim yurtdisi. Kilifsiz kullaniyorum. Su dallamalarin yuzunden gidip kilif alicam.
  • Bulgaristanda iphoneleriniz tamire götürülür ilanları açılır yakında 😁
  • Beklenen olmuş bu işte iyi para var çünkü .Devlet bavulcu çakallara vb. para kaptırmamak için aldığı önlem ha olan gene senin benim gibi 1 tane cihaz alıp 5 sene kullanan bu işin ticaretini yapmayanlara oldu.Almak isteyen ya garanti falan umrunda olmayacak ya da devlete yüksek vergi ödeyip bu telefonları alacak imkanı olmayan ise 1000 tl bandı telefon alıp işini görecek.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.