Şimdi Ara

Yüzme öğrenmek için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize selamlar. 20 yaşındayım, Ankara'da yaşıyorum. Her yaz tatil imkanım olmadığımdan bu yaşa kadar yüzmeyi bir türlü öğrenemedim. Öğrenmek istediğim, havuzlarda haftada 1-2 saat çalışma yaparak kendi kendime öğrenebilir miyim yoksa özel ders almamı mı önerirsiniz? Sadece pazar günü boşum sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

• Arkadaslarina soyle seni derin bir yere atsinlar ogrenirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clint Eastwood -- 19 Haziran 2012; 16:55:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clint Eastwood

Arkadaslarina soyle seni derin bir yere atsinlar ogrenirsin.
    Amacın sadece su üzerine kalıp 2-3 kulaç darbesiyle yol almaksa havuza git 1-2 saatte öğrenirsin. Ama, düzgün bir yüzücü olmak istiyorsan mutlaka eğitimini almalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hypermestra

Amacın sadece su üzerine kalıp 2-3 kulaç darbesiyle yol almaksa havuza git 1-2 saatte öğrenirsin. Ama, düzgün bir yüzücü olmak istiyorsan mutlaka eğitimini almalısın.

Su ûzerinde çırpınmaktan ziyade iyi bir şekilde yüzmek istiyorum prof. gibi değil tabii ama. Siz kurs diyosunuz yani? Tesekkurler yardımınız için
  • quote:

Orijinalden alıntı: where devils speak

Alıntıları Göster
    suya atla panik yap ellerini
    ve ayaklarını çok hızlı bir şekilde çırp ve dibe kadar battıktan sonra suyu yutmaya başla ondan sonra bütün ciğerler suyla dolunca yüzmeyi öğrenirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Privetki

quote:

Orijinalden alıntı: Hypermestra

Su ûzerinde çırpınmaktan ziyade iyi bir şekilde yüzmek istiyorum prof. gibi değil tabii ama. Siz kurs diyosunuz yani? Tesekkurler yardımınız için

İyi yüzmek istiyorsanız eğitim almanız şart nefes egzersizleri alternatif hareketler vs. her şeyin eğitimini alırsanız daha iyi bir yüzücü olursunuz. Rica ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4E894FFAC

suya atla panik yap ellerini
    ve ayaklarını çok hızlı bir şekilde çırp ve dibe kadar battıktan sonra suyu yutmaya başla ondan sonra bütün ciğerler suyla dolunca yüzmeyi öğrenirsin

Alıntıları Göster
    Ulan bende bi türlü öğrenemedim şu yüzmeyi

• quote:

Orijinalden alıntı: Twanche

Erteledikçe öğrenmemiz zorlaşacak. Bu yaz sen de başla derim :)
  • quote:

quote:

Erteledikçe öğrenmemiz zorlaşacak. Bu yaz sen de başla derim :)

Alıntıları Göster
    ben video izleyerek 2 ayda falan iice öğrendim.4 stili de yüzebiliyorum ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: primogen

ben video izleyerek 2 ayda falan iice öğrendim.4 stili de yüzebiliyorum ;)

Alıntıları Göster
    Çok zor değil, cesur olabilirsen yani suda panik yapmamayı başarabilirsen 2saatlik toplam 5 seans sonunda, (yanında iyi yüzebilen birisi olması lazım), havuzda deneyerek kendin öğrenebilirsin. Sonrasında zaten atlamaya zıplamaya dipten çıkmamaya filan başlarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theola

Arkadaslarina soyle seni derin bir yere atsinlar ogrenirsin.

evet yapılması gereken tam olarak bu. ben ilkokulda iki yıl ege üniversitesine yüzme kursuna gitmiştim (15 yıl önce) oege üniversitesinin lisanslı, madalyalı yüzme hocaları bile böyle yapıyodu. bizi derin biyere atıp gidiyolardı, bizde çırpına çırpına suyun üzerinde durmayı öğrendik, daha doğrusu suyun üzerinde durabilmek için çırpınmaya gerek olmadığını öğrendik.
  • quote:

