Arkadaşlar 6 yıldır çalışıyorum. Şimdi çok bilgi vermek istemiyorum ama demir işindeyim ve şirket baya büyük. Bu ekonomik durumda şirket yeni değişim kararları aldı. Yeni elemanlar stajyerler şirkete geldi. Bir kaç gün önce Genel Müdürümüz beni yanına çağırdı. Genel bir sohbet ettik dedikodu yaptık sonra İK dan gelen yeni ekibe saha tecrübesi göstermemi istediler. Bu işi yapacak başka kimse yok mu diye önce sordum tabii ama özel sektör ne dersen yapacaksın şu sıralar zaten şirkette performans yoklaması dönüyor. Neyse istemeyerek kabul ettim. Yeni Stajyerleri aldım sahaya fabrikalara gittik. makineleri gösteriyorum. İşlerin nasıl ilerlediğini. "İş sağlığını önce can güvenliği" Fabrikada gezerken bizim yaşar usta var o geldi biraz da ağzı bozuktur adam demir ile yatıp kalkmış ömrünü harcamış tarzı böyledir. Yeni elemanlara biraz usta ağzını gösterince hanımlar ay bu nasıl erkek dediler. Sonra günü bitirdik şirkete geri döndüm. genel müdür beni çağırdı. İşte gün nasıldı neler yaptınız falan filan konuştuk akşama takılalım dedi. Sonra gittik bir türkü bara bilardo oynadık şimdi iş dışında da olsa müdür deyip bilerek yenildim mutlu oldu. Sonra çiğ köfte yerken dedim müdürüm şu zamanlarda geçim zorlaştı hayat çok pahalı dedim. Evet işlerde iyi gidiyor gibi görünse de zora giriyoruz dedi. Neden diye sorunca ortaklar yeni araba almış şirket hesabından on beş milyona onu da şirket hesabından çekmişler. Böyle olunca küçültme yapabiliriz dedi. Bende dedim ki müdürüm ben 6 yıldır buradayım gel dediniz geldim git dediniz gittim ne iş olursa yaptım. Artık ben burayı çok benimsedim ama şu anki pozisyonumla maaşım olmuyor dedim zam istiyorum dedim. Müdür de tamam dedi haftaya seninle bir yönetim kurulunu görüştürelim dedi çok teşekkür ettim evlere dağıldık. Haftayı sabırsızlıkla bekledim. Sonra Kurul toplandı. Bende jilet takımımı çektim oturdum karşısına kurulun. Önce muhabbet etmeye başladık genel olarak nasılsın, spor muhabbeti yaptık işte kuruldakiler sporda kaç kilo kaldırabilirsin barfiks kaç yapıyorsun çok seviyorlar muhabbet sardı belgesellerden konuştuk. Sonra genel müdürümüz sizin performans değerlendirmenizi yaptı. 6 Yıldır burada bizimlesiniz Çok istikrarlı ve gayet iyi bir çalışanımızsınız dediler ben çok gaza geldim havalara uçuyorum. Sonra ortaklardan biri dedi ki maalesef şu anda size zam artışı yapamayız şirketimiz zarar gidiyor. En az 3 yıl daha bu şekilde çalışın tekrar düşünelim dediler. Ben bu lafları duyunca sinirim bozuldu elimi masaya vurdum sertçe. Nasıl zarara giriyor ya dedim. Kaç sene oldu eşşek gibi çalıştırdınız kendi zamanımdan feda ettim çoğu şeyi dedim. Müdür tabi biraz yükseldi benim tavrım karşısında. Sakin ol aslanım dedim. Ben bunu duyunca iyice delirdim sandalyeyi fırlattım. on milyona alırken arabayı iyiydi dedim sizin g** rahat edecek diye biz ömrümüzü bitirdik dedim. Sonra birden elektrik gitti odada sesler fısıltılar gelmeye başladı. Ben arıza var sandım. Sonra kırmızı bir ışık yandı bir de ne göreyim. Ortaklardan birinin gözleri kırmızı oldu ve birden derisi patladı deprem oldu. Sonra göğüsünün içinden boynuzlar çıktı. Demir işindeyiz ya etrafta zincirler şakıdı. Karşımdaki ortak zebaniye dönüştü. Seni almaya geldim dedi zamı sana birazdan vereceğim dedi ben odadan kaçtım hemen. Sonra bir daha asla konuşmadık. 8. seneme giriyorum hala aynı devam. |
Bildirim