Şimdi Ara

YÜZME SPORU vs DÖVÜŞ SPORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlığa aldanıpta hangisi döver gibi algılamayın o işin şakası tabii ancak yardım almak istiyorum.Boyum 1.85 geniş omuzlu birisiyim ancak evde oturmaktan karın bölgemde iyice yağ oluşmaya başladı bunu acil yok etmem gerekiyor.Sizce yüzme sporunda mı daha güzel bir fizik ve kaslı bir vücuda sahip olurum yoksa herhangi bir dövüş sporuna başlarsam mı?

Lütfen ciddi cevaplar verin ona göre önümüzdeki hafta başlayacağım ve unutmadan yüzücülerin vücudunu bilmeyen varsa 2 dakika googledan baksınlarŞimdiden teşekkürler...

• Elbet Yüzme.

İnsanı rahatlatma konusunda su gibi bir şey yoktur.Huzur.Hem de vücudunun her yeri çalışır.Boks da şiddet var :/
  • quote:

Orjinalden alıntı: LordCambaz

Başlığa aldanıpta hangisi döver gibi algılamayın o işin şakası tabii ancak yardım almak istiyorum.Boyum 1.85 geniş omuzlu birisiyim ancak evde oturmaktan karın bölgemde iyice yağ oluşmaya başladı bunu acil yok etmem gerekiyor.Sizce yüzme sporunda mı daha güzel bir fizik ve kaslı bir vücuda sahip olurum yoksa herhangi bir dövüş sporuna başlarsam mı?

Lütfen ciddi cevaplar verin ona göre önümüzdeki hafta başlayacağım ve unutmadan yüzücülerin vücudunu bilmeyen varsa 2 dakika googledan baksınlarŞimdiden teşekkürler...

tabii ki yüzme bende yüzücüyüm çok katkısı oldu(kursiyer sanmayın performansım)kasları görsen benim

• quote:

Orjinalden alıntı: Oğuz 10

quote:

Başlığa aldanıpta hangisi döver gibi algılamayın o işin şakası tabii ancak yardım almak istiyorum.Boyum 1.85 geniş omuzlu birisiyim ancak evde oturmaktan karın bölgemde iyice yağ oluşmaya başladı bunu acil yok etmem gerekiyor.Sizce yüzme sporunda mı daha güzel bir fizik ve kaslı bir vücuda sahip olurum yoksa herhangi bir dövüş sporuna başlarsam mı?

tabii ki yüzme bende yüzücüyüm çok katkısı oldu(kursiyer sanmayın performansım)kasları görsen benim

Göstertsene :D

Ne yalan söyleyeyim benimde kalbim yüzmeden yanaydı.Bir şey sormak istiyorum bu kaslar suda gelişiyor peki suda mı etkili yoksa bildiğimiz kas mı yani şöyle söyleyeyim.Yüzücü kasımı bildiğimiz kol kası falan mı gerçek hayattada katkısı varmı ?

• quote:

quote:

quote:

Ne yalan söyleyeyim benimde kalbim yüzmeden yanaydı.Bir şey sormak istiyorum bu kaslar suda gelişiyor peki suda mı etkili yoksa bildiğimiz kas mı yani şöyle söyleyeyim.Yüzücü kasımı bildiğimiz kol kası falan mı gerçek hayattada katkısı varmı ?

gerçek hayatta tabii var.bişey anlamadım ama sana vücudum şekillendi desem yeterli olurmu?

• fiziğin ilk kuralı su kası kaldırmaz yani çok kaslıysan suda çok rahat duramazsın(bir filmden alıntı)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

gerçek hayatta tabii var.bişey anlamadım ama sana vücudum şekillendi desem yeterli olurmu?

