Asgari ücret 800 lirayken döner 2 liraydı o zaman öğle arasında vs. yerdim, bugünkü fiyatları görünce niye daha fazla yememişim diye üzülmeyi bırak, kendime kızıyorum. Bugün döner lüks, bu ne biçim hayat be Garip olan şey döner yeme sıklığım azaldıkça kilom artıyor, makarna + ekmekten olsa gerek < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Zamanında daha fazla döner yemediğim için üzülüyorum
-
-
asgari ücret 800 lirayken döner nasıl 2 liraydı yaaa? ben 2009'da işe başladığımda asgari ücret 600 lira mı neydi, o zamanlar Bambi'de bi döner ekmek 7 liraydı. et döner. sizin söylediğiniz tavuk mu?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Garip olan şey döner yeme sıklığım azaldıkça kilom artıyor, makarna + ekmekten olsa gerek
onun da etkisi vardır ama asıl beslenme şeklindeki ufak değişiklikler, büyük etki yaratıyo.
mesela sen az hareket edip 3 öğün karbonhidrat ağırlık besleniyosun ve kilo alıyosun. şimdi sen daha hareketli bi yaşama geçiş yap, gene aç kalmadan 3 öğün belsen, gene pilav-makarna ye, ama pilavı-makarnayı az ye, onun yanında ana yemek ye, salata ye, bu durumda kilo vermeye başlarsın. hem de aç kalmadan.
Ben 2013 civarı Ankara'daki tavuk döner fiyatından bahsetmiştim de 2007-2010 arası Nevşehir merkezde yan yana dizilmiş döner esnafı et döneri 1.99, tavuk döneri 0.99 liraya satıyordu.
Merak ettim kısa bir Google araştırması sonucu şu siteyi buldum:
kadikoygurme.blogspot.comZurnanın son deliği muamelesi yapmayın, tadına bakın: Hasköy Büfe’nin Zurna Dürümühttps://kadikoygurme.blogspot.com/2009/07/zurnann-son-deligi-muamelesi-yapmayn.html?m=12009 senesinde Kadıköy'de tavuk zurna dürüm + ayran 1.5 liraymış, heyt be
"...Porsiyon olarak; patlıcan kebabı, kuşbaşılı kuzu, tavuk şiş, balık, Urfa, Adana ve kuzunun fiyatı 7 lira.... Menüdeki diğer fiyatlar ise; Adana, Urfa, kuzu ciğer, kuzu et şiş, çiğköfte dürüm 5 lira. Yarım tavuk döner 1,5, yarım et döner 2,5 lira. Çorbalar, salatalar ve kola, fanta, şalgam 2 lira, soda, su 50 kuruş."
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam o fiyatlar istisnai fiyatlar. şuanda mesela sağda-solda arasan 50 liraya et döner + ayran veren bi mekan bulursun. haber değeri taşıdığı için haberini de yaparsın. kayıtlara geçmiş olur. ama sen bugün 300 liraya et döner satan bi yerin haberini yapmazsın.
2009 fiyatlarını iyi bilirim. o dönem sıradan bi mekanda döner ekmek asla 5 liradan ucuz değildi. hatta Hosta gibi Bambi gibi yerlerde daha da pahalıydı.
Çamlıca'dan mahalle arası bi mekanda ayvalık tostu bile 5 liraydı.
2016 yıl döner fiyatı
-
nerenin listesi bu?
bu ne dönercisi belli değil. 2016 sigara fiyatları
ınternet haberMarlboro kaç lira oldu 2016 zamlı yeni fiyatıhttps://www.internethaber.com/marlboro-kac-lira-oldu-2016-zamli-yeni-fiyati-1499961h.htmwww.hurriyet.com.trİşte 2016 memur maaşlarıhttps://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/iste-2016-memur-maaslari-400354562400-2800 arası memur maaşları 2016'da yani 2500 desek 250 paket touch blue alınabiliyormuş. şimdi touch blue 74 lira ve 39 bin desek memur maaşına 527 paket alınabiliyor demek ki sigara fiyatları düşük kalmış ama döner olarak bir de markalı döner olarak bakarsan döner fiyatları anormal yükselmiş olur çünkü 12 13 liraya et döner varken şimdi 200 300 liraya da var.
-
yukarıda ilk arkadaş 2009'da 1 TL tavuk döner 2 TL et döner görseli koydu. diğer arkadaş da 2016 için 5 TL tavuk 10 TL et fiyatı koydu. (bana göre iki fiyat da kendi yılını yansıtmıyor ama olsun)
asgari ücret 2009'dan 2016'ya kadar 2 katına çıktı. 650'den 1300'e çıkmış. ama arkadaşların koydukları fiyatlar arasında 5 kat fark var.
1 TL olan fiyat 7 senede her yıl %26 zam alırsa kümülatif %400 zam alarak 5 liraya çıkar. ama o yıllarda her yıl %10 enflasyon oluyordu genelde. ve maaşlara da %10 ortalama zam yapılırdı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 30 Ağustos 2024; 12:45:43 >
@Jake Lockley beni bloklamış,
kendisinin söylediğine göre touch blue'nun fiyatı 2016'dan bu yana 7.4 kat artmış. benim maaşım 2016'dan bu yana 15 kat arttı TL bazında.
sigara içmiyorum ama arkadaşın dediğine göre ben bugün daha çok sigara alabilecekmişim.
