arkadaşlar 3 gün önce aldığım laptopa bugün windows 8 kurdum ve ardından driverları yükledim ve lenovo battery management adlı programıda yükledim.
bu programu açtım batarya yazılımını güncellerken birden bilgisayar kapandı yeniden açınca ekrana bir yazı geldi Lenovo orjinal olmayan pilleri desteklemez vs. diye sonra bu batarya yazılım programını tekrar kurdum bu sefer sorunsuz şekilde güncellemeyi yaptı ardından yeniden başlattım bilgisayarı ve yine aynı uyarı çıktı.
Şu an batarya sarj olmuyor ve laptopun sarj olma simgesi turuncu şekilde yanıp sönüyor
o laptop zaten windows8 le geliyordu neden tekrar windows8 yükledinki ayrıca blgisayarının garantisinide bozmuşsun geçmiş olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: FreeRun
o laptop zaten windows8 le geliyordu neden tekrar windows8 yükledinki ayrıca blgisayarının garantisinide bozmuşsun geçmiş olsun.
hayır ben freedos aldım windows8 i bugün yükledim.
neden bozdum garantisini ?
quote:
Orijinalden alıntı: Vril
quote:
tmm kardeşim ben win8 sldin zannettim bence win8 tekrar yükle donanım yani bataryada sıkıntı varsa birdahaki yüklemede aynı hatayı verecekmi bakabilirsin, bu haliyle batarya programını kaldırıp tekrar kur önce bakalım ne olacak.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Vril
quote:
tmm kardeşim ben win8 sldin zannettim bence win8 tekrar yükle donanım yani bataryada sıkıntı varsa birdahaki yüklemede aynı hatayı verecekmi bakabilirsin, bu haliyle batarya programını kaldırıp tekrar kur önce bakalım ne olacak.
batarya programını kaldırıp tekrar kurdum bu seferde bu batarya için güncel bir yazılım yok diyor. batarya'nın kodu yazıyor fakat lenovo energy management'ta batarya için yetkisiz pil diyor
lenovo yetkisiz pil sorunu çözümü (başkasına da yarayabilir diyerek veriyorum bende işe yaradı)
lenovo g710 laptopta yetkisiz pil uyarısı mesajı çıkmaya ve şarj olmamaya başlamıştı ki laptop ekim 2014 de alınıp sadece 1 hafta kullanılıp uzun süre kapalı durmuştu(proje amaçlı verildiğinden) Bugün açmıştık..şarj sorununu nette yazınca çıkan çözümleri uygulamak mümkün olamamıştı çünkü daha önceki lenovo modellerindeki güç yönetiminde bataryı resetleme opsiyonu g710 da yoktu.. Bataryalar üzerine bir makale okurken karşıma çıkan öneriyi gerçekleştirdim Ne mi yaptım. bataryayı çıkarıp bir naylona sarın 15 dk kadar derin dondurucuda tutun.(şoklama kısmında) .çıkarıp şarja takın şarj tutmaya başladı ve kullanılabildi.. Sorun yaşayanlar denesin.. Bende işe yaradı..