Tamamdır üstad sağ olasın ailem falanda zaten ''sen uzun boylusun sana iyi gider'' gibi şeyler söyleyerek yüzmeye yönlendirdiler.Birde ben iyi bir yüzücüyüm fakat yüzücülerin yorulmadan ve motor gibi yüzmeleri var sen daha iyi bilirsin elbette.Yüzmenin taktiğini öğrenmem ne kadar sürer acaba?Birde yüzücü vücuduna ne kadar sürede ulaşabilirim düzenli çalışırsam?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tabikide yüzme. sonuçta o yağları ancak kasları çalıştırarak eritirsin. bunun için de madem boyun ve fiziğin müsait tartışmasız yüzme
  • quote:

Tamamdır üstad sağ olasın ailem falanda zaten ''sen uzun boylusun sana iyi gider'' gibi şeyler söyleyerek yüzmeye yönlendirdiler.Birde ben iyi bir yüzücüyüm fakat yüzücülerin yorulmadan ve motor gibi yüzmeleri var sen daha iyi bilirsin elbette.Yüzmenin taktiğini öğrenmem ne kadar sürer acaba?Birde yüzücü vücuduna ne kadar sürede ulaşabilirim düzenli çalışırsam?

yüzmeyi dogru sitille mi ögrendin. yani yüzerken kafanı bir saga bir sol tarafa çevirmiyon hep suyun içinde sadce nefes alırken kolla birlikte çıkarıyon dimi?

eger serbest stil denilen yüzme stilini bilmiyorsan benim tahminim sana 2-4 hafta bunu ögretirler. 4-5 hafta sora kendini kurtaracak kadar yüzme sahibi ollursun.ilk zamanlar zor gelir eski sitil daha kolay daha hjızlı dersin ama 4 haftadan sonra asla eskisi gibi yüzemezsin zaten oyle yüzsen yavaşlıktan sıkılırsın.bu sporda git gide hızlanırsın vucuda hep faydası vardır sonrada hızlanırsın. tabi bu esnada omzun çok gelişir. hkendimden biliyorum çok kısa sürede çık fazla gelişti omuzlarım. ama bırakmak zorunda kaldım. acaba istanbulda bildiginiz uygun fiyatlı bir yer var mı tekrar başlasam yaş 17 için.

• quote:

Orjinalden alıntı: celalcaner2

quote:

yüzmeyi dogru sitille mi ögrendin. yani yüzerken kafanı bir saga bir sol tarafa çevirmiyon hep suyun içinde sadce nefes alırken kolla birlikte çıkarıyon dimi?

eger serbest stil denilen yüzme stilini bilmiyorsan benim tahminim sana 2-4 hafta bunu ögretirler. 4-5 hafta sora kendini kurtaracak kadar yüzme sahibi ollursun.ilk zamanlar zor gelir eski sitil daha kolay daha hjızlı dersin ama 4 haftadan sonra asla eskisi gibi yüzemezsin zaten oyle yüzsen yavaşlıktan sıkılırsın.bu sporda git gide hızlanırsın vucuda hep faydası vardır sonrada hızlanırsın. tabi bu esnada omzun çok gelişir. hkendimden biliyorum çok kısa sürede çık fazla gelişti omuzlarım. ama bırakmak zorunda kaldım. acaba istanbulda bildiginiz uygun fiyatlı bir yer var mı tekrar başlasam yaş 17 için.

Bilgilendirme için teşekkürler o halde yüzmeye başlıyorum.Ben de 17 yaşındayım istanbul yenibosnadanım ben 60 ile 100 arası bi şey ödeyecem yanılmıyorsam bakalım ama.Neyse evdeki pcyi halledersem uzun uzun konuşuruzda şimdi eve geçiyorum cafedeyim.Tekrar yorumlar için teşekkürler kolay gelsin herkese

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kursa yazıl derim.

• valla ben küçük yaşımdan beri boks yapıyorum ama karadenizde yaşadığım için de çok yüzüyorum o yüzden her ikiside kas yapıyor diyebileceğim
  • Kaç yaşında oldugunu bilmiyorm ama yüzmeye başlıyacaksan 9-13 yaşları arasında başlamalısın yoksa rütbe yapamazsın.Ben 3 sene civarında yüzdüm 13 - 16 yaşları arasında.Klubten teklif geldi.Girdim aşırı tempoda antremanlar fazla zorlayıncada çıktım.Egerki yüzücülügü hobi gibi yapıcaksan hiç yapma derim.Düzenli antreman yapman gerekiyor.Yaşında ilerlediyse Dövüş sporu tercih edebilirsin.