Birader ne dememi istiyorsun anlamıyorum, ekonomi süper mi diyeyim ülkede pahalılık yok mu diyeyim? Yazdığım her şeye karşı çıkma sebebini anlamıyorum, çok iyi hatırladığım fiyatı yazdım kanıt olarak ise Google'da 10 saniye içinde bulduğum ilk linki attım daha napam. Ayrıca biz şimdi neden eski yılların döner fiyatına TÜİK'in milletten gizlemeye çalıştığı enflasyon sepeti muamelesi yapıyoruz?
Bir de, eskiden zincir dönerciler bugüne kıyasla daha az popülerdi, HD İskender veya Aspava gibi geniş ürün yelpazeli zincirleri saymazsak ben 2015/6'tan önce Maydonoz, Ekrem Coşkun veya Baydöner gibi döner zincirlerinin şimdiki kadar popüler olduğunu hatırlamıyorum, hatta hiç onlardan yememişimdir. O zaman esnaftan veya kantin gibi yerlerden yenirdi. Lokantaya gidip döner yenmezdi çünkü döner o zamanlar bozukluklarla alınan bir fast-food üründü.
Aha bu son Google aramam, tarih Ocak 2021 ve zincir Ekrem Coşkun Döner yani öyle mahalle arası esnaf lokantası da değil:Ekrem Coşkun Döner Sanayi Mh. Express ŞubefacebookEkrem Coşkun Döner Sanayi Mh. Express Şubehttps://www.facebook.com/story.php/?story_fbid=430907928348635&id=100057154492198
Ocak 2021'de en ucuz et döner 10 lira, en pahalısı 28 lira. Asgari ücret 2825 lira.
2024 fiyatları:www.ekremcoskundoner.com.trMENÜ / FİYATLAR / EKREM COŞKUN DÖNERhttps://www.ekremcoskundoner.com.tr/index02/fiyatlar/fiyatlar.html
Bugün yine Ekrem Coşkun'da en ucuz et döner aynı gramajda ama 100 lira, asgari ücret ise 17002 lira.
2024: 17002/100=170,02
2021: 2825/10= 282,5
Bunun bir üstü gidip Youtube'dan eski programlar seyredip programa reklam veren dönercilerin reklam yaptığı fiyatların görüntüsü almak olur ama bununla uğraşmak istemiyorum
Bu arada bugün Ekrem Coşkun'da et döner ne kadar ucuzmuş la. Ayrıca Allah'tan bu aramaların hepsini gizli sekmeden yaptım yoksa Google önümüzdeki 3 ay bana paso döner reklamı gösterirdi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ankarada Nisan Döner diye bir yer.
-
markali doner ne hocam? 2016da izmirde en iyi donercilerde bile tavuk max 7 lira, et 10-15 arasiydi.
ondan oncesinde butun kebapcilarda lahmacun 2.5 - 3 liraydi, 5e cikti diye yuh zamma bak demistim
ayriyetten sigara ile kiyaslayacaksan marlboro touch iciyordum o zamanlar 9 veriyordum, ailesinden harclik alan bir ogrenci olarak.
sigara zammi konusunda bir edit daha gireyim, uzun sure 6-7 lira bandinda kaldi, sonra 9 oldu. 1 sene civari 9da kaldi sonrasi serbest ucus 15-30 falan gitti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayumi Hamasaki -- 30 Ağustos 2024; 15:3:55 > -
anladım hocam. benim baz aldığım Bambi gibi Hosta gibi yerlerde muhtemelen 2016'da daha pahalıdır döner.
Kazık yediğini kabullenmek istemiyor istediğin kadar döner fiyatı at
O yılda 5 liraya döner nereden buluyorsun sen enayi 2019 2018 civarlarında ben 10 liraya iskender yediğimi biliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulpro -- 30 Ağustos 2024; 16:19:8 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
donas maydonoz hani şimdiki fiyatına bakabileceğimiz bir dönerci demek istemiştim. markasız dönerci en iyisi olsun olmasın konya'da çeşit çeşit fiyat var. yani fikir vermiyor şu anda o 12 liralık döner nerede kaç para diye? 20 kat arttıysa şaşırmam mantıksız artmış döner fiyatları. ondan sigara gösterdim daha mantıklı fiyatı artan bir ürün. et süt ürünlerine hiç girmeyin son 10 senede aşırı artmış fiyatları.
-
2 liraya tavuk dönere inanmayanlar 75 kurusa tavuk döner ayran içtiğimize hiç inanmaz :D
kişi bası 5~7 liraya big king menu yerdik zamanında 2009da 2 liraya tavuk döner nasıl olmuyor ?
istisna fiyat demiş bi de :D :D burger kingde mi istisna fiyattı 81ilde yüzlerce subede ? :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 30 Ağustos 2024; 18:7:2 > -
o donemlerde zincir donerciler yoktu da ondan. ha illa zincir diyeceksen 2017 yilindan bay donerin bir fiyat listesini buldum:
su an tek iskender 300 olmasi lazim
-
bu gramajla döner satan zincirlerin yarısı yağ bu arada 100 gr et denildiğinde aslında 70 80 grama denk geliyor içine yag basıyorlar etin ağır bassın diye :D
Benzer içerikler
- 3 ayda saç ne kadar uzar
- antidepresanı bırakıp tekrar başlamak
- ciyan evden nasıl uzaklaştırılır
- tarihi geçmiş sucuk yenir mi
- bağcılar eğitim ve araştırma hastanesi"ne metro ile nasıl gidilir
- para sayma makinesi bim
- kasım indirimleri ne zaman
- telegram indirim kanalları
- elektrikli bebek arabası
- 5g nedir zararları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X