Şimdi Ara

zafira 1.6 dizeli satışta.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • çok beklediğimiz 1.6 dizel zafira ile satışa çıkmış. herkese hayırlı olsun gözümüz aydın.

enjoy donanım 82 binden 70 bine indirilmiş
    enjoy active prestij de 86 binden 74 bine indirilmiş.

bakalım satışlar nasıl olacak, bekleyip görelim. bir de buna otomatik şanzıman eklense çok güzel olacak.
    o zaman işte diğer firmalar korksun opelden.

• En sonunda Zafira ile 1.6 lt 136 HP lik Yeni Dizel satışı başladı..

Darısı diğer modellerin başına..
  • Ancak bu yeni motor, kamyonlar ve TIR'lar gibi AD Blue katkısı istiyor.

Yakıt harici, aracınıza (yakıt deposundan ayrı bir depoya) AD Blue doldurtmanız gerekiyor. :-)

Bu katkı sayesinde bu motor Euro 6 normlarına uygun hale geliyor.

Motorun gücü kağıt üzerinde çok iyi, elbette kullanıp değerlendirmek daha doğru olacaktır.

Otomatik vites olmasını ben de çok isterdim, ancak fiyatı bu haliyle bile çok yüksek, otomatik olunca daha da yükselecektir.

1.4L 140 PS benzinli motordan 8.400 TL daha pahalı. Dizel farkı bu kadar çok olmamalıydı.

Bugün geçerli olan dizel fiyat farkı 3-5K arasındadır. Bu fark çok fazla olmuş. :-(
  • deepkurt kullanıcısına yanıt
    quote:

Otomatik vites olmasını ben de çok isterdim, ancak fiyatı bu haliyle bile çok yüksek, otomatik olunca daha da yükselecektir.

yeni insignia da manuel ile otomatik arasında 3000 lira fark varmış. bence çok değil.. bunda da olacağı en fazla o kadar olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turquaz60

quote:

yeni insignia da manuel ile otomatik arasında 3000 lira fark varmış. bence çok değil.. bunda da olacağı en fazla o kadar olur.

İşin doğrusu, Opel dizel için çok fark alıyor ve cazibesini yitiriyor.

Daha önce, Almanya'da Zafira OPC kullanmış birisi olarak (5 yıldan fazla süre ile, ancak yılın belli zamanlarında) yeni Zafira dikkatimi çekmiyor değil.

Bu segmentte rekabet çok yüksek, her firmanın dizeli var, birçoğunun otomatiği de var. Üstelik fiyatları daha iyi olan araçlarda var.

Bu motor ile Zafira'nın çok satacağını düşünmüyorum, ama aynı motor İnsignia'da çok daha fazla tutabilir.

• o değil de, astraya ne zaman gelecek bu motor? gerçekten hb kasa ile astra bu motorla şehir içinde canavar olur sınıfında. sonunda 95 beygirlik hantal motordan kurtulcaz.
  • Şu anda yayınlı listede 1,6 DTH Enjoy paket kampanyalı satış fiyatı 70.100 Enjoy Active Prestij paket 74,000 tabi bayilerden daha iyi fiyatlar alınabilir. Bugün Peugeot 5008 Active 64.000 Allure donanımlısı e-Hdi 73,900. C4 Picasso henüz Grand 7 kişilik gelmedi 5 kişiliğinin bile fiyatı 73 binlerde 7 kişiliği gelse herhalde 80 lerde olur. Hadi Almanı Almanla kıyaslayalım. Grand C-Max Titanium paket 72.210 TL ve o da Zafira gibi manuel şanzıman ve 5008 ile aynı motorlu 115 hp. Bence fiyat olarak gayet iyi konumlanmış görünüyor. Bu sınıfta ortalığı karıştıracak gibi duruyor. Ve hem 5008 hem de Grand C-Max'e göre çok daha yakışıklı bir model.

