Merhaba, Batum pahalıdır fiyatları bilmiyorum. Avrupa daha uygun. Dijital 450€ cdli 550€ |
Yurtdışından Ps5 Getirmek (12. sayfa)
-
-
Hocam daha önce ipsaladan aracımla annemle geçmiştim, size durumu aktarayım, tek araç olmasının önemi yok, 4 kişi 4 ps 5 ve isterseniz de eğer son 2 yılda telefon geçirmediyseniz hepiniz iphone da getirebilirsiniz. Fakat tax free için öncelikle yunansitandan anlaşmalı kurumdan almalısınız, mesela Public gibi mesela Kotsovolos gibi i. Bunlar kişinin pasaporta tanımlı fatura veriyorlar. Dönüşte yunan tarafı pasaport kontrolün hemen solunda tax free bölümünde bekleyen memur var. Ama vardiya değişimine denk gelirseniz 2 saat bekleme ihtimaliniz var, ayrıca diğer yolcular da orada sırada olacak bu süre uzayadabilir daha kısa da olabilir. Arabanızı karşıya duty free marketin yanına arabanızı park ediyorsunuz oasaporttan sonra , elinizdeki eşyalarla dediğim ofise geçiyorsunuz ve ürünleri görmek istiyorlar kutudan çıkaramazsınız iyi olur. Eğer he rlet yolunda gider de damga vurulursa evrakı alıp marketin içinde global blue nun birimine verip iadeyi alıyorsunuz.
-
Benim bu konuda başıma talihsiz bir olay geldi, tam vardiya değişimiydi, görevli bayan elimizdeki ps 5 leri gördü annemle, damgayı vurdu sonra hızlıca kabini kapatıp gitti. İçeriye global blue bölümüne geçtim, görevli Türkçe olarak , burada gümrükçü stampa eksik dedi o ne demek dedim, gümrükçü ismini içeren damga yokmuş, bir gittim vardiya değişimi, ve tam 2 saat bekledim, gelen ise çok ters bir yunandı, güç bela sıranın önüne özür dileyerek durumumu anlatarak öne geçtim, durumu izah ettim, ama görevli ilk başta eksik yok mühür var dedi, bi daha gittim geldim isim soyisim deyince dedi ki bu onayı ben vermedim, meslektaşım da ayrıldı bugünlük yarın sabah gel dedi, ne mümkün sabahı beklemek? Alamadım yani. Ama mesela iphone alan vardı hemen 5 dk da damgayı alıp iadeyi alıp gitti. Mesele bu şekilde -
Yurtdışından dijital ps5 alsam Türkiyede kullanabilir miyim -
Kullanabilirsiniz tabiki.
-
Geçmiş olsun hocam, ben de hafta sonu gidip dönmeyi planlıyorum. Alexandroupoli public mağazasının direkt olarak telefonunu bulamadım sizde varsa gönderebilir misiniz? Bir de bu vardiya değişimi saat kaçta olmuştu? Teşekkürler.
-
PlayStation plus satın alabilirim demi yurtdışı olduğu için ps5 ödemede sıkıntı yaşarım diye düşünüyordum
Çok soru sordum kusura bakma -
Yok hocam sıkıntı olmaz, avrupa cihazlarda bir problem yaşamazsın. Cihaz aldın mı?
-
Bu hafta cumartesi gideceğim Avrupa dan almıyacağım ama -
Diğer ülkeleri bilmiyorum ama sıkıntı olacağını sanmıyorum.
-
Vardiya değişimi bizim saatle yanlış hatırlamıyorsam 19 da olmuştu. 21 de gelecekti diğeri. Onların saati 1 saat geri bizden adam 8 diye bağırıyordu. Public mağaza telefonu yok maalesef hocam. -
Merhaba herkese. Yakın zamanda İspanya'dan döndüm ve yanımda bir adet, çift kollu CD'li PS5 getirdim.