Alıntıları Göster
    hayatımda ilk defa geen sene gittim havuza abimle ilk defa giriyordum bi atladım abooow :D 1,40 1,60 alışa alışa gittim ama tabi yüzemiyorum ayaklarım yerde yürüyorum :D abim diyo kaldır ayakların kaldırmaya çalışıyorum kalkıyor ama bu sefer gövdem batıyor :D tüm vücut suyun üstünde kalmıyor haliyle su yutuyordum neyseki birkaç kere abimin yardımıyla tüm vücudu suda tuttum kulaç falan atmayı öğrendim ama tabikide boş ve güya suyun üstünde çırpınmadığım sürece batmıyacaktım öyle öğrendim. neyse öyle salak salak havuzun ortasında milleti seyrederken bi turliyim dedim zaten yüzemiyorum bari yüriyim :D baya gittim 1.80 bide baktım 2metredeyim batıyorum arkadaş panik falan tabi havuz baya doluu su haliylen daha yüksek 2 değilde 2,10 gibi bata çıka çırpınıyorum bi baktım suyun dibinden biri yakaladı beni ensemden taa 1,40 a kadar götürdü :D olm yüzmeyi bilmiyorsan 2 likte ne işin var diye haklısın abi falan dedim öyle kaldı işte :D

+ sı eğlendik işte biraz öğrendim gibi - si suyun üstünde yürümekten zıplamaktan kasıklarımda inanılmaz ağrılar oldu :) tabi baya su yuttum genzim falan çok yandı veee tabiki güneş yanığı

uzun lafın kısası arkadaş çevren abin falan varsa biliyorsalar git onlar öğretsin yoksa tek başına olacak iş değil veya profesyönel yardım alacan eğitim kurs vs.

• Cevaplarınız içın çok teşekkurler arkadaslar. Biraz kurs araştırdım 8 ders 500 tl prof hocalar veriyor. çok param yok ama bu konu canımı çok sıkıyor. Sanırım bu yola başvuracagım. Keşke ufak yaşlarımda atsalarmış beni de suya :)
  • quote:

Cevaplarınız içın çok teşekkurler arkadaslar. Biraz kurs araştırdım 8 ders 500 tl prof hocalar veriyor. çok param yok ama bu konu canımı çok sıkıyor. Sanırım bu yola başvuracagım. Keşke ufak yaşlarımda atsalarmış beni de suya :)
    Kursa gitmene gerek yok , bilen bir arkadaşında cesaretli olursan max. 5 kerede öğrenirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 15KisiyeSaldirdim

hayatımda ilk defa geen sene gittim havuza abimle ilk defa giriyordum bi atladım abooow :D 1,40 1,60 alışa alışa gittim ama tabi yüzemiyorum ayaklarım yerde yürüyorum :D abim diyo kaldır ayakların kaldırmaya çalışıyorum kalkıyor ama bu sefer gövdem batıyor :D tüm vücut suyun üstünde kalmıyor haliyle su yutuyordum neyseki birkaç kere abimin yardımıyla tüm vücudu suda tuttum kulaç falan atmayı öğrendim ama tabikide boş ve güya suyun üstünde çırpınmadığım sürece batmıyacaktım öyle öğrendim. neyse öyle salak salak havuzun ortasında milleti seyrederken bi turliyim dedim zaten yüzemiyorum bari yüriyim :D baya gittim 1.80 bide baktım 2metredeyim batıyorum arkadaş panik falan tabi havuz baya doluu su haliylen daha yüksek 2 değilde 2,10 gibi bata çıka çırpınıyorum bi baktım suyun dibinden biri yakaladı beni ensemden taa 1,40 a kadar götürdü :D olm yüzmeyi bilmiyorsan 2 likte ne işin var diye haklısın abi falan dedim öyle kaldı işte :D

+ sı eğlendik işte biraz öğrendim gibi - si suyun üstünde yürümekten zıplamaktan kasıklarımda inanılmaz ağrılar oldu :) tabi baya su yuttum genzim falan çok yandı veee tabiki güneş yanığı

uzun lafın kısası arkadaş çevren abin falan varsa biliyorsalar git onlar öğretsin yoksa tek başına olacak iş değil veya profesyönel yardım alacan eğitim kurs vs.

Güzel anı olmus hakikaten :) kurs arastırıyorum hocam.

• sırtüstü yat ve kendini bırak ama korkma.havada kalırsan iyidir.sonra dön ve yüz. ciddiyim bu arada.
  • simdi denizdn ciktim ayaklarimin deymedigi yerlere gitmiymorm.kizlar dubada biz arkadaslarla iskelede
  • quote:

Orijinalden alıntı: lilwaynetr

sırtüstü yat ve kendini bırak ama korkma.havada kalırsan iyidir.sonra dön ve yüz. ciddiyim bu arada.
    Kursa filan gerek yok bence. Bilen arkadaşlarından yardım iste. Ayriyeten 1 ay kadar gidebilirsen sürekli havuza git Ben yaz boyunca yüzerek sağlam bir şekilde öğrendim.
  • quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: CriminaL 22

quote:

olsun allah uçak kazası vermesin kardeş.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.