Adblue olayına takılmaya gerek yok. Euro 6 Türkiyede şu anda bir zorunluluk değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burock3427 -- 15 Ekim 2013; 2:30:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Nissan Qashqai 1.2 Benzinli
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yeni zafira nın süspansiyonları ve 0-100 değerleri hakkında bilgisi olan var mı
  • bu adblue nedir şimdi ya...kaç km de bitiyor depo bir de onun masrafı mı olacak??
  • quote:

Orijinalden alıntı: drakyuz

bu adblue nedir şimdi ya...kaç km de bitiyor depo bir de onun masrafı mı olacak??

Bence de bu önemli bir konu. Adblue nedir ne kadar konacak, kaç km de bir konacak fiyat?.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yılda bir egzos muayenesine giderken doldurulur sadece heralde:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: talkoc

quote:

Orijinalden alıntı: drakyuz

bu adblue nedir şimdi ya...kaç km de bitiyor depo bir de onun masrafı mı olacak??

Bence de bu önemli bir konu. Adblue nedir ne kadar konacak, kaç km de bir konacak fiyat?.

O EMİSYON DÜŞÜRMEK İÇİN KULLANILIYOR .

HİÇ KOYDURMASANIZDA HİÇ BİŞEY OLMAZ. BİZİ BAĞLAMIYOR YANİ.HA YARIN BİRGÜN EMİSYONA GÖRE VERGİ ALCAM DERSE DEVLET OZAMAN VERGİDEN DÜŞMEK İÇİN KOYDURURSUNUZ

BEN ARACI BEĞENDİM YARIN GİDİP BAKICAM ELLERİNDE VARSA TEST EDİCEM.

• Yalniz gelen araclar baya dolu ve opsiyonlu olucagi icin 74000+3500+650 vb bir fiyat cikiyor ortaya.
    Ben Enjoy Prestij+ Yokus Kalkis Asistanli istiyorum.
    Bakalim ne olcak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6 dizel astraya gelse ne olucakki arkadaşlar.1.3 dizeli 60.000 , 1.6 sı allah bilir ne olur ki dizelle benzinli arasında 7-8.000 tl oynuyor.. önceden mazot ile benzin arasında bir fark vardı şimdi 30kr var şaka gibi..nerdeyse aynı. sırf uzun yolda az yakıcak diye dizel almak artı 7-8 bin tl fazla vermek ... Bilemiyorumm.Ben 30-35 bin kredi çekip 1.4 140 hp olanı düşünüyorum ama yakıt durumunu pek bilmiyorum. yılda 10bın km yi geçmiyeceğimi düşünerek bu arabayı tercih etmek ıstıyorum ama ınsanın aklına 1.6 dizel de gelmiyor değil, 1.6 dizelin fiyatını da düşünmek istemiyorum :) Hayırlısı diyelim
  • o kadar bekledik, bekledik, 1.6 dizeli opel çıkardı vergi sistemi değişiyor..

Otoda vergi sistemi sil baştan değişiyor

Avrupa ülkelerinin büyük bölümünde uygulanan emisyona dayalı motorlu taşıtlar vergisi Türkiye'ye de geliyor.

Avrupa ülkelerinin büyük bölümünde uygulanan emisyona dayalı motorlu taşıtlar vergisi Türkiye'ye de geliyor.
    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla geçtiğimiz Mart ayında başlatılan çalışmaların ardından yeni sistem 2014
    bütçesinde hedef olarak yer aldı.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanan 2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı'nın gerekçesinde,"İklim değişikliği
    ve artan hava kirliliği ile mücadele kapsamında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ile Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) motorlu taşıtların
    emisyon salınımlarını dikkate alan yeni düzenlemeler yapılacaktır' denildi. AB ülkelerinde, "kirlettiğin kadar öde" diye ifade edilen
    araçların kilometre başına açığa çıkarttıkları karbondioksit değerine göre vergi hesaplanıyor.