Ben de sizler gibi araştırdım okudum, tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Öncelikle ister kutulu ister kutusuz, yanınızda bir adet oyun konsolu getirebiliyorsunuz. Gümrükle alakalı bilgilerin olduğu sitede de belirtilmiş. Ben ne olur ne olmaz diye ürünün faturasını da yanıma aldım.
Pegasus havayollarıyla Barcelona'dan Sabiha Gökçene uçtum. Pegasus'ta bildiğiniz üzere tek el bagajı hakkı var. Kutu da çok büyük olduğu için kutusundan çıkarıp, hasar almasın diye ceketime sararak el bagajımda taşıdım (kolları ve kutunun içinden çıkan diğer şeyler dahil).
Barcelona havalimanında cihazı çıkarmamı istediler. Kontrol ettikten sonra tekrar montuma sarıp çantaya yükledim. Zordu, ama başka alternatifim yoktu. Buradaki arkadaşlar PS5'i alt bagaja vermeyin demişler, bence de vermeyin ne olur ne olmaz. Bagajları taşırken çok dikkatli davrandıklarını düşünmüyorum, ve emin olmamakla beraber açıp kontrol edilebileceğini düşünüyorum. Aynı uçağa kutulu binen de oldu. Belki ek bagaj hakkıyla, ya da yanında bagaj olmadan binmiş olabilir.
Ardından el bagajımla beraber uçağa binip sabiha gökçende indim. 'Gümrüğe tabi değildir' kısmından devam ettim. Herhangi bir kontrol durumuna karşılık gumrukrehberi.gov.tr'deki ibareleri telefonumda hazır hale getirmiştim. İç hatlarda el çantamı tekrar X-ray'den geçirmem gerekiyordu. Bu sefer cihazı çıkarmadım, ve herhangi bir ekstra kontrol olmadı.
Sonrasındaysa Esenboğa havalimanına iniş yaptım. Orada da herhangi bir kontrol olmadı, direk çıkışa doğru geçtim.
Cihazınızı türkçe kullanıp, dijital marketten ps plus, ea play vs. abonelikleri TL ile alıyorsunuz, herhangi bir yabancı kullanım yok.
Umarım faydalı olmuştur.
-
Anladım hocam teşekkürler. Ben öğlen gibi geri dönmeyi planlıyorum. Vardiya değişimine denk gelmem muhtemelen.
-
Media markt ile El corte ingles arasında kalıp media marktan aldım siz nereden temin ettiniz? ayrıca media markt tax free işlemi ile uğraştırmıyor kendileri kredi kartı hesabına yatırıyorlar.
-
ps5 alacağım 1 adet gümrükte vergiye tabi tutulur mu -
Mediamarkttan aldim. Barcelona'da çok teknoloji mağazası göremedim, gördüklerimden de güvenip almak istemedim. Mediamarkt daha güvenli geldi.
İspanya tax free konusunda oldukça iyiydi. Fazla miktarda tekstil alışverişim oldu, ve ps5 de dahil hepsinin tax free'sini aldım. Biri hariç nakit olarak aldım, fakat tüm mağazalar kredi kartı mı olsun nakit mi olsun diye soruyorlar.
-
Problem olmaz.
-
Hayırlı olsun. Garantiniz Türkiye de 1 sene geçerli Mediamarkt dan ürünlerde kendisi garanti veriyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: osmanli18Eskiden bir adet ürün 1500 euro altındaysa kişisel kullanım sayılıp vergi alınmıyordu. Yeni gümrük kanununa göre yurt dışından beraberinizde getirdiğiniz ürün 150 euro üzerinde ise vergiye tabii oluyor. Kendiniz beyan ederseniz vergiyi ödersiniz, beyan etmeyip yakalanırsanız hem vergi hem ceza ödersiniz. Vergi olarak ötv gümrük vergisi ve trt bedeli ödersiniz. Gümrük memuru gözden kaçırırsa ne ala,
çokta tınlamıyorlar zaten ama plasystation büyük olduğu için elinde kutuyla geçersen kayıt alıyor
-
Ps5 i aldım 2 hafta sonra döneceğim umarım bişey olmaz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X