Şimdi Ara

Yurtdisindan hediye u600 gelecek ama 2 sorum var, lutfen yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar belki yanlis yerde actim konuyu, veya belki daha once vardi bu konu, simdiden ozur diliyorum.
    20 gune kadar bi yakinim almanyadan gelicek ve u600 u ordan almak gibi bi fikrim var. ama kafamda bi kac soru isareti var.
    bu konuyla ilgili olarak telekominikasyon kurumu gibi bi yer war orayi aradim verdikleri cewap suydu: telefonu getiren kisi pasaportuyla bi abone merkezine giderse faturayla birlikte, hemen kayit altina alinir, dediler. daha once bu sekilde hediye tel alan arkadaslar war mi acaba? herhangi bi sorun filan cikar mi burda, o kadar param bosa gidebilir mi.
    ikinci sorum ise bir de bildigimiz gibi sim kiliti die bi sey war, telefon gelince sim kilidini actirmakla (kirdirma da denio galiba) filan ugrasacak miyim? telefonu orda (almanyadan) iki sekilde alabiliomus, birincisi normal burdaki gibi yeni bi telefon alarak(bu bana turkiyedeki satis fiyatinin biras daha altinda bi fiyata gelio), ikincisi ise yakinim bu yil sozlesme yeniliicekmis bi sim kart firmasi ile, vertracht mi ne diolar, o sekilde bayaa ucuza alinio buraya gore, kendisi eski telini kullanmaya dewam edecek, u600u bana verecek (ama bu sekilde alirsam sim kilidi sorunu cikicak gibi duruyor:( )

burda aslinda amac teli ucuza almak deil de siyah rengini alacak olmasi.
    lutfen konu hakkinda bilgili arkadaslar yardim ederse cok sewinirim, simdiden tesekkurler...

• merhabalar, yakının almanyadan tek seferde bir tane telefon getirebilir. sanırım süre kısıtlaması ise 6ayda 1 telefon. bundan yaklaşık 2 ay önce almanyadan arkadaşım gelmişti, O2 dan aldığı telefonu (k800 dü, tr de k790 var) kayıt altına aldırıp babasına bırakacaktı ama kırk türlü sorun çıkardılar. telefonun O2 yazılımı kırdırılmıştı ama imei numarası arkasında ve faturasındakiyle aynıydı amaaa canım telekominikasyon kurumum cihazın imeisi değişikliğine maruz kaldığını ısrarla iddia edip kayıt etmedi. sonunda çocuk dönerken telefonunu aldı gitti. tabi bu senin başına da böyle bişey gelecek anlamına gelmiyo, arkadaşım biraz şanssızdır ve tabii TK biraz kıllık yapabilir. bizim almancı. en sonunda işlemlere dayanamayıp bırakmıştı uğraşmayı, inat etse kayıt işlemi yapılırdı ama kısa bi süreliğine gelmişti. bu süreyi devlet dairelerinde harcamak yazık olurdu...
    ikinci soruna cevap verdim bi şekilde ama daha açık olması için düzeltiyorum, o ucuza telefon alma sözleşmeli oluyor, hattı da telefonun yanında veriyolar. telefon sadece o operatörde çalışacak durumda. dolayısıyla sen bunu başka operatörde kullanmak için kırdırmak zorundasın. kırdırdıktan sonra eski operatörden izler kalabiliyor, örneğin arkadaşımda k750 var, o da O2 ile almış. telefon kullanılabilir halde şuan ama açılış ve kapanışta O2 nun işareti çıkıyor telefon O2 için özel yapılmış sanırım, beyaz renkli k750, tuş takım aydınlatması da mavi güzel bi tasarım...
    yani yasal olarak akrabanın o telefonu tr ye getirip kayıt altına aldırıp kullanma hakkı var, eninde sonunda bunu yapabilirsiniz tabi biraz uğraşmanız gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helcaraxe -- 30 Mayıs 2007; 19:24:13 >

• BİLADER BENCE HİÇ KASMA
    100-150 YTL FAZLA VER BURADAN AL
    NE SİM KİLİTİ İLE UĞRAŞIRSIN NE KAYITI İLE
    ALIRSIN 2 YIL GARANTİLİ KUTULU CİNCİK GİBİ
    DIŞARDAN GETİRTMEYE DEĞMEZ BENCE
    YİNEDE SENİN KARARIN
    SEN BİLİRSİN
  • Vertrag ile alınırsa muhtemelen operatör sim kilitli olur.
    Ve yazılımıda o operatöre göre olur.Yani Branding denen olay.
    "Soft branding"li ise sadece yazılımda o operatörün menüleri vardır.,
    "Hard branding"li ise sim kilitide vardır.
    En güzeli Vertragsız ve her operatör ile çalışan Branding'siz cihaz alman.
    Getirecek kişinin dikkat etmesi gereken konu ise eğer havayolu ile gelecekse havaalanındaki pasaport polisine giriş damgası vurdurması.Normalde vurun demezse vurmazlar ve bu damga olmazsa kayıt yaptıramazsın telefonu.
    Fatura + damga sayfası+kimlik sayfası+nufüs cüzdanının fotokopileri ile Abone merkezlerine gidersen ve orjinal evraklar yanınızda olursa hemen kayıt için griş yaparlar ve 1 hafta içinde açılır.
    Nerdenmi biliyorum, bu aybaşı alamnyadan izne gelen babam ,burda kullanmak için (kontürlü Türk hattı ile) kaydını yaptırdık....1 haftada açıldı....