Not : O yarışmalarda hakemin düdügü çaldıgı saniyeden suya çarpıncaya kadar geçen zamandaki heyecanı şu ana kadar yaptıgım hiç bir olayda yaşamadım.(Boşalmak dahil ) ...
  • yüzme

eğer harbi yüzceksen cidi şekilde 6ay sonunda belirti olur vucuda karın kaslarında ve omuzda body yapan birisnın karın kasılya yuzun birisin çok farklıdır yuzme çok daha iyi
  • yüzme tabikyde.Cok pis karın kası yapıo. Kendimden biliom.
  • Dövüş sporu sana nasıl etki eder?

-Göbek erir.Belli bir safhada biraz göbek kalır(çok az).İçeri çeksende girmez.Çünkü gerisi kastır.Bu safha geçtikten sonra karın dümdüz olur ve sonrasında baklavalar çıkar.
    -Pazuların şişer.Dar birşey giydiğinde çevrendeki kızların çoğunun ilgisini çekersin(Başıma gelmedi değil)
    -Kolların şekil alır.
    -Omuzların gelişir ve belirginleşir
    -Göğüs kasların şişer

Özetle bodyciler gibi olmayan fakat kaslı, üçgen bir vücuda sahip olursun.Tüm bunların yanında kendini korumayıda öğrenirsin.Son bir aydır evde mekik, şınav gibi hareketler yapmıyorum.Haftada 1 gün spora gidiyorum.27 gün önceki ölçümlerde 79,7 kiloydum.Şimdi 81 oldum.Kilom arttı fakat yağ oranım düştü.Yüzme çok güzel bir spor fakat ben kendim savaş sanatı öğrendiğim için sanada aynısını önerebilirim

• quote:

Orjinalden alıntı: Ata

Dövüş sporu sana nasıl etki eder?

-Göbek erir.Belli bir safhada biraz göbek kalır(çok az).İçeri çeksende girmez.Çünkü gerisi kastır.Bu safha geçtikten sonra karın dümdüz olur ve sonrasında baklavalar çıkar.
    -Pazuların şişer.Dar birşey giydiğinde çevrendeki kızların çoğunun ilgisini çekersin(Başıma gelmedi değil)
    -Kolların şekil alır.
    -Omuzların gelişir ve belirginleşir
    -Göğüs kasların şişer

Özetle bodyciler gibi olmayan fakat kaslı, üçgen bir vücuda sahip olursun.Tüm bunların yanında kendini korumayıda öğrenirsin.Son bir aydır evde mekik, şınav gibi hareketler yapmıyorum.Haftada 1 gün spora gidiyorum.27 gün önceki ölçümlerde 79,7 kiloydum.Şimdi 81 oldum.Kilom arttı fakat yağ oranım düştü.Yüzme çok güzel bir spor fakat ben kendim savaş sanatı öğrendiğim için sanada aynısını önerebilirim

hangi dövüş sporuyla uğraşıyorsun ?

• @Coder85

Wing Tsun.
  • quote:

@Coder85

Wing Tsun.

Bu nedir biraz bilgilendirme yapar mısn ben de yüzmeye gitmek istiyorumda fikrim değişebilir.

Yaşım 17
  • quote:

Orjinalden alıntı: ŞakaAltıGerçek

quote:

@Coder85

Wing Tsun.

Bu nedir biraz bilgilendirme yapar mısn ben de yüzmeye gitmek istiyorumda fikrim değişebilir.

Yaşım 17

Wing Tsun, Kung Fu'nun 18 türevinden birisidir.Ellerin ayaklara nazaran daha çok kullanıldığı yakın dövüş sanatıdır.Antremanları başlarda çok yorar.Ama kısa sürede kasların belirginleşir.İlk başladığım günden bu yana 6-7 kilo aldım.Fakar kıyafetlerim bol gelmeye başladı.WT'yi özetlemek gerekirse:

-Çin'de bir kadın tarafından bulunmuştur
    -Refleksleri geliştirir
    -Güç harcamadan karşındakinin saldırılarını savuşturmayı sağlar.Akabininde karşı saldırı yapılır
    -İnsan bedeninin akla gelmeyecek kısımları silah olarak kullanılabilir
    -Çin'li büyük üstadlardan birinin dersinde dediği şudur: "karşındaki ayağını kırsa bile sen onun gözlerini kör edersen, savaşın galibi sensindir". WT felsefesini özetleyen bir söz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.