Şimdi Ara

Yutdışı Araç (durum biraz farklı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yurtdışından araç getirek hakkında yüzlerce konu var biliyorum , fakat benimki biraz farklı. Babam bosnada çalışıyor yılın 10-11 ayı yurtdışında. ben ise istanbulda üniversitede okuyorum. sorum şu ; diyelim ki babam eylül ayında arabayı getirdi ve ekim ayında havayoluyla bosnaya döndü ve araç türkiyede , ocak ayında ise bi daha türkiyeye havayoluyla girecek ve aracı da alıp bosnaya geri dönecek. yani araba 5 ay burada 7 ay bosnada kalıcak. o 5 aylık süreçte arabayı ben burda kullanabilir miyim ? bosnadan babam benim için vekalet çıkaracak

• Bosna osmanlı imparatorluğuna ait olduğu için os plakayla kullanabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hldJK

Merhabalar ,

Yurtdışından araç getirek hakkında yüzlerce konu var biliyorum , fakat benimki biraz farklı. Babam bosnada çalışıyor yılın 10-11 ayı yurtdışında. ben ise istanbulda üniversitede okuyorum. sorum şu ; diyelim ki babam eylül ayında arabayı getirdi ve ekim ayında havayoluyla bosnaya döndü ve araç türkiyede , ocak ayında ise bi daha türkiyeye havayoluyla girecek ve aracı da alıp bosnaya geri dönecek. yani araba 5 ay burada 7 ay bosnada kalıcak. o 5 aylık süreçte arabayı ben burda kullanabilir miyim ? bosnadan babam benim için vekalet çıkaracak

Kanunen, hayır kullanamazsınız.

Yabancı plakalı aracları ancak yurtdışı yerleşik olan kişiler (örn. babanız), ve vekalet verdiği diğer yurtdışı yerleşik kişiler kullanabilir.. Yani elinizdeki vekalet sizin kullanmanız için yeterli değil.

Kanunen kullanamazsınız ama bunun denetimi pek ciddi yapılan bir durum değil. Türkiye'de binlerce yabancı plaka aracın, geçersiz vekalet ile kullanıldığı bir gerçek.

• Babanız araba ile girdiyse ve uçakla dönecekse arabayı gümrüğe teslim etmeden çıkamıyor.
  • Çabuk bir osuruk gibi ortadan kaybol troll

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağolun cevaplar için , ciddi bir denetlemenin olucagını ben de pek zannetmiyorum ama herşey yasal olmadıktan sonra ne babamı ikna edebilirim ne de benim içim rahat olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.