• dostum benımde kuzenım gelecek. yalnız amerıkadan bende telefon getırtmek ıstıyorum yalnız pasaporta damga olayı amrıkan tarafındanmı yapılacak yoksa turkıye gumrugundenmı yapılacak
    quote:

Orjinalden alıntı: realgs

Vertrag ile alınırsa muhtemelen operatör sim kilitli olur.
    Ve yazılımıda o operatöre göre olur.Yani Branding denen olay.
    "Soft branding"li ise sadece yazılımda o operatörün menüleri vardır.,
    "Hard branding"li ise sim kilitide vardır.
    En güzeli Vertragsız ve her operatör ile çalışan Branding'siz cihaz alman.
    Getirecek kişinin dikkat etmesi gereken konu ise eğer havayolu ile gelecekse havaalanındaki pasaport polisine giriş damgası vurdurması.Normalde vurun demezse vurmazlar ve bu damga olmazsa kayıt yaptıramazsın telefonu.
    Fatura + damga sayfası+kimlik sayfası+nufüs cüzdanının fotokopileri ile Abone merkezlerine gidersen ve orjinal evraklar yanınızda olursa hemen kayıt için griş yaparlar ve 1 hafta içinde açılır.
    Nerdenmi biliyorum, bu aybaşı alamnyadan izne gelen babam ,burda kullanmak için (kontürlü Türk hattı ile) kaydını yaptırdık....1 haftada açıldı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeŞiKtAş KaRa KaRtAl -- 31 Mayıs 2007; 14:58:31 >

• Sence hangi tarafta olacak???
    Yahu amerikan gümrüğümdeki damgayı ne yapsın bizimkiler.O damga ile adam belki Kutuplara gitti,TRye geldiği ne malum...
    tabii ki TR gümrüğünde vurulan GİRİŞ damgasından bahsediyoruz ....
  • ne malum turk gumrugundekı adam sana dese nerden bılım ben senın bu telefonu amerıkadan aldıgını dıye bır soru yoneltse amerıka gumrugundende kase ıstese amerıkadan alındıgına daır. bunu ogrenmek ıstemıstım ogrendım demek ıstemıolarmıs telefonun alındıgı ulkenın gumruguden kase

quote:

Sence hangi tarafta olacak???
    Yahu amerikan gümrüğümdeki damgayı ne yapsın bizimkiler.O damga ile adam belki Kutuplara gitti,TRye geldiği ne malum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeŞiKtAş KaRa KaRtAl -- 31 Mayıs 2007; 18:05:49 >
  • Telefonu aldiginiz ulkeden FATURA'sini Turkiyeye gelirken yaninizda getirmeyi unutmayin,Telefonun kutusu da yaninizda olursa Faturadan eger IMEI numarasi okunamazsa (bazi faturalar elle dolduruldugundan) kutudan okunabilme sansi olur..
    Bence bahsettigin ulkeden parayla o telefonu getirt,zaten sorun cikmiyor cunku turkiyede satilan elektronik aletler genelde B class,yani 2. kalite. Ama Avrupa ve Amerika kitasindaki ulkelerde A class satiliyor buyuk bi oranda. Bu da telefonun omru daha uzun olur,daha kaliteli malzeme olur demek.
    Onemli olan Pasaport+Fatura karmasik islemler deil,10dk.da halloluyor,ama ulkeye giris yaptiktan sonra sim karti takarsan hemen basvuru yap, sim karti takmazsan cihaza istedigin surede kayit altina aldirabilirsin.

Telekominikasyon Kurumunun ilgili mevzuatini okuyarak daha net bi bilgi edinebilirsin:
    http://mcks.tk.gov.tr/node/13

• tesekurler dostumm bılgı ıcın
    quote:

Orjinalden alıntı: turkishmyth

Telefonu aldiginiz ulkeden FATURA'sini Turkiyeye gelirken yaninizda getirmeyi unutmayin,Telefonun kutusu da yaninizda olursa Faturadan eger IMEI numarasi okunamazsa (bazi faturalar elle dolduruldugundan) kutudan okunabilme sansi olur..
    Bence bahsettigin ulkeden parayla o telefonu getirt,zaten sorun cikmiyor cunku turkiyede satilan elektronik aletler genelde B class,yani 2. kalite. Ama Avrupa ve Amerika kitasindaki ulkelerde A class satiliyor buyuk bi oranda. Bu da telefonun omru daha uzun olur,daha kaliteli malzeme olur demek.
    Onemli olan Pasaport+Fatura karmasik islemler deil,10dk.da halloluyor,ama ulkeye giris yaptiktan sonra sim karti takarsan hemen basvuru yap, sim karti takmazsan cihaza istedigin surede kayit altina aldirabilirsin.