YAŞ VE MOTOR HACMİ

Halen motorlu taşıtların vergilemesinde taşıtların yaşı ile motor silindir hacmi dikkate alınıyor. Yaşı küçük, motor hacmi büyük araçlar
    için daha fazla MTV alınırken; motor hacmi düşük, yaşı büyük araçların vergisi kademeli olarak düşüyor. Mevcut vergileme sisteminde
    aracın kullandığı yakıt türünün benzin, dizel ya da lpg olduğuna bakılmadığı gibi bu yakıtlarla araçların çevreye ne düzeyde karbondioksit
    saldığı da vergilemede hesaba katılmıyor.

KİRLETTİĞİN KADAR ÖDE!

Bütçe gerekçesinde yer alan yeni vergileme sistemi ise mevcut uygulamayı büyük ölçüde ortadan kaldırıp tamamen çevreye duyarlı ve ileri
    teknolojiyi teşvik eden yepyeni bir sistem öngörüyor. Bunun için MTV ve akaryakıt ÖTV'si olmak üzere iki ayrı vergi düzenlemesinde değişiklik yapılması gerekecek.

Maliye Bakanlığı, yeni vergileme sisteminin altyapısını oluşturmak için uzun süredir dünya örnekleri üzerinde inceleme yapıyor. Bu amaçla başta
    AB üyesi ülkeler olmak üzere dünyadaki uygulamalar tek tek araştıran Maliye'nin özellikle Almanya ve İngiltere modellerinin Türkiye'ye
    uyarlanabileceği yönünde sonuca vardığı öğrenildi. Bu iki ülkede motorlu taşıtların vergilemesinde araçların emisyon oranı dikkate alınıyor.
    Çevreyi çok kirleten araçlara yüksek oranlarda vergi uygulanırken çevreci taşıtların vergisi düşürülüyor.

AMAÇ YÜKSEK VERGİ DEĞİL!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, daha önce yeni vergileme sistemiyle ilgili çalışmalara ilişkin bilgi verirken, bir taraftan araçlar arası vergilendirmede adaletli olmak, bir yandan da sorumlu bir vatandaş olarak çevrenin daha az kirlenmesini istediklerini söylemişti. Ardından da "Sadece bu uygulama bile temiz çevreye büyük katkı sağlayacaktır. Ayrıca bu uygulama yüksek teknoloji üretimini teşvik edecektir. Bu çalışmada vergiyi artıralım, daha çok gelir sağlayalım kaygısı taşımıyoruz. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak da çok önemli."

MEVCUT TAŞITLARIN VERGİSİ NE OLACAK?

Yeni vergileme sistemi gelirse halen trafikte olan milyonlarca aracın vergisi ne olacak? Çalışma henüz tamamlanmadığı için bu konuda kesin
    bir yöntem belirlenmedi. Bununla birlikte, halen trafikte olan araçlarla firmalarının stoklarında bulunan taşıtların yeni sistemden etkilenmeyeceği
    bir modelin kurulması bekleniyor. Buna göre yeni sistemin, Avrupa'daki geçiş süreçlerinde olduğu gibi, piyasaya girecek sıfır araçlar için geçerli
    olacağı tahmin ediliyor.

Yeni sisteme de itiraz var

Türkiye'nin model aldığı ülkeler arasında yer alan Almanya'da karbondioksit bazlı vergileme sistemine itirazlar yükselmeye başladı.
    Almanya'nın en aktif sivil toplum kuruluşlarından biri olan Vergi Mükellefleri Birliği, karbondioksit (CO2) salınımına göre hesaplanan vergi
    sisteminin çevre duyarlılığı ile ilgisi olmadığını, çevrenin korunabilmesi için MTV'nin tamamen kaldırılıp, akaryakıt üzerindeki ÖTV'ye ilave
    edilmesi gerektiğini açıkladı. Birlik, bu sayede aracını çok kullanıp fazla akaryakıt tüketenlerin daha fazla çevre vergisi ödemiş olacağını, aracını kullanmayıp garajda tutanların ise gereksiz yere vergi ödemekten kurtulacağını savundu.

HÜRRİYET

• Vergi sistemi değişsede bu motoru alacaklar için bir şey ifade etmeyecek.. Zira bu yeni motor en son standart olan Euro 6 yı destekliyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.