Şimdi Ara

yurtdışından şanzıman almak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bana lazım olan bi şanzıman var. türkiyedeki bikaç çıkmacı parçacı ile görüştüm en iyimser durumda 1000 lira istiyorlar. oda bursada bi çıkmacı. gidip inceleyip elden alabilirim zaten çıkmacıyı tanıyorum yıllardır bu işi yapıyorlar ailemin 3-4 yıllık komşusu kısacası bi yamuk yapamaz.

aynı şanzımanın çıkmasını ebayda buldum 125 euro. ingiliz bi satıcı. bunu alsam. bana 415 liraya geliyor.
    bunun kargosu vergisi nekadar tutar. gümrükte bi sıkıntı yaşarmıyım. zaman problemim yok hiç acelem yok nekadar sürede elime geçerse geçsin yaza kadar elime geçtiği sürece beklerim sıkıntı yok.

• Gümrük + kargo ücreti çıkar
    şuraya bi bakın:
    http://www.ebaydestek.com/konu-otomobil-parcasi-gumruk-vergi.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

Gümrük + kargo ücreti çıkar
    şuraya bi bakın:
    http://www.ebaydestek.com/konu-otomobil-parcasi-gumruk-vergi.html

49 euroya buldum aynı şanzımandan. satıcıyla irtibata geçtim almayı düşünüyorum. 50 euro önemli bi rakam değil benim için riske girmeye değer.

70 euro altına vergi yok diye biliyorum.

edit: konuyu inceliyorum şuan teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muradisdan -- 16 Ocak 2016; 16:32:35 >
  • Tam hatırlamıyorum fakat motor parçalarında sorunlar yaşayan olmuştu tech... Sitesinde. Biraz araştırın derim sipariş vermeden önce.

İkinci el parçalarda sıkıntılar yaşanabiliyor.

Gerçi bu tamamen gümrük memurunun elinde
  • Kullanılmış parça getirmen yasak, gümrükten geçmez.
    Sıfır olsa ve kendim getirecem deseydin bile şanzuman büyük bir parça kargosu oldukça fazla tutar. Kısaca 50 yada 100 Euro bile olsa paranı çöpe atma git, Bursa'daki çıkmacıdan 1000 TL ye al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbulur

Kullanılmış parça getirmen yasak, gümrükten geçmez.
    Sıfır olsa ve kendim getirecem deseydin bile şanzuman büyük bir parça kargosu oldukça fazla tutar. Kısaca 50 yada 100 Euro bile olsa paranı çöpe atma git, Bursa'daki çıkmacıdan 1000 TL ye al.

bu işin ticaretini yapmadığın sürece 2. el parçada sorun olmuyor diye biliyorum. çünkü daha önce ebaydan bi çok 2. el hurdacıdan çıkma parça aldım. onlar küçüktü bukadar büyük ve ağır bi parça hiç almadım tabi.
    ithalatı yasak biliyorum. ama ithalat değil alışveriş bizimkisi. kanıtlayacak belgelerimde var.
    500 liaraya kadar her türlü riske girerim para mühim değil tecrübe edinmiş oluruz en azından burda paylaşırım başkalarının işine yarar diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

quote:

bu işin ticaretini yapmadığın sürece 2. el parçada sorun olmuyor diye biliyorum. çünkü daha önce ebaydan bi çok 2. el hurdacıdan çıkma parça aldım. onlar küçüktü bukadar büyük ve ağır bi parça hiç almadım tabi.
    ithalatı yasak biliyorum. ama ithalat değil alışveriş bizimkisi. kanıtlayacak belgelerimde var.
    500 liaraya kadar her türlü riske girerim para mühim değil tecrübe edinmiş oluruz en azından burda paylaşırım başkalarının işine yarar diye düşünüyorum.

İthalattan kastettiğim malın Türkiye'ye girişi. Bireysel olarak ihtiyaç dahilinde bile olsa ikinci el mal getiremezsiniz. Daha önce aldığınız parçalar küçük şeyler olduğundan postada içini açmamışlardır ve eline ulaşmıştır. Ancak şanzuman için aynısı geçerli değil. Eğer daha önce aldığınız ikinci el malları kontrol etmiş olsalardı onlarda geçmez gümrükte takılırdı.

Forumda araştırma yaparsanız onlarca değil yüzlerce cevap bulabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şehir dışından araç almak
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

quote:

İthalattan kastettiğim malın Türkiye'ye girişi. Bireysel olarak ihtiyaç dahilinde bile olsa ikinci el mal getiremezsiniz. Daha önce aldığınız parçalar küçük şeyler olduğundan postada içini açmamışlardır ve eline ulaşmıştır. Ancak şanzuman için aynısı geçerli değil. Eğer daha önce aldığınız ikinci el malları kontrol etmiş olsalardı onlarda geçmez gümrükte takılırdı.

Forumda araştırma yaparsanız onlarca değil yüzlerce cevap bulabilirsiniz.

zaten araştırmıştım ama kesin bi bilgi bulamadım malesef getirenlerde var ümitlenmiştim.
    akşama kadar düşündüm taşındım vazgeçtim bu sevdadan 700 liraya satan bi çıkmacı buldum fotoğraflarını gönderdi dıştan temiz. yarın gidip bi içini incelicem onarılamaz bi kusuru yoksa alıcam direk. değerli yorumunuz için teşekkürler.

• Arkadaş o yasak bu yasak ne bu böyle ya... Bu ülkede doğmuş olmak suç mu günah mı ya... Özgür müyüz şimdi biz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Arkadaş o yasak bu yasak ne bu böyle ya... Bu ülkede doğmuş olmak suç mu günah mı ya... Özgür müyüz şimdi biz

adamlar bizden çok kazanıp bizden daha ucuza alıyorlar. bayadır araştırıyorum 700 lira altına fiyat bulamadım daha bulmamda mümkün değil. muhtemelen bu 700e bulduğumunda canını çıkarmışlardır iyice kullanılmıştır. yanındada hiçbirşey vermiyorlar.
    ingiltere bulduğum bir şanzıman var 80 euroya yanında debriyaj çatalı, debriyaj bilyası, vites kolu dahil. ve tertemiz üzerinde çizik yok.
    geçen aralık ayında yurtdışına çıkmıştım keşke çıkmışken getirseydim en çok ona üzülüyorum.

• Kesinlikle cok iyi bir fırsatı kaçırmışsınız.. Araç marka model nedir bu arada...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.