Şimdi Ara

Z580 vs K55VJ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler 1000-1300 limitle düşünüyordum. freedos olarak notebookları pcdepo'dan buldum. özellikleri şöyle.

3. Nesil Intel® Core™ i5-3210M

2GB NVIDIA® GT635 grafik kartı

4GB Bellek

asus 750 gb hdd ve lenovo 500 gb hdd.
    ama beni ilgilendiren ana konu ısınma konusu? ısınma konusunda hangisi daha başarılıdır?
    asusun icecool teknolojisi var lenovoda ise fan modları ile ısı sarfiyatında ısıyı ciddi şekilde düşürme olayı var. siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?
    almak için 1-2 ayım var acele etmeme gerek sağlıklı bir karar vermek istiyorum.

• yukarı
  • İkisinden birini alacak olsam Asus'u alırdım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavexle

İkisinden birini alacak olsam Asus'u alırdım...

+1
  • nedenlerinizi de söyler misiniz? beni tek endişelendiren konu ısınma konusu fan temizliği şuanki laptobumdan çok çektim temizlenmediği için kıytırık servisler 50 lira gibi para isteyip sadece blower yardımıyla hava tutup temizledik diyorlar. gerçekten güvenebilceğimiz az yer var ve fiyatlar el yakıyor. her yıl temizlettirmek gerekiyor çünkü veya da 2 yılda bir ısınma başlıyor. fan dışındaki her şey için ben de asusu düşünüyorum ama ısınma konusu kafamı karıştırıyor.
  • lenovoyu bilmem ama asusun çogu modeli iyidir çogu modelinde ısınma sorunu yoktur :) Bence ASUS
  • Ben de bir hafta icinde k55vjden alicam arastirma yaptim sogutma konusunda baya basariliymis tek sikinti var, haporlorler kasanin altinda olmasi. Diger konularda gayet basarili.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet ben de bayağı araştırdım eminim asus'un kalitesiz model çıkarmayacağını da biliyorum ama ileride temizlemek gerekince malesef elimizde kalmış oluyor. 1-2 ay bekleyip (haswell işlemcilerin yaygınlaşmasını) ondan sonra ikinci el msi ge60 sorduracağım eğer bulamazsam k55vj veya z580'i pcdepo'dan almayı düşünüyorum. teşekkürler tüm cevaplarınız için fan hakkında bilgisi olan varsa yine de yazarsa iyi olur öğrenmiş oluruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xhead

evet ben de bayağı araştırdım eminim asus'un kalitesiz model çıkarmayacağını da biliyorum ama ileride temizlemek gerekince malesef elimizde kalmış oluyor. 1-2 ay bekleyip (haswell işlemcilerin yaygınlaşmasını) ondan sonra ikinci el msi ge60 sorduracağım eğer bulamazsam k55vj veya z580'i pcdepo'dan almayı düşünüyorum. teşekkürler tüm cevaplarınız için fan hakkında bilgisi olan varsa yine de yazarsa iyi olur öğrenmiş oluruz

www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-z500-59366635-notebook-urun9960.html bu urunun ekran karti otekilerden iyi usta . Ama ikinci el msi diyorsan olabilir.

• haklısınız ben çok incelemedim henüz zamanım var diye. z580 çok tavsiye edildi ondan düşündüm incelerim ama şuan gönlüm msi ge60'dan yana :( olmazsa k55vj olmazsa da lenovo
  • z500'ü inceledim cihaz güzel de biraz ince değil mi sizce? bi laptop isterse canavar olsun ısınıyorsa zaten almayı düşünmüyorum. ah şu asus'un fanları temizlenebilseydi ne olurdu
  • Z500 de baş belası intel hd 4000 graphic var

• K56CB i5 modelini incele derim. Cuma gunu fiyatı 1.350 civari olursa almayi dusunuyorum.

• tamam da çift ekran kartı değil mi? bildiğim tüm bilgisayarlar öyle şuana kadar. browserda falan intelin kendi kartını kullanır oyun açılınca da nvidia devreye girer diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavexle

K56CB i5 modelini incele derim. Cuma gunu fiyatı 1.350 civari olursa almayi dusunuyorum.

işlemci hızı çok düşük bence. ekran kartı iyi ama işlemci problem yaratır diye düşünüyorum ilerde. şuan benim için donanımdan daha önemli bir şey var ısınma konusu çok önemli benim için msi ge60'ı inceledim de adamlar cidden yapmış fan temizlemesi kolay ram hdd eklemesi kolay bilgisayar da zaten güzel o tarz bi kasa şu ana kadar sadece z580'de gördüm keşke asus da öyle olsa

• Xhead X kullanıcısına yanıt
    Ben de işlemcinin sorun olacağını düşünüyordum. Aklıma 1.60 GHZ amd işlemcili laptopta assasin creed 3 oynadığım geldi. Bir sorun olacağını sanmıyorum.

Bu cihaza +4 gb ram ekleyerek oynamıştım.http://www.asus.com.tr/Notebooks/Versatile_Performance/K53U/#specifications

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavexle -- 19 Haziran 2013; 19:27:08 >
  • ya aslında cihazının hem yazılımsal hem de fan tarzı donanımsal bakımlarını yaparsan eee bir de ayarları kısıp oynayabiliyorsan oynayamayacağın oyun kalmaz zaten. o yüzden asus'un bir tek fan kısmı beni düşündürüyor yoksa gerçekten çok beğendiğim bir cihaz. acaba fan temizlemesi hakkında kesin bir bilgi alamayız mı? veya da msi ge60 ikinci el bulabilir miyim acaba maksimum 1400-1500 civarına?
    edit:ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xhead -- 19 Haziran 2013; 20:06:43 >
  • arkadaşlar tj65 model notebookumu temizlettim ve gerçekten sonuç harika oyunda dahi 55 dereceyi geçmiyor inanılmaz bir şey gerçi donanımı çok iyi olmadığı için pes 13 ve fifa 12 oynuyorum low-medium ayarlarda. fifa'da arada kasılmalar oluyor ama ısıdan değil eskisi gibi pc yetersizliğinden. bu bilgisayarı tekrar ısınan duruma getirene kadar devam etcem sanırım ondan sonrada kepler ve haswell işlemcilerin gelişiyle fiyatlara uygun bir şey bakmayı düşünüyorum hepiniz teşekkürler
  • İkisinden birini alacak olsam Asus'u alırdım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.