Telekominikasyon Kurumunun ilgili mevzuatini okuyarak daha net bi bilgi edinebilirsin:
    http://mcks.tk.gov.tr/node/13

• Rica ederim..
    Bilgi paylastikca artar ;)
  • merhaba arkadaşlar,
    geçen yaz 4 ay amerikada kaldım. kendime 2 laptop, 2 cep telefonu, 1 dijital fotoğraf makinası getirdim. gümrükte herhangi bir sorun yaşamadım. zaten amerikan gümrüğü sizin ne çıkardğınıza filan bakmıyor. oradan alışveriş yapmanız onların işine geliyor.
    bizim gümrükte ise çantamı bilem açtırmadılar. buraya gelince bir kayıttır furyası çıktı ortaya. bana sms gelmedi telefonunuza kayıtsızdır diye ama. ben yine de telimi telefonumun faturasıyla birlikte turkcell abone merkezinden ücretsiz kaydettirdim.
    şimdiler de ise bu iş gümrükte yapılıyormuş ve dolayısıyla bir yığılma oluyor bazı zamanlar, özellikle almanyadan gelen vatandaşlarımızın izine gelişlerindeki yoğunluk.bir yakınımda kayıt ettiremeden dönmüştü ben o kadar bekleyemem diye.
    ben kullandım d500ümü ve bir yakınıma verdim. şimdi o kullanıyor.hiçbir sorun yaşamadık.şimdi ise buradan u600 aldım 15 gün önce, onu kullanıyorum.mükemmel.
    bir de şuna dikkat etmekte fayda var. fiyatlar bazen tr den ucuz, bazen pahalı, bazen ise aynı oluyor. eğer pahalı olsa bile biraz fazla ver,buradan al, sorun yaşama derim ben.
    ama bazen burada da oluyor bu tip problemler. mesela geçen sene bir arkadaşıma d600 aldık. imei klonlu çıktı. telefonu telefoncu arkadaş bir şekilde kendi yollarıyla kaydettirdiler, biz karışmadık. sadece biraz bekledik.
    iyi karar ver, ona göre al derim ben. ben kendim her ikisini de yaptım,bir sorun yaşamadım. benim sorun yaşamamam diğerleri de sorun yaşamaz anlamına gelmez tabi.
    selametle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi febahadir -- 1 Haziran 2007; 11:33:53 >

• quote:

Orjinalden alıntı: BeŞiKtAş KaRa KaRtAl

ne malum turk gumrugundekı adam sana dese nerden bılım ben senın bu telefonu amerıkadan aldıgını dıye bır soru yoneltse amerıka gumrugundende kase ıstese amerıkadan alındıgına daır. bunu ogrenmek ıstemıstım ogrendım demek ıstemıolarmıs telefonun alındıgı ulkenın gumruguden kase

quote:

Sence hangi tarafta olacak???

Bizim gümrüktekilerin umurunda değil.Yani aslında gümrükle ilgisi yok.Tek olay pasaport polisine damga vurdurman.Pasaport polisi zaten senin ne getirdiğinle ilgilenmez,senin gelmiş olmanla ilgili işlem yapar...
    Zaten telin amerikadan yada başka bir yerden almış olmanda önemli değil.Mesela Almanyaya gittin,ordan tel aldın.Sonra maerikaya uçtun.Amaerikadan TRye geri döndün...
    Kanunun bu işlemdeki tek derdi TRye toplu kaçak tel girmesin.Bireysel kullanıcı yurtdışına çıkınca kendisine 1 adet tel getirebilir, giriş çıkış damgası ile ispat etsin yurtdışından geldiğini yeter...

• telefonu almis almanyadan, 10 gun sonra burda olacak, insallah bi aksilik yasamam yaa..
  • telefonu faturası ile birlikte bulunduğun yerin hava lalanına ve ya gümrüğüne götür orada işlemini yaparlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simavli3443 -- 7 Haziran 2007; 17:28:24 >
  • Merak etme birşey olmaz.
    Havaalanında pasaport polisi damgayı vursun.yolcu karşılama salonunda Telsim var tam ortada . Oraya gidin hemen kaydı yaparlar......
  • quote:

Merak etme birşey olmaz.
    Havaalanında pasaport polisi damgayı vursun.yolcu karşılama salonunda Telsim var tam ortada . Oraya gidin hemen kaydı yaparlar......

ama uçakla değil de arabayla geleceklermiş, bu durumda ne yapmaları gerekli, bu sefer karayolundaki gümrük kapısındaki memura mı bastıracak damgayı??
  • arkadaşlar fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim..
  • 2 mesaj üstteki soruma yanıt alamadım :( lütfen...
  • Eh be arkadaşım ,kusura bakma ama anlayışın kıt mı.Yukarıda yazanları okumuyormusun. gerekli olan pasaporta damga vurulması.Yani memlekete yurtdışından giriş yapılmış olduğunu ispat etmeleri idi.
    Arabayla geliyorlarsa tabii ki kapıkule,yada hangi sınır kapısından giriş yapılacaksa, ordaki polise damgayı vurduracak.
    Sonra fotokopileri + fatura ile abone merkezine gidip kaydı yaptıracaksınız....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.